Spordur
Hayır spor olamaz
Bilinçsiz avcılık cinayettir
Atıcılık spor olabilir ama avcılık olamaz
Evet spor bakanlığına bağlı avcılık federasyonu var
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Avlananı bilmem ama kaçan av için bir spor olduğu kesin.
İhitiyaç dışında hayvan öldürmek zulümdür. Hele iki gramlık etleri için kuş avlamak bence doğru değil. Ama av sezonu dahilinde bilinçliyse, neyi, ne zaman, nasıl avlaması gerektiğini biliyor eziyet etmeden, özellikle yavrulama dönemlerine vs. durumlara dikkat ediyor, avın etini vs telef etmiyor bunu doymak için ya da satmak için kullanıyorsa bu durumlar dahilinde olağan bir durumdur bence. Sonuçta bu da doğanın dengesini bozmadıktan sonra doğanın bir kanunu. Her aktiviteyi de onu yüceltmek için spor kategorisine sokmaya çalışmaya gerek yok. Bunun adı "avcılıktır" vesselam.
cinayettir
Avcılık Cinayettir. Zevk için katliamın diğer adıdır. Avcılık aman ne güzel bir şeydir zevktir, sefadır ,spordur , teşvik edilmelidir diyenler zenginin zevki için bir çok canlının katledilmesinine göz yuman ve onları katlederek zevkin doruklarına çıkan insan ziyanlığıdır. Haklı görünebilir istisnası kontrolsüz üreyen bir türün sayısını belli limitler içinde sınırlandırılması ve silah kullanma iç güdüsünün insanlar üzerinde uygulanmasının asgari düzeye indirilmesidir tabiki avcılığın soykırım halinde yapılmaması koşuluyla.
avcılığı eğlence olarak görenlere karşıyım. karnını doyurmak için avlar, o normal de, hayvanları hedef tahtası gibi görenlere karşıyım.
bu hayatın bir döngüsü var yılanların yaptıgı ne boş yeremi yaratılmışlar sence ?
Cevap
46Cevap
Avcılık, spor kılıfı giydirilmiş bir cinayet hobisidir. Eski zamanlarda insanlar için gereklilik olsa da şu an keyfen yapılan bir katliamdır bence. Boşu boşuna hayvanların canına kıymaktır. Çok isteyen okçuluk, atıcılık yapar. Eğer maksadı gerçekten sporsa. Avcılığın her türlüsüne (dağbaşında tek kalıp açlıktan ölmeme amacıyla yapılanın ve tarlaya,bağa,bahçeye zarar veren hayvanların bertarafının dışında) karşıyım.
Savunmasız bir şeyi zevkine öldürmenin yanı hiçbir zaman sporla bağdaştırılmaz. Yapılacak binlerce başka spor varken insanoğlunun öldürme arzusuna bu şekilde kılıf bulması mide bulandırıcı. Avcılık; iyi silah kullananların değil, bana göre savunmasız bir canlıya silah çekecek kadar korkak, acınası zavallıların işidir.
okçuluk spor gerektiriyor, bir hedef vurulmaya çalışılıyor, orada bir hareket kasılma, duruş disiplin var, insanlar sürekli pratik vb. yapıyor bu tarz başka sporlar da varken, hayvan vurarak can almanın neyi nasıl spor olabilir, kesinlikle spor olamaz..
Hayır..
Eski çağlarda insanların yaşamını sürdürebilmek için mecburiyetten yaptığı bir davranışı modern çağda hobi ya da spor gibi lanse etmek saçmalıktan başka bir şey değil.
13 yaşından beri ilgileniyorum avcılık sevda işidir ancak sportif yanları da var federasyonunun olmasına gerek yok spor sayılması için..
Domuz avına gittiğimde yaşanan adrenalin ve koşu spordur zıpkına gittiğimde suya dalış Bi nevi serbest dalış sporu gibidir..Bana göre av işi zeka sporudur..
evet spor kategorisine girer.. Ormandaysan yürüyüş, nişan alırken vücudunun alması gereken pozisyon, Balıkçılıkta gene kol kuvveti.. yani vücudunu çalıştırdığın her şey gibi spordur.
Hayvan sömürüsüne karşıyız. Avcılık cinayettir. Gitsin kendi çocukllarını vursun avcı. Avcılık kürk cinayetleri filan hepsini yasaklatacağız.
Spor olarak adlandırılıyor ve kişisel görüşüm dahilinde spor değil. Canlıların hayatını sonlardırmak ve silah kullanmak spor olamaz benim için.
Bilinçsiz avcılık cinayettir küçük serçeler vurulmasın onun doyuracak bir eti yok ki zorda kalınmadıkça avcılık yapılmamalı
Bence ilk insanların bunu hayatta kalabilmek için yaptıklarını düşünürsek,
Şu an buna ihtiyacımız yoksa,
Ve sporu vücudumuzu formda tutmak için yapıyorsak,
Evet en eski ata sporumuzdur..
(En iyi cevaptan dolayı kendimi tebrik etmek istiyorum =D )
I'm hunter. link
inanılmaz agır bir spordur.ösellikle 2500-3000 civarı kalori harcattırırki mutlaka yogun et artı karbonhidrad takviyesi ypılmazsa vücut kilo verir..avcılıkla ugrasan insanların ekstra amino takviyesi ypmasıda sartdır
Saçmalamayın. Avcılık kesinlikle spordur. Avcılık deyince ne geliyor aklınıza havada uçan kuşu vurmak mı ? Avcılık kar kıyamet o dağa tırmanmak iz sürmek kondisyonu bozmamak demek. Spor olamaz demişsiniz yapmayın lütfen.
Alakası bile yok..Boksu nasıl bir spor olarak görmüyorsam avcılığıda görmüyorum BKm de bir sikeç yapmışlardır böyle spor mu olur a.q yazmışlardı "antoniy quin"
avlanmanın değil ama ava çıkmanın sağlıklı bişey olduğu kesin. yürüyüş, temiz hava daha ne olsun:)
bu devirde araba kullanmak bile spor hacı spor kolunu filen kaldırıyonya :)
avciligin sporla bir ilgisi yoktur , hobidir , eglencedir . bazi dengesizlerin yaptigi katliamdir
Atıcılık spor olabilir ama avcılık olamaz.
Aptalca katliamdır avcılık.
avcılık cinayettir doğa cinayeti
ne kurallar uygun nede kuralsız şekilde yapılası yanlıştır
doğanın dengesinin bozulmaması lazım.
birisi gelip spor için sizi öldürse?
Avcılık içinde yapılanlar (nişan alma, rüzgar hesaplama, avın hareket çizelgesine uygun mermi veya okun ilerlemesini sağlama ve s.) spora giriyor. Ama avcılığın kendisini spordan daha çok ihtiyaç giderme olarak görüyorum.
spordan çok hastalıktır avcılık. bunu rahatlıkla söyleyebilirim. spor olarak yapılmasına da karşıyım esasen.
Avcilik avciliktir.can almanin spor oldugunu dusunmuyorum.ayrica turkiyedeki daha cok katle giriyor.
hobi olabilir ama spor olduğunu sanmıyorum ayrıca c şıkkı kesinlikle öyle...
Spor değildir. Böyle düşünmek yanlış olur.
Fakat dinimize göre avlanmak helaldir.
Bunun da belli kuralları vardır.
cineyetti bence hayvanların neslini tüketiyorlar hıyar herifler...
İmkanım olursa bir gün avcılıkla uğraşacağım öldürüp köşeye atanlardan nefret ederim ama zevkli bir aktivite. Öldürdüysen etinide yiyeceksin.
İyi bir aktivite :-) keşke imkanım olsa da yapabilsem
bana daha cok hobi gibi gelio...
sporun vucuda faydası olur..
dolayısıyla pragmatıst bır eylemdır
Efor harcama açısından spordur ama bakış açısına göre cinayet ya da katliam da denebilir
bence sporla hiç bir alakası yok eğer hayvanların peşinden koşmak istiyorsanız onların doğa fotoğrafını çekin daha mantıklı.
Bence cinayettir spor dğildir.
Bilinçsiz olan hiç bir şey spor değildir
ama bence spordur blinçsiz olanı cinayettir
acından ölmedikçe cinayettir
Avcılık 1, boğa güreşi 2
Zevk ıcın hayvan avlamak asla spor olamaz.
e secenegi ne ilginc mis
bilinçsizce yapılınca vahşet oluyor
Spordur
spor edgil tamen bir katliam ve katillik tir
başak bir canlının canını almak spor olamaz.
Can almayı spor olarak göremem.
10 numara spor hemde.
keyfi hayvan öldürmek spor değildir
Hobi olsun diye bir canlıyı öldürmek spor olamaz
hayır olamamaz olmamalı bence
bilinçsiz avcılık spor degıldır
spordur doğanın kanunu bu öldürmen lazım :D
E dedim ama bilmiom
eğer cani iseniz spordur.
spor değil, aktivitedir:)