Bundan sonra erkek hakları savunucusu olmaya karar verdim.✊

Bir kadinin normal psikolojide mutlu mesut yasayabilmesi icin gerekten seyler aslinda sadece sunlardir;
1- Yemegi suyu olmasi ve cici bir evde yasamasi
2- Kisisel bakimini yapabilmesi (oda erkegine guzel gorunebilmek icin)
3- Kendisine ask veren erkegi olmasi
Kadinlarin baska hic birseye ihtiyaci yok -- geri kalan hersey beyindeki fazla kurcalanmis dusuncelerin dogurdugu dogallik disi fantazilerdir.
Erkeklerin cekmedigi eziyet kalmiyor. Neden? Penisi var diye, neden? cani sevismek, seks yapmak istiyor diye. Kadinlar seks yapmaktan sevismekten erkeklerle olmaktan kat kat daha cok zevk aliyor ama erkek istedigi zaman bunun ustune birde bedel odemek zorunda. Ancak ne olursa olsun hic biri erkeklerin kadinlardan ustun oldugu gercegini degistiremez. Kadinlarin varolma sebebi erkek dogurup ona bakmaktir. Dogal gercek boyledir. Kim ne derse desin. Doga kadini her yonden eksik olarak meydana getirmistir. Bunu aslinda herkes goruyor, en basit ornegi olarak spor dunyasinda erkeklerle kadinlarin ayri turnuvalarda tutulmasidir. Eger erkekle kadinin hic bir farki olmasaydi boyle bir ayrima gerek duyulmazdi. Cunku kadinlarla erkeklerin yaptiklari cok farkli, alakasiz seyler. En basta olmak uzere fiziksel ve zihinsel becerileri.
Hanimefendi siz meseleyi biraz yanlis anlamissiniz sanirim. Kadin ve erkek birbirini tamamlayan iki varliktir. Biri olmadan digeri eksiktir. Ne erkek kadindan ustundur ne de kadin erkekten ustundur.
Turnuvalarda ayri tutulma meselesi guc yonunden farkliliktan kaynaklanan birsey. O zaman ayilar da erkeklerden ustundur dememiz lazim. Sadece kas gucune bakarak ustunluk dusunmeniz sacma.
Erkekler evliyken daha basarilidir mesela. Bu da erkegin kadin olmadan eksik oldugunu gosteriyor.
Kadinin var olma sebebi erkek dogurup ona bakmaktir demissiniz. Bir kadin dogurdugu varliktan nasil asagida olabilir? Bu durumda annenin ogulun elini opmesi filan gerekirdi. Ogulun anneye degil annenin ogluna saygida kusur etmemesi gerekirdi.
Yazinizda cok fazla celiski var kusura bakmayiniz.
@DusunenHanim tür farklarindan bahsetmiyorum cinsiyet farklarindan bahsediyorum - - fillerde ayilardan gucludur ozmn -- kullandigin analoji bile sacma. erkekler genellemede fiziksel olarak kadinlardan guclu yani üstün oldugu icin ayri tutuluyor. bu kadar basit, erkeklerle kadinlar futbol maci yapsa 11 kadinda birden mac sonunda hastanelik olurdu cunku. evli erkekler muhabbetine girmiyorum bile evliligin tamamen sacma bir rituelden ibaret geleneksel dusuncelere dayanan sacmalik oldugunu dusunuyorum.
Senin dusuncelerin tamamen ahlaki degerlere dayali benimse dogal gerceklere. Anne/ogul gibi kavramlardan soyutlanmis dusunursen sadece kadin ve erkek kaliyor. Boylelikle Kadin erkegi buyutebilmek icin kendi hayatindan vazgeciyor. Erkek kadinin sahibi oluyor bir yerde. Kadinlik bundan ibaret cunku.
Bir kadin tarafindan buyutulmeye muhtac olan erkek, erkegi buyutebilmek icin kendi hayatindan vazgecen kadindan ustun yani?
Herneyse dogalliktan bahsediyorum dediniz. Belli ki meseleye insani olarak degil hayvani olarak bakiyorsunuz.
@DusunenHanim -- evet aynen bunu soyluyorum. kendi hayatindan vazgecmek bir ustunluk degildir aslinda, cunku aci cekmek demektir, aci cekmek alcakliktir -- insanlar bu aci cekmeleri ahlaki degerlere baglayip daha katlanabilir bir hale getirebilmek icin farkli sekillerde isimlendirmislerdir hepsi bu. doga kadinlari daha feda edilebilir kilmistir, bunda kimsenin yapabilecegi birsey yok. erkekleri daha guclu ve daha dayanikli sekilde meydana getirip donatmistir.
Biz hayvan filan degiliz direk insaniz. Bizi hayvanlardan ayiran aklimiz ve duygularimiz var cunku. Hayvanlarin ise icguduleri vardir.
@DusunenHanim hayvanlarin insanlardan tek farki "soyut dusunce" yetileri olmamasidir. duygu his hatta aci cekme kapasiteleri bile aynidir. hayvanlari anlamadigin arastirmadigin ilgilenmedigin icin bu sekilde bilip bilmeden duygusuz diye nitelendiremezsin. hayvan diyip duygusuzlukla sucladigin erkek bir penguen yani sadece bir kus diye asagilayacagin varlik -- tek yumurtanin ustunde 4 ay boyunca yemeden icmeden oturup bekliyor -- ve omur boyu aile olarak yasiyorlar. senden bile daha sabirli ve sevgi doludur belki bunu bilemeyiz.
Hanimefendi siz belli ki erkekleri avlamak icin bu sekilde ifadeler kullaniyorsunuz. Cunku erkege itaat erkegi kadina kolelestiren birseydir aslinda. Islam'da da kadinin erkege itaati vardir (mesru dairede). Bunun hikmeti de odur. Tebrik ederim guzel taktik.
@DusunenHanim hic bir inanc/din turune sahip degilim, kisacasi "nihilistik" bir bakis acim var dunyaya karsi. ayrica erkeklere acikca onlara tapindigimi soylemekten cekinmiyorum taktige ihtiyacim yok, gercek bu. erkekleri cok seviyorum ve erkeklere hayranim, sevdigim butun dusunurler sanatcilar muzisyenler erkek. herseyi erkeklerden ogrendim. bunlari soylemekten gocunmuyorum cunku erkek olmadan kadin olmanin hic bir zevki ya da anlami olmadiginin farkina varmis birisiyim. her neyse seninle daha fazla konusucak dgilim anlayis kapasitelerimizin arasinda asirlar kadar fark var. bye.
Ahlaki degerleri gercekmis gibi algilamak mi? Toplumun oldugu yerde ahlak da vardir. Nasil gercek olmaz?
Erkek olmadan tabi ki kadin olmanin bir anlami yok tipki kadin olmadan erkek olmanin bir anlaminin olmadigi gibi.
Fakli dilde konustugumuzun ben de farkina varmistim.
Iyi gunler
Ben de gercekler uzerine konusuyordum dogrular ya da yanlislar uzerine degil.
Iyi gunler...
Din ve Allah'in yarattiklari gercekler size gore "dogru" ise bu sizin sorununuz. Daha fazla tartismayacagim. Iyi gunler.
Ayrica hanimefendi yukarida kadinin daha feda edilebilir oldugu bunun da alcaklik oldugunu soylemis. Isci olumlerinde savaslarda cinayetlerde olen erkekler kadinlardan daha fazla. Kadin sadece cocuk buyutmek icin kendini feda ediyor. Erkegin o durumlarda feda olmasi erkek icin daha buyuk alcaklik olmasi gerek hanimefendinin gorusune gore.
Her ne ise kadin ve erkek birbirinin tamamlayicisidir deyip noktayi koyuyorum.
Tekrar yazmayacagim. Selametle
Feminizm denilen sacmalik hem kadinlara gereksiz yuk yukleyip yoran hem de erkekleri ezen bir akim. Iki cinsiyeti de huzursuz ediyor.
Amerika ve avrupa da tecavüze uğrayan birçok kadin karakoldan elleri boş döner. Delil yok, tanık yok veya fazla direnmemişsin gibi birçok sebep sıralanır. Ama bizim ülkemizde gerçek mi değil mi diye bakılmaz direk erkek hapise gönderilir. Yıllarca süren dava boyunca hapiste suçsuz günahsız yatar durur. Sonunda çıkar hapisten ama giden yıllar ve yediği tacizci damgası ile kalır.
Asgari ücretle çalışan veya %50-80 engelli olan erkeklere ömür boyu nafaka ödemek zorunda bırakılan bir ülkede yaşıyoruz. Kadınlar pofpoflanacak diye resmen erkek olarak sözü geçmeyen oksijen israfı varlıklara çevrildik.
Ülke de tecavüz oranın en üst seviyede olduğunun farkındasın sanırım ve burda suç kadının değil hakimin iş bilmemezliği söylediklern yüzde 1 başa gelen nafaka ve askeriye konusunda bende karşıyım ona bir şey demiyorum ama bu ülkede gecenin bir vakti erkekler dışarı çıkarken kadınlar çıkamıyor toplumbaskısı yüzünden o kadar kısa giyinemiyor bunlar tek taraflı olan zorbalıklar değil yani eğer Avrupa ile karşılaştıracaksan kadınlar her türlü işte çalışma imkanı bulabilirken burda anca memur olabildiğini de sanayide felan çok nadir olduğunu da kat ya da kadına şiddetin az olduğunu
@serçengeller Cumhuriyet savcısı bir arkadaşımın dediği; "Türkiye de tacize uğrayan kadınların %70 i bunu yargıya taşımıyor. Yargıya taşınan davaların %90 i ise asılsız çıkıyor. Ailesinden korktuğu veya çevreden çekindiği için kendi rızası ile olan ilişkiler öğrenilince tacize uğradım yalanina başvuruyorlar." Kız arkadaşının kıskançlık krizi yüzünden taciz etti benj dediği ve hapisane de gururuna yediremedigi için intihar eden üniversite öğrencisini, eşek kadar amcası ile yaşadığı cinsel ilişki yüzünden sapık amcasina birşey olmasın diye sevgilisi için bana tecavüz etti diyerek babasının katil olmasına ve suçsuz gencin mezara gitmesini, öğretmeni ile yaşadığı ilişki meydana çıkınca türkiye tehdit ile bana tecavüz etti diyerek öğretmenin öldürülmesine sebep olan liseliyi, sevgilileri ile birleşip kocasını parçalayıp poşetlere dolduranları ve daha nicelerini unutmadık biz hanımefendi.
Ayrıca biliyor musun bilmiyorum da avrupa da kadınlar evet her işte ve genelde ağır işlerde çalıştırılır ve erkekten daha az maaş verilir. Her 4 dakikada bir birinin tecavüze uğradığı avrupa ve amerika gibi ülkeleri kadin hakların da örnek göstermek çok absürd kaçmış. Şu an ben bunu yazıp sen bunu okuyana kadar o övdüğün ülkelerde kac kadin tecavüze uğradı biliyor musun? Feminizm feminizm diye diye ülkenizi de erkeğinizi de karalamaya doymadiniz.
En hiçbir ülkeyi övmedim bayım sadece bizden daha özgür yaşıyorlar dedim ve senin şu an gösterdikleri yüzde 1 ya da 2 lik kısım dediğim gibi tecavüz konusunda haksızsın ve kendimden örnek veriyim sokağa çıktığım an hatta dakika bile tutalım eve dönene kadar 10 kere laf yiyorum durduk yere şimdi söyle sokakta gördüğüm her insana nasıl güveniyim. Ve erkekler edilmiyor diye bir şeyde demedim benim başından beri dediğim her iki tarafta da olan bir durum ezilen her kısımda eziliyor
@serçengeller laf yediysen yedin kendini bu kadar onemsemek zorunda dgilsin -- insan cinselligi gorsellikle calisiyor - bunlari anla, kisa giyinirsen bu cinsel bir durumdur, gotunu acip bir erkegin sana bakmamasini isteyemezsin ayni anda bu kadar gerizekali oldugunuzu belli etmeyin artik ya, erkeklere bu kadar dusman olursaniz sebepsiz yere!! erkekleri bu kadar kadinsiz birakirsaniz sonucu bu. hepsi sizin gibi anlayissiz cahiller yuzunden.
Erkek cinsiyetinin uyandığını görseydim gözüm açık gitmezdi..
Cevap
11Cevap
Şahsen eşitlik değil pozitif ayrımcılık ayrıcalık arıyorlar.
Kadınların olduğu kadar erkeklerinde sorunlar var fakat görmezden geliniyor herkes kendi derdini abartıyor
Ya ağız dolusu kusasım var ama şurda kustum okuyabilirsin kardeşim bilinçli birini görmek güzel.
Feminizm nedir yanlışları nelerdir ve destekliyor musunuz? ↗
İnsanlar birbirleriyle yarışmasıyı bıraksa netice olarak iyi sonuçlar alabilirdik.
“Kimse benimle yarışamaz çünkü ben kimseyle yarışmıyorum.” - Konfüçyüs
Rekabeti doğuran?
Yarışı başlatan?
yarısı baslatan sey dedigim gibi kadin ve erkek nufusunun neredeyse esit olmasi yuzundendir. erkekler erkeklere ihanet ediyor, kadinlara yapamayacaklari seyler icin yol gosteriyorlar bosu bosuna. kadin sadece erkeginin kadini olarak mutlu yasayabilir baska hic bir seye ihtiyaci yok aslinda. geri kalan hersey fantazi urunu.
Bir kadin evinde ciplaksa ve erkek iceri bakiyorsa... rontgenci olur... bir erkek evinde ciplaksa ve kadin iceri bakiyorsa erkek teshirci olur. Adalet sistemi budur. Nokta
Yani. Kız milletine güvenip de evlenemeyecez herhalde...
Bu nafaka konusu benim gibi gençler için bir tehdit...
Çoğunlukla kadınlar erkekler tarafından zor durumda kaldığı içindir. Ama bu durum fazlasıyla abartıldı ve erkekler ezilmeye başlandı.
Gören de adalet bölümünde medeni hukuku irdeliyorsunuz sanacak :D
1 gün bile evli kalıp sonra boşansan, kadına ömür boyu nafaka vermek. Bu kadar saçma bir kanun yok.
hukuk sistemi ve toplumsal kurallar kadından yana hep. kadın erkek eşit değil, kadın daha üstündür her anlamda.
😄😄😄
Eşitlik yok o yüzden. Hep bir ayrım var her şey de maalesef.
Eşitlik diye bir şey yok öncelikle hiç bir zamanda olmayacak
Neden
@Hacker10101 İşina göresi ve bana göresi var
Doğduğumuz şartlar büyüdüğümüz ortam okuduğumuz okullar çalıştığımız yerler elimizde olmadan yaşama bakış iyiye kötüye görecelik katıyor bana göre iyi olan sana göre kötülür
Bana göre kabullenilir sana göre kabullenilmez
Aynı annenin rahminde de büyüsek 1 kesede de yetişsek farklıyızdır ve farklı olacağızdır
Hiç bir insan eşit değildir ve eşitlik sağlanamaz bir suçlu vardı ona 10 yıl hapis cezası verirsin narindir ağır gelir ötekine 10 yıl ceza verirsin hafif kalır çünkü yaşama bakışı sağlamdır çıktığımda yine aynı devam ederim der
En ufak şeylerden bile insan insanla görüşünü ayırr bir yönünüz ortaktır diğer yönünüz kafa kafaya çakışır
Bu nedenle eşitlik yoktur
👏👏
@Hacker10101 😊
Yardımcın olabilir miyim?
Atatürk bunu düşünememiş anaa
Katılıyorum çok haklısın.
Kendimizde yeterince hak görüyoruz her şeyi.
Çünkü erkekler De erkek hakkına karşı
parti kur oy verelim baskan 😃
Erkek günü yok
Haktı boş ver
😂tüh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar