Bir karış toprak parçası uğruna yıkılan evler, yok olan canlar, sonsuzluğa gömülen hayaller.
Değer miydi diye sormuyor kimse. Çünkü degmeyeceğini o çok güçlü, baştan aşağı zirhlarla kaplı adamlar (!) da biliyor. Hiç birşeyin bir canlının yaşamından önemli olmadığını bile bile katlediyorlar insanlıkla beraber insanlığı. Sonu geliyor mavi düşlerin. Ve gökyüzü siyaha boyanıyor... Babasının işten gelmesini bekleyen çocuğa bir kurşunla canını verdi diyemiyor gözü yaşlı anne... Ve çocuk babasının geri dönmeyeceğini annesinin aglamaktan kızaran gözlerinden anlıyor..
Bosna' da Filistin'de babam nerede anne diye soran masum çocuklar o kocaman tanklara tüfeklere karşı kocaman yürekleriyle karşı çıkıyor.
Bir Fatih Sultan misali.. Güçlü çocuklar onlar, savaşın çocukları.. Ninni sesleriyle değil bomba sesleriyle uykuya dalan, yeni bir oyuncak için değil, bugün de annem ölmesin diye dua eden savaşın çocukları.
Onlar kadar güçlü değiliz. Fakat zalim ordularının bir gün yenileceginin küçük çocukların sapan yerine araba ve bebeklerle oynayacağı günlerin geleceğinin bilincindeyiz. Çünkü biz Fatih'in nesliyiz..
Yüreğinizde küçük bir çocuk duası bulundurmanız dileğiyle..
Güçlü Olan Tanklar Değil Onlar, Savaşın Çocukları!
Mülteci krizinden sonra savaşa bakış açım çok değişti. Savaşsız bir dünya istiyoruz. Ama olmuyor. Yani Suriye'nin nüfusu misal 26 milyon. 80 milyon üstü kaçış oldu gayri resmi rakamlara göre. Toplamda 300 milyon insan kaçmış 5 yılda, dünya genelinde. İnsanlar gelişmiş ülkelerden dönüş olmaması için sürekli bebekle fotoğraflar yayımlamaya başladı. Ancak etkisi kısa sürdü. Mağdur olanların çoğu maalesef hayatını kaybetti. Rahmet diliyorum. Ancak 10000 kişinin mağduriyeti, bebek fotoğrafları ile çok geniş bir kitleye mali bir çıkar oldu.
Teşekkür ederim, yani Suriyeli tanıdıklarım her düğün bayramda ülkelerine rahatça gidebiliyorlar. Savaş değil kaçtıları, hatta 2 hafta sonra yine gidecekler. Yani düğün, bayramda savaş olmuyor mu? Ben sordum kendisine, haciz borçtan dedi. Tabii dediğim kişilerde tepki görmesin diye bebek fotoğrafları kullanıyorlar. Yani sömürü düzenini ilk önce yıkmak gerek.
İyide ne yapalım? Elimde silah var mı? Elimde güç var mı? Elimde ABD-İsrail'i durduracak bilgi var mı? Elimde ABD-İsrail'e kazanç sağlayacak bölge var mı? Bir tek son soru cevaplanır. Onun cevabıda Türkiye BOP gerçekleştiğinde. ABD AKP ve Ilımlı Müslüman projesini biz oluşturduk dediği halde. Oturan bir toplum ya ölür ya köle olur. 3-4 Seneye kalmaz. Türkiye'de süriye olur. Trump zaten çıkıp dedi Ortadoğu'nun sahibi İsrail'dir. Kim ne yaptı? Bomba sesleriyle uyanmalarıda onların suçu zamanında uyudular. Aynı hikaye bizede yazılacak ve unutulacak. Dünya iyi bir yer değil. Böyle gerçek konularla ilgi toplanmaz internette. Kalkıp 20-30 tane yalan söyle bak nasılda yorum gelecektir.
Çok güzel olmuş, her şeyden çok ( vicdan ) iyi kötüyü ayırmanın bu kadar kolay olduğu bir dönemde bu çocuklara yazık. Ben bu küçük çocuklar için dua değil ama onların yüreklerini korkutanlar için her gün beddua edeceğim.
Fatih'in nesli mi? Her türlü ahlaksızlığı meşrulaştıran, İslam'dan uzak, Türklük şuurundan uzak, batının kuklası olmuş bir nesil Fatih'in nesli olamaz. Ayrıca Filistin'de yaşayanlar hain dedelerinin para uğruna yaptığı kalleşliklerin bedelini ödüyor. Not: Neslimiz Fatih'den değil Oğuz Kağan'dan geliyor.
Tabiki oğuz kağan 'dan geliyor. Ama peygamber müjdesi Fatih'e nasip oldu. Batının kuklası olan insanlar olduğu gibi her türlü anlamsızlığın ulu orta yapıldığı günümüzde ayakları yere sağlam basan insanlarda var.
Kusura bakma abim ayakları yere sağlam basan dediğin insanlar sadece arap coğrafyası için gözyaşı döküyor. Doğu Türkistan için, Türkmeneli için, TÜRK DÜNYASI için gözyaşı döktüklerine bir kere şahit olamadım.
Bu konuda katılıyorum. Orta Doğu'ya yapılan yardımların çeyreği yapılmıyor Türk coğrafyasına. Nedeni ne? Orada ölen masum çocuklar yok mu? Orada evlatlarını elleriyle toprağa gömen insanlar yok mu? İnsanlar değil insanlık ölüyor..
Beni mahfettin sen Yazdiklarin çok doğru ama daha çok şey var Filistine bir dönem tabi 8-9 sene oldu ben ve arkadaşlarım gittik savaşmaya bir kaç arkadaşımı kaybettim orda şehit düştüler sakat kalanlar oldu Bense ailemden dolayı geri döndüm Ama şunu soylim biz insanlar yaşamayı hak etmiyoz bunca haksızlık ve zalimlik Karşısında Susup otur dugumuz için
Su bizim ülkemizde aylardır savaş alanı gün gelicek gene çıkıp gidicem evden...
Dua edin dua ALLAH bu zalimligi bir gün bitirecek ama öyle ama böyle bir gün o çocuklar gülüp oynucak ve dünyaya bu çocuklar sahip çıkacak
Dikatleri cekmek guzel emegine saglik oncelikle bana bir sozu hatirlatiyorsun. Zulmu engeliyemiyorsan onu herkese duyur. Peki bu yeterlimi cok uzun yilardir bu zulmu 7 milyar insan duydu bikezde burda animsadik peki icrat konusundaki onerin tezin nedir?
İlk başta dua etmek ve imkanları ölçüsünde yardımda bulunmak. Hepsinden öncesi gerekirse bağıra bağıra bu zulmü herkese duyurmak. Belki kültür merkezlerinde programlar yapmak..
bu soylediklerin ancak para yardimi yicek iscek kisacasi lojistik destege sebep olucak belki bir kac ay belki 3 5 ay her neyse hafleticek kesin sonucu hedef almak icin onerin programin nedir.
Mesaj bekliyordum peki burdan solim. 1. Her insan kendi basina bir dunya durdemek sozle olmaz yilardir goruldugu gibi senin once yahudilerin amacini bilmen lazimki bilmiyorsun islik havasindaki bu paylasimla onu ogren. 2. Kirlenmis miletlerden medet umacakadar acizsiniz kaldiki dusmanimin dusmani dostum degildir. 3. Laf kalabali dir su zaman diliminde yapilan dur etme eyleme kelimeleri fatih demisin torun demisin o sence bukadar laf kalabaligimi yapardi asla torunuda yapmaz kesin sonuc kanlarinda boguncayakadar gebertmektir yani cihat yapicaksaniz bir olay getircekseniz bir ses feryat cigliklarini birakin bizim gibi ibrahimin delilerine yol acin. Baska kimseye ihtiyac yok hele dusmanimin dusmanina.
Ne yani sen çok mu haklısın? Susup oturmak mı istediğin. Benim kimseden bir beklentim yok. İnsan olan acar elini bir kerecikte olsa orda ölen masum insanlar için dua eder. Bu yazımın amacida buydu. Evet Ben Fatih' in nesliyim. Bununla gurur duyuyorum ve her fırsatta bunu dile getireceğim. Sen laf kalabalığı mi dersin bos söz mu dersin bilemem. Ben peygamber müjdesi alan bir padişahı yazımda anmayacaksam kimi anacağım? Ve ayrıca neyi bilip bilmediğimi bilmen için beni tanıman gerekir. Ve belki kanlarında boğuncaya kadar gebertmek çözüm ama su an için bu mümkün degil. Mümkün olan şey el açıp Allahtan istemek. Yorumun için sağol.
cok arkadasimi sehit verdim cokta les aldik kimlere dua gondericemizi kimede lanet edecegimizi biliriz. Istedimizi duayla isteriz. Gurur hepimizin gururu kemaliste degilim inac konusundada hem fikiriz kendin de biliyorsun cozumu imkansiz yok size dusen arkanizdaki buyuklere bunlari net anlatin islam ordusu kuruldu nerde mesela? Sen sivil vatandas olarak elbette daha otesini yapamasin ama gerekli yerleri durterek fazlasini yapmis olursunuz vasselam ilkinde dedim gibi bir zulme engel olamiyorsan onu duyur fazlasiyla ilgiliyerlere daha cok... kardesim sen sagol.
Artık her şey o kadar berbat olmuş ki yaşamak bile insanın içinden gelmiyor bunları gördükçe. Silahların susmadığı ve hayatların yaşanmadığı.. Sadece izleyebiliyoruz başka hiçbirşey yapamıyoruz her zaman yaptığımız gibi..
saçmalıktan başka bir şey değil güçlü olan tanklardır daha güçlü olanları obüslerdir en güçlü olanlar bombardıman uçaklarıdır insanlar bu makinelerin karşısında bir hiçtir
En İyi Cevaplar