Empati kişilik ve karakteristik bir yetenektir. Her ne kadar etkileşimler sonucu sonradan kazanılabiliyor olsa da asıl kaynak kişinin içindeki merhamet, duyarlılık ve hassasiyet duygularının aktif durumda olmasıdır. Bunlar yoksa vurdumduymazlık ya da umursamama hali vardır ki bunlarda empati yapmayı zorlaştıran durumlar demektir.
Empati güzel bir şey ve iyi niyet barındıran bir insan davranışıdır. Tek kıl olduğum nokta abuk sabuk sosyal medya platformlarında engelli bireylerin fotoğraf ve videolarını belkide ondan habersiz paylaşmak altına da Çıplak kadın olsa beğenirsiniz diye açıklama eklemek. Yorumlara bakıyorum da Hep tabi ki beğenirim Allah yardımcın olsun yazan tiplerin olması. Çoğu zaman insanlığımızın ve iyi niyetimizin süistimal edildiğini düşünüyorum. Ve kendimce haklıyım. Lütfen sosyal medyada her önüne geleni beğenmeyin o kişiye gram faydanız olmuyor siz empatik değilsiniz kimse kusura bakmasın. Bu sitemimi de burada duyurmak istedim.
Eh idare ederim🙂 Bu gün deprem de sağ ayağını ve sağ kolunu kaybetmiş bir kadın gördüm tv de. Hayattan elini çekmemiş, tek elle mükemmel örgüler yapıyor ve deprem zedelere atkı örüyor du. Demek istediğim insan eksikliğini yaşadığı birşeyi, çabayla kazananilir.
Empati çocukken öğrenilmesi gereken bir kavramdır. Çocuklar genelde benmerkezci olurlar, kendilerini, dürtülerini kontrol edemezler. Örneğin çocuk birine vurduğu zaman onun canı acıyabileceğini düşünmek tabi ki empati duygusuyla olur. Ailelerin öğretmesi şarttır. O yüzden sonradan kazanılabilir diyebilirim. Herkes empati yapabilir ama çoğu kişi işine geldiği zaman yapmak ister işine gelmeyince yapmaz
bu insanın kendini eğitmesine bağlı bir şey, anlamak dinlemek ve yorumlama kısmı insanın kişisel gelişimie bağlı yetenek değildir istenilirse kendimizie kazandırdığımız çok büyük bir değerdir aslında keşke insanlar buna duyarlı olsa biraz
Her insan empati yapabilir ama her insanin isine gelmez empati yapmak. Birde bazi durumlarda yapmaya calissanizda karsinizdaki insanin yerine koyamazsiniz kendinizi. Tecrube farki girer bu noktoda devreye.
bu bir yenetenek degil bence.. vicdan hosgoru sabir ve şukürün karisimindan olusan bir ruhsal düşünce tarzı, bana göre. çogu insan bu kelimeyi hep gormezden gelir. gercegi kimse gormek istemez
Sonradan oluşan bir şey bu. Her şeyde empati kuramazsın. Ben fakirim diyelim zengin adam bana göre empati kuracağını sanmıyorum varsada az. Herkes empati kurabilse dünya yemyeşil olurdu..
Allah zekayı herkese eşit dağıtmıştır. Kimi bunu kullanır kimi başkasını kullanır. Yeteneklerde her insana sonradan da kazandırılabilir. Kazanamayan kendi akılsızlığından kazanmamıştır.
Cahil insanda empati bulunmaz Ben bugüne kadar bunu gördüm Cahil insanda dedim. Diploması eksik olan insanda demedim. Kitaptan ne kadar uzaksan, empatiden de o kadar yoksunsun. Bunu gördüm bu yaşıma dek...
Bence kesinlikle yetenek. Aga insan yedisinde neyse yetmişindede o olur yani. Bence herkesin yiyecegi bok değil empati. Yürek ister. Sonuçta karşındakinin hissettiği hisleri hissetmek için ;)
günümüzde yok orası kesin ki empati yapmak için cahil olmamak gerektiğinide biliyorum ki insan kendini düzeltmek isterse herşeyi düzeltebilir kazanılan birşey bence