Ben, 23 yaşına gireceğim. Kız kardeşim denen varlık da 18 e girecek. Varlık diyorum, çünkü bana karşı bazen öyle edepsiz oluyor ki... Geçenlerde, bana sesini yükseltti, edepsizlik etme, büyüklerine saygılı ol dedim. Sonra geldi babam bana çattı, sen biraz rahatı gördün ondan böyle yapıyorsun diye. Buna benzer ve bundan daha çok büyük olaylar yaşadım bu kız yüzünden, ama her seferinde bu yuva dağılmasın diye bir şey yapmadım. Şimdi ben haksızlığa gelemem, babam bana haksız yere bir şey der, ben de bir yanına falan vururum o sinirle, hiç kimseye faydası olmaz, o yüzden sabrediyorum. Ama kardeşime böyle tolerans tanımaları, kardeşimin bana saygısızlık yapmasını artırıyor. Bazen, ne halin varsa gör diyorum içimden, ben senin seviyene düşmem diyorum ve susuyorum, içime atıyorum ama kardeşim böyle yapınca, bir de babam öyle onu destekleyip bana çatınca içime batıyor, kendimi ezilmiş hissediyorum. Lütfen samimi cevaplar verin. Sizce ben haklı mıyım, yoksa abartıyor muyum?
Cevabın nedir?
+1 yılKardeşler arasında bu tür sorunların olması son derece normal. Benim oğlum da kızımdan 2,5 yaş büyük. Şu an yaşları 31 ve 28. Ama onların aralarındaki sorunlara asla dahil olmamışımdır. Ne annesi ne de ben. Kendi sorunlarını kendileri halletmiştir her daim. Ne kızımı oğlumdan üstün görürüm, ne de oğlumu kızımdan üstün görürüm. Her 2 sine eşit mesafede dururum. 1 kere babanın davranışı son derece yanlış.
Babana uygun 1 dil ile ve sinirlenmeden kız kardeşinin saygısızlıklarını ifade et. Annene de durumu anlat. Bu konuda özellikle annenden yardım iste. Kız kardeşin özellikle baban tarafından çok şımartılıyor, yazdıklarına göre.
Kız kardeşinle fazla yüz göz olma derim. Yaptıklarını görmezden gel. Rahat edersin kardeşim..023 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim, denedim kaç sefer. Baba, ana dedim; siz buna böyle yüz verdikçe bunun bana saygısızlığı artıyor, beni bunun yanında küçük düşrüüyorsunuz, Allah bundan razı gelmez, yapmayın etmeyin diye defalarca yalvardım. Bana ne deseler beğenirsin; ''Her ailede olur bu, küçük düşmezsin sen, senden mi öğreneceğiz çocuğa nasıl davranacağımızı, alemin alimi, müslümanı sen misin!'' vallahi böyle
- +1 yıl
İnanıyorum sana kardeşim. Seni resmen ağır 1 depresyona sürüklemiş bu annen ve baban. İnanılacak gibi değil gerçekten. Yazık. Olmaz olsun böyle anne ve baba..Diğer cevaplara yaptığın yorumları okudum. Gerçekten psikolojin allak bullak ve ağır hem de çok ağır 1 bunalımdasın.
Sana şunu önerebilirim. Annene ve babana 1 likte olduğunuz 1 zamanda sana yazdıklarımı söyle. Beni ağır 1 bunalıma ve depresyona soktunuz de. Siz ne biçim anne babasınız de. Allahtan da mı korkmuyorsunuz de. - +1 yıl
Nedir benim suçum de. Beni katil mi yapmak istiyorsunuz de. Aklınızı başınıza toplayın de. Seni inan çok iyi anlıyorum. Sen ve kız kardeşinin eğitimi nedir? Baban ve annenin yaşları, eğitimleri ve işlerini de yaz bana lütfen.
- +1 yıl
Defalarca söyledim, değişmez bu şerefsizler. Ben bu depresyondan bir çıksam başka bir şey istemiyorum. Şu üniversiteye başlayıp bitirebilsem, bir de işimi elime alıp evlensem başka bir eşy istemiyorum. ama bunların hepsinin olmasına en az 5 sene var daha.
- +1 yıl
Ana dediğim karı ilkokul mezunu, baba dediğim gavat ortaokul 2 terk, ben lise mezunuyum, (ilk 2 sene yanlış tercihten kazanamadım üniyi, 400 e yakın puan aldığım halde, 2012 de kimliğim düştü kazanamadım, bu sene de 397 ile Türkçe öğertmenliğini kazandım fakat öğretmenliği sevmedim, bunaldım, bıraktım), kardeş dediğim fahişe ise lise sonda şu anda.
- +1 yıl
Sevgili kardeşim. Ben sana yardımcı olacağım inan. Öncelikle sorduğum sorulara yanıt ver. Annene ve babana karşı ASLA saygısızlık yapma. Onlara kötü söz söyleme. Sakın ama sakın ve asla onlara şiddet uygulama. Her daim haklı pozisyonda bulun.
Mesela kız kardeşin sana saygısızlık ve terbiyesizlik yaptığı 1 gün, onu güzelce döv ama sağını solunu sakat bırakma. Kız kardeşinin senden korkmasını ve ürkmesini sağla 1 şekilde. - +1 yıl
Yahu böyle yaptığım zaman kabahatli oluyorum, anam babam bana çatıyor, yuvam dağılacak vaziyete geliyor diyorum, neden anlamıyorsun?
- +1 yıl
Vay anasını ya. Ben seni gayet iyi anlıyorum sevgili kardeşim. Ben 60 yaşında 1 adamım. Yav yuvan neden dağılsın ki? Yuva senin yuvan değil ki. Gerçekten zor 1 durum. Ana ve baba cahil. Kız kardeşin ana ve baban tarafından şımartılıyor.
Keşke Türkçe Öğretmenliğini kabul etseydin. Ananın babanın sana çatmalarına aldırış etme. Duymazdan gel bence. Hangi şehirdesin? - +1 yıl
konya.
- +1 yıl
İnnaılmaz gerginsin. Öncelikle kendini düşün ve kız kardeşini yok farz et mesela..
- +1 yıl
Bey baba, sana saygım sonsuz. Yaşını söyledin, yaşına hürmet ediyorum. Bak, ben hatasız değilim. Yukarıda bayan arkadaşa da söyledim. Belki sinirli bir anımdadır, belki bişey yüzünden canım yanmıştır ve ben hıncımı ana baba ve kardeş dediğim bu allahsız gavurlardan almışımdır, haksızlık etmişimdir onlara, inkar etmiyorum. Lakin onlar hadlerini çoktan aştılar. Ben hakkımı helal etmiyorum, Rabb'ime havale ediyorum. Üzerine kazara tezek düşen domuz derisi bile bunlardan kıymetli benim için.
- +1 yıl
Sana itidal yani sakinlik öneriyorum kardeşim. Sen özellikle kendini düşün ve kendinle ilgili ne yapman gerektiğine karar ver ve uygula. Takma kafanı anana, babana ve kardeşine. Kardeşini de yok farz et. Rahat edersin inan.
- +1 yıl
Eyvallah
- +1 yıl
peki bu acıları unutabilir miyim sence?
- +1 yıl
Bu dediklerimi yaparsan o acıları en aza indirebilirsin inan.
- +1 yıl
tamamen unutabilir miyim diyorum, iş sahibi olunca falan ya da üniversiteye gidince tamamen unutabilir miyim?
- +1 yıl
Kesinlikle unutursun o zaman.
- +1 yıl
Eyvallah.
- +1 yıl
Sıkma canını yolun açık olsun kardeşim..
- +1 yıl
Allah razı olsun.
Eyvallah - +1 yıl
Amin. Kendine zarar verme yeter..
- +1 yıl
BY
- +1 yıl
BY
En İyi Cevaplar
+1 yıllan benim kardeşim bana sesini yükseltecek yemeklerden sonra 3 öğün döverim ...gerekirse aç karna çift seyans bile yaparım...senin durumuna gelince
aga sen ufak ufak yol al bir iş bul sonra bir ev tut birde manita uzaklaş uzaklaş yoksa seni yakında coni coni gel oğlum diye çağırmaya başlarlar ..(samimi cavap ;dost acı söyler) uzaklaş ki kıymetini bilsinler yoksa gidişat feciii01 Yorumla- +1 yıl
Kardeş, bazen çok aşırı derecede edepsizlik yapıyor, olmadık şeylere karşı çıkıyor. Dövdüğüm de oldu, lakin adam olacağa benzemiyor bu. Pislik bir şey. Benim gözümde öyle en azından. Hadi ben onun edepsizliğini, puştluğunu sineye çektim diyelim amma babamın ve anamın tavrı beni öldürecek. Yeminlen soğudum hepisinden ! Şimdi babam bana bir gün bir şey diyecek, benim de kötü tarafıma denk gelecek, babama bir sefer vuracam, bir yerine bir şey olacka, ondan korkuyorum, sabretmeye çalışıyorum.
+1 yılKız kardeşin 18 yaşında, o yaşın verdiği üslupla sana yaklaşıyor.
Sen 23 yaşındasın. Kardeşinin üslubuyla aynı orantıda ona yaklaşıyorsun.
Bence dengeyi sağlayabilmek için önce aradaki farkı kavraman gerek.
Küçüklüğüne ver. Çok gözüne batan davranışları olursa da görmezden gel.
Sürekli dip dibe olmanızı gerektiren bir durum yok.13 Yorumla- +1 yıl
Kardeş, bazen çok aşırı derecede edepsizlik yapıyor, olmadık şeylere karşı çıkıyor. Dövdüğüm de oldu, lakin adam olacağa benzemiyor bu. Pislik bir şey. Benim gözümde öyle en azından. Hadi ben onun edepsizliğini, puştluğunu sineye çektim diyelim amma babamın ve anamın tavrı beni öldürecek. Yeminlen soğudum hepisinden ! Şimdi babam bana bir gün bir şey diyecek, benim de kötü tarafıma denk gelecek, babama bir sefer vuracam, bir yerine bir şey olacka, ondan korkuyorum, sabretmeye çalışıyorum.
- +1 yıl
23 yaşında olması gerektiği gibi değilsin. Hoş, 23'ü de abartmanın manası yok.
Bence senin ailenle alakalı sorunun var. Kız kardeşinin üzerine düşmeleri, vaktinde aynı tutumu sana karşı sağlamadıkları için ortada bir kopukluk durumu yaratmış.
Anlaşamıyorsanız konuşmazsınız, görmezden gel yahu.
Ailene de malzeme vermemiş olursun hem. - +1 yıl
nasıl olması gerektiği gibi değilim?
küçükler daha kıymetli oluyor aynı sorun bizdede var ve büyüdünüz artık neyi nasıl yapıcanızı bileceksiniz deniyor. ayrıca bazı zamanlar fazlalık olarak bile algılanıyor yaştan kaynaklı. bak ben tek bir çare buldum o da öyle durumda olduğum yeri terk etmek tepkimi ortaya koyup, susmak.
01 Yorumla- +1 yıl
olmuyor işte kardeş, o kadar kolay değil. Eğer alttaki yorumlarımı okursna beni daha iyi anlarsın.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Ergen birinden fazla şey bekleme. Ama kendi ağırlığını da korumaya çalış. Babana söyle; ben onun abisiyim. siz ölüp gidince onun büyüğü ben olucam susun de.
04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kardeşim, denedim kaç sefer. Baba, ana dedim; siz buna böyle yüz verdikçe bunun bana saygısızlığı artıyor, beni bunun yanında küçük düşrüüyorsunuz, Allah bundan razı gelmez, yapmayın etmeyin diye defalarca yalvardım. Bana ne deseler beğenirsin; ''Her ailede olur bu, küçük düşmezsin sen, senden mi öğreneceğiz çocuğa nasıl davranacağımızı, alemin alimi, müslümanı sen misin!'' vallahi böyle
- +1 yıl
Ergenliğini çoktan geçmiş 18 yaşında ergenmi olur
haklısın aslında sen...asıl kardeşini rahat bıraktıkları iiçin sımarmıs okdar...bence ne hali varsa görsün..baban sana laf edersede siz karışmyın dediniz bende karışmadım dersin..
07 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kardeşim, denedim kaç sefer. Baba, ana dedim; siz buna böyle yüz verdikçe bunun bana saygısızlığı artıyor, beni bunun yanında küçük düşrüüyorsunuz, Allah bundan razı gelmez, yapmayın etmeyin diye defalarca yalvardım. Bana ne deseler beğenirsin; ''Her ailede olur bu, küçük düşmezsin sen, senden mi öğreneceğiz çocuğa nasıl davranacağımızı, alemin alimi, müslümanı sen misin!'' vallahi böyle.
- +1 yıl
Boşver be kardeşim. Yemin ediyorum moralim çok bozuk. Ezildiğim aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum ama ne çare... Babama kalkıp güzel dille konuşayım diyorum, onu bile yapamaz oldum. He oğlum, tamam oğlum diyecek en iyi ihtimalle. Soğudum yani, sakin bir şekilde konuşmaktan bile soğudum.
- +1 yıl
Allah'tan da ümidimi kestim artık kardeş. Ama yine de Allah biliyorlar ya, bu üç köpek ruhlu, fahişe insanlara hakkımı helal etmiyorum! Allahın selamı üzerlerinden eksik olsun.
Sen bir büyük olarak kız kardeşini idare et. Saygısızlık yapmanın iyi bir şey olmadığını düşünemiyor belli ki şimdilik. Yaş itibariyle bence biraz sabret.
011 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kardeşim, denedim kaç sefer. Baba, ana dedim; siz buna böyle yüz verdikçe bunun bana saygısızlığı artıyor, beni bunun yanında küçük düşrüüyorsunuz, Allah bundan razı gelmez, yapmayın etmeyin diye defalarca yalvardım. Bana ne deseler beğenirsin; ''Her ailede olur bu, küçük düşmezsin sen, senden mi öğreneceğiz çocuğa nasıl davranacağımızı, alemin alimi, müslümanı sen misin!'' vallahi böyle.
- +1 yıl
Kardeşim, gerçekten durumuna üzüldüm. Anne ve baban ne kadar sıkıntılı olurlarsa olsunlar silip atılamaz. Kardeşinin suyuna gitmekten başka çare yok sanırım. En azından 2 sene kadar sabret, biraz kendine gelecektir kardeşin. Sonra üzülecek tabii. Umarım aranızdaki bu sorun bir şekilde tatlıya bağlanır.
- +1 yıl
Ben hakkımı helal etmiyorum ana baba ve kardeş dediğim bu insanlara. ETMİYORUM! Seneye üniversiteyi kaznaıp gideceğim zaten. Bayramda yanlarına gelirsem de CÜMLE ALEM SİKSİN BENİ.
- +1 yıl
Şu anda bu olaylardan dolayı kendini kötü hissediyorsun. Bu yüzden helal etmediğini söylüyorsun. Böyle şeyler söyleme, çocukla çocuk olma kardeşim. Bir de şöyle düşün; ailen belki senin için önceden planladıkları bir şeyi uyguluyorlar. Sana böyle davranmalarının nedeni, üniversiteye gitmeni istemeleridir. Kardeşin de belki bu olayın bir parçasıdır. :) Sakin ol, sakın yanlış bir şey yapma.
- +1 yıl
alakası yok! Benim ana baba deidğim mahluklar da pislik, kardeş dediğim de, beyni fahişe olmuş bir piç! Şimdi meyve yiyorlar öbür tarafta, baba dediğim denyo bana armut soymuş da yollamış küçük kız kardeşimle. Yemiyorum dedim, geri çevirdim. Bundan sonra böyle! Allah'ın selamı üzerlerinden eksik olsun! İki cihanda da saadet yüzü göremesinler inşallah! İnşallah! İnşallah!
- +1 yıl
Irzlarına geçmessem benim ırzıma geçsin yedi cihan . dur sen. her şeyin zamanı var. şimdilik sabır.
- +1 yıl
Eyvallah
ya malum o senden küçük anne baba her zaman küçükten yana çıkarlar. bunun bılıncınde ol sıkıntı yapma. kardeşinle de dalaşma .
00 Yorumlahaklısın kardeşim benim de babam hep ondan yana biricik kızı biz nasıl olsa başımızın çaresine bakarız ama kavgalarınız asıl çıkma sebebi ne kardeşinle mesela
010 Yorumla- +1 yıl
Kardeş, ben kötü bir zamandayım. 3 sene boyunca yüksek puan aldığım halde üniversiteyi kazanamadım, bu sene de Türkçe öğretmenliğini bıraktım, baktım ki öğretmenlik bana göre değil, bıraktım en başta. 1 aydır evdeyim, geçenki kavganın sebebini söyledim işte. Bu sitede takılıyordum, açık kalmış. Kardeşim de bakmış, gördüm bunu, bir daha bakmaaycaksın dedim. Sesini yükseltti. Sonra çık git odadan dedim. Annesine söylemiş. sonra dedim niye annene söyledin. Ben annemle konuşuyorum falan dedi sinirle
- +1 yıl
Sonra bununla biz tartışıyorduk, babam geldi oturdu bizi dinliyor. Sonra ben odama girdim, kızının yanına gitti, ona sordu kızım ne oldu diye. Ben çıktım, baba bana sorsana, ona neden soruyorsun dedim. Babam, sana mı soracam kime soracağımı dedi. Sonra da, (hani ben okulu bırakıp geldim ya); ''Biraz rahatı buldun tabi, ondan böyle yapıyorsun '' dediler bana anam ve babam. Allah'tan reva mı bu kardeş?
- +1 yıl
adam öldürmek günah olmasa vallahi iki dakika beklemez öldürürdüm.ğ
- +1 yıl
Olmuyor kardeş, olmuyor. Haid sadece kendi saygısızlığı olsa neyse lakin bu ana baba da üstüme çok geliyor. Ulan, baba dediğim ırzı kırık dürzü, bu kızın yanında evden attı beni, kapıyı yüzüme kilitledi, küçük düşürdü beni bu şıllığın yanında. Buna ne diyeceksin?
- +1 yıl
babanın yaptığı çok yanlış bişe bencede ama sorun tam yolunun çizilmemiş olması baban diyodur ki bu bir baltaya sap olmaz yanlış bir düşünce tarzı en çok desteğe ihtiyacın olduğu zaman aslında kız kardeşinin yanında küçk düştüm diye üzülme bence siz birbirinizin ne hallerini iliyonuzdur
- +1 yıl
küçük düştüğüme üzülmemek elimde mi sence?
- +1 yıl
gönlüme yabancı birader, gönlüme. Onlarla olan kan bağımıo sikeyim ben. Bana kan bağı değil can bağı lazım.
kardeşine senin altında çalışan dediklerini yapmak zorunda olan biri gibi görmeyip zamanında arkadaş gibi olsaydınız şimdi bu sorunları yaşamıyodun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 665 cevap paylaştı. sen abisin ömür boyuda öyle olcak. büyüklük hep sende kalsın
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
ne yuvası be kardeş... Üniversiteye bile başlayamadım daha...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kız kardeşim olsaydı bana atarlandığı zaman tokatı yerdi. Çünkü abiden her zaman korkması lazım.
01 Yorumla- +1 yıl
Şimdi geberse gitse gözüme görünmez şerefsizim ama senin dediğin gibi olmuyor bu işler. Tutunacak bir dalın olmadığı zaman, babanın eziyetine katlanmak zorunda kalıyorsun birader.
+1 yılKız kardeşin asi galiba. Neden anlaşamıyorsunuz?
019 Yorumla- +1 yıl
alt yorumları oku.
- +1 yıl
Bence sen kız kardeşini çok seviyorsun ve bir abi olarak onunda sana saygı göstermesini istiyorsun. Çünkü, sen her zaman onun iyiliğini isteyen ikinci bir babasın aslında değil mi?
- +1 yıl
Her abi saygı görmek ister. Ama o kadar doldum ki, artık zerre kadar sevmiyorum. Yemin ediyorum, şu anda geberse (bak ölse demiyorum, geberse) vallahi de billahi de tallahi de içten içe sevinirim.
- +1 yıl
Saygı gösterseydi onu severdin ama bence. Yanılıyor muyum?
- +1 yıl
Bana saygı gösteren insan, kör kütük Allahsız kitapsız da olsa severim.
- +1 yıl
Diğer insanlar sana nasıl davranıyor?
- +1 yıl
Onlara bakma sen, onların da çoğu p**evenk fikirli amma onlar beni ırgalamaz. Beni evdeki kahpeler ırgalardı, şimdi onlar da bitti gözümde. Bundan sonra sadece Allah, kendimv e sevdiğim kadın için çalışacağım. Bu üç şerefsizden Allahın selamı eksik olsun, selam dahi vermeyeceğim!
- +1 yıl
Ben, taraflar arasındaki problemlerde kabahati tek bir tarafta bulmam. Kimse yüzde yüz haklı da değildir haksız da... Tamam, insanlar -sana göre- iy değiller ya da bozuklar.
Peki, ilişkilerinin bozulmuş olmasında senin hiç mi payın yok? - +1 yıl
Vardır elbette. Keşke bana hatamı, karşısına alıp'' Oğlum şöyle yapma'' dese de, keşke düzgünce konuşsa da boyun büksem, eline ayağına kapansam... amma bu p**evenkte o yok kardeşim. Görmeden bilemezsin.
- +1 yıl
Kendini gayet güzel ifade etmişsin. Seni, anneni babanı ve kardeşini tasvirleyebiliyorum.
Bir tarafta -sana göre- küstah bir kız kardeş var, diğer tarafta ise -sana göre- bir haksızı destekleyen ebeveyn...
Böylesi bir ortamda çözümün neler olabileceğini düşünüyorum.
Peki, kız kardeşinle aran iyi olduğu zaman ailenin sana tavrı nasıl oluyor? Belki de, onlar kız kardeşinin senin sert tutumundan ve baskıcılığından ötürü (çünkü, dayak attığından bahsetmişsin.) kardeşini senden korumaya... - +1 yıl
...çalışıyorlardır.
- +1 yıl
Alakası yok. Ben bu kardeş dediğim şıllığı her gün dövmüyorum. Çoğu zaman karşıma aldım konuştum, bak kardeşim, küçüüğün büyüğe saygısı olmazsa büyüğün küçüğe sevgisi olmaz, gereksiz tavırlar yapma deyip uyardım. anası babası bile yapmadı bunu. Ben zaten çok kötü olaylar yaşadım. 10-11 yıl obsesyon yaşadım, üstüne ilk 2 yıl yanlış tercih yüzünden üniversiteyi kazanamadım, geçen sene kimlik kaybından dolayı kazanamadım, bu sene de türkçe öğretmenliğini kazandım ama bunaldım iyice, bıraktım.
- +1 yıl
Çok kötü durumdayım yani. Bir de bu canavarların, domuzların böyle yapması, kendimi ezilmiş hissetmeme neden oluyor ve ben bunu kaldıramıyorum.
- +1 yıl
Kardesinle yasadigin bir diyalogu buraya aktarabilir misin?
Objektif gozle bakmak isterim. - +1 yıl
İster objektif bak, ister subjektif bak; önemli değil, ben canımın yandığını bilirim, haksızlığa uğradığımı bilirim. Haa, ben sütten çıkma ak kaşık mıyım? Elbette hayır. Bazen bir şeye sıkılmıştır canım, canım yanmıştır, en ufak sözünde kardeş dediğim mahluğa kızmışımdır haksız yere, yahut ana baba dediğim mahluklara çatmışımdır o sinirle. Ben hatalı değilim demiyorum, lakin onlar bana çok haksızlık yaptılar. Peygamber olsam, şefaat etmem onlara, bu derece. Gerisini sen düşün.
- +1 yıl
Somut bir olaydan bahsetmedigin icin birsey diyemiyecegim.
- +1 yıl
Ben Rabb'ime havale ettim bu şerefsizleri. Ben şurda 10 ay daha dururum bu evde, ondan sonra üniversiteyi kendi memleketimde okusam bile bayramda dahi gelmem yanlarına, ne onlar beni görüp leş yemiş kuduz köpek gibi kudurur ne de ben onların şerrine uğrarım.
Cevapların için sağol bacım.
Duanı eksik etme bizden.
Seyyid Abdulbaki'nin sofisi ol inşallah.
Eyvallah - +1 yıl
Gecmis olsun. Bir uzmanla gorus lutfen KENDİN İÇİN.
- +1 yıl
Olur bacım görüşeyim.
Seyyid Abdulbaki'nin sofisi ol inşallah.
Selam ve Dua İle
+1 yılKardeşine karışma boşver
011 Yorumla- +1 yıl
sebep?
- +1 yıl
Çünkü kötü olan sen oluyorsun
- +1 yıl
yani ben haklıyım, değil mi
- +1 yıl
Yani benim abimde var hatta annemden çok o anlar beni sağolsun
- +1 yıl
Adam öldürmek günah olmasa yemin ediyorum öldürürdüm ben bu şerefsizi.
- +1 yıl
Kardeşini mi?
- +1 yıl
aynen.
- +1 yıl
Boşver yao
- +1 yıl
demesi kolay elbet. Ama dayanamıyorum artık. Katil olmadan ölürsem, peygamberlik bile hakkım olur. O derrece doldum anladın?
- +1 yıl
Anladım
- +1 yıl
iyi .
+1 yılAblamda senın durumunda.
Üzülüyorum dogrusu.00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kız kardeşimle aramızdaki sorun.. Sizce haklı mıyım, abartıyor muyum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne