21 yasındayım açık lıseden bu sene mezun oldum ygs sözelden ıyı bı puan almısım tıbı sekreterlığe tutuyor..sizce tercıh yapmalımıyım..sağlık sektörunun en temız ısı ayrıca kpss den 80 ustu alınca atanabılıyormussun
Cevabın nedir?
Cevapla
+1 yılMademki sözel puanın iyi, bence 1 sene daha bekleyip ve o bir senelik süre zarfında adam gibi çalışıp 4 yıllık bir bölüme gidebilirsin. Türkçe Öğretmenliği, sözel bölümler içinde en garantili meslek bana göre, bildiğim kadarıyla normalde de öyle. Ayrıca 5 yıllık Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği var, onu da tercih edebilirsin. Geç kaldım diye düşünüyorsan, 22 yaşında başlayacaksın üniversiteye, 22 hiç de geç bir yaş değil, çünkü ben de 22 yaşında başlayacağım üniversite okumaya. Türkçe Öğretmenliği'ni, üstten ders alarak 2 buçuk ya da 3 yılda da bitirebilirsin. Ayrıca mezun olduğunda atanamasan bile dershanelerde, özel eğitim kurumlarında çalışabilirsin, dershanelere soru hazırlayabilirsin, soru kitabı çalışması yapabilirsin, özel ders verebilirsin. Hiçbir şey için geç değil yani, haa 1-2 sene geç olur ama tertemiz, mis gibi olur. O yüzden pes etme ve 4 yıllığa git derim ben.
16 Yorumla- +1 yıl
Diğer yerlerin maaşı, devletin verdiği maaştan daha yüksek diye biliyorum. Hele hele kaliteli bir dershaneye kapak atarsan, normal öğretmen maaşının iki katı maaş bile alabilirsin. Hem dershane öğretmenleri, dershane öğretmenliğinin dışında özel ders de veriyorlar; saati en az 40-50 TL. Hiç olmadı, gidersin bir köy okulunda başlarsın işe, atanana kadar orda çalışırsın, Doğu'da olsun, İç Anadolu'da olsun, bir sürü öğretmensiz okul var.
- +1 yıl
Ben belki öyle yapıcam da, o yüzden diyorum... Rica ederim
- +1 yıl
Yok, ben düz lise mezunuyum. Yanlış tercihten ve kimlik kaybından geç kaldım ben.
+1 yıltabi 4 yıllığın ayrı bir yeri var ama tıbbi swekreterlik de çok iyi bir meslek ve iş bulma olanakları iyi. KPSSden iyi bir puan alırsan yerleşmeme gibi bir lüksün yok. arkadaşım bu sene 83 puanla ist.da fatih araştırmaya atandı. resmi kadroda iş olmasa bile sağlık bakanlığının sözleşmeli atamalarında iş bulabilirsin.
15 Yorumla- +1 yıl
son tercih kılavuzunu incele bir bak devlet bu bölümden alım yapmış mı. Eğer sıkı çalışırsan 80 üstü alamz mısın niye? açıkta kalacağını sanmıyorum.
- +1 yıl
iyi edersin. bence tıbbi sekreterlik oku. sağlıkta boşta kalan çook nadir. iyi bir puanla başarabilirsin. yolun açık olsun.
eğer çalışıp daaha iyisini yapabileceğine inanıyosan bekle bir yıl daha. ama inanmıyosan git oku
11 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 754 cevap paylaştı. 01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
+1 yılben tıbbi sekreterim 72 puan aldım atanamadım 77 ile kapattı şuan sağlık ocağında çalışıyorum tercih yapma ebelik hemşirelik att bunlara girmeye çalış.. çok rağbet var bu bölüme açıkta kalırsın ben de bir dahaki kpssden nasipse 80 üstü alıcam inş. atanırım
26 Yorumla- +1 yıl
ben süleyman demirele girmiştim 314 mü neydi özelde 1200 ama memur olunca 2300-2500 özel her zaman sıkıntı memur olmak şart
- +1 yıl
ben de düz lise çıkışlıydım ama inan bana ebe ya da hemşire yahut att tercihi yaparsan çok kolay atanırsın atanma derdin olmaz buradaki hemşireler arasında 57 ile atanan var ve çok rahatlar.. bizim bölümden evet devlet alım yapmıyor haberin olsun
- +1 yıl
bir sene daha çalış sık dişini pişman olursun bak benden söylemesi
4yıllık sözel ama hangisi? düsürt olmak gerekirse sözel bölümlerin büyük çoğunluğunda iş sıkıntısı var.
bence tıbbi sekreterlik. sağlık okuyan açıkta kalmaz kolay kolay. ;)34 Yorumla- +1 yıl
sözeli tercih edip ardından yok kpss derdi var diye yakınanların gözyaşlarına aldırmıyorum. çünkü tercih ederken biliyorlar bu sorunların olduğunu. sırf okumuş olmak için yazıyorlar genelde.
yineliyorum, sağlık okuyan KOLAY KOLAY açıkta kalmaz.
sağlık cezbetmiyorsa sayısal seç. sözelden uzak dur :/
tıbbı sekreterlık bölumunden mezun olmak ya da bir hastanede tanıdıgın olmakla iş imkanı aynı
20 Yorumla
+1 yılKizlar tıbbi sekreterlik tyt den sözel degilmi
11 Yorumla- +1 yıl
aynen bende onu merak ediyorum ben sözel öğrenciyim tıbbı sekreterlik olmak istiyorum sizce olur mu sözelden?
sekreter ol
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1 sene daha bekle
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Tıbbi sekreterlik mi..yoksa bir sene daha bekleyıp 4 yıllık sözel bir bölümmü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar