"Umut verip güven aşılayıp da yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin." /Hz. Mevlana. Böyle bir hadis var ve ben bakıyorum şimdiki ilişkilerde bir insan en az 5 kişi ile birlikte olmadan evlenmiyor. O geride kalan 5 kişiye umut verdiğiniz anlar oldu mu? kadın erkek aşk
Karşı cinse umut verip yarıda bıraktığınız oldu mu?
umut verdığim değilde umut veren oldu. inandım, bekledim, menfaat ilişkisi için değil olduğu gibi tüm samiyetimle sevdim.. karşılıgında yalanı, ihaneti gördüm. bir yuva hayali kurdurulmuş ta ki doğacak çocukların sayısına kadar gerisini siz düşünün. ustune gibip bir başkasıyla nışanlandı onca yaşanılan özel şeylerden sonra... sonuçmu: nişanlım diye koluna takıp gezdirdiği şahıs adına kadar yalan söyleyip beni yarı yolda bırakan insanında zamanında öğrencisi olduğu bir kızla sözlü biri çıktı ve bu süreç içerisinde nasılsa nişanlandık sonu evlilik düşüncesine kapılmış olmalıki bu sahısla cinsel bir birliktelikte yaşadıgını ögrendim.
hakkımı asla helal etmiyorum ve bundan sonra da mutlu olacagına inanmıyorum çünkü bugun olduğu gibi bundan yıllar sonra yaşlanıp elleri yüzü kırış kırış olduğunda dahi aynı tutkuyla sevebilecekken kendisini beni verdiği umutla kurdurduğu hayallerin altına gömüp gitti birisinin mutsuzluğu üzerine asla mutluluk kurulmaz emin olun çıkacaktır çektirdiği acı kendisinden belki yarın belki yarından daha yakın...
Emin ol birgün pişman olacaktır. Ama pişman olduğu gün de sen zaten değerini bilen biriyle mutluluğu çoktan bulmuş olacaksın. Allah kuluna kaldıramayacağı yükle imtihan etmez ve emin ol o kız yüzünden Allah'a sığınıp, sabredip Allah için döktüğün gözyaşlarının mükâfatını hem bu dünyada hem de öteki dünyada fazlasıyla alacaksın.
Çeker mi bilmem ama çok acı umutlanıp boş çıkması ama hakkım karşı tarafa haram zıkkım olsun ins. Zerre kadar hakkım helal değil ahirette gelmesin yanıma helallik diye
Selamün Aleyküm Hadis uydurma olabilir. Çünkü başka internet sayfalarında söz sahibinin Hz. Mevlana olduğu bildirilmiş. "İstediğin kadar inançlıyım de namaz kıl, sadaka ver. Umut verip, güven aşılayıp da yarıyolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin." (Hz. Mevlâna) Lütfen ilgili sözün aslını yani Hz. Mevlana'dan olarak değiştirir misiniz? Lakin uydurma hadis nakletmenin vebali büyük olur MazAllah.. Allah'a emanet olun.
o genelleme yaptığın insanlardan değilim ama empati yaparak söyleyeyim ki kimse ayrılık düşüncesiyle birlikte olmaz.kimse boşanacağız düşüncesiyle evlenmez..
Ama öylede ilk zamanlar insan onun gözüne güzel görünmek için ondan ayrılmamak için onun istediği gibi görünür bu ne kadar doğru, aynı şekil kızlar içinde geçerli bu yüzden dikkat etmek gerekir yani doğru zamanda doğru insanı beklemek gerekir
O zaman Umut verip güven aşılamak yerine ona göre hareket edip ona göre sözler vermek lazım insanız diye kaderciyiz diye bunları yapmamak gerek çinkü Allah bize akıl ve irade vermiş
değil güzel günler görmek inşallah o günleri göremeden ölemezsin siz nasıl bir Karaktersiz insanlarsınız böyle be sen de hala iyi niyetlerde buluyosun hepiniz Allah’ından bulun
Benim sevdigim kiz da Hz. Muhammed in bu sozunu bana soylerdi inanirdim guvenirdim 1.5 sene boyunca kandirdi ailem bile evlenecegim kiz diye biliyordu ama o kiz ogrendim ki daha en basindan benimle sacmasapan birseyin intikamini almak icin benmle olmus. sonra da aldatti. erkek pic derler serefsiz derler ama kizlar peki isterlerse en cirkef insan olurlar
Hic olmadi asla yapamayacagimi dusundugum kisiyle iliski kirmadim. Ama inanip yariyolda birakildim. Adam ben imanliyim asla umut vermem kul hakki dedi sozler verdi birakirsam allah bildigi gibi yapsinlar denildi. Asiri bi guven asiladi ben de dedim artik bu benim nasibim ona cok inandim cok fedakarliklar yaptim kendimi hazirladim onun icin. En sonunda da kendisi ailemi kulturu bahane edip gitti ki bunlari en basindan da biliyordu zaten. Olmasa ugrasiriz demisti. İki cihanda da hakkim helal degil. Giderken konusma hakki bile tanimadi. O kadar uzuldum ki, umarim karsiliksiz kalmaz Allah goruyor ne cektigimi sorsan cok muslumanim der halbuki ben daha sozumde duruyorum akdenizde yasiyorum bide o da dogu anadoluda. Onyargiyla baktilar bana allah bildigi gibi yapsin hakkim helal degil. Hala canim cok yaniuor her gun dua ediyorum cok saf bi sevgiyle durustce yalansiz dolansiz sevmistim.
Kimseyi yarı yolda bırakmadım.. Bana umut verip yarı yolda bırakıldım.. Değmeyecek insanlar için bıraktı.. Geri geldi geri gitti.. Aşağıladı yine de kabul ettim ama suçlu ben oldum.. Bir defa hiç unutmam güzel güzel konuştu ve dedi ki saçmalamak için konuştum sende hemen umutlandın dedi.. Çok ağrıma gittiği laflar oldu.. En son evleneceğim dedi sonra da kandırdım.. Yazarken bile boğazım düğümleniyor ama şuna eminim Allah karşılığını verecektir mutlaka..
Hz. Mevlana'nın söylediği hadis olamaz. İkincisi bu söz Hz. Mevlana'nın değil, Hz. Muhammed (s. a. v.) in sözüdür. şimdi bir insana umut verdikten sonra, o umut karşındaki insana damping etkisi yapıp bir taraflarını kaldırıyorsa, ondan gidilir. Ama yerini biliyorsa devam edilir. ben aynısını yaptım.
Evlilik kelimesinin içerisinde geçtiği bir cümleyi bana kurdurmak, 40 deveyi, 40 hendekten atlatmaktan daha zor zaten o sebeple olmadı hiç. 39 deve atlatıp bir kez yüzük taktıran olmuştu ama onunla da yürütemeyip sonrasında medeni bir şekilde yollarımızı ayırdık bu umut vermek sayılır mı bilmiyorum.
Senin adına sevindim, öyle bir şey olsaydı umut verdiğim biri olsaydı böyle bir soruyu buraya yazmam çok anlamsız olurdu. Çünkü hadisler ile yaşayan biriyim.
Bazı durumlarda hayır da vardır senin umutların bitmiş zaten ilk kimle mutlu oldunsa kafanıda hep o yöne çeviriyorsun bu yüzden hayatına girecek insanları tanıyamıyorsun yani yanlış zamanda gelen yanlış insana verdiğin şansı doğru zamanda gelen doğru insana veremiyorsun
tam da öyle ağzına sağlık. azönce soruyu okduğumda heyecanlandım tam da aklımdan bu geçiyodu. inanmak isterdim herşeyin güzel olacağına ama artıks anki dünya bitti
Güven kolay kazanılan bir şey değildir bunda çok haklısın hele bir de güvenini yıkan zamanında en sevdigin insanlardan biri olunca, zaten biz aşkın, sevginin anlamını yeterince bilsek güveni de o kadar kolay sağlarız diye düşünüyorum, yani zamanında aşkım, her şeyim gibi kelimeleri ne kadar az kullansak o kadar daha mutlu olurduk
En İyi Cevaplar