Cezayir'de milyonlarca insanı katletmiş, kadınlara tecavüz etmiş Afrika'nın zenginliklerini talan etmiş Fransa çok mu demokratik?

Cezayir'de milyonlarca insanı katletmiş, kadınlara tecavüz etmiş Afrika'nın zenginliklerini talan etmiş Fransa çok mu demokratik?
Yoksa dünyayı demokrasi ninnisiyle uyuturken kendileri dünyanın kanını mı emmekte?

DAEŞ'ten ne farkları var?

İnsan hak ve özgürlüklerinden dem vuran Fransa, bugün birçoğu açlıkla mücadele eden Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili, Senegal ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nin de aralarında bulunduğu 14 Afrika ülkesini hâlâ sömürmeye devam ediyor. Fransa'nın sömürdüğü Afrika ülkelerinden yıllık 500 milyar dolardan fazla gelir elde ettiği ifade ediliyor.

Yerini haritada bulamadığımız birçok ülkede kanlı izler bırakan Fransa tarihinin, önemli bir kısmı soykırım, sömürü ve katliamlardan oluşuyor. Geçmişte Fransa'nın, Orta Afrika, Cezayir, Fas, Tunus, Yeni Kaledonya, Madagaskar, Haiti, Komor, Senegal, Mali, Fil Dişi Sahili, Gabon, Kamerun, Gana, Gine, Benin, Ruanda, Laos gibi ülkelerde halka, Fransa'nın bugün yaşadığı olayların kat kat fazlasını yaşattığı tarihte acı bir şekilde kayıtlı. Yakın tarihte Mali'de sivillerin üzerine bombalar yağdırdı, sadece Cezayir'de 1,5 milyon insanı öldürdü ve askerler binlerce Cezayirli kadına tecavüz etti.

Fransa'nın savaşı kazanması için ölümü göze alan Cezayirli gençler ülkelerine dönüyordu. Bağımsızlık hayaliyle yola çıkan gençler büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Onları, ölümün ve korkunun kol gezdiği sokaklar karşıladı.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben bunu buraya bir caps olarak paylaştım ama bu kadın bu sözü twitter hesabından paylaştı.
Gelip buraya yalan diye algı yapmaya çalışanlar önce haberin dogru olup olmadığını araştırsın
Doğru olduğu ortaya çıkınca konuyu çarpıtıp başka yönlere çekiyor beni de çileden çıkarıyorlar
Sonra sistem herzamanki gibi yorumlarımı kaldırıp beni uyarıyor
Şikayet ediyorlar
Şark kurnazlığına gerek yok
Bu kadın bu twiti attı
Gidin bakın

Güncellemeler
+1 yıl
Bu da kadının twitter adresi
Girin 24 Ocak öğleden sonra 05:04 tarihli paylaşımına bakın
Kadın sayfasında Erdoğan düşmanlığı ve PKK sempatizanlığı yapıyor sürekli
Ama kendi ülkesindeki sarı yeleklilere karşı kullanılması için çok acayip bomba önerileri var
Elin Fransızı bunu neden yapar demeyin
Tam gaz Erdoğan düşmanlığınıza devam edin olur mu?
Kendinize yakışanı yapıyorsunuz
Bravo 👏👏👏
https://mobile.twitter.com/estherbenbassa