"Bir şehir ki, orada insan ayak üstü leş.
Yalnız iman ve fikir; ne sevgili ne kardeş;
Bir akıl gelecek ki, akıllar delirecek.
Ve bir devrim, evvela devrimi devirecek."
Necip Fazıl Kısakürek 😊

Devrimsel değişiklikler yaptığı için, hatalarının da bedeli büyük oluyor.
15 sene önce yaptığı hatanın bedelini bugün halen ödüyoruz.
Köklü değişiklikler ve devrimler öngörü gerektirir, ileri görüşlülük gerektirir, orantısız zeka gerektirir.
Osmanlı tarihi boyunca Türkçe alfabe üzerine envai çeşit çalışmalar yapıldı, hiçbiri başarıyla sonuçlanmayacağından, hayata geçirilemedi.
Türklerin dili Türkçe, alfabesi farklı dillerden taşıma bir Osmanlıca idi ve sürekli tıkanıyordu.
Mustafa Kemal bir yandan savaş yönetip ülke kurarken, öte yandan asırlardır üzerine çalışılan alfabeyi en doğru şekilde değiştirip, ülkeyi bu sorundan kurtarmıştır.
Bu sadece bir devrimidir ve başarıyla sonuçlanmıştır, bunun yanında yaptığı devrimlerin hiçbirini de başarısızlıkla sonuçlandırmamış, bugün halen nimetinden faydalanmamıza sebebiyet vermiştir.
Tayyip Erdoğan ise fazlasıyla duygusal hareket edip, materyalizmden uzak kararlar alarak, birçok kez hataya düşüp, başarısız devrimler yapmıştır.
Devrim herkesin harcı değil ne yazık ki, kendi çapında başarılı bir lider olsa da, asla ileri görüşlü ve zeki bir lider olamadı..
👏🏻👏🏻👏🏻
Şimdi Fatih gibi bir askeri ve mühendis taktik zekasına sahip değil. Abdülhamit kadar zeki değil ve onun siyasi zekasının yüzde 10 u ancak olur ama zaten dünyada onun siyasi zekasının eşi benzeri olmadı he şöle bir durum var siyasetten çok iyi anlıyor Sayın Erdoğan ancak Abdülhanit tamamen farklı bir seviye dünyada eşi benzeri yoktu. He Atatürkle benzer yönleri var dinen değil zaten tamamen zıtlar o konuda ama acımasızlık ve intikamcı oluşları benzerdir. Ancak Atatürk ekonomiden daha çok anlıyordu. Alparslanı hiç okumadım ne söylesem yalan olur. Tarihi okuyun öğrenin lütfen. Fatih i. Abdülhamit i. Alparslan dışında diğer isimlerle bir tutmak dünyanın en büyük cahilliği olur. Savaş kazandı vs vs demeyin Fatih surların içine sızıp sur kalınlıklarını ölçerek o surları yıkabilecek bir top çizdi döktürdü. Gemileri karadan yürüttü. Bir çağ kapadı bir çağ açtı. Devleti ayrı bir seviyeye taşıdı. Abdülhamit 30 küsür sene etrafı düşmanlar ile dolu iken tahtta kaldı ve sadece bunla kalmadı tüm dünyaya ajanlarını yerleştirdi. İlk telefon dinleyen kişidir Abdülhamit Han. Değerlerinizi bilin.
Abdülhamit gibi naif değil ama abdülhamit çok donanımlı bir sultandı sonlara doğru gelmeseydi keşke..
Abdülhamit döneminde Erdoğan olsaydı kesinlikle pes etmezdi..
Bence en isabetli 4. Murad diyebiliriz.
Bütün Erdoğan düşmanı yaratıklar dolustu... bak yarısı comar diyecek, yarısı cahil.. ve muhtemelen yönetim de hiçbir yorumu kaldıramayacak, benim yorumum silinecek..
🙂✋
Cevap
24Cevap
Enver Paşa
İttihat ve Terakki’nin lideri Enver Paşa ülkeyi terk ederken yanındaki yâveri Mersinli Cemal Paşa’ya: “Paşam, bütün ef’âlimin (eylemlerimin) hesabını vermeye hazırım. Turan yapacaktık, viran olduk. Bizim en büyük günahımız, hatamız Sultan Hamid’i anlayamamaktır. Yazık paşam, çok yazık! Siyonistlerin oyununa âlet olduk ve onların hıyanetine uğradık!” itirafında bulunmuştur.
Wilhelm
Son Almanya İmparatoru ve Prusya Kralı II. Wilhelm, Sultan II. Abdülhamid hakkında şunları söyler: “Fransız kralı ile görüştüm, aşağı buldum. Japon imparatoru ile görüştüm, basit buldum. İngiliz kralı ile görüştüm, kendi ayarımda buldum. Ne zaman ki, Osmanlı Sultanı Abdülhamid Han ile görüştüm; heybeti, zekâsı ve nezaketi karşısında beni bir titreme aldı.”
Chaim Weizmann
İsrail devletinin ilk cumhurbaşkanı, bir konuşmasında: “Biz yahudiler 20. yüzyılda Ortadoğu’da yıkılmaz denen devleti yıkıp 2 tane devlet kurduk. Onlara öyle güzel sistem inşa ettik ki Türkler bize Filistin’i vermeyen Abdülhamid’e en az 200 sene daha söverler!”
Bir askeri için bir ilçeyi yakmayı göze alan Atatürk
Askerine '' kelle '' diyen biriyle nasıl bir tutulabilir?
İstanbul gibi bir şehri bize kazandıran Fatih
nasıl olur da Süleyman Şah türbesinin olduğu toprağı kaybeden biriyle bir tutulabilir?
Buna ancak güleriz :D ama bu da trajikomik olur...
İşte budur. Tebrik ederim. Aslında diğeri de vardı padişahımızda ama fırsat vermediler yurt dışına gönderilenlerinde tamamına yakını hainlik Üzere geldi. İşte biliyorsun daha bir çok mesele.
Nolursa olsun cumhurbaşkanımız çok yakışıklı. Uzun boy, geniş omuz ve tok bir ses..
Erdoğanı sevmeyebilesiniz ama yorum yaparken kendi ülkenizin Cumhurbaşkanı hakkında konuştuğunuzu unutmayın. Herkes haddini bilsin.
o saydığın kişilerin ayağının tozu olamaz o erdoğan... hangi cephede savaşmış ülkeye ne kazandırmış ki... beyniniz saman dolu gerçekten
Atatürk’e mi benziyo?😂 evet ülkeyi Erdoğan kurdu zaten 😂 Fatih sultan ona benzetildiğini görse İstanbul’u fethetmezdi Atatürk görse böyle bir ülke kurmaya gerek yok derdi benzetmelere bak 😂😂
Devrimci birisi kaos yaratan biri değildir.
Ekonomi, hukukî altyapısı olmayan kaotik giden bir sistemin yaratıcısına devrimci demek ahmaklıktır.
Hiç kendimi kanıtlayacak değilim, yaşınızın iki katı deneyimi edinirken her tür insanı da gördüm, kitabı da okudum.. o yüzden ben söylemlerin arasındaki çelişki lafını reddediyorum.. senin veya başkasının tanımına uymak zorunda olduğumu hiç sanmıyorum... haa, devrimci olduğunu ısrarla söyleyenlerin kendilerine benzemeyeni begenmeme veya fikrini hemen didikleme huyu vardır, bunu da ezbere biliyorum.. o yüzden çelişki ben de hiç yok çok şükür.. fakat gençlerin insanlari, olayları analiz Edip hüküm vermek için kirklarca fırın ekmek yemesi gerekiyor...
Klasik kendini sol zanneden burjuva tavrı, yargilar, itham eder, bir de buyurur, öyle deme böyle de. sen soylesin vs vs.. senin ithamini reddediyorum, senin istediğin gibi konuşmayı da istemediğim için p şekilde bir şey söylemiyorum, anladın? Ama muhtemelen birazdan yeniden ayrı ithamlar ile üstünlük kurma cabana devam edeceksin.. ben ezberledim bu çakma solcu söylemlerini, sen ilk de değilsin son da
bkz ; Bir reklam çeşidi olarak trolleme.
neyse ;
-Liderleri bir başka lidere benzetmeyi bırakın. Her lider kendine özgüdür.
cut.
Neyin kafasını yaşıyorsun ya da sen türkiyede mi yaşıyorsun çok merak ettim Atatürk ün kişiliği hakkında sıfır bilgiye sahipsin ki böyle bir benzetme yapmışsın neyse cahillik kötü birşey değil öğrenmemek kötü.
Burada kişilik bahsi geçiyor mu?
Beyin olsa anlarsın.
Kişilik insanı insan yapan şeydir. Atatürk ne yaptıysa doğru kişiliğ ile yaptı. tayyipte olmayan şey yani ne olursa olsun aynı kefeye ortak bir düşünceye konamazlar benzetmen çok yakışıksız.
Ortak bir düşünceye koymadım zaten
Birbirlerinin zıddı olabilirler
Ama Erdogan 'da bir devrimcidir
Zaten ondan nefret etme nedeniniz o degil mi :))
Birşey derdimde kış aylarında Silivri soğuk oluyor.
Erdoğan neye benzer söylerdim de kendime yakıştıramıyorum :D
Senin benzetmelerinde diğer benzetmelere de benzemiyor. Benzediği bir tek tip var.
katı bunaltıcı biri benziyor evet. hayatımızı mikti..
İkisi de en çok toprak kaybeden lider sanırım ondan
Güzel kafa 😊 ne kullaniyosan söylede bizde kullanalim😂
Soğandan beyni yanık bir vatandaş daha.
Ezik Osman'lı padişahları olabilir belki de Atatürk'ün A'sı bile olamaz
aferin sana güzel bir benzetim
bende öyle düşünüyorum.
Benzetecek başka şeyler var bence 🤞
Atatürk mü? İyi misiniz siz?
Huyları benzemiyor
Benzemesin de zaten 😏
Ya ötede oyna nolur boş yapıyorsun
Vahdettin e benziyor vatanı satan