Ben mi abartıyorum eşim mi manipüle ediyor?

Arkadaşlar eşim aşırı iyilik yapan bir insan. Geçtiğimiz günler bahsettim bir bayan öğrencisi istedi diye 25 öğrenciyle 2 günlüğüne 12 saatlik yolu aşıp deprem bölgesinde ki köy okuluna yardıma gittiler. Sonra bir bayan hoca bulunduğumuz yerde köy okuluna yardım etmek istemiş ve bizim bulunduğumuz memleketi bilmediği içinde şeim oyuncak vs alımında hocaya yardım etmiş. Hatta mesajında 2 3 kez birlikte oyuncak bakmaya gidelim diye teklif dahi etmiş. Ben gördüm eşime tepki gösterince de hoca zor ikna olan sorgulayan bir insan çok bende inanmazsan birlikte bakalım dedim. Ama gitmedik diye savundu. Bende rahatsız olduğumu dile getirdim ama umrunda bile olmadı. En son da eşim hastaydı geçmiş olsun diyen çok oluyor bay bayan karışık. Olabilir. Ama bir tane bayan hoca eşime yok geçenlerde ağır grip olmuştun o geldi aklıma belki o etkili olmuştur. Temiz havaya çık evin havasını nemli tut vs diye bayağı ilgili mesajlar yazmış. Bende okuyunca sinirlendim bu insanlar bu haddi nereden buluyorlar dedim eşimde beni sakinleştirmek yerine kendini savunmaya geçti. Yok sohbeti uzatan ben değildim o benim üstüm sohbeti yarıda kesmezdim vs deyip kendini savundu. Yine beni suçladı. Oysa ben ona aşırı iyilik yaptığı için kalrı cinsin onu yanlış anlayıp haddini aşmasını diyorum o kalkmış yine beni karısına alıyor. Haaa bir de şu var diğer insanların özelliklerini bilip ona göre davranıyorsun ama kendi karının neyden rahatsız olduğu umrumda bile değil dedim. O da bana işte nazımız birimize geçiyor vs muhabbeti yaptı. Yaaa ben mi kafayı yedim yoksa eşim manipüle mi ediyor beni. Hamileyim umrunda bile değilim.

Ben mi abartıyorum eşim mi manipüle ediyor?