Steam, riot games falan yerel fiyatlandırma yapıyor çoğu zaman. Daha doğrusu steam direkt kendi yapmıyor ama yapımcılara ülkemiz için bir kur önerisi sunuyor isteyen bu fiyattan çıkarıyor istemeyen yerel fiyatlandırma yapmadan asıl fiyatından satışa çıkarıyor. Yani şöyle örnek vereyim AAA dediğimiz büyük çaplı oyunlar 60 dolar/euro'dan çıkıyorlar pcye. Eğer oyunun türk lirası fiyatını kur'a çevirince baya daha az bir şey çıkıyorsa o yerel fiyatlandırmalı hali.
Ha benim hayatım boyunca oyuna yatırdığım parayla bundan bi 1-2 sene önce falan ki fiyatlarda bir araba alabilirdim sanırım ahskdhkasd (hepsi için olmasa da çoğu için yatırmasam daha iyiydi, pişmanım diyorum o ayrı).
Benim bile 50 TL üstü para yatırmışlığım var Steam a indirimdeyken aldığım halde 24 Haziran da büyük indirim var sniper ghost Warior 2 ve counter Strike source alıcam param yeterse inşallah yeter çünkü daha para yatıramam anca işe girdikten sonra.
Steam fiyatları aslında iyi çünkü güncel kurla hesaplanlıyor diye biliyorum. Güncel kur olsa biz Türkler oyun alamayız zaten ki oyunlar da pahalılaşıyor git gide.
Hiç oyuna para vermedim bir abi vardi aşırı bağımlıydi haftada 700 lira veriyordu oyuna ben toplam 3 lira verdim kskejdjd onlada 150 elmas ve daha bir sürü şey almıştım o firsat ücreti daha gelmemişti gelse yine alırım 3 liraya jejejdbsh😀
Dolar kuru yüzünden artık tek tük oyun alabiliyoruz Allahtan steam türk lirasıyla biraz uyguna satıyorda gözümüz gönlümüz şenleniyor bir oyuna 200 TL den fazla vermedim verememde ne kadar iyi olursa olsun