Bilgisayar oyunlarında özellikle silahlı savaş oyunlarında en önemli detay aim ve ses kasmak olmuş durumda. Aiminizi geliştirmek için özel bir yönteminiz var mı? Varsa nedir? Hiç AimLab kullandınız mı? Counter Strike Global Offensive (CSGO)
Oyunlarda aim geliştirirken nelere önem verirsiniz? Kullandığınız bir yöntem var mı?
CSGO'da iyi bir aim'e sahip olmak, oyuncuların maçları kazanması ve takımları için daha fazla fayda sağlaması için oldukça önemlidir. Aim geliştirmek için birkaç ipucu şunlardır:
İlk olarak, doğru crosshair ayarlarını bulmak önemlidir. Bazı oyuncular büyük ve kalın crosshair'leri tercih ederken, bazıları küçük ve ince olanları tercih ederler. Ayrıca, crosshair rengi de ayarlanabilir. Crosshair'in açısını kontrol etmek için, silahın tepmesi de dikkate alınmalıdır. Bu nedenle, birkaç silahla antrenman yaparak, her bir silah için crosshair ayarlarını deneyebilirsiniz.
İkinci olarak, aim'inizi geliştirmek için aim haritalarını kullanabilirsiniz. Bu haritalar, oyuncuların aim'lerini geliştirmek için birçok farklı alıştırma sunar. Örneğin, hedeflerin hızı, boyutu ve konumu değişebilir, böylece oyuncular aim'lerini farklı senaryolarda geliştirebilirler. Ayrıca, rekabetçi maçlarda karşılaşılabilecek gerçek oyunculara karşı antrenman yapmak için özel aim haritaları da mevcuttur. Aim haritaları sayesinde, aim'inizi geliştirerek daha iyi bir oyuncu olabilirsiniz.
1. Öncelikle cross ayarına önem verilmeli. Sabit cross kullanılmalı. Adamları göreceğin ve haritanın renklerine uygun bir cross olmalı. Dust haritasında sarı renkler hakim iken diğer haritalarda farklı renkler hakim. Bunu göz önünde bulundurmak lazım. Diğer bir husus büyüklük küçüklük ve saydamlık kendine göre aim yapmayan adam olamaz. 2. Hassasiyet ayarları; crossun ne kadar iyi olursa olsun hassasiyetin yüksek ise adam vurmak zorlaşır. Elinin yatkın olduğu bir hassasiyet adam vurmani her zaman kolaylaştırır. Ayrıca raw girişi denen bir şey var anı refleks için çok önemli bunlara dikkat edilmeli. 3. Bol bol antrenman ve tekrar. Bunun için çok güzel haritalar var. Umarım faydalı olmuştur. Saygılar ve sevgiler
Counter-strike 1.6 da bunun için deathmacht mod oynuyorum her yerden adam geliyor takımı kurtarıyorum kuleyi alıyorlar kuleyi alıyorum bunny ile uçup kaçıyorum benden iyi yürekli bir oyuncu yok neredeyse 😄
Oyun esnasında geliştiriyorum genelde :D onun dışında bol bol ölüm maçı atarak aslında hem aim hem de Refleksleri çalıştırıyorum da artık oynamıyorum :D
:D Sırf onlara denk gelip sinir oldugum için oyunu bıraktım ya valorant hesabı açtım her yer bebe doluymuş ne biliyim bıraktım. Arkadaş ben oynarım dedi geçen gün girdim 1 hafta ban yemişim çocuga sordum ne halt yedin lan 1 hafta ne diye çok fazla bebe var dayanamadım diyor en gıcığı da her zaman oynadıgın arkadaşının bi kız görünce bu videodakiler gibi olup seni 2dk satması oluyor :D
Bence oynadıkça aim gelişiyor oynanan süre, map bilgisi, tecrübe ve mouse hakimiyeti önemli. Aim maplerinin sadece reflex bakımından bir artısı olabilir.
Csgo oynamadıysan bilemezsin. Ses kasmak; adamın nerede olduğunu bilebilmek için bizim sessiz yürümemiz ya da bir yerde sabit durup tetikte beklememiz. Adamın yerini bulduğumuzda zaten rahatlıkla öldürebiliriz.
Ses kasmak dediğimiz olay şudur; normal bir yürümede senin ayak sesin çok rahat bir şekilde duyulur. Ama ! Shift ile yürürsen eğer o zaman senin ayak sesin duyulmaz bu da rakibinin senin nerde olduğunu tahmin edememesine ve senin onu gafil avlamana neden olur. Yürümek şarjör değiştirmek bunlar hep ses yapan şeyler oyunda. Bir nevi refleks gibi düşün. Aim botz training var orada kulaklık takıp sesin nerde olduğunu tahmin etme antrenmanı var. Hedefi duyup ani bir şekilde refleks gösterip vurman gerekiyor. Ses kasmak dediğimiz olay tamamen bu. Mesela Ruslar Rush B yapıyorlar deli gibi koşuyorlar senin o sesi alıp takımına Info vermen size eli hatta oyunu kazandırır