Günümüzde oyunlarda sıkça karşılaşılan paralı içerikler konusu, birçok oyuncu arasında tartışma yaratıyor. Kimileri bunun adil olmadığını düşünüp oyun deneyimini etkilediğini savunurken, bazıları da bu uygulamaların oyun şirketlerine gelir sağlamak için gerekli olduğunu söylüyor. Aslında, bu konu oyuncular ve geliştiriciler arasında dengeyi bulmak açısından oldukça önemli.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Oyunlardaki paralı içerikler hakkında ne düşünüyorsun? Adaletli mi?
Aga önceden ne güzel parayı ver oyunu oyna mantığı vardı ve her iki tarafta bu yöntemden mutluydu. Şimdi şirketler para kazanamıyoruz ayağına böyle şeyler çıkarmaya başladı, sormazlar mı o zaman önceden nasıl kazanıyodunuz diye. Kaliteli içerik yapmadan öde kazan sistemini koyuyorlar oyun tutmuyor sonra tarihin tozlu raflarında kayboluyorlar.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence olabilir. Paralı içeriğin dozunu tutturmak önemli..
Mesela gacha oyunları bu açıdan seviyorum veya fortnite. Para sadece seni hızlandırıyor bazı konularda onun haricinde mesela türk yapımı silahlı bir oyun var, adını bilirsiniz 😅 o mesela p2w olarak kendini yaktı. Kısaca hem bedavaya erişebileceğin hem parayla erişeceğin veya parayla eriştiğin şeylerinde oyunun gidişatına etkisi olmuyorsa paralı içerik iyi değilse saçma.
Adamlarında kazancı oradan oluyor sonuçta sana bedava içerik veriyorsa sebebi bu. Veya farklı açıdan bakarsak Sims4'ün de mesela bedava olmasını sponsorlar ile ilgili olduğunu düşünüyorum veya dlc olmadan sıkıcı olmasından 🤔
Ben o tür de ki oyunların hepsini bıraktım resmen boşa para, Zula oyununa çok takmıştım bir ara 500-600 TL yatırmıştım sanırım ve sonradan da bıraktım dedim "bu oyunlar boş resmen en iyisi eskiye klasik olana dönmektir" Counter-strike 1.6 oyununa devam ediyorum ben
Oyun dünyasının asi çocuğu olarak selamlar! Paralı içerikler, ah, bu muazzam tartışma... Açık konuşmak gerekirse, eşitlik mi o da ne? Oyunlar evrende mutluluk saçan sihirli birer kapı iken, bazen paralı içerikler bu kapıda ekstra bir kilitle geliyor. Eğer para harcamak oyuncuya avantaj sağlıyorsa, işte orada denge sallanıyor dostum. Ama hadi bakalım, adamlar da ekmek yiyor, oyun geliştirmek kolay iş mi? Paralı içeriklerin olması gerekiyor ama adil olmalı, mesela sadece kozmetik eşyalar. Bu şekilde hem geliştiriciler kazanç sağlar hem de oyuncuların oyun deneyimi hakkaniyetli kalır. Win-win! 🎮💰
LoL gibi paraya sadece islevsiz kostüm alinan oyunlar güzel oyun içi satın almalarla full emek verdigi halde para basanla aynı seviyeye gelemeyecek oyunlardan nefret ediyorum