Avcılık vahşet veya cinayet değil dedemin dedesine kadar avcı bir nesilden geliyorum bende devletin kayıtlı evraklı avcısıyım. Avcı sadece sezonda hayvanlar yuvrusuzken avlanır yavrulu hayvanın canına kast etmez veya yavru hayvanı vurmaz, vuramayacağı mesafeden öldürücü olmayacağına inandığı atışı yapıp hayvana acı çektirmez. Avcılar doğa ve hayvan sevgisiyle doludur kışın çakma hayvanseverler hiç doğadaki hayvanı düşünmeyip sadece sokaktaki kedi köpeği düşünerek duyarlı olduğunu söylerken bizler çuval çuval buğday arpa ve kasaptan kilosunu 3 tl ye aldığımız atık etleri koyuyoruz doğaya, zamanındaki bilinçsiz avcılık doğanın dengesini bozmuş ondan dolayı doğada hayvanlar kışın muhtaç kalıyo Biz heryıl doğaya amcam babam ben ve avcı klübü olarak 250 keklik salıyoruz çankırıda sülün salım çalışmamız oldu ihtiyacımız olan kadar avlıyoruz çoğu zaman sırf dolaşmak için.
Avcılık vahşetse kurban kesmek sucuk yemek balık yemekte vahşet bir insan balık yemeden yaşayabilir balıklar sudan çıkıcna ciğerleri patlayarak ölüyolar. avcı et peşinde değildir avcılık spor değil ata geleneğidir ve dinde haram değildir. https://i.hizliresim.com/G5Xr27.jpg 3 tane kaz vurmak için soğukta suyun içinde beklemek et için değil tabi. balık yemesin avcılığa karşı olan balıkta av hayvanıdır.
Bugün burada olmanın yegane sebebi o. Ama önceleri gerekiyordu diyede şimdi fuzuli yere katletmek kesinlikle spor değildir! Köy veya tek başına yaşamıyorsa birisi ya da herhangi bir risk yoksa ortada her hayvanın canı değerlidir ( Evime girenler hariç :D )
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Beslenmek için yapılanı kastedmiyorum , keyif için hayvanları vurup öldürenleri kastediyorum
bende bir avcı olarak yorum getireyim şu an av yasaklansa ve hiçbir şekilde av yapılmazsa o çoğalan hayvanlar her yere yayılır herhangibi bi yerde domuza karşılaşabilirsin ve domuz çok tehlikeli bir hayvan şuanda kuş avı yasaklansa kuşalr o kadar çoğalıcakki tarladaki bi bıldırcın tarla biçme makinalarına sıkışıp bir sürü telef olucak günümüzde nadiren rastlanan bi durum hayvan o makinaya kaptırdığı an kendini paramparça olur domuzlar üreyeceği için mısır tarlaları telef olur çiftçilere saldırmaları durumunda ölüm riski yüksektir balıkların sayısı çok artması durumunda göllerde barajlarda yiyecekleri şeyler kalmayıp hepsi sırayla öleceklerdir ölmeleri durumunda su yüzeyine çıkarlar ve bütün gölde balıkları görürüz yani budurumda bakarsak avcılığı zamanında ve yerinde yaparsak hiçbir sıkıntıolmaz zaten günümüzde belirli limitler çerçevesinde av yapılıyo bıldırcın ın sayısı ülke genelinde fazla olduğu için 10 ördektürlerinin toplamı 6 tavşan 1 bu sınırların üstünde av yaparsan yakalandığında ceza yersin mesela otamatik t av tüfeklerinde 3 fişekten fazla bulundurmak cezası var yani kafana göre 7 fişek hazneli tüfek alıp bi hayvana 8 fişek atarsan cezayı yersin türkiyede yivli tüfekle kuşavı yasaklı yivli tüfek ne bilmeenler için fişek atmayan mermi atan havalı tüfekler tabancalar yani içinde saçma olmayan tüm tüfekler yasaktır ve cezası vardır haftanın her günü av yapılamaz belirli günler çerçevesinde yapılır bu belirli günlerin dışında avlanırsan yakalandığında ceza ödemek zorrunda kalırsın
Balığa çıktık... Maşallah, nasip oldu damızlıklar tutuldu tutuldu geldi... Baktım altlarına; yüklü (yavrulu) olanlar var idi, zarar vermedim onlara... Kurtarıp usulca bıraktım tekrar suya, sanki dönüp baktılar tekrar bana. Gözüm dolmadı desem Allah canımı alır... Eriller var idi, onlardan bir öğün olacak da kendime aldım; fazlasını da nasbi çıkmayıp yakalayamayan arkadaşlara verdim. Sanırım bu yaptığım vahşet değil idi :)
Avcılık bilinçli ihtiyaç ile yapılıyorsa spordur ama gidip te zevk için otomatik pompalıyla bütün kuşları vurmak vahşettir aynı şekilde hayvanı ızdırap çektirmek ve hamile hayvanları yavru hayvanları vurmak vahşettir.
ruh hastası karaktersiz halsiyetsiz aşağılık insanların işidir, akıl sır erdiremem bir canlıya zarar vermeyi, ne sporu yaa , onların ruh sağlıkları ciddi derecede bozuk
Balık neyse ne demek? balıkta bir canlıdır ve av hayvanıdır... 15 metreden vurulan bir kuş saniyeler içinde cansız düşer ama balık çırpınarak ölür ciğerleri patlar... Siz böyle bişeyi nasıl söylüyosunuz
@çikiçikidoktoru balığı yiyip besleniyorsun kurban kesip muhtaç insanları doyuruyorsun. Birde işin zevk için dağa çıkıp tavşanını geyiğini ördeğini öldüren kısımlar var. Yiyecek desen yeniyor sırf zevk için hayvanları öldürmek spor olamaz kusura bakma. ha beslenmek için avlanır yer ona lafım yok.
Yav tavşanı ördeği vurup çöpe atmıyosun onlada besleniyosun böyle saçma düşüncemi olur tavşan ördek mısmıl hayvan değil yeniliyo zaten geyik vurmak türkiyede kotalar dahilinde herkes vuramaz harcını ödeyen vurur bir geyik 10 bin tl zevk için diyo balık sanki acından avlıyosun aynı duygu kara avcısıda aynıdır su avcısıda
Tabi var ona bakılırsa su avcılığındada suya kreç döken dinamit atan elektrik verip avlananda var avcı dediğin öyle davranmaz olta avcısına saygım sonsuz ama dinamitciyle zevk için öldürenin farkı yok
Düşün ben bir aslanım elimde dürbünlü güzel bir av silahım var sen ailenle gezerken çat babanı indiriyorum :D Buna da spor diyorum asdad Fck the system
En İyi Cevaplar