Biz kürtlerle yaşıyoruz hafta da 1 ders kürtçe olsaydı keşke
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
yav kürtler türkçe bilsin. azinlik cogunlugun dilini bilmeli. dalga gecer gibi konusmayin. bu ulkede azinlik sadece kurtler degil suriyelilerde doldu. arapca da ogrenelim. kurtler bilmiyorsa arapca ogrensin bu kadar duyarliysaniz.
Arapça dersi zaten var
Hadi yok diyin yalan diyin
imamhatipte vardir bi baska yerde yoktur.
osmanlica dersi falan konusuluyordu bir dönem. varsa o vardir bir de genel liselerde.
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir. Lazlarla da yaşıyoruz, ama lazlar kendi dilini resmi dil yapin diyorlar mi? ya da araplar su an bizde Türkiye'de yasiyoruz arapça resmi dil olsun dese sen ne dersin
E devlet de reçete de 5 dil yapıldı Arapça var kürtçe yok
Türkçeyi sen anlamıyor musun peki? Onlari su an misafir adı altinda tuttukları icin böyle bir ozellik var. İngilizcesi de var orada ona bakarsan
Resmi dil diyorsun arapça her yerde tabela bile aşıyorlar hangi çağrı merkezini arasan arapça konusuluyor
Ayrıca Lazlar diyorsun Lazların sayisi kaç kaç kişi lazdir
Azınlık dediğin 25 milyondan fazla Kürt halkı bu mu azinlik
Çok doğru söylüyorsun
Sizin derdiniz cok baska be valla 😊 yıllardır size anlatılmamış birşeyi ben zaten anlatamam. Kendinizi ozekilestirmek istediginiz sürece öteki kalırsınız. Biraz kafayi başka tarafa cevirin tek derdiniz kendinizi otekilestirmek olmasin
Keşke kürt olsaydım
Kürt veyahut türk ne farkediyor bunu anlamıyorum. Kürtçe konusmak istiyorsan yine konuş sana kim ne diyor allahisen.
Kardeş diyorsun ya Kürtçe konuş kim ne diyor
Gel kardeş birkaç şehir seçelim çarşıda senin sececegin herhangi bir Kürtçe şarkıyı açıp gezelim bakalım ne oluyor ne kadar serbest kac kişi ses ediyor kaç kişi etmiyor
Bunu protez bi sekilde ben burada istedigim sekilde gezerim gibi bi kafayla yaparsan bunu Türkçe açıp gezsende yaparlar merak etme. Art niyet öyle bi anlaşılıyor ki hissediliyorsunuz bunu bilmiyorsun sen. Yolda neden sarki açıp gezesin allahisen ya. Düğünde Kürtçe sarkiyla halay cekmisligimde vardır Kürtçe sarkiyla duygulandigimda sen kime neyi kabul ettirmeye calisiyorsun
Kardeş gel gidelim seçeceğim 4 şehre aynı caddeden 4 farklı dilde şarkı açıp geçelim bakalım hangisine tepki veriliyor
Benim üniversite okurken doğulu olduğum için ev vermediler neyden bahsediyorsun
Valla bu zamana kadar 50den fazla sehir gezdim ve bana birisi de çıkıp sen Kürt misin kurtsen burada kalamazsin demedi be 😊 sorun demek ki sende
Buyur kardeş artvine gidelim Rize'ye Trabzon'a Giresun'a gürcüler bile her imkana sahipken bakkalda ekmek vermediler kardeş
Ayrıca sadece sen yaşamadın diye kimse yapmıyor anlamina da gelmez
@mayztimes 9 kanka karadenizde kurt irkciligi yoktur. arkadasin dedigi gibi sende bir sorun var demek ki. pkk olayi yoksa kimseye bir sey demiyorlar. hdp falan dersin bir seyler dersin o zaman sinirlenirler ancak burdakiler diger turlu kimseye sen kürtsün pkklisin falan denmez yok öyle bi onyargi buralarda. cunku kurt soylu komsular dolu. mevsimlik isciler falan geliyor onlarda kurt iş veriliyor yer veriliyor cadirlarini kurmaya falan.
Ki bu ülkeyi beraber kurtarmış ataların torunlarıyız. Elin fransızcasını, almancasını öğretirken, bir kürt kardeşim kendi dilinde ders veremiyor. Benim dedelerim çanakkalede kürt dedemle şehit oldu. Almanla, fransızla değil.
farsça şiirler var işte ayrıca "nan" türkçe hatta japonca ural altay dil grubundan gelen bi kelime yek du se farsça :)
milliyetçi ırkçı değilim ama abd de 50 milyon italyan yaşadığı söylniyor 20 milyona yakında çinli.. hiç onların dil istiyoruz dediğini duydun mu?
Ülkeyi bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyorlar bu yaptıkları ile
Bakın her kürt terörist değildir
Biliyorum
Ben bilinçli olarak uygulanan bir politikayı kast ettim
Kürtçeye neden ayrıcalık tanınsın? Bu ülkede pek çok etnik kökenden insan var.
Hangi etnik kökenin sayısı 25 milyondan fazla
Sayı abartı. 15 milyon var yok. Siz doğuda yaşayan herkesi kürt zannediyorsunuz herhalde. Ayrıca kürtlerin nüfusu aşırı hızlı üremeyle son yıllarda arttı.
Son yıllarda mi sadece İstanbul'da 8-10 milyon etnik kurt var ayrıca kime göre abartı doğudaki demedim bugün her ilde fazlasıyla Kürt kökenli insanlar var
İstanbul'da 8-10 milyon kürt mü yok artık. Toplasan 3-4 milyon falandır. CIA raporunda bile kürtlerin nüfusunun 15 milyon olduğu yazıyordu.
Düz mantık düşün sadece Diyarbakır'da 4 milyon var
Urfa'da nüfusu 3.5 milyon bunun en az 1.5 milyonu Kürt
Mardin'de en az 1.5 milyon Kürt var
Hakkari Muş Adıyaman Bingöl Erzurum Antep Şırnak bunları eklesen büyük sehirler hariç 15 milyon oluyor kardeş sizin hesapta sıkıntı var
Diyarbakır'ın nüfusu 1.8 milyon diğerlerine bakmadım bile. Bayağı uçmuşsun sen.
Çünkü ana dilimiz Türkçe
Kürtçe 2 dilimiz olabilirdi
E bunu isteyincede yanlış anlasiyorsun
İlk önce ülke edinin sonra dersi konuşuruz
Ülke edinin derken
Bu ülke sadece Türklere ait değil eğer tarih bilgin varsa ve Türkler tek başına savasip kurtarmamistir
Konuşma
O kadar mı zoruna gidiyor
Yazık cidden yazık bir ara tarihi araştır ve başını kaldir çevrene bak sadece Kürtlere karşı bu tepkin başkalarına da yapabiliyor musun
Türkiye'den selamlar
cok yerinde bir soru
ne alakaa yaa