Eşimin yaptığı normal mi ben mi abartıyorum?

Geçenlerde eşimin arkadaşı olan evli bir çift bize okey oynamaya geldi eşimle aramızda herhangi bir problem bir gerginlik olmamasına rağmen masada bana karşı çok soğuktu tek kelime etmedi ben konuşmaya çalıştım pas vermedi espri yaptım gülmedi varsa yoksa arkadaşının eşi olan bayanla gülüştüler sohbet ettiler baya samimilerdi kadın ona canım diye hitab ediyordu arada birbirlerine bakıp gülüyorlardı ama bana tek bir olumlu hareketi olmadı.

Evleneli daha bir hafta oldu bu hareketiyle başımdan aşağıya kaynar sular döküldü ilk tur bittikten sonra eve tuvalet için gittiğinde peşinden gidip ona neden bana soğuk davrandığını sordum 'rakibimsin ya ondandır gibi bir cevap verdi 'iyi de X de senin rakibin?' dedim başka da bir şey demedim özrü kabahatinden beter yani sonra sıcak davranmaya çalıştı ama olan oldu artık bu konuyla ilgili iki gündür tartışıyoruz ilk gün normal davrandığını iddia etti ama ben tavrımı sürdürünce geri adım attı birbirlerine bakıp bakıp gülmeleri bana karşıysa o kadar soğuk olması hiç bakmaması çıkmıyor aklımdan

Acaba ben mi abartıyorum? Ona nasıl davranmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Bir daha böyle bir şey olmayacağını onlarla tekrar bir araya geldiğimizde bunu göreceğimi söyledi ve x'in samimi davranışlarını abarttığını itiraf etti belki de buna gıcık olduğumu ve acısını ondan çıkardığımı söyledi ben de herhangi bir kadının ona nasıl davrandığının bir önemi olmadığını onun nasıl karşılık verdiğine bakacağımı söyledim barıştık gibi ama hala çok kırgınım ilk tartışmamızda bizden karı koca olmaz boşanalım dedim köpürdü resmen hemen ayrılığı dile getiriyosun dedi
Eşimin yaptığı normal mi ben mi abartıyorum?