Belçika'da yeni alınan bir karara göre ayrımcılığa yol açtığı ve şiddete neden olduğu gerekçesiyle bakirelik testi yapılmayacağı açıklandı.Belçikalı bazı jinekologlar bakirelik testi uygulamasının çağ dışı olduğunu ve kadınları aşağılayan bir uygulama olduğunu vurgulayarak bu uygulamanın kaldırılmasının kadın erkek eşitliğine pozitif ivme katacağını ifade etmişlerdir. Alınan bu karar ile artık Belçika'da Bakirelik testi yapılmayacak. Peki bu bakirelik testi uygulaması bizim ülkemizde de kaldırılmalı mı? Kadınlarımızı aşağılayan bu uygulamaya artık son versek güzel olmaz mıydı?
Kaldırılmalı hala uygulaması bile saçmalık hem bekaret kime göre neye göre ayrıca hiç cinsellik yaşamamış kadınların bazıları kanama olmuyormus erkeklerin önüne gelenle birlikte olduğu bir dünya da kadınlardan bakire olmalarını beklemeleri ne kadar ikiyüzlü adice bir davranış madem namus bu öyleyse siz neden namusunuza sahip cikmiyorsunuz hem dinide bahane etmeyin dinde kadına da erkeğede haramdır der kadına günah erkege sevap demez biraz mantıklı düşünün nefsinize uyup kadınları günah keçisi ilan etmeyin tammamı
Hata yapmak kula mahsus bu dogru. Bakirelik kontrolu yaptırılması ise yanlış. Bu da doğru. Eğer biz kadınlarımızı Allah'ın emaneti olarak görüyor isek o zaman emanete sahip çıkmamız gerek. Böyle Aşağılayıcı uygulama da neyin nesi? Fakat bazı yorumları okuduğumda bu test içerisinde yaşamış olduğumuz ülke için bazı durumlarda kadınlar için kurtarıcı olabiliyor. İşte asıl üzülmemiz gereken nokta tamda burası! Hem müslüman bir toplumda yaşıyoruz hemde kadının kişilik veya bedeni haklarını bir bakıma hiçe sayıyoruz. Eğitim Şart!
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
8
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ordanda eski caga geri dönüs, gerdekte kan gelmemis bakire degilmis öldürün gitsin oh neala, bu sekilde hic degilse kizlarimiz bakireligini ispatliyo. teyzem evlendiginde gerdekte kan gelmedi, teyzem beni doktora götürün diye israr etmeseydi geri dedemin evine getiriyolardi, teyzemin israri üzerine doktora götürdüler doktorda bir erkegin bozmasi imkansiz zari fazla yukarida anca dogum yaptiginda yirtilir demisti. hadi diyelim ozamanda bu doktorlar biz artik bakmiyoruz deselerdi, sence teyzem ne olurdu? babasinin evine dönünce yasatirlarmiydi? üzgünüm ama malesef bizim ülke bu testi kaldirmak icin daha yeterince illerlemedi
2
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
bak asagida biri demis bile saglam kalicaklarsa tamam diye, hadi böyle biriyle teyzem gibi zari fazla yukarida olan bir kiz evlendi, sence bu asagidaki arkadas tamam ben sana inaniyorum dermi esine? yoksa doktorami kosar, doktorda olmayinca artik kizin ailesine alin bozuk malinizi demeye
Konu hassas bir konu ülkemizde belki de dediğiniz gibi bunu aşmamız zaman alacak. Yani dediğiniz gibi aşağıda ki gibi zatların çok oldugu bir ülkede belkide kadınlar için bakirelik testi uygulaması iyi bir yol olarak görülebilir. Ben bu açıdan düşünmemiştim. Yorum için teşekkür ederim.
eğer bekaretlerini gerçekten koruyacaksa kadınlarımız tabii ki kaldırılmalı böyle şeylere gerek yok kendinizi tutun yeterli. kadında erkekte bekaretini korumalı bana sorarsanız.
tanıdığım şerefsilerde gördüğüm mantık şudur bekarken önüne gelenle sevişir ama iş evlenmeye geldimi bakire olsun der ayrıca son 17 yıldır şuda eklendi türbanlı olsun bakire olsun.
En İyi Cevaplar