• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Gündem

Neden Atatürk'e düşmanlar?

canımTürkiyemm
canımTürkiyemm Takip Et
Xper 4 Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
11
Yapay Zekaya Sor
O bunları yaptı...
Neden Atatürke düşmanlar?
Neden Atatürk'e düşmanlar?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

bu konu çok uzun.
    yalnız dinen regl olmadan bir kız çocuğu zaten evlendirilemez ayrıca istemeli. Günümüzde 10 yaşındaki çocuğun sevgilisi oluyor normal,14 yaşında cinsellik yaşayıp pozisyon deniyor normal ama evlenince değil. Önce dönde nasıl bir ortamdasın bak. İşinize gelen yeri alıyorsunuz sadece.
    kadınları esaretten kurtarmak örtünmek normalde kadının kendi isteğile yapması gereken bir şeydir. Evet dinen zorunludur ama kişi istemiyorsa başkasını ilgilendirmez. Ben kapalıyım kendi isteğimle ve Atatürk'ün laiklik ilkesindne dolayı zor günler geçirdim niye? laiklik adı altında özgür seçimime tacizde bulunsunlar diye mi? Ben kalkıp Atatürk'ü değil ama yinede bu uygulamayı yapanlara kızıyorum çünkü o olsaydı bunları yapmazdı diye ümit ediyorum.
    Osmanlı'Da savaşçı kadınlarda vardı, sırf ok atabilmek için göğsünü aldıran kadınlarımız olmuştur. Yani kadınlarda sadece evlerinde oturmamışlardır.
    İslam'Da herkesin eğitimli olması istenir. Yabancı dil öğrenin bile denir eğer birileri bunu çarpıtıp kafasına göre uyguladıysa suçu masum müslümanlara atma.
    Çok eşlilik diyorsun buda normalde kadının rızası ile olur erkeğin istemesi ile değil. Ancak bunu dikkate almıyorlar kafalarına göre muamele yapıyorlar. Suçu gerçek müslümanlara atma.
    Eskiden evin geçimi erkekteymiş bu sebeple kadınlar evlerindelermiş. Günümüzde şartlar değişti bu sebeple evet çalışabiliyoruz herşeyi kafana göre yorumlama.
    bilgili diye geçin bilgisiz!

9
    1 Yorumla
    • Hukukcu_Adayi
      Hukukcu_Adayi
      +1 yıl

Atatürk yaşadığı çağa göre oldukça özgürlükçüydü. Yaşasaydı zorla baş açtırmak gibi çağ dışı bir uygulamada bulunacağını sanmıyorum. Atatürk'ten sonra gelenler kendi faşizan uygulamalarını Atatürkçülük adı altında yaptıkları için birçok insan Atatürk'ü yanlış tanıyor. Atatürk'ün laikliği getirirken din sömürüsünü ve bağnazlığı yenmeye çalıştı (kutsal din duygularını değil), çünkü Türkiye'nin bunu yenemezse bağımsız olamayacağına inanıyordu ki Kurtuluş Savaşı yıllarında bu ülke din sömürüsünden çok zarar gördü, 'Yunanlara mukavemet etmeyin, milli mücadeleye katılan kafirdir' şeklinde fetvalar verilmişti.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Kızılsaçlıizmirlikız
    Kızılsaçlıizmirlikız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Millet sırf AKP nin mitinglerine, Akp bayragı, Akp şapkası almak için gidiyor, böyle bir ülkede Atatürk'e düşman olmaları çok normal, nerede beleş oraya yöneliyorlar.

17
    24 Yorumla
    • majestetuncay
      majestetuncay
      +1 yıl

makarnaları unutmamak lazım...

Yorumla
    • Kızılsaçlıizmirlikız
      Kızılsaçlıizmirlikız
      +1 yıl

@majestetuncay Ve kömürleri..

Yorumla
    • almunyas
      almunyas
      +1 yıl

@majestetuncay kömürler de var

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

böyle kızların var olduğunu bilmek mutluluk veriyor teşekkür ler

Yorumla
    • Kızılsaçlıizmirlikız
      Kızılsaçlıizmirlikız
      +1 yıl

Sonuna kadar Atatürkçüyüm.. Böyle olmakla gurur duyuyorum..

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

süpersin

Yorumla
    • Kullanıcıadına
      Kullanıcıadına
      +1 yıl

Mesela ben onları almak için gitmiyorum bu kişilik meselesi ha bu arada benim hakkımda bilmeden konuştun uyarıyım :)

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@Kullanıcıadına :)

Yorumla
    • Kızılsaçlıizmirlikız
      Kızılsaçlıizmirlikız
      +1 yıl

@Kullanıcıadına Sırf bu tezimi çürütmek için böyle diyorsun belki de, nerden bileyim ki dimi :)

Yorumla
    • Kullanıcıadına
      Kullanıcıadına
      +1 yıl

Öyle boş şeylerle uğraşmam inan sadece ben merak için giderim mitinglere

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@Kullanıcıadına doğrudur bende gidiyorum uzaktan izliyorum :)

Yorumla
    • Kullanıcıadına
      Kullanıcıadına
      +1 yıl

:) iyi bişey asşında insa stresini atıyor

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@Kullanıcıadına aynen gidip gülüyorum :)
      29 Ekimde boğazda havai fişek gösterisi var ona gideceğim :)

Yorumla
    • Kızılsaçlıizmirlikız
      Kızılsaçlıizmirlikız
      +1 yıl

@Kullanıcıadına 13-14 seneden beri yapılan boş şeylerle ugrasıyorsun ama?

Yorumla
    • mayasız
      mayasız
      +1 yıl

aldıkları o şapka bile Atatürk sayesinde. bilmezler anlamazlar...

Yorumla
    • akrep26
      akrep26
      +1 yıl

saçmalıyosunuz bende akp. liyim ama hiç mitinge gitmem, herşeyiniz yanlış bu paylaşımı yapan kardeşim seninin kadar yobaz yok bence

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@akrep26 sizin gibi akitlerin eline su dökemem :)

Yorumla
    • akrep26
      akrep26
      +1 yıl

atatürkü severiz elbet ama bu paylaşımınız biraz saçma geldi bana, ama yadırgamıyorum galiba chp, lisiniz ;)

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@akrep26 yok chpli deilim

Yorumla
    • akrep26
      akrep26
      +1 yıl

nerden buldunda paylaştın bunu gözünü seveyim, akp. neden düşman olsun anlamadım,6 yaşında çocuk evlendiren zaten gerizekalıdır, kapalı kadınlara bişey demem, milleet nasıl çıplak geziyosa oda onu seviyo, dininin gereğini yapıyo

Yorumla
    • Kızılsaçlıizmirlikız
      Kızılsaçlıizmirlikız
      +1 yıl

@akrep26 Gitmeseniz bile, onun yaptığı 13-14 sene boyunca yaptıgı sacmalıklara hala göz yumuyorsunuz, buna ne demeli?

Yorumla
    • akrep26
      akrep26
      +1 yıl

siz ne yaptınız ondan önce, millet yazarkasa atarken ne düşündünüz mesela, faizler %500 olduğunda ne düşündünüz, ben hergün eetiket değiştiriyordum markette 2002 de, bu yolları, hastaneleri neden yapmadınız hep banka batırdınız

Yorumla
    • Kızılsaçlıizmirlikız
      Kızılsaçlıizmirlikız
      +1 yıl

@akrep26 şu an ne değişti peki? Daha berbat durumdayız

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

kızılsaçlı
      nerden bilsinler bunlar için verilen ŞEHİTLERİN, satılan TÜRK firmalarının, ülkemizin refahının önemi var mı bunlar için varsa yoksa başkanlık ve iktidarda kalma VATAN sevgileri olsa önce VATANIMIN huzuru derler

Yorumla
  • XnickbulamadımkiiiX
    XnickbulamadımkiiiX Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44
    +1 yıl

şunu anlamak istiyorum, Atatürkçü ve cumhuriyetçi olup da başkanlığı ne için istiyorlar? bu bayağı vatanı bölmek. Yok ulus devletinizin sonu geldi diyen bir pembeli var adını yazmayayım, e bölücüsünüz l*n işte daha ne? akplilerin çizgisi belli değil. Atatürk'çüsü var Osmanlıcısı var, şeriatçısı var Atatürk düşmanı var, çelişkili şeyler söylüyorlar ulan ne oldukları belli değil renginizi belli edin diyorum yok biz buyuz diyorlar:)) Allah'ım sabır.. Neyse haklısın daha maddeler halinde sıralanır böyle de anlamıyorlar..

0
    0 Yorumla
  • majestetuncay
    majestetuncay Takip Et
    Mentor Yaş: 39
    +1 yıl

tebrik ederim hemcinsim..

Bayanlara örnek olması dileğiyle..

8
    4 Yorumla
    • Gereksizbirbayan
      Gereksizbirbayan
      +1 yıl

Bayan değil kadın.

Yorumla
    • majestetuncay
      majestetuncay
      +1 yıl

tamam gereksiz bir bayan...

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

hahaha :)))

Yorumla
    • Gereksizbirbayan
      Gereksizbirbayan
      +1 yıl

Bay'an erkek olmayan anlamını taşır. Gerekli bay'an ;)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

20

Cevap

27

Cevap

• Luna25
    Luna25 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 51%
    +1 yıl

Atatürk'e düşman olanların bazıları aşırı gerici bazıları ise ülkeyi bölüp ''Kürdistan'' kurma peşinde olanlar bunun dışında kalanlar Atatürk'ü sevmiyorsa akıllarından zoru vardır herhalde. Bu arada eğer bir insan kendi isteğiyle çarşafa girmeyi tercih ettiyse bu bir esaret değilidir.

10
    14 Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Din felsefesinin en kadim meselelerinden biri olan kötülük problemi, kabaca, ''Mutlak iyilik sahibi ve her şeye gücü yeten, kadir-i mutlak bir tanrı varsa, dünyadaki bunca kötülük niçin var?'' sorusudur. Bu soruya karşı cevap verme arayışına da, yani "Tanrıyı haklı çıkarma" çabasına da, ''teodise'' adı verilir.

Atatürk'ün icraatlerine yönelik yapılagelen savunmalar da, teologların kötülük problemine cevaben ileri sürdüğü argümanlarla epey paralellik gösterdiği için, mevzuyu bu açıdan masaya yatırmak hoş olabilir. O yüzden şimdi, teologların kötülük problemine karşı verdiği cevaplarla, Atatürk'ü her hal-ü şartta savunmaya azmedenlerin takındığı pozisyonlar arasındaki paralellikleri inceleyeceğiz. Dersim Katliamı üzerinden gidelim.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Mevzuya karşı takınılan tavırları 4 başlıkta toplayabiliriz gibi:

I. Pozisyon: ''Yok böyle bişi, ne alakası var, yok banane banane yok işte'' pozisyonu. Mutlak nihilist pozisyon. Olayı tümden inkar ediyor, hiç böyle bir şey olmadı, olamaz, mimkin değil diyor. Ortada bir katliam filan yok, hepsi yalan, cart ve curt. Ermeni Soykırımı mevzusu başta olmak üzere pek çok mevzuda epey paylaşılan bir pozisyon, idi, ama zamanla terkedilmek zorunda kalınan bir pozisyon olmaya mahkum maalesef. Dersim konusunda da paylaşılıyordu zamanında, ancak son yıllarda artık bu kafada olan kimse kaldı mı bilmiyorum, kaldıysa eğer yakalayıp getirin, müzede sergilemek lazım çünkü.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Kötülük problemi mevzusunda da, bu pozisyonun birebir karşılığı var. Olayı duyanların ilk tepkisi genel olarak inkar şeklinde gerçekleştiği gibi, mevzuyla ilk ilgilenen teologların yaklaşımı da, genel olarak, kötülüğün ontolojik varlığını reddetme şeklinde oluyor. Bu yaklaşıma göre, kötülük diye bir şey yoktur, kötülük, adem-i iyiliktir, yani kötülük dediğimiz şeyler, iyiliğin yokluğudur. Aynı karanlık gibi. ''Karanlık'' diye bir şey yoktur, karanlık ışığın yokluğudur. Çirkin kadın yoktur, az votka vardır. Tanrı, zatı gereği kötülük yapmaz, kötü bir şey yaratmaz.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Pozisyonun avantajları: Güzel bir kafası var. Meşruiyet arayışına girmekle hiç uğraşmıyorsun, kendini yormuyorsun, bodoslama dalıyorsun her iddiaya, direk reddediyorsun, yok diyorsun, sen yok dediğin zaman yok olacağını zannederek mutlu oluyorsun. Olayın Berkeleyci tarz idealist bir havası da var bir yandan, ''Var olmak algılanmaktır'' düsturundan hareket ediyor gibi, ama tabi pozisyonun sahipleri olayın felsefi zemininden haberdar mıdır bilemeyiz.

Pozisyonun dezavantajları: Eninde sonunda got oluyorsun. Olay inkar edilemeyecek bir hale geldiği zaman sap gibi ortada kalıyorsun, hemen diğer pozisyonlara geçiş yapıyorsun, meşruiyet inşa çalışmalarına girişiyorsun. Kötülük probleminde de, diğerlerine göre, en çürük pozisyon olduğu söylenebilir.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

II. Pozisyon: ''Atatürk yapmadı, miki yaptı'' pozisyonu. Bu pozisyonun sahipleri, olayı inkar edemiyor, yani bir üst level'a geçmişler, ve Atatürk'ün hatadan münezzeh bir tanrı olduğu gerçeğinden hareketle olayı açıklamaya girişiyorlar. En temel savunmaları, daha önce de belirttiğimiz gibi, ''Atatürk iyiydi de çevresi kötüydü.'' Hep çevresindekiler yaptı böyle kötü şeyleri, Atatürk hiç bişi yapmadı.

Kötülük probleminde bu pozisyonun sahipleri de, kötülüğün varlığını kabul ediyor, ama bundan dolayı tanrının sorumlu tutulamayacağına dair açıklamalara girişiyor, buradan özgür irade vs. mevzusuna dalınıyor, olay gitgide kompleks bir hal alıyor. Misal kimisi tanrının insana cüz-i irade vererek kendi kudretini sınırladığı iddiasından yola çıkıyor, kimisi tanrının tabiat kanunlarıyla kudretine sınır çektiğini söylüyor, vs.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Avantajları: Olay hepten inkar edilmediği için, ilk pozisyona göre daha sağlam ve ''vicdanlı'' bir duruş söz konusu gibi. Yani ortada bir katliamın, bir kötülüğün var olduğu kabul ediliyor, yanlış yapıldığı teslim ediliyor, ama hatanın sahibi olarak Atatürk'ten başka her şey gösteriliyor, bir şekilde adres şaşırtmacası sağlanmaya çalışılıyor.

Dezavantajları: Bu pozisyonun önemli dezavantajları söz konusu, kötülüğün varlığını açıklamak için, başta temel alınan öncüllerden vazgeçme temayülü ortaya çıkabiliyor, bu temayül tanrının sıfatlarını kesip biçme şeklinde tezahür edebiliyor. Yani kötülüğü açıklayabilmek için, tanrının kadir-i mutlak olduğu inancından taviz vermek gibi netameli bir pozisyona düşülebiliyor, tanrının gücünün her şeye yetmediği gibi bir anlamın çıkarılabileceği duruşlar sergileniyor.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Atatürk'ü Dersim Katliamından ve diğer binbir çeşit olaydan sıyırmak için gösterilen çabalar da, benzeri dezavantajlara sahip. Bir yandan ''O ülkemizi yoktan var etti, o olmasaydı babamız kimdi bilemezdik'' diye nutuklar atıyorsun, bütün iyilikleri ve başarıları tanrıya, pardon Atatürk'e atfediyorsun, her şeyi tek başına yapmış gibi kutsayıp yüceltiyorsun, ama sonra açıklayamayacağın ve inkar edemeyeceğin bir kötülükle karşılaşınca hemen çamura yatıyorsun, Atatürk'ü ''tek adam'' konumundan çıkarıyorsun, kudretini sınırlıyorsun, çevresinde olup bitenden habersiz, veya çevresindekilere söz geçiremeyen, arkasından işler çevrilen basiretsiz bir adam konumuna düşürüyorsun, itikadi açıdan kendini büyük sıkıntıya sokuyorsun.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

III. Pozison: ''Evet Atatürk yaptı, yaptı ama hele bir sor niye yaptı'' pozisyonu. Bir başka adıyla, ''dönemin şartları'' pozisyonu. Anlaşılcağı üzere, bu pozisyon, olayı tamamen kabul ediyor, Atatürk'ün baş sorumlu olduğunu da kabul ediyor, ve ''Devletin bekası için yapmak zorundaydı, başka türlüsü mümkün değildi'' gibisinden bir meşruiyet arayışına girişiyor.

Bu pozisyonun kötülük problemindeki izdüşümü de, Leibniz ve Gazali gibi bir ontolojik dalış oluyor: ''Bu dünya yaratılabilecek mümkün dünyalar arasında en iyisidir'' diyorlar, birileri de karşı çıkıp vay efendim sen kim oluyorsun da tanrının kudretine sınır çekiyorsun filan diye atar yapıyor, tanrı istese daha iyisini yaratamaz mı diyorsun ne demek istiyorsun sen yani açık konuş diye tehditler savuruyor, ortalık karışıyor.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Avantajları: Diğer iki pozisyona göre, en tutarlı pozisyon. Hiçbir inkar yok, hiç devekuşu gibi başını kuma sokmalar yok, olan biten her şeyi kabul ediyorsun. Ama olayı tamamen de sahiplenmiyorsun, yani bir yandan ortada biraz nahoş bir durum olduğunun da farkındasın, yani vicdandan tamamen feragat etmiyorsun hala, ama bu noktada tarihsel determinizme doyamayarak, başka türlü bir şey yapılamayacağını iddia ediyorsun. Sadece Dersim Katliamı değil, Kürt meselesinin kökeni dahil her türlü mevzuda epey işlevli bir pozisyon.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

İstiklal Mahkemeleri, Şark Islahat Planı, Takrir-i Sükun, Kürtçe'nin çarşıda pazarda dahi konuşulmasının yasaklanarak doğrudan asimilasyona girişilmesi, vs. hepsi yapılmak zorundaydı, homojen bir ulus devlet olmak için başka çare yoktu. Bakın ne de güzel muhteşem bir ulus devletimiz var şu an, 90 yıldır yüzbinlerce Kürdün ve Türkün canına mal olsa da, sonuçta devletimiz işte, atsan atılmaz, satsan satılmaz. Vatan sağolsun. icabında hepimiz ölelim de, devletimiz kaim olsun.

Efendim? Devlet benim güvenliğimi korumak için var, insan gibi yaşayabilmem için var, en azından öyle olmalı; benim canıma kasteden, varlığımı reddeden, dilimi konuşmamı yasaklayan devlet yerin dibine batsın mı diyorsunuz? Çok ayıp. Devlet bizim için değil, biz devlet için varız.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Dezavantajları:Tarihsel determinizme fazla yüklenmeden dolayı kısa devre yaşanabiliyor, ''yaratılabilecek mümkün dünyalar arasında en iyisi'' argümanında olduğu gibi, itikadi açıdan sıkıntılı durumlar doğabiliyor. Atatürk'ün ''mümkün Türkiyeler arasında en iyisi''ni yarattığı, daha iyisinin olamayacağını savunarak Atatürk'ün kudretini sınırlamış oluyorsun, Atatürk'ü tarihsel şartların kaçınılmaz olarak belirlediği bir figür konumuna indiriyorsun. Madem yapılan kötülüklerden dolayı Atatürk'ü sorumlu tutamayız, onu suçlayamayız, o dönemin şartları belirledi tamamen diyorsun, öyleyse Atatürk'ü niçin tarihin akışını değiştiren, dönemini altüst ederek yoktan yaratan bir tanrı olarak satmaya kalkışıyorsun, niçin iyi olarak gördüğün eylemlerinden dolayı onu yüceltiyorsun?

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

Bu nasıl bir tarihsel belirlenimdir ki, bütün kötülükleri açıklıyor, ama bütün iyilikler Atatürk'ün zatından kaynaklanıyor, onun başarısı oluyor? Eğer yaptığı kötülüklerden dolayı Atatürk'ü sorumlu tutmayacaksak, onu suçlamayacaksak, yaptığı iyiliklerden dolayı da onu yüceltmemeli, tebrik etmemeliyiz, sonuçta onlar da dönemin şartları sonucu kaçınılmaz olarak gerçekleşen, tarihsel koşulların belirlediği sonuçlar.

Bu sorulara karşı, dut yemiş bülbül gibi kalıyorsun, özetle temel dezavantajın bu.

Yorumla
    • Luna25
      Luna25
      +1 yıl

@Αλικαρνασσός Bana işkence mi etmeye çalışıyorsun? yazdıklarının çoğunu okumadım söyleyeyim.

Yorumla
    • Αλικαρνασσός
      Αλικαρνασσός
      +1 yıl

IV. Pozisyon: ''Evet Atatürk yaptı, çok güzel de oldu, çok iyi güzel oldu taam mı!'' pozisyonu. Mutlak faşist pozisyon. Aynı III. pozisyonda olduğu gibi, bu pozisyon da olayı tamamen kabul ediyor, Atatürk'ün baş sorumlu olduğunu da kabul ediyor, ama ''Yaptı ama hele bir sor niye yaptı?'' gibi çekingen bir duruş sergilemeyerek, direk ''İyi ki de yapmış, oh olmuş, gene olsa gene yapmak lazım'' diye bodoslama dalıyor. Kimisi pozisyonu daha da uç noktalara taşıyarak, ''Az bile yapmış, keşke hepsinin soyunu sopunu kurutsaymış da, kimse şimdi çıkıp dedelerinin hesabını soramasaymış'' diyebiliyor. (Ermeni Soykırımında da aynı tutuma rastlamak mümkün.)

Yorumla
  • YasinSHN
    YasinSHN Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Kimse atatürkü sevmek zorunda degil.. Saygı duysunlar yeter. Birde Sözde atatürkçü olup salak salak konusanlar var Atatürkü onlar yüzünden sevmez çogu kişi Kemalistim inadına dekolte inadına mini etek diyen beyinsizler var. Yani Ne ekersen onu biçersin kemalist degilim ama yeri geldiğinde savunurum severimde. bir insanı seviyosak öz eleştiride yapabilmemiz gerekir mesela oda insan mutlaka hatası vardır dedim diye benle kavga edenler vardı :D zihniyet mi geri anlayamıyorum.

3
    2 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

hatasız kul olmaz ama milleti ve vatanı için en şerefli işleri yapan liderdir bunu tüm dünya kabul etti bir bir kabul edemedil

Yorumla
    • YasinSHN
      YasinSHN
      +1 yıl

evet cok iyi işler yaptı bundan şüpe yok ama Osmanlı sevmeyen bir kemalist olucaksa sevmesinler Atatürk'ü Osmanlı olmasa atatürkte olmazdı yani atatürk olmasaydı biz olmazdı evet osmanlı olmasaydıda atatürk olmazdı bunlr birbirine bağlantılı seyler bu yüzden 2 tarafıda sevsinler.

Yorumla
  • swetty2
    swetty2 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 50
    +1 yıl

Öncelikle teşekkürler böyle bir konu açtığın için Atatürk bu ülkeye gelmiş ve gelebilecek en iyi ve mükemmel liderdir. Yaptıkları karşısında yabancılar savaştığı kişiler ve tarih eğiliyor bir tek bizim arap sermayeli yobaz genellikle 90 sonrası peydahlanmis sahte dincilerimiz onaylamiyor ne hikmetse ! Fazla söze gerek yok ATAM SENİ SEVİYORUZ ve bir kadın olarak çok şey borçluyuz HUZUR İCİNDE UYU

2
    2 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

mükemmelsin

Yorumla
    • swetty2
      swetty2
      +1 yıl

Teşekkürler :)

Yorumla
  • Fransuva
    Fransuva Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

ondan değilde Atatürk sevgimizi çok fena kullananlar var. Bunu tersine çevirdiğinde dindar insanları küçük görenler oldu uzun yıllar. Hedef tahtasına Atatürk koyuldu onlar yüzünden sembol oldu hep

6
    3 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

aynen putperest ilan edildik usta daha ne olsun :)
      ama bazıları rte son peygamber, ona dokunmak ibadet, onun doğduğu şehir kutsal dedikleri halde putperestlik bize kalıyor :))

Yorumla
    • Fransuva
      Fransuva
      +1 yıl

neyseki eğitimli kesim sayısı arttıkça bunlar aşılıyor

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

umarım aşılır usta ATATÜRK bu ülkeyi gençlere emanet etti çünkü

Yorumla
  • KirmiiziOjemm
    KirmiiziOjemm Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Bazılarının kökünü kurutacaktı yaşasaydı. Bu yüzden düşmanlar 😀 Atatürkü dünya liderleri bile överken bazı paçavralar sevmese de olur

32
    6 Yorumla
    • Umursamaz-gnc
      Umursamaz-gnc
      +1 yıl

Atatürkçüyüz diyip katliamdan barbarlıktan yok etmekten bahseden bir zihniyet sanırım aydın ileri gorus bu olsa gerek

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@Umursamaz-gnc nerde katliam gördün len

Yorumla
    • Umursamaz-gnc
      Umursamaz-gnc
      +1 yıl

Kokunu kurutacaktı paçavra falan ne kadar da aydın insan görüşleri

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@Umursamaz-gnc doğru dürüst açıklama bile yapamıyorsun

Yorumla
    • Umursamaz-gnc
      Umursamaz-gnc
      +1 yıl

Yaptıgım açıklamayı anlayacak zeka lazım

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@Umursamaz-gnc o zeka sende mevcut haklısın :)

Yorumla
  • Kakao_Karamela
    Kakao_Karamela Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 53%
    +1 yıl

Sapına kadar Atatürkçüyüm ve de hep öyle kalacağım... Bana özgürlüklerimi veren Atatürk'ümü çok seviyorum. Çünkü beni bu ülkede ''kadın'' yapan Gazi Mustafa Kemal'dir <3

10
    0 Yorumla
  • ÖyküNazÖykü
    ÖyküNazÖykü Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl

Helal be işte bu! Anlamazlar gerçi bunlar yine. Kafaları tın olunca.

7
    7 Yorumla
    • Behnann
      Behnann
      +1 yıl

Fatiha suresinini basit bir tefsirini yapar mısınız?

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@Behnann yaw sanane milletin dinine ne karışıyorsun ve sorguluyorsun

Yorumla
    • ÖyküNazÖykü
      ÖyküNazÖykü
      +1 yıl

@Behnann Yabancı kökenliyim ben ailem sonradan Türkiye'ye geldi. Müslüman da değilim. Bilmek isterdim ama bu konuyla ilgili bir bilgim yok. Konuyla da alakasını çözemedim.

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

köşeye sıkışınca dini kullanıyorlar hanımefendi bunlar gerçi ne yapacaklar kuş gördüğünü işlermiş partilerinin lideri ne ki bunlar ne olsun

Yorumla
    • ÖyküNazÖykü
      ÖyküNazÖykü
      +1 yıl

Doğru söylüyorsunuz. Dinle ilgili bir alanda konuşsaydık yine anlardım şu soruyu ama şu konuyla dinin ne alakası var değil mi?

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

din bunlar için sermaye olmuş hanımefendi her yerde kullanıyorlar

Yorumla
    • ÖyküNazÖykü
      ÖyküNazÖykü
      +1 yıl

Maalesef..

Yorumla
  • Beybladee
    Beybladee Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Kadın milleti saftır kimse kusura bakmasin ama %95 i böyle kendilerini döven vuran dayak atan serserilere asik olurlar yani hep kotuleri severler iyileri sevmezler kadinlar kolelik yapmayi seviyorlar o yuzden onlara iyilik yapana laf edip azarliyorlar

2
    0 Yorumla
  • nightscarlet
    nightscarlet Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 31%
    +1 yıl

Atatürk'e düşman olan, benim gözümde insan değildir. Açık ve net.

8
    0 Yorumla
  • ManWithoutLovein
    ManWithoutLovein Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

Atatürke düşmanlar çünkü cahiller çünkü üç kuruşa oy satacak kadar alçaklar çünkü insan kendisine sahip çıkana her zaman karşı çıkar çünkü insanoğlu çiğ süt emmiş. Atatürk gibisi bir daha gelmez Ruhu şad olsun...

1
    1 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

ağzına sağlık

Yorumla
  • Demirez
    Demirez Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

1. olarak bilmediğin çok şey var gibi aldığın bir resmi almışsın paylaşıyorsun.
    -Çok eşliğe gelince, Düşünce özgürlüğü diye bir şey var, Sen insanların hayatına karışamazsın. Ayrıca Dinimizde yasak değil. şu an baktığın zaman; evlenmek yerine yani 2. eşi almak yerine aldatmak, grup yapmak veya değiş değişik şeyleri sayabilirim. Bunlar çok mu normal?

2. Kadınlar el üstünde tutulmuştur. Kadınlar köle gibi kullanılmamıştır. O kadar batı batı diyorsunuz batı da kadınlara o yıllar baksanıza.

3. Kız çocukları osmanlı dönemin de okuyordu. Okumuyordu diye algı oluşturmayalım.

4. 6 yaşında evliliği saçmalığını güzel uydurmuşsunuz. valla bravo diyorum.

Atatürk düşmanı değilim. Ama gerçekleri de bilmeniz lazım. Atatürkçüler cumhuriyet öncesini benimsemiyor.. Osmanlı tarafı Atatürk'ü benimsemiyor.

Kısaca söylemek gerekirse, Osmanlı döneminde olan ıslahatları yalan ve yanlış şekilde göstermek hoş değildir..

1
    8 Yorumla
    • Demirez
      Demirez
      +1 yıl

Şunları da ekliyeyim. Bil ki cahil kalma. Madem demokrasi madem özgürlük, Travestilere gaylere ateistlere her şeye izin çıktı, Neden din işlerine dur denildi? Hadi bakalım. bunun cevabını veremiyorsunuz.

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

sana vereceğim tek cevap osmanlı tarihi oku ve sonra gel konuşalım ben osmanlı torunu deilim osmanlıdanda nefret ederim her gün bir kadınla birlikte olan adamları ne sevecem mekanları cehennem olsun

Yorumla
    • EniyiYorumcu
      EniyiYorumcu
      +1 yıl

Osmanlı düşmanı mısın? Avrupa tuvalete nasıl gireceğini bile Osmanlıdan ogrendi. Osmanlı buyuk bir devletti. Taa Endonezyaya İspanyaya yardım gemilerini gonderdi. Çok severim okumasını.

Yorumla
    • EniyiYorumcu
      EniyiYorumcu
      +1 yıl

www.kizlarsoruyor.com/.../a39870-ecdadimizin-multecilere-olan-merhameti bencem.

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@EniyiYorumcu doğrudur avrupaya yaptığı benim için önemli değil şuanda biz avrupadan yardım alıyoruz şimdi onlarımı seveyim bende
      osmanlı devletinin burjuvası vardı, halvet denilen lanet bişeyde vardı genelev o işte padişahın genelevi, ülke padişahın ortak malıydı ya neyin kafasını yaşıyorsun sen bence doğru şeyleri oku

Yorumla
    • EniyiYorumcu
      EniyiYorumcu
      +1 yıl

@soran Endonezya ya mazlum halka yardım götüren İspanyada muslumanlarla beraber yahudileri kurtaran 16 kavmi hoşgoru ile yaşatmış bir devlettir Osmanlı. Zamanın süper gucudur. Yanlışları olmuştur her devlet hata yapmıştır ama bu onun büyük bir devlet olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

@EniyiYorumcu ben büyük bir devlet deilmi dedim :) hastasın cidden neyse yorum yapmazsan sevinirim

Yorumla
    • EniyiYorumcu
      EniyiYorumcu
      +1 yıl

Dostum size yanlış anlatmışlar Osmanlı'yı benceme bak anla. Hastayım doğru havalar soğuk malum. Ben objektif duşunurum taraf tutmam işime geleni savunmam. Gazalinin de dediği gibi cahillerle tartışmayın zira hiç kazanamadım. Hadi..

Yorumla
  • minik_şirine
    minik_şirine Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Çarşaf esaret değildir. Gerisine iyi yapmış. Meclise de kapalı bayanlar direk girebilse keşke

8
    22 Yorumla
    • Галікарнас
      Галікарнас
      +1 yıl

Girebiliyor zaten, hangi evrende yaşıyorsun? HDP'den Hüda Kaya başörtülü ve milletvekili mesela.

Yorumla
    • Beybladee
      Beybladee
      +1 yıl

Carsafin yasaklanmasi gerek

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

@Галікарнас olaylar oldu ya o kadar onlardan bahsediyorum

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

@Beybladee yasaklanmıyor ☺

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

bencede yasaklanmalı içinde kim var belli değil

Yorumla
    • Beybladee
      Beybladee
      +1 yıl

Pkklılar carsaf giyip geziyor ortalikta yasaklanacak elbet bir gün

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

@Beybladee pkklılar açık da gezse yine bomba patlıyor yine olan oluyor. Tesettüre kimse karışamaz çarşaf giymek isteyen giyer yasaklanmayacak ta

Yorumla
    • Beybladee
      Beybladee
      +1 yıl

Giyemez carsaf giyip araba süriyor bir kadin ve etrafini dogru dyzgun gore miyor kaza oluyor

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

@Beybladee yahu çarşaf gözleri kapatmıyor ki. Dediğin şey çok saçma

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

@Beybladee alkol kullanan da kaza yapıyor alkol yasaklansın o zaman kaldırılsın her yerden yararı da yok

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

benim bildiğim dinde bileklere kadar ve saçların kapanır ama bazıları gözlerini kapatacak neredeyse abartı bence yasaklanmalı içinde kim var belli değil dediğim gibi

@Beybladee katılıyorum

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

Bence de yasaklanmamalı 😊

Yorumla
    • Beybladee
      Beybladee
      +1 yıl

Carsaf i takip gozune gozluk takan bile var yasaklanacak merak etmeyin

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

@Beybladee sen öyle san 😊☺

Yorumla
    • Beybladee
      Beybladee
      +1 yıl

Sanmıyorum olacakları söylüyorum gecmiste nasilsa simdide öyle olacak :)

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

@Beybladee ☺☺ peki peki

Yorumla
    • Luna25
      Luna25
      +1 yıl

@Beybladee Çarşafı yasaklamak inanların özgürlüklerini kısıtlamaktır bu medenilik değil faşistlik ve cahillik göstergesidir İnsanların inançlarına saygı duymayı öğrenin.

Yorumla
    • minik_şirine
      minik_şirine
      +1 yıl

@Luna25 di mi ama ☺ bir de özgürlük bizde derler

Yorumla
    • Beybladee
      Beybladee
      +1 yıl

Herkesin inanci kendinedir fakat carsaf giyip gözüne g9zlük takıp araba sürmek yasaklanmalidir son gunlerde ülkemizde hep sehit haberleri var carsaf yasaklanacaktir teroristler çarsaflarla geziyorlar

Yorumla
    • Luna25
      Luna25
      +1 yıl

Evet kardeşim :)

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

çarşaf olayı hanımlar dindeki kural şudur elinizin bileğine kadar ayak bileklerine kadar ve saçlarınızı kapatmak bide köprücük kemiklerine kadar kapanmasıdır dinimizde göze kadar kapanması emredilmiyor

Yorumla
    • Luna25
      Luna25
      +1 yıl

Çarşaf giymek tercih meselesidir ben bir insanın kulağına taktığı küpeye karışmıyorsam giydiği çarşafa da karışamam olayın dini boyutu hiç kimseyi ilgilendirmez. Siz istiyorsunuz diye insanlar sizin istediğiniz doğrultuda giyinmek zorunda değilidr.

Yorumla
  • KetçaplıBrokoli
    KetçaplıBrokoli Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Gündem konusunda 472 cevap paylaştı.

Aslında sorunları ne ile biliyor musunuz? Türk milleti ile. Mustafa Kemal Atatürk Türk milletine siz Arap değilsiniz Türksünüz! Dedi. Bu terimi herkes kaldıramaz, Türk olmak herkesin harcı değildir. Tabi bu arapçı yobazların işine gelmedi.

3
    0 Yorumla
  • blackwhite11
    blackwhite11 Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl
    Gündem konusunda 635 cevap paylaştı.

Helal olsun Kemalizm vardır ! Atam sen kalk ben yatam :'(

2
    4 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm

O kalkacaksa bende yatarım

Yorumla
    • blackwhite11
      blackwhite11
      +1 yıl

Kurban olurum ben ona !

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

bende

Yorumla
    • blackwhite11
      blackwhite11
      +1 yıl

Ah ah dünyanın en önemli kişisiydi :(

Yorumla
  • Miss_Salça
    Miss_Salça Takip Et
    +1 yıl

Bazılarına özgürlük getirirken diğerlerini kısıtladı ama oda var. Kimse dört dörtlük olmadığı gibi atatürkte değil.

8
    0 Yorumla
  • Mrvmrvgaye
    Mrvmrvgaye Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

Bu ülkeye şeriat gelsin diyenler şayet gelirse ozaman anlıcaklar ATATÜRKÜN değerini özelliklede kadınlar!

3
    0 Yorumla
  • EvladıFatihan
    EvladıFatihan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

14 yaşındaki kızın evlenmesi serbestti medeni kanunda... Peki 15 yaşında bir kızın bekaretini almak uygun mu?

Ortam müsait olsa Eşcinsel evliliği serbest eder, vedatbın intaharına engel olurdu...

6
    0 Yorumla
  • kartaliçe_1903
    kartaliçe_1903 Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Şerefsizler Atatürk olmasaydı onların anneleri şimdi kim bilir kimin kaçıncı karısı olacaktı

2
    0 Yorumla
  • Mordelisibirkiz
    Mordelisibirkiz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29
    +1 yıl

Zaten dünyadaki tüm cahiller toplayıp ülkeye koymuslar gibi bir bitmediler

3
    0 Yorumla
  • ßatuhann55
    ßatuhann55 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Ne demişler Kardeşş Akıl şey değilki sokasın demi töbe yarabbı ya

1
    0 Yorumla
  • Umursamaz-gnc
    Umursamaz-gnc Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

1938 den beri ATA'ya saygı saygı demekten baska bir dikili ağacınız yok memlekete dağılın simdi Atatürk'e düşman olan Atatürkçüyüz diye geçinip ortalığı savaş alanına çevirenlerdir net

3
    0 Yorumla
  • cnklc
    cnklc Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Dam değilim atamızın da dediği gibi ne mutlu Türk üm diyene sonuna kadar

2
    0 Yorumla
  • tiryakinimtiryakin
    tiryakinimtiryakin Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

Kadinlar siyasete katilir ama basi acik calisabilir ama acik. okuyabilir ama basini k*cini acarak

3
    4 Yorumla
    • almunyas
      almunyas
      +1 yıl

O zaman kadınlar okumasın siyasete atılmasın ve çalışmasın sence iyi mi

Yorumla
    • tiryakinimtiryakin
      tiryakinimtiryakin
      +1 yıl

@almunyas hayir ataturk kadinlarin boyle calismasini okumasini siyaset yapmasini istedigi icin sevilmiyo

Yorumla
    • almunyas
      almunyas
      +1 yıl

Kardeşim sorumu çarpıtma, soruma cevap ver. Sence kadınlar asla çalışmasın okumasın ve siyaset e katılmasın mı demek istiyorsun?

Yorumla
    • tiryakinimtiryakin
      tiryakinimtiryakin
      +1 yıl

bak canım. atatürk kadınların çalışmasını sağladı ama başörtüsü takmadan çalışsın dedi. okusun ama kapalı olmasın dedi. siyaset yapsın ama türbanla olmaz dedi. hep yasaklar getirdi milletimizin dini inançlarıyla oynadı
      asla çalışmasın demekte ne yav öyle saçma şeymi olur

Yorumla
  • Kocagözlükızz
    Kocagözlükızz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29
    +1 yıl

Atatürk'e düşman olanın akıl sağlığından şüphe duyarım

1
    0 Yorumla
  • napardımkızben
    napardımkızben Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

bizi dinden uzaklaştırdı işte

4
    4 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

:) tabii tabii

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

hayal dünyan çok karmaşık canım
      cidden 29 yaşındamısın bide yanlışlıkla yorumunu beğendim.:)

Yorumla
    • napardımkızben
      napardımkızben
      +1 yıl

evet evet işine gelmiyor işte yazık

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

29sun demek vALLAHı ne desem bilemedim
      işime ne gelmeyecek snn attığın yalanların hepsini burada çürütürüm ama alt msjlaşmalarda yaptım yoruldum inan

Yorumla
  • WazikashiRCZ
    WazikashiRCZ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Fotoğraf tamamen saçmalık. İşte Geri Kafalılık budur. İnsanların hür düşüncesine karışmak çağdaşlık mı oluyor? İsteyen Kapanıyor isteyen açık geziyor kimse kimseye karışamaz. Allah'ın emrettiğine karşı geliyorsunuz. Bilgisiz bilgisiz paylaşım yapmayın.

1
    5 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

oyun çağındaki kızları evlendirmek
      kadınların erkeklerin gölgesinde bırakmak hür irademi
      büyük geçmiş olsun

Yorumla
    • WazikashiRCZ
      WazikashiRCZ
      +1 yıl

Sorulan soruya soruyla cevap veriyorsun. Tartışmaya girmeyeceğim. Kuran'da Erişkinliğe girildikten sonra evlenilmesi geçiyor. Kurana saygısı olmayanları savunacak değiliz. Kimsenin atatürke düşman olduğu yok. Ama birileri Atatürkü Dinimizin üstüne koymaya çalışırsa o zaman karşı çıkarız

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

oyun çağındaki kızların erişkinliğede soktun bravo :)
      soru sormadım bu msjdan soru anlamamı çıkarttın azcık lys ede. çalış söz sanatlarına çalış
      ben Dinimizin üstüne koymadım ATATÜRK ü bu paylaşımdan onu çıkarttın ya pes

Yorumla
    • WazikashiRCZ
      WazikashiRCZ
      +1 yıl

Dediğimi anlamak istemiyorsun. Erişkinliğe erişmeyen bir kızı evlendirmenin doğru olmadığını Dinen ve insanlık adına doğru olmadığını söylüyorum. ama sizin gibi gerikafalıların karşıt görüşlerinize hiç saygısı yok. Esaret dediğin şey Ahzab Suresi 59. Ayette geçiyor. Bilgisizsin. Tartışmaya gerek yok

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

dinin nasıl kapanmayı emrettğini bile bilmiyorsun kim bilgisiz acaba

Yorumla
  • SinirliBiber
    SinirliBiber Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Atatürk'ü sevmemek için, düşünememek lazım.

6
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sen ciddi misin? 15 yaşındaki çocuklarla evlenme kanunu çıkarmıştı biraz araştir cahil fotoraf seçmişti geliyor Buraya

0
    0 Yorumla
  • Rusasigi
    Rusasigi Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Seçim öncesi chp klasikleri zuhahaha :D Az kaldı rezil olmanıza az

4
    0 Yorumla
  • seymasulumen
    seymasulumen Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Atatürke dil uzatan o dili varya bu ortamda közlerler. Ben sana kendi dilimle böyle fiyim

1
    1 Yorumla
    • Rıza-marmulek
      Rıza-marmulek
      +1 yıl

İnternetin bitince ne yapacaksin

Yorumla
  • remyzero
    remyzero Takip Et
    +1 yıl

ahahahha sen simdi gelip üniversitelere bası açık girilmesin çarsaf yasaklansın filanda dersin güldürdün bizleri :D

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Oy verenlerin sucu yok onların kafasını yıkayanda suç.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Atatürk un tek sevmediğim yasası. Hükümet altında Genelev açmadır. Bak burada kadınlar mal gibi satılıyor hemde devlet tarafından kapatılması dileğiyle.

3
    3 Yorumla
    • XnickbulamadımkiiiX
      XnickbulamadımkiiiX
      +1 yıl

peki akp hükümet idi fuhuşu ve zinayı yasallaştıran. İlk defa akp fuhuştan da vergi alıyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Onayladığımi söylemedim ki. Akp kapatmali tabi. Yok öyle hacca gidip namaz klip fuhustan vergi alinca cennete mi gidecek? Bu elinde olan birsey

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

ATATÜRK genelev filan açmadı nokta

Yorumla
  • Tonguc01
    Tonguc01 Takip Et
    Guru Yaş: 43
    +1 yıl

Hepsi manipule edilmis konular. Senin de din dusmani oldugun ortada zaten. bir ölümlüye bukadar tapmayin. o da öldü hayirlatiyim...

4
    1 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

sen yaşayana tapıyorsunda ne oluyor?

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Zorla kapatılmanın zorla açılmaya çalışılmasından farkı yoktur. atatürk birincisine çözüm sağlarken ikincisine olanak sağlamıştır. yani bir yanlışı yanlışla çözmüştür.

2
    7 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm

zorla açılmaya çalışılmadı kadınların başı?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

elbette milletin evini basıp başını açacaksın gibi bir baskıdan bahsetmiyorum.. ünv. lere başı kapalı giremeyen üstüne başı kapalı diye yakapaça atılanlardan bahsediyorum. hiçbir kamu alanında başı kapalı çalışamayanlardan bahsediyorum. ünv. mezuniyet törenlerinde başı kapalı anneleri içeri almamalarından bahsediyorum.. mecliste başı kapalı diye yuhalanan ve çıkmak zorunda bırakılan bir sistemden bahsediyorum.

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

uni. çarşaflı kızların girmesine bende karşıyım kusura bakma içinde ne var belli değil erkekte olabilir rahmetli Kemal Sunal ın bir filmi vardı Şener Şenle çarşafa girip hapisten kaçıyorlardı bu bir örnek mesela

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

söylediklerimin içinde çarşaf yoktu ki çarşaflı da olabilir o ayrı konu. ama sen diğer söylediklerime bir cevap dahi verememişsin

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

vereyim hemen
      ATATÜRK ün annesi Zübeyde Hanım ında başı kapalıydı bu konuları ATATÜRK e bağlamayın bu kapalılık olayı rtenin iktidara gelmeden önceki sorundu bu adam bu sorunu çözdü kahraman oldu buda oyun bunu ATATÜRK e neden bağladınız onu anlamadım ve şunuda eklim meclise girmemeli ztn kapalı kadın çnk dinle siyaset ayrıdır kadın tbmmde konuşuyor atıyorum başı kapalı ama ülkenin içine ediyor hala oy veriyorlar neden dini savunuyor ama ülkeyi satıyor tabii bu günah değil ama başını kapatsın yeter gerisi koy gte rahvan gitsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

söylediklerin mantıklı bir açıklama değil. bazı şeyleri yaşarsan o zaman daha çok idrak edebilirsin. benim ünv. mezuniyetime annem kapalı diye gelemedi. daha doğrusu kapıya kadar geldi kapıdan içeri almadılar. Atatürk ün oluşturduğu sistem yüzünden. bana çıkıpta masal okuma o yüzden. bu en basit bir örnekti

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

yaw he he ATATÜRK ün yüzünden haklısın kime ne anlatıyorum

Yorumla
  • KvalitetMake
    KvalitetMake Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Kaç yıllık osmanlı tarihine kalem çekti kurtuluş savaşı tamamen başarısızlık musul kerkük ingilizlere verildi ezan türkçeleştirildi ayağındaki çarık satlıp şapka alındı yukarıdakilerede katılıyorum. Kim doğru birşey yaptıysa arkasındayız.

2
    4 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

:) komiksin usta :)

Yorumla
    • KvalitetMake
      KvalitetMake
      +1 yıl

Kimin İşine Gelmezsek Komik oluruz zaten ;)

Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

he öyle hadi kaybol :)

Yorumla
    • KvalitetMake
      KvalitetMake
      +1 yıl

Komunistler işine gelmeyince tek yaptıkları kaçmak kaç evladım kaç doğrular kaçırır sizi.

Yorumla
  • siray
    siray Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

Haklisın işte ama bunu gelde bazılarına anlat.

4
    0 Yorumla
  • EleniDw
    EleniDw Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Herkes sevseydi bir anlamı kalmazdı zaten :)

1
    0 Yorumla
  • almunyas
    almunyas Takip Et
    Bilge Yaş: 29
    +1 yıl

Onlara anlatamazsın anlamazlar 😀

1
    0 Yorumla
  • Demononvrosis
    Demononvrosis Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Haklısın gelirler şimdi

1
    0 Yorumla
  • sunshimmer
    sunshimmer Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

saygıyla, özlemle.

4
    0 Yorumla
  • PeYNiRSiZFaRe
    PeYNiRSiZFaRe Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Evet tam olarak bu yüzden.

1
    0 Yorumla
  • greencityboy
    greencityboy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Konuşursam milyon tane eksi yerim, konuşmıycam

0
    0 Yorumla
  • FrEEPoWerFuL
    FrEEPoWerFuL Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

yobazzzzzzzzz hepsi bırak

2
    0 Yorumla
  • Cooleverybody123
    Cooleverybody123 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl

Eyvallah kral

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sevmek zorunda değilim.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bu adamı sevenlerin de kimler olduğu belli...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

aptalca anlqmzlar

0
    1 Yorumla
    • canımTürkiyemm
      canımTürkiyemm
      +1 yıl

anlayan anlar usta

Yorumla
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Neden Atatürk'e düşmanlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Neden akp liler Atatürk'e bu kadar düşmanlar? 60 cevap verildi
Akpliler neden Atatürk düşmanı? 11 cevap verildi
İnsan neden Atatürk düşmanı olur? 19 cevap verildi
Atatürk düşmanlığı neden? 20 cevap verildi
Atatürk düşmanlığı neden bu kadar fazla? 20 cevap verildi
Bu ülkede neden Atatürk düşmanı çok? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İlişkide ayrı takılmak "soğukluk" mudur, "ihtiyaç" mı?
  • Listeye adını yazmayı unuttukları bir erko var mı?
  • YKS’ye sayılı günler kala çalışma takviminizi ve hedeflediğiniz bölümü nasıl ayarlıyorsunuz?
  • 1 ocak 2005 te değiştirilmesine rağmen hala para birimlerini doğru okuyamayanlar var mı etrafınızda?
  • YKS sınav günü hazırlıkları neler olmalı, neleri unutmamalıyız?
  • Mutfakta en son hangi yemeği yaptınız?
  • Dünya Kupası yaklaşıyor, sizin favori ülkeniz hangisi ve neden?
  • YKS'ye 20 gün kala çalışmaya başlasam işe yarar mı?
  • Ateş misin, kül mü?
  • Şebnem Ferah’ın 6 yıl sonra sahnelere dönüşü olay oldu! 👸🏻 Orada olmak ister miydin? 🎤
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨