+1 yılİyi bir üniversitede Radyo - Televizyon okuyorum ve diplomayı aldığımda hiçbir işe yaramayacak. Çünkü okulda sadece siyaset eğitimi aldım diyebilirim. Uygulamalı eğitim neredeyse sıfır. Ne heveslerle aldığım senaryo dersinde hoca sadece Amerikan ve Fransız yazım tarzı var deyip senaryo yazmamızı istedi. Ki onları okumadı bile... Sen ne iş yapmak istiyorsun televizyonda? Açıköğretimde bildiğim kadarıyla iki yıllık Radyo ve Tv Programcılığı var. Rts okuduğunda zaten anca kurgucu, kameraman falan oluyorsun. O da okulda her şeye atılır, kendini geliştirir bir de üzerine torpil bulursan. Trt'de çalışan elemanların iletişim mezunu olduğunu mu düşünüyordun yoksa? Çoğu sayılmış zenginlerin yeğenleri falan. Özel kanallarda da aynı şekilde. Dayısı olan işe atanıyor. Güzelim iletişim mezunları da anca bedavaya staj yaptırılıp sonra da kanaldan postalanıyor. Sen sen ol yıllarını bu okul için ne açıktan ne de kapalıdan harcama. Dayın varsa git hemen yapış paçasına.
14 Yorumla- +1 yıl
bende o bölümü istiyodum böyleyse eğer okumam :/
- +1 yıl
Bence de okuma. Çok gereksiz bir bölüm.
- +1 yıl
nasıl bu kadar tecrübelisin sen okudunmu
- +1 yıl
Son sınıfa geçtim.
+1 yılŞimdi radyo televizyonda uygulamalı değil, diye birşey yazmışsınız. Tam tersi siz dışardan radyo televizyon okuyarak bu işi yapamazsınız.Bunlar stajerlik, diksiyon, bilgi ve özellikle çok kağıt işi gerektiren işler ve ayrıca devamlı rekabet içinde ve aktif olmanız gerekiyor. O radyo ve tv' de görünenler öyle dışardan girmiyor. Dışardan okumakla o işler biraz zor. Devamlı birşeylerin peşinde koşmanız ve antenlerinizi devamlı açık olması gerekiyor.Dışardan bunları yapamazsınız. Hocaiki kağıt verecek bunları yap gel.. İşte öyle değil. Yani kısadan hisse biraz zor.
10 Yorumla
Bazı alanlar vardır diploma ister. O diploma ile imza atma yetkileri verir sana. Örnek inş. müh. projeye imzası gibi diploması yoksa ne kadar iyi projede yapsa bir işe yaramaz. Bazı alanlar tecrübe ve kişisel bir ilği ister. Böyle mesleklerde de diploma şart değil ama okumak sana artı ve mesleki fikirler sunar. Radyo ve televizyonculukta bildiğim kadarıyla diplomaya gerek yok. Bunun yanında bir arkadaşım iş bulamadığı için başka bir işe geçmişti. O arkadaşımdan bildiğim kadarıyla o sektörden geniş bir çevren olması lazım.
00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 311 cevap paylaştı. Yeterli Kardesim Yeter Ki İsi Bul ..
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
yeter kardeşim yeter...bu tip konulara hep yazıyorum çok über bir odtü bilkent boğaziçi vs okumuyorsanız bütün üniversitelerin hepsi aynıdır..marifet okulu bitirmekte değil kendine diploma haricinde mesleğinle ilgili ne katabildiğinde...diploma herkeste stabil zaten mevcut artık...üzerine meslekle ilgili programlar office yabancı dil hatta ikinci bir yabancı değil vs şeyleri eklersen kapılırsın...sen yabancı dili yap program falan bil işe yatkın ol diplomasız bile alırlar şu diploma fetişi bir bitmedi gençlerin...ama onlarda haklı inek gibi öss çalışıp üniye geçince ordan alcakları diplomaları bişey sanıyorlar iş hayatında sonra büyük bir yıkım...
82 YorumlaMerhaba. Acık ogretımde okudugun sure zarfında kendını gelıstırmen onemlı olan. Cesıtlı kurslar var, onları arastırabılırsın. 2 seneye bırcok egıtım sıgdırırsın ve bence hedeflerın ıcın yeterlı olur. 2 yıla tamamlamanı tavsıye ederım. Imkanın varsa ozel bır unıversıteye kayıt yaptırıp, vermıs oldugun derslerı saydırabılırsın. Acıktan da radyo tv okur, sektorle ılgılı bır kurumda calısır, ımkan buldukca kurslara gıdersın. Basarılar...
10 Yorumla
+1 yılradyo ve televizyon açıktan okuma zaten torpilin olması gereken bir sektör uzun zaman çalıştım tv arkası ve radyoda o bölümü okuyup çok işsiz var bir kere dilin çok iyi olması lazım öyle kolay bir iş görülsede dışardan zor hata kaldırmıyor tek güzel yönü çalıştığım ulusal bir kanalsa gerçekten aile gibi oluyorsan yöresel kanalsa açlığa alışıyorsun.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 338 cevap paylaştı. Ben açıköğretim mezunuyum tr nin en büyük şirketlerinden birinde orta düzey yoneticiyim. İktisat mezunuyum ; iş bulma konusundakı sorunu yanıtlar sanırım.
20 Yorumla
+1 yılSanırım diploma cok fazla ıhtıyacına yaramayacaktır
tecrube ve buişte aktıflıgın önemlı olacaktır ve iş bulman20 Yorumlaaçık ögretim diploması bir işe yaramasaydı eger.. herkes 2 yıl üniversite bitirip lisansını acık'tan tamamlamazdı.. fırsatın varsa acık'tan oku.. sonra pişman olursun. elbette işine yarar.. sonucta üniversite diploması.
10 Yorumla
+1 yılMaksat iş bulmaksa yeğen diploma dışında karşındakini etkilemek için öyle bir hallere girmen lazım ki. Şaşırtmalısın, öyle bir hale getirmelisin ki onları direk o anda işe alınabilesin. Bunun adını kendin koyamadıkça üniversite diploması bile al bu ülkede iş bulman çok zor...
10 YorumlaYarar ama işe göre değişir prestijli firmalarda yüksek mevki istiyorsan yaramaz ama normal bir şirketde normal bir işse beklentin iş bulmanda illaki etkisi olur bulursun iş.
00 Yorumlaaöf okuyorum ve zorlastırdılar kolaylastırdıkları kadar da ..ıse yarar fakat sansın kısmetın olması gerek aöf örgun fark etmez bu herzaman heryerde boyledır
00 YorumlaLisans diploması bile bir boka yaramıyo, kıvırıp kıçımıza sokuyoruz.
23 Yorumla- +1 yıl
öyle deme hayırlısı olur bir zaman
- +1 yıl
Yapmayin o kadar mi ya :-D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,6b cevap paylaştı. İş bulmak tamamiyle kısmet işi olsa da , bu kadar örgün öğretim okuyan varken açıktan okuyanların işe alınmasına gıcık oluyorum açık konuşayım.
00 Yorumla
+1 yılaöf tek kelimeyle rezalet bir yer. hiç tavsiye etmiyorum geçme olayınıda zorlaştırdılar zaten. zaman kaybı olur senin için.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,6b cevap paylaştı. bu ülkede diploma önemli değil bence. iş kurumları eleman arıyorsa yaşadın yoksa 1. lilede bitirsen boş.
00 YorumlaAçıköğretimi hic kimse adamdan saymıyor kusura bakma ben bir zat sait oldum bu olaya adam acıköğretimi gec diyo üniversite olarka görmüo.
00 Yorumla
+1 yılhem istemediğin bölüm okuyup bide üzerine para mı verdin akıllı.
1 yıl daha bekleseydin02 Yorumla- +1 yıl
diploman var neticede hani üni mezunusun jurslarla felan geliştirsen
bi daha sınava gir dışardan bitir debeyim sahibi ol uzun işş diil mi?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılreferans varsa olabilir.yoksa iki yılın verdiği eğitimle nereye kadar.
00 Yorumla
+1 yılkardeşim bende senin dediğin bölümü istiyorum bu sene açıktan yazdım 2 yıllık seneyede 4 yıllığa giricem hem 2 yıllık hemde 4 yıllık okuyacağım
00 YorumlaAsıl mesele iş bulup bulmamak değil. Mesele; "kaliteli" iş bulmak ;)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılyeterli mi derken artık örgün mezunları bile zor iş buluyor
00 Yorumla Malesef değil :(( Hele kaymakam olcam diye açıktan kamu yönetimi okuyanlar yok mu, ah onlar zavallı onlar yazık onlara...
00 Yorumla7 aydır iş arıyorum yaşıtlarım evlendi bende üni mezunuyum bı boka yaramıyo çıldırıcam çıldırıcam çıldırıcam
00 Yorumla
+1 yılartık sistem o kadar değişti ki tek lisans diploması bile yetmiyor, iki diploma ve yabancı dil istenen bir sistem geldi artık, o diplomanın pek işe yarayacağını sanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılillak yarar yaramasa neden böyle bir uygulama çıkrsınlar ki.
00 YorumlaKendini geliştirdikten sonra okuma yazma bilmesen bile işini bulursun. En iyi şekilde de çalışabilirsin.Ama herşey insanda
00 YorumlaHiçbir işe yaramaz.
Çevren varsa AÖF diplomasına da gerek yok zaten.00 Yorumla
+1 yılYükseklisans diploması bile yetmiyor.Torpilin yoksa boş malesef.
00 Yorumlaaöf den işletme okuyup da işsiz kalan birini görmedim 2 diplomalı ...
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDİploma diplomadır a.q açıpı örgünü farketmez yeterli bilgide ve seviyede ol ;)
00 Yorumla
+1 yılhiç bir diploma tek başına iş bulmak içi yeterli değildir.
10 Yorumlaben okuyorum özelde sevmiyorum ama hep haber cekıyoruz bıktım :D
00 Yorumlatabıkı yeterlı değil tabi babanın fabrikası yoksa :)
00 Yorumlaiş bulmak için yüksek lisans diplaması bile yetmez iş sende biter dostum
00 YorumlaAÖF diploması işe yaramaz. bende 2. üni aöf işletme var geçerliliği yok
00 Yorumlaradyo ve televizyonculuk hakkında ne biliyorsun ki seni kim neden işe alsın birader hemi
00 YorumlaAof bitirirsen şükret sınıfta kalmak için herşeyi yaptılar
00 Yorumla
+1 yılBu tamamen senin kapasitene bağlı... Diplomayla iş bitmiyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılilla ki radyo televizyon okumana gerek yok. mesela bu yönde bir sürü sağlam kurs var. plato nun da vardı galiba.. iş bağlantısı ve teknik bilgi bu sektörde çok önemli.
00 Yorumla
+1 yılAldığın diploma işe yaramayacaksa neden okumayı düşünüyorsun anlamadım arkadaşım :) boşa çıkarmışlar tabi iş olsun diye yoksa açıköğretim pehhh..
02 Yorumla- +1 yıl
e sınavlarada girme o zaman boşver sen alma diplomayı
önemli olan kendini geliştirmen yoksa 2 yıllık bitir bitirme fark etmiyor
10 YorumlaPek işe yaramaz onun yerine mesleki eğitim al
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı. iş bulmak için hiçbşy yeterli değil ki...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkply Değilsen zor özel de dövlette sana bakmaz hele televizyoncu isen dövlet hiç bakmaz.
00 Yorumlaözelde iki yıl ne okudun?
00 Yorumla
+1 yılFarkı yok aynı diploma ha açık ha örgün
10 YorumlaOku bitir. 4 yıl örgüne dikey geçiş yaparsın.
00 Yorumla
+1 yılBirazda çevre olmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne okudunuz sorması ayıp
00 Yorumla
+1 yılözel de hayır devlette fark etmez kpss ye bakar
00 Yorumlahayır yaramaz :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 437 cevap paylaştı.
+1 yılşans diyorum ben
00 Yorumla oku.
00 Yorumla
+1 yılyeterlıdır bulrusun
10 YorumlaHic bir işe yaramaz
00 Yorumla
+1 yılne okudunuz
01 Yorumlakusmakk :D :D
00 Yorumla
+1 yılHerşeyin hayırlısı
00 Yorumla
Detaylı bilgi