Gizli Üye(45 üstü)4 ayİlk defa bir soruya gizli olarak cevap veriyorum, aylık 150k civarı kazanıyorum, günde en az 1 saat kitap okuma keyfim var, arkadaşlarım düzgün insanlar, uzun ilişkim oldu, istedim ama evlenemedim, o yüzden çocuğum yok ama yaşım inanılmaz büyük değil tabii doğrusunu yazmadım buraya. Yani nazar değmesin ama güzel bir hayatım var. Gelelim soruya, eski E-Spor oyuncusuyum, profesyonel iken günde 7-8 saat harcardım bu olaylara. Şu anda başka bir iş yaptığım için oyuna günde 1-2 saat ayırabilirsem ayırıyorum, keşke daha fazla vaktim olsaydı da ayırsaydım. Ailemi kesinlikle ihmal eden biri de değilim bu arada. Sorumsuzluk ile oyunun alakası yok. En basitinden bana göre her şeyi kenara bırakıp günde en az 2 saat Türk dizisi izleyenler hem slk hem sorumsuz. Kendilerine bir şey katmadan boş boş ekrana bakıyorlar. Ben 9 yaşımda strateji oyunlarına başladım, kafam o kadar yoruluyordu ki içeriğinde olan ingilizce kelimeleri anlamak için 13 yaşında TÖMER sınavına girdiğimde B1 seviye İngilizcem vardı. Şu anda C1.
Yazdıklarımı okudum da tombiş sivilceli biri gözünüzde canlandı sanırım, öyle de değilim, gözü olanın... ahaha
Gizli olunca kendini övebiliyor insan ya güzelmiş böyle ama yeter ben gidiyorum :) İyi geceler.03 Yorumla- 4 ay
Öncelikle sizin gibi faydalı oyun oynayan eşini cocygunu ihmal etmiyorsa 4 saat oynayabilir tabi kadinlarinda ev işi 3 4 saat bitmiyor bazen tüm gün. oynanan oyunun içeriğine göre değişir bak sen c1 seviye gelistirmissin kendini maşallah. Ne kadar güzel bahsettiğim oyunlar savaş oyunları İngilizcesi filanda yok buarada haklısın Türk dizisi izlemeye gerek yok fakat tüm gün çalışmış ev işi yapmış bebek bakmış kadın 1 saat dizi izlese bi sorun olmaz tabi. Oyun oynarken hamile eşini ihmal eden çocuğu ile ilgilenmeyen çocuk düşse klavye başından kalkmayan ayrıca. klavye başında tanımadığı insanlarla kufurleşen insandan bahsediyorum midem bulandıran yüzüme bakmazdım hamileyken oyun oynarken canım benim hey yavrum yaşadıklarımı yazsam bilgisayarı kır dersin
- 2 ay
@Alpeliuss hayir
En İyi Cevaplar
4 ayÇocukluğu da oyunlarla geçmiştir onun. Oyunlarla büyüyen biri büyüdükten sonra da oyunu sevmeye devam eder. Bağımlılıktan kalktın nedir bilmiyorum Basit şekilde günlük 1-2 saat oyun oynamak gayet normaldir. Ben de küçüklüğümde hep bilgisayar oyunları oynardım. Büyüdükten sonra da PlayStation oynadım. Hala konsolum var ama sadece arada bir girip fifa oynarım. Herhangi birini, bir işi veya sorumluluğumu ihmal edecek düzeyde hiçbir zaman oynamadım. Ama dediğin gibi hayatının merkezine koymuşsa uzun vadede hayatındakilere yazık edecektir.
03 Yorumla- 4 ay
Çok çok normal senin. Playstation çok severim pc oyunlarından devamlı pc basinda görmekten oyunun osunu duymak istemiyorum ama zaten evinde PlayStation olanlar haftada 1 2 oynuyo çok normal günde 1 saat bile normal sabah kdrr oynayıp yatağa sabah 6 da girmek hiç normal değil ki işten gelincede oyun oynamak normal değil akşama kadar. Dışarı çıkmak istememek mesrla 2 ay dışarı çıkamadık oyunsa çekilişe katilmis😑😑😑😑
- 4 ay
O zaman güncelliyorum. Boşa gitsin.
4 ay7/24 oynayıp eşini çocuğunu ihmal ediyorsa
Hem tembel hem asosyal hem sorumsuz hem de saygisizdir.
Evlilik adamı değildir.02 Yorumla
4 aySaçmalık ya yetişkin insan gözüyle bakamıyorum bile
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bilgisayar oyunu bağımlılığı yaşla falan alakalı değil kanka 🎮 Sorun 25 üstü ya da evli olması değil, hayatındaki sorumlulukları ihmal ediyorsa başlıyor.
Evlilik, iş, çocuk, ev düzeni aksıyorsa bu resmen kaçış ve bağımlılık oluyor. Yok ama sorumluluklarını yerine getirip boş zamanda oyun oynuyorsa bence sorun yok. Orada mesele oyun değil, dengeyi kuramayan adam 🧠💔00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Bilmiyorum bekarken bile öyle oyun bağımlılığım yok ama kendimde farkettiğim her fırsatta işim olsun olmasın sahibindende gezip durma alışkanlığım oda evli olsam eşim varken nie elimde telefon olsunki umarım musmutlu günler herkesle olur hoşçakalın 🤗🌺
04 Yorumla- 4 ay
Her dk bakmamak için evlenilecek kişi ile birbirinizi tanıdığınıza emin olmadan evlenmemek gerek bence çünki insanlar acele ediyor ve aynı evde huzurla yaşamak sohbet yemek gibi zamanları iple çekmek varken adeta ev arkadaşıymış gibi takılmaya başlıyolar buda yetmiyo kalkıp bide çocuk yapıolar o masumcuk anne baba sevgisi ile değil iki taraftan birinin eksikliği ile büyüyo bence herseyin %90 en baş sebebi hayatta acele kararlar almamız %10 ise tanıdığıma inandım ama o kişi değilmiş diyenlerin gerçek olanı bence
- 4 ay
Anladım yani zorlu bir evlilik ya da aşk hayatınız oldu veya halen yıpratıcı süreç devam ediyor umarım gelecek sizin adınıza harika olur sizde o %10 luk dilimde yer alabiliyo olabilirsiniz sonucta karşınızdaki kişi çok iyi kalpli dahi olsa bazen kafalar uyuşmaz ve daha kötü olmadan bitirmek gerekirki gelecek adına hayat enerjiniz tazelensin yeni bi sayfa açabilin
4 ayKadınına değer verecek tabi ki
Kendi zevkleri varsa da kadın buna saygı duymak zorunda. Her şey dozunda güzel. Sürekli ilgi hastası bir kadın varsa hayatında o erkeğin ne yapsa yaranamaz. O yüzden iki taraflı olarak bakmak lazım meseleye.04 Yorumla- 4 ay
Yazdığım ile sizin bahsettiğiniz konunun alakası yok. Ben kadınıma en güzel vakitleri yaratmakla mükellefim. Yemeği ben yaparım, temizliği de. Günlük rutinlerimden bazıları bunlar benim kişisel hayatımda. Zorluk çekiyorsa maddi ve manevi her türlü desteği sağlarım ki, o benim kadınım. Ne yapsam yeridir, ondan başka kimim var?
Gelelim konuya, aynı özveriyi kadınımda bana göstermeli. Neden? Bu ilişki tek taraflı değil. Ben saygı duyuyorum ve destek oluyorsam o da aynı şekilde bunları sağlamalı. Bu kadar net ve basit mevzu. - 4 ay
Sanmıyorum ama bir umuttur yaşamak. Teşekkürler
4 ay1) Kafasını beceriyosunuz.
2) adam huzur arıyor
3) oyun oynuyor
Yine kafa s. kiyosunuz. Sizin tek derdiniz kafa *. He sonra ne oluyor anlatayım.
Bakıyor oyun oynamaya da izin yok, o zaman kadınlarla konuşuyum diyor ne de olsa oyun oynamak gibi yasak değil ya diyor, ve konuştuklarından biriyle aldatıyor. Sonra da seni boşuyor
00 Yorumla
4 ayEğer bilgisayar oyunu yüzünden ailesini ihmâl ediyorsa
o erkek benim gözümde sorumsuzdur nett.!12 Yorumla- 4 ay
Eyvallah ☺🙏🏼
Bagimlilik sonucta yanı psikolojik hasta zor yanı sevgili es olanlara
11 YorumlaSorumsuzluk değil. İnsanların eğlenebileceği zaman aralıkları zaten kısıtlı. Akşam eve geldiğinde kafa dağıtabilceği max yer bilgisayar oluyor.
12 YorumlaBazı oyunlar unutulmuyor ama 25 yaşından sonra sorumluluk artıyor bir çok şeyden uzak kalmak gerekiyor
11 YorumlaDeğil.
Bir arkadaşım var.
Evli ve benden birkaç yaş büyük. Gayet de sorumluluk sahibi.
Dışarı çıkıp boş işlerle uğraştığı yok. Evindd oturuyor keyifli keyifli oyun oynuyor.
03 YorumlaDiğer işleri yapıyordur keyfine takılıyordur bilgisayar olursa en azından yanında olur gidip kahveye arkadaşları ile takılınca eve gelmeyince onuda sorun yapıyorsunuz
02 YorumlaHayır

Evden işe işten eve ne güzel işte 😂
07 Yorumla
4 aySevgilisini/eşini/çocuğunu ihmal edecek şekildeyse tabiki sorumsuzluk.
10 Yorumla
4 ayBağımlılığın hiçbiri normal bir durum değil ama sorumsuzluk da diyemeyiz. Bağımlılığını bırakırsa görürürz ancak
01 YorumlaYoo işimde gücümdeyim oyunumu da oynarım sabah akşam tiktok reels kaydırıp hiçbir halta yaramayan kızlar bence sorumsuz (çalışan kadınlar hariç)
01 YorumlaBen bu durumda değilim evet ama ben muafim.
Kariyerim isim benim oyun bu durumda ben aileme değer vermiyormu oluyorum.
01 YorumlaSorumlulukkarını aksatmadan hobi olarak a̲r̲a̲d̲a̲ oynuyorsa problem değil.
01 YorumlaOyun oynuyorum da bağımlı değilim, herkesi aynı kefeye koymamak lazım.
03 Yorumla- 4 ay
Saçma bakış açısı, çocukluğumdan beri oynuyorum ama sorumluluklarımı da yerine getiriyoeum, hiç bi zamanda oyunlar yüzünden sorımluşuklarımı 2. Plana atmadım, heves alan herkesin bağımlılıkları vardır veya bağımlı olma potansiyeli. Erkek arkadaşın veya kocan sorumsuz diye bütün erkekler aynı şey olmuyor.
4 ayOyun bağımlısı nasıl olacaksın 25 yaş üzeri evli olup
01 YorumlaEğer soeumluluklarını yerine getiriyorsa oynasın tabi
02 Yorumla
4 aybağımlılık ile bağımlı olmamak arasında ince bir çizgi var
01 Yorumla
4 aySürekli bilgisayar başında durmuyorsa bir sorun yok bence
01 Yorumla
4 ayKafa dağıtmadır hobi gibi düşünün tabi 7/24 oyunda online ise orası başka
04 Yorumla- 4 ay
O zaman o sorumluluk sahibi bir koca birey değil para kazanan ve oynunu oynayan bir çocuk
4 aybuna da karışma be beti beti kendine göre birini bul
01 YorumlaGamer konusunda 398 cevap paylaştı. karılar da elinde telwfonla vakşt geçirir he oyun he telefon değişen bir şey yok
01 Yorumla
3 ayEvet, tam bir bağımlılık. Sorumsuzluk var ama hastalık gibi ilerliyor.
00 YorumlaBu yüzden boşanan insanlar tanıdım. Aşırı sorumsuzluk
00 Yorumlabazı kadınların boşluklarını düşününce daha masum kalıyor.
01 Yorumla- 4 ay
Boşlukları derken
4 ayHer inan oyun oynamali inan ki yaşı yokmuş bunun bunu anladım işin varsa vakit buluyosan harika
00 YorumlaSorumsuzluk ya zararsız ama nereye kadar oyun oynucak kaç yaşına gelmiş arada bir eğlencesine oynarsa iyide bagımlılık kötü yaaa
10 Yorumla
4 ayçekilmez ergen çocuk gibi bende 7/24 trendyolda alışveriş yapardım problem değilse ikimiz içinde sürer yoksa no yani
10 YorumlaGame over yaşatırım görür gününü 😅👋🏼
12 YorumlaHayır erkekler kadınlar gibi yetişmiyor biz çok erken büyümek zorunda kalıyoruz ve çocukluk dediğiniz davranışlar aslında bizim tadına doyamadıklarımız maalesef anlaşılamıyoruz bu konuda 😔
02 YorumlaNe kadar zaman geçirdiğine bağlı, abartıyorsa sorun vardır ama oyun oynaması göze batmamalı
02 Yorumla
4 aynapsın karısından alamadığı mutluluğu oyundan alıyor
06 Yorumla- 4 ay
karının erkekle ilgilendiği nerde görülmüş anca eşek ölüsü gibi yatar ilgi bekler
- 4 ay
her karı aynı boşa laf kalabalığı yapmaya gerek yok yumurta sperme koşmaz bilim düşmanlığının lüzumu yok
- 4 ay
sen bilimi değil arap muhammedini takip et hadi :D
4 ayBagumlılık kotu
10 YorumlaEvet sorumsuzluk
11 YorumlaAileden kopmuş demektir.
10 YorumlaKoskoca kadınlar 7/24 dedikodu yapıyor oyun oynamamızın ne zararı var işten gelir oynarım kime ne
06 Yorumla
4 aySaatlerce oynuyorsa öyledir
03 Yorumla- 4 ay
İşte o zaman ailesini ihmal ediyordur iyi bir şey değil
Hiç sevmem öyle insanları
01 Yorumla
u 4 ayHayır, ben olsam eşlik ederim mesela.
03 Yorumla- 4 ay
O kadar bağımlıysa bunu değiştirmesi lazım. Bu artık hastalık.
Küçüklükten gelen bir şey olsa gerek
01 YorumlaKarilariyla ilgilenmek varken oyun ne alaka ya
01 YorumlaBu ben bi maaş verdim gitti 80 k ama olsun değer
00 YorumlaBu bir hobi. Fazlası tabi ki sıkıntı
00 YorumlaSaçmalık tamamen
10 YorumlaGamer konusunda 431 cevap paylaştı. sorumsuzluk.
10 Yorumla
4 ayTam bir sorumsuzluk
10 Yorumla
4 ayG zekali onlar ya
10 YorumlaBağımlılığın yaşla alakası yok.
00 YorumlaHastalık
01 Yorumla
4 aySorumsuzluk
01 YorumlaYooo değil
04 Yorumla- Gamer konusunda 932 cevap paylaştı.
4 ayBağımlı değilim
02 Yorumla- 4 ay
2-3 neden
Ne alaka zevkimiz olamayacak mı
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)4 ayİşsizlik
10 YorumlaBoş insan işi
00 Yorumla
4 ayKafasina gore takiliyolar ne guzel
04 Yorumla- 4 ay
Egleniyolar iste ihmal ne alaka
- 4 ay