Arkadaşlar bazı kemalist sayfalara bakıyorumda atatürkü sevmeyenleri hain ilan ediyorlar. peki zorla sevgi olur mu ? kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki. fikirleriniz ?
Cevabın nedir?
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Böyle böyle düşmanlık tohumları ektiler kafasına kakıp seveceksin secde edeceksin dedikçe düşmanları arttı.gün geldi seviyorum dedi bu seferde inanmadılar.sevmiyorum diyor hain diyorlar seviyorum diyor yalan söylüyorsun diyorlar.atatürkün paspasını yapıp ayak altına koyup fotosunu çektiler vay atatürk düşmanları dediler atatürkün tablosunu çöp kutusuna tam fotosu çekilecek şekilde koyup fotosunu çöpe attılar vay atamı çöpe attılar dediler sonra çıktıki ortaya bunları yapanlar atatürkçüyüz diye ağzından salya akıtanlar.nasıl yobazın dindarı varsa kemalistinde yobazı var.o olmasaydı adımız maykıl olurmuş.kaderi mutlak diye bir şey var o yaşanacaktı o savaş kazanılacaktı o olsada olmasada kazanılacaktı orada ölen 400 bin asker ellerinde biralarla biz atatürkün askerleriyiz diyerek ölmedi savaşarak öldüler.
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHer kesimin kendince bir "kutsal"ı var ve ona en ufak bir eleştiri (doğru olsa bile) gelmesini istemiyor. İnsan aklı, kökünde çok da değişmedi. Klanın totemi - ulusun babası. Sorgulanmayan sadece çok saygı gören, koruyucu bir figür. İnsanlar buna hep ihtiyaç duymuş.
Mesela 2 yıl önce Twitter'da Çanakkale Savaşları'nda Atatürk'ün anlatıldığı kadar rolü olmadığını, birçok yabancı kaynakta ve yerli komutanların anılarında bunun yer aldığını, resmi tarihin süslemelerle dolu olduğunu yazdığımda, bana verilen cevaplar "Seni İngiliz ve Fransız filosu kafsinkaf" şeklindeydi.
Olan biteni değil de katıksız mitoloji konuşmamız isteniyor. "Ajan", "provokatör" gibi etiketler de cabası :) Kendi halinde insanız şurada :/00 Yorumla
Elbette sevmek zorunda değilsin.Çünkü bizim ülkemiz bazı şeyleri putlaştırıp ona tapınmaya alışık.Daha hayatında nutuk'un bir sayfasını bile okumamış,milli mücadele döneminin m'sinden bile haberi olmayan insanlar 'baban kimdi bilemezdin'' gibi açıklamalar yapıyor.Ben ne sevenleri ne sevmeyenleri eleştiriyorum.Ben Atatürk'ün zamanında emperyalizme karşı verdiği mücadele dolayısıyla takdir ettiğim yönleri var.Ama ben Atatürk'ü tüm yönleriyle benimseyen birisi değilim çünkü ideolojimle ters düşüyor.Umarım anlatabilmişimdir.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil,sevgi gönülden olur bence.Ama saygı duymak zorunda bu kadar emek harcamış bu ülke için çalışmış birisine bu ülkede yaşıyorsa insanlar saygı duymak zorunda.Yaşamıyorsa bile saygı duymalı.Hakaret etmeye,küçültmeye kimsenin hakkı yok.
Sevmiyorsan sevme,senin bileceğin bir şey bu,hakaret etmediğin sürece bu beni ilgilendirmez.Fikirlerini dile getirmek ayrıdır,şahsına hakaret etmek ayrıdır.Fikirlerini söylemeyi bildiği sürece herkes istediğini konuşabilir...00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
53Cevap
Bizim yaptığımız en büyük yanlış Atatürkü hiç bir zaman eleştiremiyoruz yanlış anlamayın biz eğer eleştiri yapabiirsek emin olun ülkenin durumu daha iyiye gider, yaptıklarını görmezlikten gelmek olmaz, bir de ben Atatürkü ilkokul yıllarında öğrencilere gösterdikleri kadar öğrettikleri kadar Peygamber Efendimizide öğretseler en azından biraz daha eğitimli ve kimliğinde yazan islama biraz daha uygun olurlar ona göre davranırlar. Bir de bir iki tane cahil insan burada işte Atatürk olmasaydı sen olmazdın falan filan çocuklar gibi düşünmeyin o zaman Fatih sultan Mehmet olmasaydı Atatürk olmazdı böyle küçük şeylerle aklınızı yormayın. Allah istemese bir küçük yaprak bile kımıldamaz...
53 Yorumla- +1 yıl
Peygamber efendmızı sevıp sevmemek bı kenara hakaret edılır. Kımsenın umrunda olmaz. Bakarsın ataturke korukorune baglı ınsanımız. Toz kondurmuyo aklınca.) Ulu var bıde basında. Sacma ıste ama gerceklerıde bılen bılıyo ıste.. Peygamberımızı ornek verdgım ıcın k.bakmasın kımse ataturkle kıyaslanacak bırı degıl zaten,
+1 yılHala ülkede aşamadığımız birşey ki bu karşı fikirlere saygımız yok hepsi ezberci zihniyet.Neden Akı ak karayı kara kabul edemiyoruz? karayı illa ak yapmaya çalışıyoruz ki? eminim bu ülke çok çok gelişecek biliyorum ama önce karşılıklı fikirlere saygı duymayı öğrendiğimiz zaman. Tabulardan oluşan bir zihniyetlerle bu olmaz burada kimseyi kırma gibi bir düşüncem yok ülkemi çok seviyorum şuan yurt dışındayım ve ülkemin farklılıklarını uzaktan görünce daha çok seviyorum burada insanlara anlatıyorum hep gerçekten böyle bir ülke mi diyorlar gerçekten çok güzel bir ülkeyiz toplum olarak ama anlamadığım bu kadar etnik köken varken yurdumuzda neden hala bir doğru yapılmaya çalışılması? herkes özgür düşünsün fikirlerimize saygılı olalım. Herkesin cesaret edemeyeceği bir soru sormuşsun gerçekten memnun oldum.
31 Yorumla
+1 yılAtatürk'e için keşke yapmasaymış dediğim tek şey var.. O da şu ki her milletten insanı kabul etmese imiş.. Milliyetçiliği daha ön plana çıkartıp türkü her zaman üstün tutmalı, azınlıkların hadlerini bilecekleri yasalar koymalı imiş.. Ama bu adam sen ve senin gibi ırkım Türk değil diye Atatürk'e hissizim diyebilen fakat O Ulu ADAM'ın kurduğu bu cennet vatanda cirit atanları bizden kabul etti, Türkiye'de yaşıyorsak Hepimiz Türk'üz dedi.. Bütün olarak gördü ama sen ve sen gibiler maalsefki onun elde ettiği onun başardığı onun kurduğu bu cennet yerde har vurup harman savururken bir teşekkürü bir minneti bile çok görerek, birde bu yetmezmiş gibi işi neredeyse (ki bir yerde direk öyle) O ADAM GİBİ ADAM'a hakaret edecek boyuta geldiniz, getirdiniz.. Sadece yazıklar olsun diyorum o kadar.. Sevmek zorunda değilsin ama bugün bir şekilde bu memlekette yaşayabiliyor ve barınabiliyorsa bu tamamen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün sayesinde.. Sevmesen de saygısızlık etme..!
55 Yorumla- +1 yıl
Yok arkadaşım ilkokulda okuduklarımdan yazmadım.. Sadece o seviyeye hitaben yazdım..!
- +1 yıl
vhoydonk sen neyden bahsediyorsun ? ABD'nin katlettiği insanları da Allah mı öyle olsun istiyor ? Belirli yazılı bir kaderimiz vardır fakat şeytan ve insan nefsi bunun yönünü değiştirebilir.. Kader en keskin ve net şey Doğum ve Ölümdür.. Diğer herşey çok yönlüdür.. Tek bir yol yoktur.. Şeytan uymak ya da uymamak senin elindedir Allah sana şeytana uy demez.. Ona uymaman için sana aklı ve nefsi vermiştir ona hakim olmak senin elindedir senin kararındır.. Herşeyi Allah' yükleyemezsin..
+1 yılSonuçta Atatürk'ün yaptığı bir çok inkılap şu an hayatımız olmuş durumda. Tüm yaşam biçimini değiştirdi ve bu kadar değişimin hepsi bizim düşüncemizle paralel olmayabilir bence çok doğal. Hatta her değişimi sorgulamadan kabul edenlerin kendilerine yönelip bakmaları gerekiyor. Hissiz olman da bu noktada çok normal çünkü biz o zamanda yaşamadık ve bu kadar söylentinin, bu kadar birbirine tezat kaynağın, bu kadar düşüncenin içinden birine sorgusuzca inanmak kolay değil. Ben hepsine baktığımda inandığım görüşüme göre sevmiyorum, sevmek zorunda da hissetmiyorum. Görüşlere saygı duyuyorum ama saygı beklemiyorum, bu konuda sabit fikirli insanlar asla saygı duymayacaktır.
31 Yorumla
+1 yılŞöyle diyeyim ya Atatürk'ü tanımıyorsun ya da onun yaptığı işler(Devrim)işine gelmiyor :)
Kısacası sevmediğin birine zaten saygı duymazsın geçelim bu ayakları ben şunu sevmiyorum ama saygı duyuyorum bu çevrenin tepkisini çekmemek için uydurulan bir yalan ha sevmiyorsan da saygı da duymuyorsan inan umrumda değil.Bu ülkede neden böyle durum var dedin ama yanlış.
Neden bu Fransız İhtilalinden bizim türkler etkilenmedi.Onca millet etkilendi de bizimkiler de tık yok acaba çelik yelek filan mı giyiyorlar.22 Yorumla- +1 yıl
Sende Atatürk'ün umrunda değildin zaten.Türk Milleti onun umrundaydı kapiş?
Aşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı. sürüye uymazsan dışlanırsın.kafaya takma.
Atatürkle hiç tanışmamış bir insanın onu sevmemesi değil sevmesi anormal geliyor banada.
sevmemek demek nefret etmek ya da hakkında olumsuz düşünmek anlamını taşımaz.
Bir akrabanızı hiç tanımamış olsanız ama insanlık için yaptıgı sayısız hizmetlerden haberdar olsanız ; onu bile sevmeyebilirsiniz.bunda bir yanlış yok.621 Yorumla- +1 yıl
Nihilist degilsen bosa yasiyorsun.
- +1 yıl
@iremrem bakış açının düz ve sıg oldugunu kastetmek için vermedim bu örneği.
mantıgımı anlayabilmen için kendi görüşümü basitleştirdim.
atatürkü sevmeyin diye bir çabam yok.seviyorsanız elbette mantıklı gerekçeleriniz vardır kendinize göre.verdiğim örnek , sizin atatürkü sevmeniz ne kadar doğal karşılanıyorsa sevmemekte doğal karşılanabilmeli ve altında art niyet aranmamalı fikrini aşılamak için sadece. - +1 yıl
atatürkün yaptıklarını azımsamak yaptıgı şeylerin degerini düşürmemeli senin gözünde.o halde neden canını sıkıyorsun.kimse bir dierinin inandıgı ya da deger verdiği şeye inanmak ya da deger vermek zorunda değil.atatürkü sevmiyorum deyip ona küfreden birini görseniz haklısınız ama ortada böyle bir durum yok.anlayışlı bir dünyada yaşamak istiyorsak önce tahammül etmeyi ögrenmemiz gerekmez mi ?
- +1 yıl
Hiçbir zaman düşürmedi düşürmez de emin olun.Bende sevmiyorum diyen birine küfür ya da hakaret etmedim.Bu ülkede bunları tartışabiliyorsak bunda Atatürk'ün payı olduğunu, onun sayesinde bu dilde yazıp konuşabildiğimi ve bu ülkenin bayrağı altında aldığım her nefeste onun hakkı olduğunu düşünüyorum ve evet saygı da bekliyorum.
- +1 yıl
görüş farklılıklarında hakaret ve dışlama söz konusu değil ise saygı orada vardır zaten.
var oluş sebeplerinize insanların saygı göstermesi gerektiğini söylüyorsunuz aynı saygıyı ailenizede göstermelimi peki atatürkü sevmeyenler.tekrar ediyorum sevmemekten kastım nefret etmek değil.
birini seversiniz çünkü onu yetrince tanıyıp yaptıklarının manasını kavrayıp kabullenmişsinizdir.
peki o sevdiğiniz birini henüz tanımamışsanız onu yinede severmisiniz ? - +1 yıl
Saygı benim için hakaret etmemek ve dışlamamaktan ibaret değil sanırım bu konuda anlaşamıyoruz.Bir insanın benim sizin ya da bu ülkenin vatandaşı olan herkesin geleceği için büyük şeyler yaptığını savunuyorsam evet severim.Sevmeyeni anlarım ama saygı duymayanı kesinlikle anlayamam.
- +1 yıl
aynı şeyleri farklı cümlelerle söylüyoruz sanırım @iremrem.
hakaret etmemek ve dışlamamak saygı için yeterli değildir ama dikkat edersen cümlenin başında 'Görüş farklılıklarında' diye bir kısıtlama var.görüş farklılıklarında saygının oluşması için bu iki unsur yeterlidir.
birde şunu sorayım atatürkü mü daha çok seviyorsunuz yoksa türk birliğinin kurucusu olan osman bey i mi ? - +1 yıl
Türk birliğinin kurucusu olmasaydı atatürk hangi milleti kurtaracaktı bende bunu anlıyamıyorum.
Bir insanın sadece iyi yönlerini ögrenerek o insanı herkes sever.oysa kimse kusursuz değildir ve sevilmeyecek sadece bir özelliği bile olsa onu sevmemeye yeter.
allah rahmet eylesin demekten başka bir şeyde elimden gelmez.bahsettiğiniz kadar iyi bir insansa eminim arkasından konuşulmasını adından prim yapılmasını ya da ilahlaştırılmayı o da istemezdi.
Siz böyle yapıyorsunuz demiyorum.genel konuşuyorum. - +1 yıl
Osman Bey'i sevmiyorum ya da ona karşı nötrüm demedim sadece Atatürk'ten daha az sevdiğimi belirttim.Atatürk'ün kusursuz olduğunu kesinlikle söylemedim kusurlarının olduğunu kabul ediyorum.Dünyada kusursuz hiçbir lider hatta insan olmadığı gibi.Ama (sizin için konuşmuyorum)Atatürk'ü sevmeyip Osmanlı'yı ilahlaştıranlara onların kusursuz olduğunu iddia edenlere de ben gülüyorum.Bu ülkede cuma namazı kılınabiliyorsa bu bence Atatürk ve Atatürk gibiler sayesindedir.
- +1 yıl
ben dindadr bir insan değilim , herhangi bir ırkın mensubuda değilim.
Ama fikrim şudur ; namaz kılmak isteyen zindandada kılar prangadada.
Bir insanın herşeyini zaptedebilirsiniz ama inancını asla.
dolayısı ile Atatürkün bu konu hakkında bahsettiğiniz kadar katkısı oldugunu düşünmüyorum.
en büyük katkısı benim gözümde zulme karşı direnen insanlara önderlik yapmasıdır.zulme karşı direnenler bana göre atatürkten daha saygıdegerdir. - +1 yıl
İslam dünyasında hürriyeti olmayan yerde cuma namazı kılınmaz diye bir söz olduğu için bunu dedim.Bunun dindarlıkla alakası yok ki dindar bir insan da değilim.Atatürk'te zulme direnenlerden biridir onu dışarıda tutmak pek makul değil.Keşke Atatürk sizin dediğiniz gibi alelade biri olsaydı ve her ülkeden Atatürk gibi bir lider çıkabilseydi ama maalesef.
- +1 yıl
atatürk alelade bir insandır demedim ama bahsettiğiniz kadarda muhteşem değildir.
iyi bir liderdir , akıllı bir komutandır ama başarıyı sadece ona yüklemek adaletsiz bir yaklaşım olur.
benim adalet anlayışımın kefesinde atatürk , cepheye mermi taşıyan yaşlı teyzeyle aynı değerdedir.Ve ben o yaşlı teyzeyide tanımadıgımdan onuda sevmem.sevmemek sevilmeyenin değersiz oldugunu göstermez.
+1 yılacık ve net konuşmak gerekirse bu sistem yıllarca tek taraflı olarak cumhuriyet yıllarını bize ögretti deriz ama bu yanılgıdır bu ögreti degil tek taraflı oldugu için de propagandadır bazıları bu propogan daya öyle kanarlar ki onların gözünde bir kahraman olur ve bu bilinç altına dahi işler bilinç altıda çok koruyucu dur onun dogrularına saldırmak kişinin kendisine saldırmakla eş degerdir zamanımızda genç nesil bilgi birikimi olmadan saglıklı bilgi edinmeden sırf toplumda belli bir havam olsun diye kemalist takılır kimse mustafa kemal i merak etmez onun inkilaplarını sorgulamaz bence yersiz inkilabı da olmuştur bunlar geçmiş zamanın eylemleridir yalnız halen bu nüfus etkilenmektedir bu hamlelerden
26 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler gerçekçi olmak gerekli bence yine beni anlamayıp cephe alanlar olacaktır
- +1 yıl
aynı pencereden bakmıyoruz olaya buradaki bilinç altının koruması da eksilerden belli oluyor işte
yakın tarihi malesef bize ögretilen gibi degil millet bunun farkında degil gerçegi ögrenince bunların kızgınlıgını görmek gerekli aslında ya da yeni bir sistem kurulmasının zamanı geldi ama ne kurulacak oda muamma
bu ülkenin sınırlarını çizen atatürk ve silah arkadaşlarına karşı hissiz veya saygı duymaman beni çok düşündürmez çünkü bu düşünceli insanlar sözde avrupai açık görüşlü kişiler. bu zamanda allah ı bile yok sayıyorlar normaldir. tüm dünya ATATÜRK e saygı duyuyorken senin duymaman nankörlük gibi birşey.
66 Yorumlabakın bu konuda panellere tartısmalara katılmıs kıtaplar okumus arastırmalar yapmıs bırısıyım atıp tutmuyorum ataturk ve bu vatan ugruna bır seylerını feda etmıs ınsanlara saygı duyuyorum her zaman soyle yanı. savaslarda sehıt dusenlere saygı duyuyorum savasanlara saygı duyuyuorum AAMAA ataturk un yaptıgı devrımler ya da cumhurbaskanı ıken yaptıklarını elestırırım nıye mı cunku orada artık ataturk savas adamı degıl ulkenın basına gecmıs devlet adamı oluyo yanı bu zamana kadar kımler mılletvekılı basbakan bakan cumhurbaskanı olduysa ıı hallerını ovdugum gıbı kotu hallerını de elestırırım . soyle bı algı var ataturk en ıı sını yaptı o zamanın sartlarında. askerı olarak ever ama sıyası olarak evet mı bu tartısılır neden tartısılır sıyası anlamda artık bır karar alıyorsun yenılık yapıyorsun dılını degıstırıyorsun saltanatı halıfelıgı kaldırıyorsun vs bır suru sey bunların heppsı dogrudur demek bırısını ılah yapmaktır nokta
22 Yorumla
+1 yılAtatürk deyince aklıma gelen ilk şey düşünce özgürlüğüdür, peki Atatürk'ü sevmemek bir düşünce değil midir ? Kişisel bir karar sevip sevmemek, nasıl biri senin kardeşini sevmezse sende onunla kötü olursun aynı olay. Atatürkü sevmeyen benim düşüncelerime ters düşer fakat vatan haini ilan edilemez. Ne yani bende Ateist'im bende insanlık suçu işliyorum ?
44 Yorumla- +1 yıl
gel de bunu insanlara anlat. bu ülkede resmiyette bu konular mevcut. ama benim gözümün önünde bir arkadaşımı sırf atatürkü sevmiyorum dediği için polisler tutukladı. bir hanım efendi tv de atatürkü sevmiyorum diye tüm türkiye tarafından eleştirildi. hatta o**spu diyenler bile çıktı
Bayrak yarışı gibi elden ele.Sen insanların söyleşilerine kulak asma yoksa çıldırırsın.İster saydı duy ister sev istersen de sevme.Kimseyi bağlamaz.Sen kendin için önemlisin.Bırak havlasın itler deyip geç.Bu ülkenin kurulmasına ya da buRaya kadar gelmesinde tek bir parmağın gücü yok.Diğer parmaklar da öyle bakmadı ya.Tek bilekle olaCak işler değil.
31 YorumlaOnlar benim atamı ne kadar seviyorlar da ben de onların atalarını seveceğim? Onların atası ne yapmış onu sevmem için? Yunan' ın yapacağından farklı olarak ne yaptı o herif?!
Atatürkçü Aziz Nesin' in bir sözü vardır: Hiçbir Müslüman Atatürk'ü sevmez, seviyorsa ya ahmaktır; ya sahtekar !
Üstad Kadir Mısıroğlu'nun da bir sözü var: " Yunan harbindeki şehitlerimiz nereden bilsin sonradan baştaki adamın Yunan'ın yapamayacağını yapacağını?"
Her şey ortada !20 Yorumla
+1 yılSevmiyorsan saygi duymayi bilceksin bu kadar rahat yasamayi özgur hür yaşamayi atalarimiza ve atatürke borçluyuz belkide o olmasaydi biz türkler var olamiyacaktik ya da bska bir ülkenin bayragi altinda asimili kalicakti bedenlerimiz nankör olmaya gerek yok .
43 Yorumla- +1 yıl
En basitinden kulandign türkçe bile onun sayesinde var oldu yorumum bagdasmadi sanirim seninle - i atmisin hemen :) buda tartsmaya öz elestiriye kapali oldugunu gösterir osmanli tarihini bir arastr derm hadi hayrli sbhlar
anlatılmakla bir insan sevilemez ki ya da sevilir ama herkes sevemez ki ama yaptıkları dilden dile nesilden nesile dolaşıyor saygım sonsuz bu da yeterlı zaten en kötü ihtimal...
olaya soyle bakalım bugün Atatürk çok partili rejimde bir partinin başında olsa seven ya da oy veren yüzde 50 ' yi geçer mi bence hayır..
Yani anlasılacagı gibi sevmekten önce aslolan saygıdır..60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
+1 yılsevmek zorunda değilsin saygı duyduğunu yazmışsın zaten.ben benim üzerimde emeği olan bugünlerde refah yaşama şansı tanıyan tüm atalarımız başta Mustafa Kemal Atatürk ü gönülden seviyorum ve sayıyorum..
61 Yorumla
+1 yılbende anlamıyorum dayatmayla sevgi olamaz ki..evet minnet duyulur saygı duyulur ama sevme zorunluluğu aramak nedendir? evet çok şey yaptı belki de yapması gerektiğinden bile daha fazlasını yaptı atatürk ama ona karşı duygu beslemek zorunda değil kimse..herkesin saygı duyması gerekiyor ama yaptıklarına o başka bir şey..
00 Yorumla
+1 yılAtatürk'ün neler yaptığının farkındasın değil mi ?
Türklükten de önce insan olarak bunlar senin için birşey ifade etmiyor mu ?85 Yorumla- +1 yıl
Eksi puan veren çıksın konuşsun
- +1 yıl
Cumhuriyet, demokrasi, inkilaplar, medeniyet sana birşey ifade etmiyorsa zaten yanlışsın. Gerikalmış zihniyeti temsil ediyorsun demektir. Allah sana akıl sağlığı versin.
- +1 yıl
ben gururla verdim türk değilim bu ülkede insan değilim iyi şeyler yapmış olması sevmek zorunda olduğumu göstermez
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkimi sevip sevmediğim neye inandığım ne yediğim içtiğim sadece beni bağlar ayrıca saygı bilmem ne kimse kendi inancının görüşünün reklamını yapmasın bence bağıra çığıra yaza bir hal olunuyor özellikle klavyede eylemde bulunmayan kişilerin sadece sanladan yazmasına çok kılım mesela
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılya hissiz olduğunu belirtme hakkına Atatürk sayesinde sahip olduğunun farkına varabilecek kadar bilinçli değilsin, ya da dilim varmıyor ama tam anlamıyla öylesin.
115 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsorun utanmazlığın, arsızlığın, sanki çok matah bir şeymiş gibi 'ee sevmiyorum sorun ne' diyebilecek kadar bilinçsiz olman. Atatürk'ün sana ailene bize kattıklarını görememen görmezden gelmen, ama eminim ki 3 kuruşluk menfaatlerini sağlayanları baş tacı etmen. sorun karakter, sorun zihniyet, sorun büyük, ama kapasite küçük.
Cevap sahibi+1 yılgörmediği, tanımadığı birini sevemeyeceği bahanesinin arkasına sığınanlar, işlerine geldiğinde görmediği onlarca insana tapabiliyorlar.
''Beni görmek demek, behemehal yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.'' göremediniz tanışamadınız kabul, aklınız fikriniz de mi yok ki bu şekilde göremiyorsunuz ?- 1 yıl
bende sevmiyorum İslam düşmanı olduğu için insanlari dinden soğutmaya çalıştığı için sevmek zorunda da değilim ailem de sevmiyor
+1 yılKimse kimseyi sevmek zorunda değil tamam doğru ama işte şu var ki Atatürk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına göre kimse değildir;)
Ama şöyle de bir durum var karşımdaki eğer Atatürk'ü sevmiyorsa saygı duyarım. Kendi bileceği bir iş deyip geçerim.10 Yorumlakımse kımseyı sevmesın.. ama saygı gostersın sevenlere ... özgürlük sadece.. sevmeme gıbı duygusunuda ıcınde tutsun ama . mıllettı koruklemesın.. farklı olmak namına yapmasın.. gosterıs aracı olarak da.. ıcınde yasasın ne yasarsa.. ama kalkıp bas bas ben soyleyım ben boyleyım .. hakaret de ederım herkese derse.. o zaman tabı damgayı yer..
00 YorumlaMemleketi Atatürk kurtardıda sizlere ne oluyor komiğime gitti yorumlar şimdi :) herkes birbirinin kararlarına saygı duymalı. din ayrımı yapanlar içinde benim için yahudisi hırıstiyani musevisi insandır her zaman. ülkelerindeki başkanları devletleri sömürüyor diye insanları kötü yapamassınız.
33 Yorumlaben de öyleyim. atatürkün bazı yanlarını severim emperyalist güçlere karşı savaşmış falan eyvallah ama milliyetçilik yanını hiç bir türlü sevmiyorum. benim seveceğim insanın özellikleri bellidir. sadece halkı düşünecek ve hiçbir ırk din ayrımı yapmayacak. bunlar kim olabilir : lenin olur, stalin olur , olof palme olur, bülent ecevit olur böyle insanları severim ben yoksa türk milleti çalışkandır zekidir ... e öteki nedir derler adama...
25 YorumlaSevmiyorsan saygı da duymazsın.. Saygı duyuyorsan seversin zaten. Saygı duyulan birisi sevilen birisidir aynı zamanda. Kendi kendimize çelişki yaratmayalım.
Bu soru biraz sağ sol olayına kaçmış gibi. Geçmişi herşeyi bir kenara bırakmalıyız.Ama en azından Allahın kulu olduğu için sevmeliyiz. Yaratandan ötürü sev yaratılanı...02 Yorumla
+1 yılDüşünceler ve fikirler tartışılır ama yönlendirilemez .. Sevmek zorunda değilsin ben seviyor muyum çoğu insanın saygı duydugu ve sevdigi biri oldugundan saygı duyuyorum ama bir tutkunluğum yok görüşlere saygım sonsuz ama asla ayrımcılığa saygım clanlara saygım yoktur atatürkçülük diye bir şeyi kabul etmiyorum sadece atatürk sevgisini kabul ediyorum..
10 Yorumlasevmek kelimesi ne kadar doğru olur bilmem ama saygı duymak lazım.yani o da çok yanlış yapmıştır herşeye rağmen saygı duymak lazım..Karabekir paşa ve arkadaşlar biz M.kemal i lider seçtik diyo
mesela..ve bugün Atatürkçüyüm diye takılanlara bakıp Mustafa Kemali anlayamaz kimse..10 YorumlaTürksen seveceksin ATATÜRK'ü..
Aksi taktirde benim gözümde hainsin...81 Yorumla
+1 yılbu ülkede hep birilerinin istediği gibi konuşmak, onlar gibi düşünmek, onlar gibi giyinmek zorundasın. diğer türlü insan değilsin, insan olamazsın (!)
64 Yorumla- +1 yıl
kemalistleri kastetmedim bebeğim
- +1 yıl
Ben şahsen hayvanlara bayılıyorum. İnsan olmak çok fena bir şey.
+1 yılsevmek zorunda degilsin ama yaptıgı seylere şapka çıkarmalısın. o hayatını buna adamıs olmasa, sen bu soruyu soramazdın.
61 Yorumla- +1 yıl
güncelleme; bence sen kendini kosullamıssın. kimsenin umrunda degil. istedigini düsün. senin hayatın senin fikirlerin.
sevmeye bilirler ama kimsenin atatürke laf etmeye hakkı yok
50 YorumlaArkadaşım oyle dedıgın gıbı olabılır sevmek zorunda değilsin ama bende vatan mıllet konusunda hassasımdır. Çünkü kımse turklerı sevmez her kez vatanı mılletı bolmeye çalışıyor bır olmak lazım..Birlikte olmak lazım... Bu vatan ne savaşlar gordu neler yaşadı ınsanlar bu yuzden hassas sende boyle hassas ve anı tepkı verecek kışılerle bu konularda pat dıye konuşma yanlış anlaşılmasın :))
02 Yorumla
+1 yılSevmek zorunda degiliz saygi durmak zorundayiz atatürk de bizim gibi normal bir insandi ülkesini kurtardi her az insan yapar bunu yinede saygim sonsuz
40 YorumlaASIL BEN ATATÜRKÜ SEVMEYENLERİ ANLAMIYORUM ! NİYE SEVİLMİYOR ATATÜRK VATANI KURTARDIĞI İÇİN Mİ ? tabikide atatürkü sevmeyeler vatan hainin önde gidenidir
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda. Notr olup olmamak onun beynine ve vicdanina kalmis. Kimse bunu sorgulayamaz.
...da kayitsiz kalmak fazla mantiksiz.1516 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSana gore olan kismiya ilgilenmiyorum zaten. Soru sormussun, kendi fikrimi yazdim.
Cevap sahibi+1 yılYukarida genel bilgi verdim, asagida biraz daha yorum kattim. Bunu da "...da" ekiyle belirttim zaten.
Cevap sahibi+1 yılDayatma yok zaten. "Sevmek zorunda degilsin" dedim en basinda. Sacma kisim neresi pardon? Beynine ve vicdanina kalmis. Ee?
Cevap sahibi+1 yılBen herkes gibi dokundurmam, lafi dibine kadar sokarim. Su anda bir sey dokundurmuyorum, notr/kayitsiz kalmak cok mantiksiz bunu soyluyorum 3 kere... Hadi anla artik beni.
"Ya seversin, ya sevmezsin notr kalmak mantiksiz"
Sevmek ya da sevmemek icin bir suru bahane uretebilirsin kendine, notr kalmak icin uretemezsin.
Cevap sahibi+1 yılAgnostik oldugumu nereden cikarttin? Ben genel konusuyorum olayi kisisellestirmek, konunun disina cikmamiza sebep olmaz mi sence de?
Ayrica guncellemene binaen, burada "Ateistim" dedigi icin -32yi goren insanlar var. N'apcaz?
Cevap sahibi+1 yılSevgilimin ailesi "Biz Alevilere kiz vermeyiz" demisti. "O zaman ben Aleviyim" dedim. Baskasi "Ateistiz biz, muslumanlar soyle boyle" dedi. "Ben muslumanim" dedim... ve tersi.
Sen beni ne kadar taniyorsun da hakkimda hukum verebiliyorsn?
Her konuda dayatmalara, baskilara karsiysan guncellemende tarafli yorum yapmayacaksin. Burada yazdiklarinla, guncellemen taban tabana zit.
Ben de zorla bir seylerin olmasina karsiyim tabiki ama insanlar bir sekilde beyni olanlar ve olmayanlar diye ayrilmali
Cevap sahibi+1 yılBenim verdigim cevaba goreyse once kaynak belirteceksin, sonra diger mesajlarimi da gostereceksin ki "senin cevabina gore yorum yaptim" diyebilesin.
Kendinle celismeye devam ediyorsun. Cevabinda notr/hissiz oldugunu yazmissin ama asagida twinkimwinki'nin altinda "Eeee? Sevmiyorum sorun ne?" yazmissin. Notr degilsin demekki.
Tartismaya biraz ara verelim istersen, bi' topla kendini gel, hi?- +1 yıl
Sana iftira atacak halim yok o kadar soru içinden senin cevabını şu anda bulmam imkansız. Gördüm ve yalan söyleyecek de değilim..He sonradan döndüysen başka bir tarafa bilemicem..
Nötr olduğumu söylüyorum hala, o cevabımda karşısındaki kişinin tutumuna göre verdiğim bir cevap..Nasılsa hissiz kelimesini sevmeme olarak görüyorlar öyle kabul etsinler ne diyebilirim...Kafalarına enjekte edecek halim yok.
Cevap sahibi+1 yıl"Tartismaya biraz ara verelim istersen, bi' topla kendini gel, hi?" -Fxinturevi 19 saat önce
" (...) " -Soran 16 dakika önce
Haydiyin iyi geceler.
+1 yılsevme zorunluluğu yok ama saygı duymak zorunda eğer Türküm diyorsa!
20 YorumlaAtatürk olmasaydı sen Türkiye Cumhuriyeti altında yaşamıyo olurdun kafan basıyo anlarsın ne demek istediğimi.
42 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhaklısın lakin sevmek zorundada değilim, kafadaki örtüye çekmekle bozmuş Atatürkçüler, o kadar özgürlükten , demokrasiden bahsediyorlar ama milletin başını kapatıp okumasına karışıyorlar, onların özgürlükleri kendi çaplarında olan, sözde modern millet olan açık kesim..
sevmek zorundamıyım, sevmiyorum demekte gelmiyor içimden, ama büyük bir hayranlığım varmı? hayır YOK10 Yorumlaçünkü bu ülkeyi sadece onun kurtardığını sanıyorlar,
38 Yorumla- +1 yıl
yuru git lan cahil
- +1 yıl
Bana burada gelde bunu bizim ülkemizde anlat diyorsun, ama tarihsel olarak sözde okuduğun kitapların doğruluğunu araştır ilk önce... Geçenlerde bir yabancı bir internet sitesinde oylama yapıldı, İngiliz ordusunu zorlayan en büyük komutan ? Bil bakalım kim çıktı ! M Kemal Atatürk. Ne demiştim yazımda sevmemen doğal ama yaptığı icraatları olmamış gibi gösterirsen , senn düşmanın olması doğal..
Sevmek zorunda değilsin ama bence saygı duymak zorundasın diye düşünüyorum arkadaşım. Atatürk bu ülkeyi tek başına kurtarmadı bu ülkeyi bu millet kurtardı. Atatürk'ün başarılarını göz ardı edemeyiz ama arkasında kimse olmasaydı bunlarıda başaramazdı değil mi? O sadece bir önder ve bağımsızlığın sembolü. Sevilmek zorunda değil ama saygı duyulmak zorunda diye düşünüyorum
10 Yorumlaatatürk olmasaydi cumhuryetci ve bagimisiz türk milleti var olmazdi ...yani sendeşu anolmazdin
87 Yorumla- +1 yıl
hem türkiyede yasiyorsun hemde birsey bilmiyorsun mustafa kemal pasa kurtarti türkleri eyer 18 Mart 1915 de albay olmasaydi,ingilizler ve fransizlar türkiyeyi ele gecireceklerdi buda demek oluyoki bizim dilimiz ve dimimiz olmayacakti anladin mi simdi tek bunun icin de sevmelisin
+1 yılSaygı duyulması gereken dünya lideri, sevmesen bile saygı duyacaksın...
92 Yorumla- +1 yıl
karşılıkla ne alakası var, herkes yaptığıyla anılır, iyi ya da kötü katılırsın ya da katılmazsın, bilip bilmeden yargılamak sağdan soldan duyumlarla yaklaşmak önyargı olusturmak en acizliği.
Tabi sevecen zorunsdaNNNN şuan nefes alıyorsan buraya bu soruyu yazabiliyosan bunlar atanın sayesinde
22 Yorumla- +1 yıl
TÜRK değilsen sorun yok sevip sevmemen sana kalmış banada gelip musoliniyi ya da naplynu sevmek zorunda oldugumu kmse söyleyemez. Biz bu topraklarda yaşadığımız müddetçe bu topraklarda nefes alıyorsak bize bunları sağlayan kişiyiyide sevip saygı duymamız gerekir.Merak ettim sen nerelisin peki hangi ülkeden
+1 yılBazı kişiler yanlış düşünerek Atatürk olmasaydı sen olmazdın ben yogo sen maria olurdun arkadaşlar kendinize gelin Fatih Sultan Mehmet Han olmasaydı istanbul'u kim feth edecekti Cesur askerlerimiz olmasa halk ozanlarımız olmasa kim cenk edip savaşacaktı aslında atatürk'ten çok o dönemin cesur kahramanların payı vardır.
00 YorumlaValla ben bu soruyu sormak ısterdım ama o aynı sebeplerden dolayı sormam ıste. Ben hıssızde degılım..
51 YorumlaSevmeyebilirsin bunda bir problem yok.Zorla da sevecek değilsin zaten.Ama yaptıklarını inkar eder,saygı duymazsan her türlü muameleye hak edersin.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 492 cevap paylaştı. alaturka diye okuyorum başlığı ben de:P ne alaka hainlikle diyordum ki, kaçıncı okumam bilmiyorum yanlış okuduğumu farkettim:D
10 YorumlaAtatürk tek başına kurtardı diyen arkadaşlara o toprağın altında mehmet akifin dediği gibi binlerce kefensiz yatana nasıl cevap vereceksiniz
412 Yorumla- +1 yıl
:))) aynen o dönemde adı bilinmeyen neler yapmış bu ülke için ama onları da bizim gibi düşünen kişiler andığı için ruhları şad olsun Bir gün sadece pişmanlık duyacakları söz ediyorlar Atatürk Atatürk diyorsunuz ama Atatürk'ün amacını bilmiyorsunuz Adam yeni Atatürkler Mehmet Akifler ve nice devlet sanat dünyası ile önemli kişilerin çıktığı üreten bir ülke hayali idi
+1 yılsevmek zorunda değilsin vatan hainlerini bile sevsen sorun yapmıyoruz o kadar demokratik bir ülkede yaşıyoruz
60 Yorumla
+1 yıldemokrasiyi cumhuriyeti savunan hiç bir insan düşünceye gem vuramaz her düşünceye saygılıdır... 5* ;)
23 Yorumla- +1 yıl
bende sana katılıyorum hem soruna hem yorumuna ;)
- +1 yıl
ne bekliyordun ;) (güncellemen için dedim)
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama ATATÜRKte sevilmeyecek biri değil. Keşke her Türk bu sevgiyi iliklerine kadar hissetse
10 YorumlaFanatizme karşı olan biriyim,ben de nefret beslemem ama çok çok özel,yoğun ve büyük bir sevgi de duymam. Senin de dediğin gibi hissizim yani. Önemli olan bunu ne şekilde aktardığın.
10 Yorumlaeksi vermekte özgürüz senin şu an görüşlerini özgürce açıklamandan farksız değil ki.asıl senin kafanda oluşmuş bu dayatma baksana çoğu kişi saygı duyman yeterli yazmış
32 Yorumla- +1 yıl
hak veriyorum sanada bir yerde bak benim ablam babam hepsi atatürk düşmanı benim içimde tarif edilemeyecek kadar büyük bir şükran var ona karşı.bu insanlarla yaşıyorum evde hiçbir sorun yaşamadan hemde erkekleri pek okumadım ama kızların cevaplarını görünce gözlerim yaşardı nerdeyse çünkü atatürkü ne kadar seviyorsam cahil gerici türklerden bir o kadar nefret ediyorum dengeyi sağlayamadım neyse işte sen anladın beni?
+1 yılMustafa kemal ATATÜRK'ü tanımayan saygı göstermeyen, defolsun şeriat ülkelerinde yaşasın ailesini o petrolun kralı bu petrolun sahiplerinin ogulları yeğenleri gelip evinden çıkarıp alem yapsın o zaman belki anlarlar tarihini atasını ülkesini.
20 YorumlaSevmeye gerek duymadım hiç ülkedekilerin ne dediği de g*tümde değil.
52 Yorumlasaygı duyun ve bu ülkenin onun olduğunu ilelebette onun kalacağını aklınızdan çıkarmayın kafi.
60 YorumlaBirkaç gün önce bunu soracaktım vazgeçtim katılıyorum kesinlikle sana...
24 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle fazla sürmez =)
Vatani kurtaran sevilmezmi ? Sen vatani kurtarani sevmezsen tabi hain olursun :-)
32 YorumlaSevmeyen insanlara iyi gözle bakmiyorum. bakmiyorum derken,emanete ihanet gibi geliyor.. yani böyle insanlara ''hissiz'' oluyorum..
32 Yorumla
+1 yılbanada eksi veriyorlar bu kadar basit düşünme tamam hissiz olabilirsinde akıl var mantık var dünyaya zor gelir öyle insanlar
44 Yorumla- +1 yıl
bizde seviyoruz diye sürekli dile getirmiyoruz kimi seviyorsun merak ediyorum
- +1 yıl
kitapta yazan şeyler doğru olmayabilir ben zaten fazla takılmam sana söyleyenlerde doğru söylüyor olamaz ama zekası sevdiriyor ama anladım seni agzıyla kuş tutsa sevmem havada kalan kişiyse diyorsun bişey diyemem kib
Atamız Bir Şeyi Yanlış Söylemiş, Türk Milleti Çalışkandır,Türk milleti zekidir gel gör atam ülkendeki insanları hepsi birer yahudi tohumu olmaya heves etmişler.
10 Yorumla- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem