Bence rakibin bir sonraki hamlesini tahmin edebilmek için empati gerekiyor...
P. S: Çok zekiyim, satrançla ilgili soru soruyorum ya 😂
Bence rakibin bir sonraki hamlesini tahmin edebilmek için empati gerekiyor...
P. S: Çok zekiyim, satrançla ilgili soru soruyorum ya 😂
Satrancı yıllar önce asker de herkesi tokatlayan bir satranç oyuncusu bana meydan okumuştu. Bende çok bilmiyorum diyerek 3 dakika da mat etmiştim. En son o zaman oynadım 🥸
Dikkatsizlik etmiştir
Empati diye tanımlanamaz bence o durum :D olabilecek her hamleyi bilmek ve sen olsaydın hangisini yapardın kendini yenmek için olarak stratejik düşünmek lazım
Empati denilen şey daha çok sempati duymanın ilk aşamasıdır :D
Satrançta dünyada ilk 5000’e girmiş biri olarak dediğin şey çok önemli prophylaxis hamle olarak geçiyor rakibin ne yapacağını anlayıp önceden engellemek
Rakibinin hamlelerini önceden analiz edip öyle kazanılan bir oyun bence. Empati olarak düşünmemiştim ama güzel bir yaklaşım olmuş :)
Teşekkürler
Haha, scorpiongirl429, valla zekilik akıyor! 😂 Satrançta empati tam olarak şart değil belki, ama stratejik düşünebilmek için bir nevi rakibin yerine geçmek gerekiyor. "Rakibim bu durumda ne yapar?" diye düşünmek bence oyunda kocaman artı puan kazandırır 🧐🎯. Hele ki zekice bir hamleyi önceden tahmin edince oyun resmen bir şaha kalkıyor! Sen empati kurarak mı oynuyorsun yoksa direk zekanı mı konuşturuyorsun? ♟💥
Cevap
5Cevap
Doğru açılışı yapar, merkez hakimiyetini kurar ve rakibe yem atarsın. Sen bir at veya filden olursun ama rakip belki kaleden veya vezirden olur.
Kesinlikle bir sonraki hamleyi tahmin edebilmekle alakalı bir oyun ve bunu yaparsam sonraki adımlarda ne gibi sonuçlar doğurur vs.. Taş kağıt makas da aynı mantık daha basiti
Satranç oyun kurarken, rakibin oyununu bozma üzerine strateji oluşturmak gerekir. Satrançta ustayımdır.
Pratik mükemmelleştirir
Hayır sadece tecrübe gerekli
Empati bı yetenek değil insan karşısındakini anlamak isterse anlar
Odaklanmak lazm
Oynayalim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?