Merhaba. Bilgisayar müh. 4. sınıf öğrencisiyim. Okul derslerinden ekstra bir şeyler yapmaya yeni yeni başladım. Ama hangi alanda ilerlemek istediğime bir türlü karar veremiyorum. Software, Fullstack veya backend -frontend'den herhangi birisi. Nasıl ilerlemeliyim, hangisi daha avantajlı olur, hangisi daha zorlayıcı. Tecrübeli kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Açıkçası bunu sen görüp karar vermen gerek. Back-end mi front-end mi? Açıkçası artık fullstack olmak en iyisidir. Her iki dalıda bilmen senin avantajına olur. Hangisi daha zorlayıcı diye sormuşsun, backend daha zordur ama asıl işi bunlar yapar. Frontend işin görünen kısmıyla ilgilenir , serverla çok bağlantıları yoktur. Bu yüzden frontend değilde backend kısmıyla ilgilenirsen senin avantajına olur. Daha sonra frontend öğrenip ikisini aynı anda yürütebilirsin. Ayrıca backend de bir algoritma temeli üzerinde gidildiği için daha pratik bir zeka ve çoklu düşünebilme yeteneği olması gerek. Sayısal konular daha ağır basar gibi vs.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbilgisayar mühendisinin kendisini geliştirme konusunda yapabileceği şeyler: yabancı dil (ingilizce) öğrenmek/geliştirmek, güncel IT-dergi ve kitapları okuyarak bilgilerini güncellemek, teorik bilgileri pratiğe dökebilmek, deneyim kazanabilmek için staj yapmak ve programlama dillerini en iyi şekilde öğrenmek
.
.
.
.
.00 Yorumla
Selamlar bende bilgisayar mühendisiyim backend devoloper olarak çalışıyorum. Öncelikle bir proje geliştir, microservice nedir, clean architecture nedir, message queue nedir, docker nedir, git nedir, bu dediğim konuları araştır öğren çok önemli github profilin olsun oraya yaptığın projeleri yükle yani bu araştırmaları yaptığında zaten bir yola girmiş olacaksın öğreneceğin konular önüne çıkacak
16 Yorumla- +1 yıl
Tamamdır, teşekkür ederim
+1 yılSelam, bu sektör işi koca bir deniz deryadır fakat başlangıcını web, mobil belki yapay zeka taraflarını bir genel hatlarıyla araştırarak yapmanı önerebilirim. Zaten bu 1-2 haftalık yapacağın bir iş değil. İleride sektör değiştirebilirsin de.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
Kusura bakma ama 4. sınıfa gelip yeni mi soruyorsun. Biraz erken sanki
00 Yorumla
+1 yılYazılım yazılım yazılım yazılım yazılım
Tek derdin tek hedefim bu ise geleceğin çok patlak olur00 YorumlaHepsini az çok deneyimleyip ona göre karar versen daha iyi olacaktır
00 Yorumla
+1 yılSürekli kod yazarak proje yaparak
00 YorumlaGit tablet sök tak
00 Yorumla
+1 yılTecrübem yok
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Bilgisayar mühendisliği okuyorum, kendimi nasıl geliştirebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat