Yani Arkadaşlar bunun için herhangi bir Kriter söyleyemez hepsini kendine göre güzelliği vardır Tabii ki herkes flört ettiği ve tanıştığı gezip tozluğu biriyle evlenmek ister haliyle ama görücü usulü evlilik de olabilir Zaten artık eskisi gibi değil ki Eskiden mesela annemiz babamız zamanlarda görücü usulü evlilik böyle ilk gece Afedersin gerdiği bile girmelik bir ilişki tarzıydi yani eski görücü usulü evlilikler zaten şu an artık kalmadı bile Şimdi artık yine aynı tanıştığın flört ettiğin gibi geziyorsun toz yosun istediğini yapıyorsun o eski de bir hafta kalmadı zaten Bir de bu açıdan bakalım
Görücü usulü evlilikler de genelde gelin/kaynana kalben evlilikleri oluyor. Kaynana seçmiştir gelini söz hakkı eleştiri hakkı bitmiştir. Flört evliliklerin de kadın bir hata yaptığında ben demiştim sözüyle baş başa kalınır. Dahası evleneceğin insanı ne evlenmeden önce, ne de evliyken tam olarak tanıyabilirsin. Onu gercekten tanıyacağın evre boşanma sürecidir. Bu nedenle ister görücü usule ile evlenmeyi tercih et, ister flört ederek evlenmeyi hayatının en büyük kumarını oynuyorsun demektir ve sana yardımcı olacak tek şey şansındır. Kavun degildir eş adayı, ister ailen koklasın ister sen; koklayarak anlayamazsınız, karşınızda ki kelek mı değil mi..
Görücü usulüne çok sert bakmıyorum ben. Kısmet denen bir şey var. Kim bilir çok büyük mutluluğu yakalayabilir insanlar. Bir şans verilebilir tanımak adına bana göre.
Herkes flört der. Ama dini acidan en saglikli yön, gorucu usulu.
Nedeni basit, flortlerle kalbin kirilir, nefsine yene bilirsin, olay olur ve ayrilirsin. En azindan gercek gorucu usulu aile ortamda, 2 yetiskin goruslerini birbirini ile anlatip birbirine uyur mu uymaz mi anlasilir.
Cogu kiz, korkar gorucu usuludan. Nedeni ise sart saniyorlar gorucu gelen ile evlenmek. Oysa oyle birsey yokdur aslinda. Red ede bilirsin hakkindir. Ama maalesef cogu insan bu devirde gorucu usulu, duzgun bir sekilde uygulamiyor.
Ama bence uzun ve saglikli evlilik icin, gorucu usulu iyi bir yontemdir. Aşk zamanla gider millet bunu unutmayin, yanliz saygi ve ayni dusunceye ve hedefe giden 2 ruh asla ayrilmaz 😏
Ben görücü usulü istemiyorum cidden. Çevremde birileri öyle evlendi inan evlilikleri bok gibi. Sevdiğim birisi ile ve benim istediğim gibi birisi çıkar ise öyle evlenirim. Benim istediğim kişi olacak, onların değil.
Günümüzde görücü usulü daha cazip.. Sizi ve karşı tarafı çok iyi tanıyan ailelerin önce çiftleri tartması ve değerlendirip münasip görmesiyle adım atılır.. Bu işlemler olurken "Tecrübe" konuşur.. Çiftler gibi heyecanlı olmayan anne baba, etraflıca değerlendirir konuyu..
Ama nasip ve kısmet bu işler.. Neyin nereden geleceği hiç belli olmaz..
Görücü usulü evliliğe öcü gözüyle bakmıyorum. Görücü usulü evlenince hiç sevmediğin biriyle evlenmiş olmuyorsun. Kimse seni zorlamıyor, yine tercih senin oluyor. Aradaki tek fark birbirinizi iyi tanımak için fırsatınızın olmaması. Çok aceleye getiriyorlar. Gönül ister ki bir insanı iyice tanıyıp öyle evlilik kararı alalım. Bu yüzden kendi tanıştığım biriyle bu kararı almak daha cazip geliyor. Birlikte bol bol vakit geçirir, birbirimizi daha iyi tanırız.
Merhaba, bence her ikisi de cazip lehine veya aleyhine değerlendirmek insanın elinde bence. Çünkü bir insanı ilk görüşte aşık olmazsın tipini beğenirsin ama bu hoşlanti olmuş olur bir insanı tanıyarak, anlayarak neleri sevip neleri sevmediğini öğrenerek kısaca her şeyini nilerek aşık olursun. Flörtle de konuşma sırasında birbirini tanımaya yönelik sorular sorulmalı iltifat etmekten ziyade. Aslında her iki şekilde de olur yeter ki ciddi düşünün.
Bence görücü usulü yanlış algılanıyor ve anlamını yitirmis durumda. Eğer doğru yorumlanırsa bence gayet mümkün bir yöntem gericilikle yobazlıkla da alakası yok.
görücü usulu evlilik 2-3 ay tanisma nisandan sonra 6 ay da gezip tozma hatta cogu yatip kalkarak nisanini surduruyor... senin dedigin tarzda gorucu usulu 80 ler deymis canisi... ama gorucu usulunun soyle bi faydasi var... sabikali piskopat manyaklardan ayiklamiş olunuyor ister istemez ! ve gorucu usulunun bir avantaji da kiz erkegi seciyor !!! kendi buldugunda ise ekseriyetle ilk adım erkekte olur mantigiyla ; kizları erkekler seciyor 🙂
Fark etmez evlenen erkek nafaka tazminat ihanet iftira dolandırma ve başkasın dan çıkan çocuktan başka bir şey görmez oldu aşk ile evlenenler meşk ile boşanıyor
Fark etmiyor. Görücü usulü ile de tanışıp kafalar uyuşursa devam edilir. Uyuşmaz ise yollar ayrılır. Kendi bulduğumdan farklı bir durum olmayacak sonuçta.
Görücü usulü bir evlilikte mantıklı şöyle mantıklı; iki tarafı tanıştıran kişiler bence o kişi için kefilde oluyorlar gibi düşün. Sonuçta ailesini kendisini tanımadığı kızı veya erkeği tanistirmaz.
Yani ben her ikisinde de kişilerin birbirini tanımak için zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Eskilerdeki gibi hadi kardeşim bunu bulduk evleniyorum olmaz evlenmem yani.
niyet önemli niyet evlilik görücü usulu evlilik olmalı flört de her şey yaşanıyor evliliğe bir şey kalmıyor sonra kavga gürültü boşanmaların artmasının sebebi bu flört olayı zaten Allah rızası için evlenirsen boşanmazsın
Görücü üsulu diyenler İslam'a uygun olması dışında tek bir geçerli sebep gösteremezler. Ama bazı yerlerde bu görücü üsulü bile değil. Bildiğin zorla evlendirme. Özellikle kızları bu konuda çok zorluyorlar.