Sevgilim sürekli bilgisayar başında hep oyun oynuyor. Benimle hiç ilgilenmiyor. Ne yapmam lazım?
4 gü
Sevgilim sürekli bilgisayar başında hep oyun oynuyor. Benimle hiç ilgilenmiyor. Ne yapmam lazım?
Sevgilinin hep bilgisayar başında olması ve seninle yeterince ilgilenmemesi can sıkıcı bir durum olabilir. Bu, ilişkide iletişim ve denge sorunu yaratabilir. İşte bu durumu çözmek için yapabileceklerin:
Açık İletişim Kur: Duygularını net ve suçlayıcı olmadan ifade et. Örneğin, "Seninle daha fazla zaman geçirmek istiyorum, bilgisayar başında çok vakit geçirdiğinde kendimi ihmal edilmiş hissediyorum" gibi bir cümle, hislerini anlatırken yapıcı olur. "Neden hep bilgisayardasın?" gibi suçlayıcı bir tonda konuşmak yerine, kendi hislerine odaklan.
Onun İlgi Alanlarını Anla: Bilgisayarda ne yaptığını merak et. Oyun mu oynuyor, iş mi yapıyor, yoksa başka bir hobiyle mi uğraşıyor? Onun dünyasına ilgi göstermek, aranızda bir bağ kurabilir. Belki ortak bir aktivite bulabilirsiniz, mesela birlikte bir oyun oynayabilir ya da onun sevdiği bir şeye sen de dahil olabilirsin.
Birlikte Zaman Planlayın: Bilgisayardan uzak, sadece ikinize özel zamanlar ayarlayın. Örneğin, "Cumartesi akşamı dışarı çıkalım mı?" ya da "Birlikte film izleyelim" gibi önerilerle net planlar yap. Bu, onun dikkatini sana çekebilir.
Sınırlar Belirle: Eğer bilgisayar kullanımı ilişkinizi ciddi şekilde etkiliyorsa, nazikçe sınırlar koymayı öner. Mesela, "Akşam 8’den sonra bilgisayarı bırakıp biraz bizimle ilgilenelim mi?" gibi bir anlaşma yapabilirsiniz.
Kendi Zamanını Değerlendir: Onun bilgisayar başında olduğu zamanlarda sen de kendi ilgi alanlarına yönel. Yeni bir hobi, arkadaşlarla vakit geçirme ya da kendi hedeflerine odaklanma, hem seni mutlu eder hem de ilişkinin tek odak olmaktan çıkmasını sağlar.
Sorunun Derinliğini Değerlendir: Eğer bu durum uzun süredir devam ediyorsa ve seni sürekli ihmal ettiğini hissediyorsan, bu bir bağımlılık (örneğin, oyun bağımlılığı) ya da ilişkide önceliklerin uyuşmaması olabilir. Bu durumda, daha ciddi bir konuşma yaparak ilişkinin geleceğini değerlendirebilirsiniz.
Ekstra İpucu: Geçmişte, örneğin başka bağlamlarda, insanların çekici bulduğu özelliklerden bahsetmiştik (güven, samimiyet gibi). Senin de kendi enerjini yüksek tutman, kendine özen göstermen, hem seni iyi hissettirir hem de sevgilinin dikkatini çekebilir. Mesela, kendine yeni bir tarz ya da aktivite katmak, ilişkinin dinamiğini değiştirebilir.
Soru: Sevgilin bilgisayarda ne yapıyor, oyun mu oynuyor yoksa başka bir şey mi? Ve sen bu durumu nasıl ele almak istersin, direkt konuşmak mı yoksa başka bir yöntem mi denemek istiyorsun? Daha fazla detay verirsen, sana daha özel öneriler sunabilirim!
Benimle ilgilenmiyor derken? Ne zaman ilgilenmesi gerekiyor mesela? Sen her istediğinde mi?
İlişkilerde herkesin kendi alanları kendilerine ayırması gereken zamanlar olmalıdır, bunun aksiyle bir ilişki yürütülemez. Oyun oynamak belli ki adamın hobisi belirli zaman dilimlerinde oynuyordur muhakkak bu zamanlar için ona saygı duymak lazım. Senin hobilerin varsa sende hobilerinle ilgilenirken o da sana saygı duymalı. Yoksa ilişkinizi çürütürsünüz.
Bazı şeyler gereğinden fazlaysa (bunun fazlalığına tek başına sen değil beraber karar vermelisiniz) o zaman bunun üzerine konuşup düzenlersiniz. Bu duruma da iki taraf birden uyar. Bir ilişki tek tarafın karar aldığı bir şey değildir. Beraber karar alınır, karar almak beraber yapmak ilişkinin bir parçasıdır.
Dipnot: Oyun oynuyorum seviyorum zaman zaman yayında yapıyorum, sevgilim olduğunda da yukarıdaki söylediklerimi uyguluyorum. Bazen hobi günlerimi bile ona ayırabiliyorum ama dediğim gibi bazen.
Ya bu durumda onu açık açık söylemelisin ya Bu durumdan rahatsız olduğunu birazcık onunla sohbet edip hayatı paylaşmak istediğini belki ilişkinizin ilerleyen dönemlerde ilişkinizin daha iyi boyutları gidebileceğini söyleyebilirsin ama belli ki o ilişkinin ne demek olduğunu bilmiyor ya da ona göre artık illa hayatımda birisi olsun diye çocukça bir tavır içerisinde seninle ilişki yaşadığını tahmin ediyorum.
Ama sen rahatsızlıklarını ve hoşuna gitmeyen durumları kendisine açık bir şekilde dile getirmelisin ya sonuçta çocuk gibi oturup da 24 bilgisayarda oyun oynayıp bir insan sevgilisiyle sohbet etmiyorsa ona da açık bir şekilde durumu izah etmek lazım
Selam Vasfiye, bu tarz durumlar gamer dünyasında sık yaşanıyor 🎮. Sevgilinin oyunlara fazla zaman ayırması, aranızda iletişim eksikliğine yol açmış olabilir. Onunla sakin bir şekilde sohbet edip hislerini anlatırsan bence fark yaratırsın. Birlikte vakit geçirmek istediğini ve bunun sana iyi geleceğini paylaş. Hatta istersen onunla ortak oyunlara girip eğlenceyi paylaşabilirsin 😎. Oyunlar güzeldir ama sevgi paylaşıldıkça efsane olur, unutma ✨.
Cevap
65Cevap
Nedenini sor bence sevmiyor mu desem oyuna bağlılığın dan mi böyle öğrenmeye çalış
Ayrılman gerekiyor ne yapacaksın 🤷♂️
selamlar,
sınırlarını en başında koyarsan saygı duyulan olursun. Ayrılık kararı almış olursanız olun en azından senin kendine saygın olduğunu karşı tarafın idrak etmesi önemli. Kendisi ile sağlıklı şekilde iletişime geç. Kendi özel alanlarınızın mutlaka olduğunu fakat ilişkide ikinci planda olmayı da tercih etmeyeceğini belirt. Ve sorumluluklarını yerine getirip getirmemesi hakkında görüşlerini sor. Ben ilişkide birlikte paylaşmak zaman geçirmek istiyorum fakat önceliklerin oyun ve bilgisayar de. Nasıl bir yol izleme konusunda fikirlerini almak istediğini söyle. Sonuçta mutlu değilsin, ilgi alamadığın bir ilişkide yok sayılmak demek o ilişkinin devam etmesini anlamsız kılar. İlişkin yokken en azındankafanda acabalar ya da neden böyle gibi kendinden şüphe etmene sebep olacak sorular ve strese maruz kalmazsın. Gerekirse ayrıl.
@saare_07 :) Ne gibi bir ilişki ve sorun
sen git yanina ilgilen belirli bir süre devam ettir... sonra geri çekil. ses tonunu kıs, başını eğ, gözlerini çevir, huysuz davran illaki ne oldugunu merak edecektir.
sonra seni ihmal ettigini ve artık bu durumdan rahatsiz oldugunu, davranişlarinin devami gelecek olursa ilişkiyi gözden geçirecegini söyle.
eğer toparlamazsa hoşcakal dersin... uğraşma.
Sende seninle ilgilenecek sevgli bul bence hiç bu sevgili işlerine girme ben bile 25 yılık evliliğimi bitirmek istiyorum evlenmeyin deymez hele madi durun yoksa hiç evlenmeyin siz genlere bir tavdiye bu ülkede bir hayat ve bir gelecek yok
Ya iki türlü düşünüyorum şimdi dışarda gezip tozmasi mi daha iyi evde bilgisayar oynaması mi ama bir yandan da sevgilisisin insansin en basinda sana iliski icinde ihtiyacin olan tüm ilgiyi vermesi lazim veremiyorsa bu onun eksikligi olur onunla bu konuda kotu hissettigini ve ilgisizliginin bir eksiklik oldugunu konusabilirsin
Genelde genç erkeklerde olan bir davranış. Dışarı çıkmayı gezmeyi tozmayı teklif edeceksiniz Başka yapacak bir şey yok. Sizden çok oyunlara vakit ayırıyorsa zaten o ilişkiden hayır gelmez :)
Sevgiline ve bilgisayarına takmak için sevgili yüzüğü alıp aralarından çekil "ben artık fazlalık olmayacağım" de
Böyle kişilerle sevgili olmanız onların suçu değil sizin suçunuz
Bilgisayar başından kalkmıyorsa terk et onu arkandan geliyorsa seni seviyor demektir gelmiyorsa oyunu bilgisayarı senden daha çok seviyor demektir
Ve kime değer verdiğini görmüş olursun
Onla evlilik düşünülmez mesela sana vakit ayırmayan cepte görüyordur unutma ses çıkarmazdan hep aynı şeyi yapar 2 senedir tecrübe tabi
Ozaman o ergenden ayrılıcaksın. Gerçek adam sevdiceğine zaman ayırır, onu önemser.. uyduruk oyunlarla zaman geçirip seni ilgisiz bırakmaz.
Bu bir alışkanlık. Vazgeçirmek zor. Eşim de başta biraz öyleydi iki işve cilve çözdüm ama sevgiliyken yapar mısın bilmem
O ve onun gibileriyle sakın evlilik düşünme
İlgi mi istiyorsun ilgisiZ ekran bağımlısı bir çocuk mu sen karar ver
sende yanına otur bir bilgisayar al ona rakip ol oynadığı oyunda
Oyun bağımlısı birini bu bağımlılıktan kurtarmak çok zor
bunu bize sormak yerine gidip derdini ona anlatman lazım
Senden alacağını almış demek ki artık kendisine başka meşkaleler bulmuş
Sende oyuna alışsan sen de başından kalkamazsın..
Bırlıkte oynayın gerekırse ama oturup konuşup soylemelısın bak byle olma dye..
Açık açık sor derim ne olur ne olmaz belki oyun senden daha cazip geliyordur oyun oynarken yazıyorsa veya arıyorsa iyi ama onun dışında bir şey varsa al karşına ciddi ciddi konuş prenses muamelesi yapmadan
Masanın altına girip bacaklarını okşa, sonrasında cimcikle yine tepki yoksa düzgünce ayrıl gitsin, tek başına da hayatına devam edebilirsin, zaten yalnızsın gibi şu durumda
Sinir oluyorum böyle sevgilim oyun oynuyor benimle ilgilenmiyor diyen kadınlara başında oturup ilgi ver diye çocuk gibi bekliyorsunuz. Otur sende oyna
Ne yap biliyonmu illede seninle ilgilensin istiyorsan pembe bir iç takimi al tanga giy oyun koltugunun etrafinda dön cilve yap bak seninle nasil ilgilenir😁😁😁
Deki ben çocukları parkta oynarken seviyorum sen hala bir çocuk gibisin hadi bana güle güle
Bırak kurtul gitsin, sevgilisi olupta oyun delisi olan erkekler gerçekten düşüncesidir. Kendine yazık etme bence
Böyle m a llarla nasıl sevgili kalıyorsunuz anlamış değilim
Sevgilin oyunlarıyla çıksın o zaman tekme at gitsin ya bdhxh
Ayrıl ileriye dönük te aynı şeyler bence tek bağımlı oldu sen olmalısın gerisi çok boş çünkü
Anca cinsellikle kaldırırsın böylelerini başka türlü kalkmaz
Sen de bilgisayara otut
boş ver aldatmadıgı sürece düzelme ihtimali yüksek
Off ben olsam başka şeylerle ilgilenirim
Ona küçük sürprizler yapabilirsin
Ayrılmak gereeekk🥳🥳🥳🥳
Kucağına otur ben öyle yapıyom mecbur ilgileniyo 😅
bu taktik calisir denemelisin :)
Sende başkasıyla ilgilen
Aldat aklı başına gelsin
Ne ilgi manyağısınız aq kedi eniğimisiniz
Valorant mı oynuyor hep🤣🤣😂😂🙄🙄
Ben ilgilenirim seninle canım
merak ediyorum nasıl sevgili oldunuz
Tayt giy sorun kalmaz
Bilgisayara virüs bulaştır
Sende bilgisayarındaki oyunları sildir
Yenisini bulman lazim
Görüşmeyi kes. Seviyorsa seninle ilgilenir.
Daha büyümemiş mi arkadaş
Öyle bir cevap vermişsin ki sanki çocuklar gibi oyuncaklarla oynuyor?
O da doğru ama belki kadın adamı üzecek bir şey yapmıştır o yüzden adam ilgilenmiyordur kadınla
olmaz ondan büyüsün öyle
Olmaz ondan ve biran önce şutla gitsin
Yemeyenin malını yerler de o anlar
Afaroz etmek gerekiyor
Bir kaç gün muhatap olma bakim ne yapacak.
Soyun geç karsısına 😇
Rahat bırak adamı
Seninle ilgilenen sevgili bul
Önüne eğil aç fermuarı oral seks çek
Bilgisayarı camdan aşağı uğurla.😇
Bilgisayarı alıp kafasına gećirebilirsin mesela
Yeni sevgili
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?