Van'ın Tuşba ilçesinde 18 yaşındaki kızını boğarak öldüren anne, polis merkezine giderek teslim oldu. İddiaya göre, anne ve babası bir süre önce boşanan ve annesinin yanında kalan 18 yaşındaki Ayşe A., bir eğlence merkezinde çalışmaya başladı. İşi sebebiyle eve geç giden genç kız ile annesi arasında kavga çıktı. Cinnet getiren anne, kızını boğarak öldürdükten sonra polis merkezine giderek yaşananları anlattı. Anne N. A.'nın kızını öldürdüğünü ve cesedin evde olduğunu söylemesi üzerine eve giden ekipler, genç kızın cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan incelemelerin ardından genç kızın cansız bedeni Van Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Eve geç geldi diye kızını öldüren ANNE hakkında ne düşünüyorsunuz?
Toplum cinnet geçirir hale geldi herşey çok kolay oldu öldürmek bile nerde kaldı bizim hoşgörü sevgi saygı bunlar kaybedildi sonuçlar ortada herkes anne baba olamıyor yazık biri annesini öldürür öteki evladını öldürür nereye gidiyor bu toplum yazık Allah rahmet eylesin bizler de sadece izleyip bunu diyebiliyoruz. Rabbim yardımcımız olsun
Yazık, bu tür olaylar toplumun namus kavramını kadının bacak arasından ibaret olduğunu düşünmesinden ve namus yükünü sadece kadına yüklemesinden kaynaklanıyor.
Ne diyelim yazık. Anne evlat katili oldu şimdi sorsan pişmanmışın evet der. Malûm yer van yani doğu kıza allah rahmet eylesin anaya bu dünyada güç versin öbür tarafta hesaplasilir
Cinnet falan değil. Öyle bir şey yok. Sadece kızını canı olarak değil de robotu olarak görmüş. Bu yüzden rahatlıkla öldürmüş. İnsan ne kadar bencil olursa olsun kendi canına kıymaz çünkü. Ona anne demek bile istemiyorum.
Yazık, bu tür olaylar toplumun namus kavramını kadının bacak arasından ibaret olduğunu düşünmesinden ve namus yükünü sadece kadına yüklemesinden kaynaklanıyor.
Basit bir olaya benzemiyor. Detayını tam olarak bilmiyoruz fakat genç kardeşimize üzüldüm ne olursa olsun bir anne tarafından böyle vahşice öldürülmesi çok üzücü.
@romantik_bey Sizler hep tek pencereden bakıyorsunuz. Öldürmesini tasdiklemiyorum ama anne niye bu kadar cinnet geçirdi? Sadece geç geldiği için mi? Yoksa başka birşey mi vardı ağır geldi de kaldıramadı? Bilemiyoruz..
Bu şekilde namus takıntısı olan insanlar genelde içlerindeki namussuzluğu gizlemek için bu şekilde davranıyor bence. Ulan nasıl bir annesin kızına kıyabiliyorsun. Tek kelimeyle kansız.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu aileler çocuklarına kızınca ben anlamıyorum. Onu sen yetiştirdin, o senin eserim. Bir hamura şekil verir gibi evladını o kişiliğe sen soktun. Neyini yargılıyorsun? Aile bireyleri önce kendini sorgulamalı..
En İyi Cevaplar