Bazı erkekler var onlarca kizla görüşür gezer tozar. Ama annesinin bulduğu sözde hanımefendi bir kızla evlenir. Gezip görüştüğü kızlar basit kızdır. Evleneceği kız kutsal kızdır.. Halbuki o da belki bir başkasının eski sevgilisidir. Görücü usulü mü , flört ederek mi evlenmek daha mantıklı?
Görücü usulü evlilik mi kendi seçtiğiniz, flört ettiğiniz biriyle yapılan evlilik mi daha mantıklı?
burdan devreye usul ve esas tartışması giriyor zanlımca, bir yerden sonra ten uyumu arıyor insan, huylarını irdeliyor karşı tarafın ve bazen daha iyi bir tercih yapabilirdim diyor. Bazen de mutlu mesut gidiyorlar. tamamen taraflara bağlı ama bir anket yapılsa genel bir sonuç çıkabilir.
görücü usulü.. Hicabi; Ben görücü usulü evlendim. bir kız var dediler olur dedim, evlenirim dedim. ilk başlarda yabancı gibi geliyordu ama insan bazı şeyleri paylaşınca birşeyler değişiyor işte. Tarlaya koşuyorsun, beraber koşuyor. Harman kaldırıyorsun, beraber kaldırıyor. Orağın sapını uzatıveren biri var. Susuyorsun, bir su verenin oluyor. Terliyorsun, af edersin kokuyorsun, burun kıvırmayanın oluyor. Tamam zaman zaman ‘acaba’ dediğin oluyor ama insanın çok sevdiğini anlaması için bazı şeylerin olması gerekiyor.
Bir bakıyorsun o senin vazgeçilmezin olmuş. Kalbinin baş köşesine kuruluvermiş.
Kusura bakma biz oyle süslü laflar etmeyi pek beceremeyiz. Naciye, burda atmış milyon insanın içine sana yalan söyleyecek değilim.. O senin nasırlı ellerin var ya, oyalı ojeli ellere değişmem ben Naciye.
bence severek evlenmek daha doğru bir seçim olur... ömür boyu sürecek olan hayatınızda bir başlangıç olmalı.. diğer türlü duygularınızı zoraki yaşar hep bir eksiklik hissedesiniz... o hayatı yaşayacak olan sizlersiniz.. Ailenin tercih ettiği bir evlilik yaparsanız onların istedği hayatı yaşarsınız kendinizin değil evlilikte böyle bir şey değil..
ben kendı fıkrımı beyan edıyımm tabıkıde severek evlenmek hayrın nerde oldugunu bilemeyiz mantık evlılık ıstıyosn para pul yanı o zman cebınde kımın parası varsa onla evlen bununda sonu kötü zaten vesselam