Gizli Üye(30-35)+1 yılbu konu çok uzun.
yalnız dinen regl olmadan bir kız çocuğu zaten evlendirilemez ayrıca istemeli. Günümüzde 10 yaşındaki çocuğun sevgilisi oluyor normal,14 yaşında cinsellik yaşayıp pozisyon deniyor normal ama evlenince değil. Önce dönde nasıl bir ortamdasın bak. İşinize gelen yeri alıyorsunuz sadece.
kadınları esaretten kurtarmak örtünmek normalde kadının kendi isteğile yapması gereken bir şeydir. Evet dinen zorunludur ama kişi istemiyorsa başkasını ilgilendirmez. Ben kapalıyım kendi isteğimle ve Atatürk'ün laiklik ilkesindne dolayı zor günler geçirdim niye? laiklik adı altında özgür seçimime tacizde bulunsunlar diye mi? Ben kalkıp Atatürk'ü değil ama yinede bu uygulamayı yapanlara kızıyorum çünkü o olsaydı bunları yapmazdı diye ümit ediyorum.
Osmanlı'Da savaşçı kadınlarda vardı, sırf ok atabilmek için göğsünü aldıran kadınlarımız olmuştur. Yani kadınlarda sadece evlerinde oturmamışlardır.
İslam'Da herkesin eğitimli olması istenir. Yabancı dil öğrenin bile denir eğer birileri bunu çarpıtıp kafasına göre uyguladıysa suçu masum müslümanlara atma.
Çok eşlilik diyorsun buda normalde kadının rızası ile olur erkeğin istemesi ile değil. Ancak bunu dikkate almıyorlar kafalarına göre muamele yapıyorlar. Suçu gerçek müslümanlara atma.
Eskiden evin geçimi erkekteymiş bu sebeple kadınlar evlerindelermiş. Günümüzde şartlar değişti bu sebeple evet çalışabiliyoruz herşeyi kafana göre yorumlama.
bilgili diye geçin bilgisiz!91 Yorumla- +1 yıl
Atatürk yaşadığı çağa göre oldukça özgürlükçüydü. Yaşasaydı zorla baş açtırmak gibi çağ dışı bir uygulamada bulunacağını sanmıyorum. Atatürk'ten sonra gelenler kendi faşizan uygulamalarını Atatürkçülük adı altında yaptıkları için birçok insan Atatürk'ü yanlış tanıyor. Atatürk'ün laikliği getirirken din sömürüsünü ve bağnazlığı yenmeye çalıştı (kutsal din duygularını değil), çünkü Türkiye'nin bunu yenemezse bağımsız olamayacağına inanıyordu ki Kurtuluş Savaşı yıllarında bu ülke din sömürüsünden çok zarar gördü, 'Yunanlara mukavemet etmeyin, milli mücadeleye katılan kafirdir' şeklinde fetvalar verilmişti.
En İyi Cevaplar
+1 yılMillet sırf AKP nin mitinglerine, Akp bayragı, Akp şapkası almak için gidiyor, böyle bir ülkede Atatürk'e düşman olmaları çok normal, nerede beleş oraya yöneliyorlar.
1724 Yorumla- +1 yıl
makarnaları unutmamak lazım...
- +1 yıl
@majestetuncay Ve kömürleri..
- +1 yıl
böyle kızların var olduğunu bilmek mutluluk veriyor teşekkür ler
- +1 yıl
Sonuna kadar Atatürkçüyüm.. Böyle olmakla gurur duyuyorum..
- +1 yıl
süpersin
- +1 yıl
Mesela ben onları almak için gitmiyorum bu kişilik meselesi ha bu arada benim hakkımda bilmeden konuştun uyarıyım :)
- +1 yıl
@Kullanıcıadına :)
- +1 yıl
@Kullanıcıadına Sırf bu tezimi çürütmek için böyle diyorsun belki de, nerden bileyim ki dimi :)
- +1 yıl
Öyle boş şeylerle uğraşmam inan sadece ben merak için giderim mitinglere
- +1 yıl
@Kullanıcıadına doğrudur bende gidiyorum uzaktan izliyorum :)
- +1 yıl
:) iyi bişey asşında insa stresini atıyor
- +1 yıl
@Kullanıcıadına aynen gidip gülüyorum :)
29 Ekimde boğazda havai fişek gösterisi var ona gideceğim :) - +1 yıl
@Kullanıcıadına 13-14 seneden beri yapılan boş şeylerle ugrasıyorsun ama?
- +1 yıl
@akrep26 sizin gibi akitlerin eline su dökemem :)
- +1 yıl
@akrep26 yok chpli deilim
- +1 yıl
@akrep26 Gitmeseniz bile, onun yaptığı 13-14 sene boyunca yaptıgı sacmalıklara hala göz yumuyorsunuz, buna ne demeli?
- +1 yıl
@akrep26 şu an ne değişti peki? Daha berbat durumdayız
- +1 yıl
kızılsaçlı
nerden bilsinler bunlar için verilen ŞEHİTLERİN, satılan TÜRK firmalarının, ülkemizin refahının önemi var mı bunlar için varsa yoksa başkanlık ve iktidarda kalma VATAN sevgileri olsa önce VATANIMIN huzuru derler
+1 yılşunu anlamak istiyorum, Atatürkçü ve cumhuriyetçi olup da başkanlığı ne için istiyorlar? bu bayağı vatanı bölmek. Yok ulus devletinizin sonu geldi diyen bir pembeli var adını yazmayayım, e bölücüsünüz l*n işte daha ne? akplilerin çizgisi belli değil. Atatürk'çüsü var Osmanlıcısı var, şeriatçısı var Atatürk düşmanı var, çelişkili şeyler söylüyorlar ulan ne oldukları belli değil renginizi belli edin diyorum yok biz buyuz diyorlar:)) Allah'ım sabır.. Neyse haklısın daha maddeler halinde sıralanır böyle de anlamıyorlar..
00 Yorumla
+1 yıltebrik ederim hemcinsim..
Bayanlara örnek olması dileğiyle..84 Yorumla- +1 yıl
Bayan değil kadın.
- +1 yıl
tamam gereksiz bir bayan...
- +1 yıl
hahaha :)))
- +1 yıl
Bay'an erkek olmayan anlamını taşır. Gerekli bay'an ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Atatürk'e düşman olanların bazıları aşırı gerici bazıları ise ülkeyi bölüp ''Kürdistan'' kurma peşinde olanlar bunun dışında kalanlar Atatürk'ü sevmiyorsa akıllarından zoru vardır herhalde. Bu arada eğer bir insan kendi isteğiyle çarşafa girmeyi tercih ettiyse bu bir esaret değilidir.
1014 Yorumla- +1 yıl
Din felsefesinin en kadim meselelerinden biri olan kötülük problemi, kabaca, ''Mutlak iyilik sahibi ve her şeye gücü yeten, kadir-i mutlak bir tanrı varsa, dünyadaki bunca kötülük niçin var?'' sorusudur. Bu soruya karşı cevap verme arayışına da, yani "Tanrıyı haklı çıkarma" çabasına da, ''teodise'' adı verilir.
Atatürk'ün icraatlerine yönelik yapılagelen savunmalar da, teologların kötülük problemine cevaben ileri sürdüğü argümanlarla epey paralellik gösterdiği için, mevzuyu bu açıdan masaya yatırmak hoş olabilir. O yüzden şimdi, teologların kötülük problemine karşı verdiği cevaplarla, Atatürk'ü her hal-ü şartta savunmaya azmedenlerin takındığı pozisyonlar arasındaki paralellikleri inceleyeceğiz. Dersim Katliamı üzerinden gidelim. - +1 yıl
Mevzuya karşı takınılan tavırları 4 başlıkta toplayabiliriz gibi:
I. Pozisyon: ''Yok böyle bişi, ne alakası var, yok banane banane yok işte'' pozisyonu. Mutlak nihilist pozisyon. Olayı tümden inkar ediyor, hiç böyle bir şey olmadı, olamaz, mimkin değil diyor. Ortada bir katliam filan yok, hepsi yalan, cart ve curt. Ermeni Soykırımı mevzusu başta olmak üzere pek çok mevzuda epey paylaşılan bir pozisyon, idi, ama zamanla terkedilmek zorunda kalınan bir pozisyon olmaya mahkum maalesef. Dersim konusunda da paylaşılıyordu zamanında, ancak son yıllarda artık bu kafada olan kimse kaldı mı bilmiyorum, kaldıysa eğer yakalayıp getirin, müzede sergilemek lazım çünkü. - +1 yıl
Kötülük problemi mevzusunda da, bu pozisyonun birebir karşılığı var. Olayı duyanların ilk tepkisi genel olarak inkar şeklinde gerçekleştiği gibi, mevzuyla ilk ilgilenen teologların yaklaşımı da, genel olarak, kötülüğün ontolojik varlığını reddetme şeklinde oluyor. Bu yaklaşıma göre, kötülük diye bir şey yoktur, kötülük, adem-i iyiliktir, yani kötülük dediğimiz şeyler, iyiliğin yokluğudur. Aynı karanlık gibi. ''Karanlık'' diye bir şey yoktur, karanlık ışığın yokluğudur. Çirkin kadın yoktur, az votka vardır. Tanrı, zatı gereği kötülük yapmaz, kötü bir şey yaratmaz.
- +1 yıl
Pozisyonun avantajları: Güzel bir kafası var. Meşruiyet arayışına girmekle hiç uğraşmıyorsun, kendini yormuyorsun, bodoslama dalıyorsun her iddiaya, direk reddediyorsun, yok diyorsun, sen yok dediğin zaman yok olacağını zannederek mutlu oluyorsun. Olayın Berkeleyci tarz idealist bir havası da var bir yandan, ''Var olmak algılanmaktır'' düsturundan hareket ediyor gibi, ama tabi pozisyonun sahipleri olayın felsefi zemininden haberdar mıdır bilemeyiz.
Pozisyonun dezavantajları: Eninde sonunda got oluyorsun. Olay inkar edilemeyecek bir hale geldiği zaman sap gibi ortada kalıyorsun, hemen diğer pozisyonlara geçiş yapıyorsun, meşruiyet inşa çalışmalarına girişiyorsun. Kötülük probleminde de, diğerlerine göre, en çürük pozisyon olduğu söylenebilir. - +1 yıl
II. Pozisyon: ''Atatürk yapmadı, miki yaptı'' pozisyonu. Bu pozisyonun sahipleri, olayı inkar edemiyor, yani bir üst level'a geçmişler, ve Atatürk'ün hatadan münezzeh bir tanrı olduğu gerçeğinden hareketle olayı açıklamaya girişiyorlar. En temel savunmaları, daha önce de belirttiğimiz gibi, ''Atatürk iyiydi de çevresi kötüydü.'' Hep çevresindekiler yaptı böyle kötü şeyleri, Atatürk hiç bişi yapmadı.
Kötülük probleminde bu pozisyonun sahipleri de, kötülüğün varlığını kabul ediyor, ama bundan dolayı tanrının sorumlu tutulamayacağına dair açıklamalara girişiyor, buradan özgür irade vs. mevzusuna dalınıyor, olay gitgide kompleks bir hal alıyor. Misal kimisi tanrının insana cüz-i irade vererek kendi kudretini sınırladığı iddiasından yola çıkıyor, kimisi tanrının tabiat kanunlarıyla kudretine sınır çektiğini söylüyor, vs. - +1 yıl
Avantajları: Olay hepten inkar edilmediği için, ilk pozisyona göre daha sağlam ve ''vicdanlı'' bir duruş söz konusu gibi. Yani ortada bir katliamın, bir kötülüğün var olduğu kabul ediliyor, yanlış yapıldığı teslim ediliyor, ama hatanın sahibi olarak Atatürk'ten başka her şey gösteriliyor, bir şekilde adres şaşırtmacası sağlanmaya çalışılıyor.
Dezavantajları: Bu pozisyonun önemli dezavantajları söz konusu, kötülüğün varlığını açıklamak için, başta temel alınan öncüllerden vazgeçme temayülü ortaya çıkabiliyor, bu temayül tanrının sıfatlarını kesip biçme şeklinde tezahür edebiliyor. Yani kötülüğü açıklayabilmek için, tanrının kadir-i mutlak olduğu inancından taviz vermek gibi netameli bir pozisyona düşülebiliyor, tanrının gücünün her şeye yetmediği gibi bir anlamın çıkarılabileceği duruşlar sergileniyor. - +1 yıl
Atatürk'ü Dersim Katliamından ve diğer binbir çeşit olaydan sıyırmak için gösterilen çabalar da, benzeri dezavantajlara sahip. Bir yandan ''O ülkemizi yoktan var etti, o olmasaydı babamız kimdi bilemezdik'' diye nutuklar atıyorsun, bütün iyilikleri ve başarıları tanrıya, pardon Atatürk'e atfediyorsun, her şeyi tek başına yapmış gibi kutsayıp yüceltiyorsun, ama sonra açıklayamayacağın ve inkar edemeyeceğin bir kötülükle karşılaşınca hemen çamura yatıyorsun, Atatürk'ü ''tek adam'' konumundan çıkarıyorsun, kudretini sınırlıyorsun, çevresinde olup bitenden habersiz, veya çevresindekilere söz geçiremeyen, arkasından işler çevrilen basiretsiz bir adam konumuna düşürüyorsun, itikadi açıdan kendini büyük sıkıntıya sokuyorsun.
- +1 yıl
III. Pozison: ''Evet Atatürk yaptı, yaptı ama hele bir sor niye yaptı'' pozisyonu. Bir başka adıyla, ''dönemin şartları'' pozisyonu. Anlaşılcağı üzere, bu pozisyon, olayı tamamen kabul ediyor, Atatürk'ün baş sorumlu olduğunu da kabul ediyor, ve ''Devletin bekası için yapmak zorundaydı, başka türlüsü mümkün değildi'' gibisinden bir meşruiyet arayışına girişiyor.
Bu pozisyonun kötülük problemindeki izdüşümü de, Leibniz ve Gazali gibi bir ontolojik dalış oluyor: ''Bu dünya yaratılabilecek mümkün dünyalar arasında en iyisidir'' diyorlar, birileri de karşı çıkıp vay efendim sen kim oluyorsun da tanrının kudretine sınır çekiyorsun filan diye atar yapıyor, tanrı istese daha iyisini yaratamaz mı diyorsun ne demek istiyorsun sen yani açık konuş diye tehditler savuruyor, ortalık karışıyor. - +1 yıl
Avantajları: Diğer iki pozisyona göre, en tutarlı pozisyon. Hiçbir inkar yok, hiç devekuşu gibi başını kuma sokmalar yok, olan biten her şeyi kabul ediyorsun. Ama olayı tamamen de sahiplenmiyorsun, yani bir yandan ortada biraz nahoş bir durum olduğunun da farkındasın, yani vicdandan tamamen feragat etmiyorsun hala, ama bu noktada tarihsel determinizme doyamayarak, başka türlü bir şey yapılamayacağını iddia ediyorsun. Sadece Dersim Katliamı değil, Kürt meselesinin kökeni dahil her türlü mevzuda epey işlevli bir pozisyon.
- +1 yıl
İstiklal Mahkemeleri, Şark Islahat Planı, Takrir-i Sükun, Kürtçe'nin çarşıda pazarda dahi konuşulmasının yasaklanarak doğrudan asimilasyona girişilmesi, vs. hepsi yapılmak zorundaydı, homojen bir ulus devlet olmak için başka çare yoktu. Bakın ne de güzel muhteşem bir ulus devletimiz var şu an, 90 yıldır yüzbinlerce Kürdün ve Türkün canına mal olsa da, sonuçta devletimiz işte, atsan atılmaz, satsan satılmaz. Vatan sağolsun. icabında hepimiz ölelim de, devletimiz kaim olsun.
Efendim? Devlet benim güvenliğimi korumak için var, insan gibi yaşayabilmem için var, en azından öyle olmalı; benim canıma kasteden, varlığımı reddeden, dilimi konuşmamı yasaklayan devlet yerin dibine batsın mı diyorsunuz? Çok ayıp. Devlet bizim için değil, biz devlet için varız. - +1 yıl
Dezavantajları:Tarihsel determinizme fazla yüklenmeden dolayı kısa devre yaşanabiliyor, ''yaratılabilecek mümkün dünyalar arasında en iyisi'' argümanında olduğu gibi, itikadi açıdan sıkıntılı durumlar doğabiliyor. Atatürk'ün ''mümkün Türkiyeler arasında en iyisi''ni yarattığı, daha iyisinin olamayacağını savunarak Atatürk'ün kudretini sınırlamış oluyorsun, Atatürk'ü tarihsel şartların kaçınılmaz olarak belirlediği bir figür konumuna indiriyorsun. Madem yapılan kötülüklerden dolayı Atatürk'ü sorumlu tutamayız, onu suçlayamayız, o dönemin şartları belirledi tamamen diyorsun, öyleyse Atatürk'ü niçin tarihin akışını değiştiren, dönemini altüst ederek yoktan yaratan bir tanrı olarak satmaya kalkışıyorsun, niçin iyi olarak gördüğün eylemlerinden dolayı onu yüceltiyorsun?
- +1 yıl
Bu nasıl bir tarihsel belirlenimdir ki, bütün kötülükleri açıklıyor, ama bütün iyilikler Atatürk'ün zatından kaynaklanıyor, onun başarısı oluyor? Eğer yaptığı kötülüklerden dolayı Atatürk'ü sorumlu tutmayacaksak, onu suçlamayacaksak, yaptığı iyiliklerden dolayı da onu yüceltmemeli, tebrik etmemeliyiz, sonuçta onlar da dönemin şartları sonucu kaçınılmaz olarak gerçekleşen, tarihsel koşulların belirlediği sonuçlar.
Bu sorulara karşı, dut yemiş bülbül gibi kalıyorsun, özetle temel dezavantajın bu. - +1 yıl
IV. Pozisyon: ''Evet Atatürk yaptı, çok güzel de oldu, çok iyi güzel oldu taam mı!'' pozisyonu. Mutlak faşist pozisyon. Aynı III. pozisyonda olduğu gibi, bu pozisyon da olayı tamamen kabul ediyor, Atatürk'ün baş sorumlu olduğunu da kabul ediyor, ama ''Yaptı ama hele bir sor niye yaptı?'' gibi çekingen bir duruş sergilemeyerek, direk ''İyi ki de yapmış, oh olmuş, gene olsa gene yapmak lazım'' diye bodoslama dalıyor. Kimisi pozisyonu daha da uç noktalara taşıyarak, ''Az bile yapmış, keşke hepsinin soyunu sopunu kurutsaymış da, kimse şimdi çıkıp dedelerinin hesabını soramasaymış'' diyebiliyor. (Ermeni Soykırımında da aynı tutuma rastlamak mümkün.)
Kimse atatürkü sevmek zorunda degil.. Saygı duysunlar yeter. Birde Sözde atatürkçü olup salak salak konusanlar var Atatürkü onlar yüzünden sevmez çogu kişi Kemalistim inadına dekolte inadına mini etek diyen beyinsizler var. Yani Ne ekersen onu biçersin kemalist degilim ama yeri geldiğinde savunurum severimde. bir insanı seviyosak öz eleştiride yapabilmemiz gerekir mesela oda insan mutlaka hatası vardır dedim diye benle kavga edenler vardı :D zihniyet mi geri anlayamıyorum.
32 Yorumla- +1 yıl
hatasız kul olmaz ama milleti ve vatanı için en şerefli işleri yapan liderdir bunu tüm dünya kabul etti bir bir kabul edemedil
- +1 yıl
evet cok iyi işler yaptı bundan şüpe yok ama Osmanlı sevmeyen bir kemalist olucaksa sevmesinler Atatürk'ü Osmanlı olmasa atatürkte olmazdı yani atatürk olmasaydı biz olmazdı evet osmanlı olmasaydıda atatürk olmazdı bunlr birbirine bağlantılı seyler bu yüzden 2 tarafıda sevsinler.
Öncelikle teşekkürler böyle bir konu açtığın için Atatürk bu ülkeye gelmiş ve gelebilecek en iyi ve mükemmel liderdir. Yaptıkları karşısında yabancılar savaştığı kişiler ve tarih eğiliyor bir tek bizim arap sermayeli yobaz genellikle 90 sonrası peydahlanmis sahte dincilerimiz onaylamiyor ne hikmetse ! Fazla söze gerek yok ATAM SENİ SEVİYORUZ ve bir kadın olarak çok şey borçluyuz HUZUR İCİNDE UYU
22 Yorumla- +1 yıl
mükemmelsin
ondan değilde Atatürk sevgimizi çok fena kullananlar var. Bunu tersine çevirdiğinde dindar insanları küçük görenler oldu uzun yıllar. Hedef tahtasına Atatürk koyuldu onlar yüzünden sembol oldu hep
63 Yorumla- +1 yıl
aynen putperest ilan edildik usta daha ne olsun :)
ama bazıları rte son peygamber, ona dokunmak ibadet, onun doğduğu şehir kutsal dedikleri halde putperestlik bize kalıyor :)) - +1 yıl
umarım aşılır usta ATATÜRK bu ülkeyi gençlere emanet etti çünkü
+1 yılBazılarının kökünü kurutacaktı yaşasaydı. Bu yüzden düşmanlar 😀 Atatürkü dünya liderleri bile överken bazı paçavralar sevmese de olur
326 Yorumla- +1 yıl
Atatürkçüyüz diyip katliamdan barbarlıktan yok etmekten bahseden bir zihniyet sanırım aydın ileri gorus bu olsa gerek
- +1 yıl
@Umursamaz-gnc nerde katliam gördün len
- +1 yıl
Kokunu kurutacaktı paçavra falan ne kadar da aydın insan görüşleri
- +1 yıl
@Umursamaz-gnc doğru dürüst açıklama bile yapamıyorsun
- +1 yıl
Yaptıgım açıklamayı anlayacak zeka lazım
- +1 yıl
@Umursamaz-gnc o zeka sende mevcut haklısın :)
+1 yılSapına kadar Atatürkçüyüm ve de hep öyle kalacağım... Bana özgürlüklerimi veren Atatürk'ümü çok seviyorum. Çünkü beni bu ülkede ''kadın'' yapan Gazi Mustafa Kemal'dir <3
100 Yorumla
+1 yılHelal be işte bu! Anlamazlar gerçi bunlar yine. Kafaları tın olunca.
77 Yorumla- +1 yıl
@Behnann yaw sanane milletin dinine ne karışıyorsun ve sorguluyorsun
- +1 yıl
@Behnann Yabancı kökenliyim ben ailem sonradan Türkiye'ye geldi. Müslüman da değilim. Bilmek isterdim ama bu konuyla ilgili bir bilgim yok. Konuyla da alakasını çözemedim.
- +1 yıl
köşeye sıkışınca dini kullanıyorlar hanımefendi bunlar gerçi ne yapacaklar kuş gördüğünü işlermiş partilerinin lideri ne ki bunlar ne olsun
- +1 yıl
Doğru söylüyorsunuz. Dinle ilgili bir alanda konuşsaydık yine anlardım şu soruyu ama şu konuyla dinin ne alakası var değil mi?
- +1 yıl
din bunlar için sermaye olmuş hanımefendi her yerde kullanıyorlar
- +1 yıl
Maalesef..
Kadın milleti saftır kimse kusura bakmasin ama %95 i böyle kendilerini döven vuran dayak atan serserilere asik olurlar yani hep kotuleri severler iyileri sevmezler kadinlar kolelik yapmayi seviyorlar o yuzden onlara iyilik yapana laf edip azarliyorlar
20 Yorumla
+1 yılAtatürk'e düşman olan, benim gözümde insan değildir. Açık ve net.
80 Yorumla
+1 yılAtatürke düşmanlar çünkü cahiller çünkü üç kuruşa oy satacak kadar alçaklar çünkü insan kendisine sahip çıkana her zaman karşı çıkar çünkü insanoğlu çiğ süt emmiş. Atatürk gibisi bir daha gelmez Ruhu şad olsun...
11 Yorumla- +1 yıl
ağzına sağlık
1. olarak bilmediğin çok şey var gibi aldığın bir resmi almışsın paylaşıyorsun.
-Çok eşliğe gelince, Düşünce özgürlüğü diye bir şey var, Sen insanların hayatına karışamazsın. Ayrıca Dinimizde yasak değil. şu an baktığın zaman; evlenmek yerine yani 2. eşi almak yerine aldatmak, grup yapmak veya değiş değişik şeyleri sayabilirim. Bunlar çok mu normal?
2. Kadınlar el üstünde tutulmuştur. Kadınlar köle gibi kullanılmamıştır. O kadar batı batı diyorsunuz batı da kadınlara o yıllar baksanıza.
3. Kız çocukları osmanlı dönemin de okuyordu. Okumuyordu diye algı oluşturmayalım.
4. 6 yaşında evliliği saçmalığını güzel uydurmuşsunuz. valla bravo diyorum.
Atatürk düşmanı değilim. Ama gerçekleri de bilmeniz lazım. Atatürkçüler cumhuriyet öncesini benimsemiyor.. Osmanlı tarafı Atatürk'ü benimsemiyor.
Kısaca söylemek gerekirse, Osmanlı döneminde olan ıslahatları yalan ve yanlış şekilde göstermek hoş değildir..18 Yorumla- +1 yıl
sana vereceğim tek cevap osmanlı tarihi oku ve sonra gel konuşalım ben osmanlı torunu deilim osmanlıdanda nefret ederim her gün bir kadınla birlikte olan adamları ne sevecem mekanları cehennem olsun
- +1 yıl
Osmanlı düşmanı mısın? Avrupa tuvalete nasıl gireceğini bile Osmanlıdan ogrendi. Osmanlı buyuk bir devletti. Taa Endonezyaya İspanyaya yardım gemilerini gonderdi. Çok severim okumasını.
- +1 yıl
@EniyiYorumcu doğrudur avrupaya yaptığı benim için önemli değil şuanda biz avrupadan yardım alıyoruz şimdi onlarımı seveyim bende
osmanlı devletinin burjuvası vardı, halvet denilen lanet bişeyde vardı genelev o işte padişahın genelevi, ülke padişahın ortak malıydı ya neyin kafasını yaşıyorsun sen bence doğru şeyleri oku - +1 yıl
- +1 yıl
@EniyiYorumcu ben büyük bir devlet deilmi dedim :) hastasın cidden neyse yorum yapmazsan sevinirim
- +1 yıl
Dostum size yanlış anlatmışlar Osmanlı'yı benceme bak anla. Hastayım doğru havalar soğuk malum. Ben objektif duşunurum taraf tutmam işime geleni savunmam. Gazalinin de dediği gibi cahillerle tartışmayın zira hiç kazanamadım. Hadi..
+1 yılÇarşaf esaret değildir. Gerisine iyi yapmış. Meclise de kapalı bayanlar direk girebilse keşke
822 Yorumla- +1 yıl
Girebiliyor zaten, hangi evrende yaşıyorsun? HDP'den Hüda Kaya başörtülü ve milletvekili mesela.
- +1 yıl
@Галікарнас olaylar oldu ya o kadar onlardan bahsediyorum
- +1 yıl
@Beybladee yasaklanmıyor ☺
- +1 yıl
bencede yasaklanmalı içinde kim var belli değil
- +1 yıl
@Beybladee pkklılar açık da gezse yine bomba patlıyor yine olan oluyor. Tesettüre kimse karışamaz çarşaf giymek isteyen giyer yasaklanmayacak ta
- +1 yıl
@Beybladee yahu çarşaf gözleri kapatmıyor ki. Dediğin şey çok saçma
- +1 yıl
@Beybladee alkol kullanan da kaza yapıyor alkol yasaklansın o zaman kaldırılsın her yerden yararı da yok
- +1 yıl
benim bildiğim dinde bileklere kadar ve saçların kapanır ama bazıları gözlerini kapatacak neredeyse abartı bence yasaklanmalı içinde kim var belli değil dediğim gibi
@Beybladee katılıyorum - +1 yıl
Bence de yasaklanmamalı 😊
- +1 yıl
@Beybladee sen öyle san 😊☺
- +1 yıl
@Beybladee ☺☺ peki peki
- +1 yıl
@Luna25 di mi ama ☺ bir de özgürlük bizde derler
- +1 yıl
çarşaf olayı hanımlar dindeki kural şudur elinizin bileğine kadar ayak bileklerine kadar ve saçlarınızı kapatmak bide köprücük kemiklerine kadar kapanmasıdır dinimizde göze kadar kapanması emredilmiyor
- Gündem konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılAslında sorunları ne ile biliyor musunuz? Türk milleti ile. Mustafa Kemal Atatürk Türk milletine siz Arap değilsiniz Türksünüz! Dedi. Bu terimi herkes kaldıramaz, Türk olmak herkesin harcı değildir. Tabi bu arapçı yobazların işine gelmedi.
30 Yorumla - Gündem konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yılHelal olsun Kemalizm vardır ! Atam sen kalk ben yatam :'(
24 YorumlaO kalkacaksa bende yatarım
- +1 yıl
Kurban olurum ben ona !
- +1 yıl
bende
- +1 yıl
Ah ah dünyanın en önemli kişisiydi :(
+1 yılBazılarına özgürlük getirirken diğerlerini kısıtladı ama oda var. Kimse dört dörtlük olmadığı gibi atatürkte değil.
80 Yorumla
+1 yılBu ülkeye şeriat gelsin diyenler şayet gelirse ozaman anlıcaklar ATATÜRKÜN değerini özelliklede kadınlar!
30 Yorumla
+1 yıl14 yaşındaki kızın evlenmesi serbestti medeni kanunda... Peki 15 yaşında bir kızın bekaretini almak uygun mu?
Ortam müsait olsa Eşcinsel evliliği serbest eder, vedatbın intaharına engel olurdu...60 Yorumla
+1 yılŞerefsizler Atatürk olmasaydı onların anneleri şimdi kim bilir kimin kaçıncı karısı olacaktı
20 Yorumla
+1 yılZaten dünyadaki tüm cahiller toplayıp ülkeye koymuslar gibi bir bitmediler
30 Yorumla
+1 yılNe demişler Kardeşş Akıl şey değilki sokasın demi töbe yarabbı ya
10 Yorumla
+1 yıl1938 den beri ATA'ya saygı saygı demekten baska bir dikili ağacınız yok memlekete dağılın simdi Atatürk'e düşman olan Atatürkçüyüz diye geçinip ortalığı savaş alanına çevirenlerdir net
30 YorumlaGündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. Dam değilim atamızın da dediği gibi ne mutlu Türk üm diyene sonuna kadar
20 Yorumla
+1 yılKadinlar siyasete katilir ama basi acik calisabilir ama acik. okuyabilir ama basini k*cini acarak
34 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
bak canım. atatürk kadınların çalışmasını sağladı ama başörtüsü takmadan çalışsın dedi. okusun ama kapalı olmasın dedi. siyaset yapsın ama türbanla olmaz dedi. hep yasaklar getirdi milletimizin dini inançlarıyla oynadı
asla çalışmasın demekte ne yav öyle saçma şeymi olur
+1 yılAtatürk'e düşman olanın akıl sağlığından şüphe duyarım
10 Yorumla
+1 yılbizi dinden uzaklaştırdı işte
44 Yorumla- +1 yıl
:) tabii tabii
- +1 yıl
hayal dünyan çok karmaşık canım
cidden 29 yaşındamısın bide yanlışlıkla yorumunu beğendim.:) - +1 yıl
evet evet işine gelmiyor işte yazık
- +1 yıl
29sun demek vALLAHı ne desem bilemedim
işime ne gelmeyecek snn attığın yalanların hepsini burada çürütürüm ama alt msjlaşmalarda yaptım yoruldum inan
+1 yılFotoğraf tamamen saçmalık. İşte Geri Kafalılık budur. İnsanların hür düşüncesine karışmak çağdaşlık mı oluyor? İsteyen Kapanıyor isteyen açık geziyor kimse kimseye karışamaz. Allah'ın emrettiğine karşı geliyorsunuz. Bilgisiz bilgisiz paylaşım yapmayın.
15 Yorumla- +1 yıl
oyun çağındaki kızları evlendirmek
kadınların erkeklerin gölgesinde bırakmak hür irademi
büyük geçmiş olsun - +1 yıl
Sorulan soruya soruyla cevap veriyorsun. Tartışmaya girmeyeceğim. Kuran'da Erişkinliğe girildikten sonra evlenilmesi geçiyor. Kurana saygısı olmayanları savunacak değiliz. Kimsenin atatürke düşman olduğu yok. Ama birileri Atatürkü Dinimizin üstüne koymaya çalışırsa o zaman karşı çıkarız
- +1 yıl
oyun çağındaki kızların erişkinliğede soktun bravo :)
soru sormadım bu msjdan soru anlamamı çıkarttın azcık lys ede. çalış söz sanatlarına çalış
ben Dinimizin üstüne koymadım ATATÜRK ü bu paylaşımdan onu çıkarttın ya pes - +1 yıl
Dediğimi anlamak istemiyorsun. Erişkinliğe erişmeyen bir kızı evlendirmenin doğru olmadığını Dinen ve insanlık adına doğru olmadığını söylüyorum. ama sizin gibi gerikafalıların karşıt görüşlerinize hiç saygısı yok. Esaret dediğin şey Ahzab Suresi 59. Ayette geçiyor. Bilgisizsin. Tartışmaya gerek yok
- +1 yıl
dinin nasıl kapanmayı emrettğini bile bilmiyorsun kim bilgisiz acaba
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk'ü sevmemek için, düşünememek lazım.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen ciddi misin? 15 yaşındaki çocuklarla evlenme kanunu çıkarmıştı biraz araştir cahil fotoraf seçmişti geliyor Buraya
00 YorumlaSeçim öncesi chp klasikleri zuhahaha :D Az kaldı rezil olmanıza az
40 Yorumla
+1 yılAtatürke dil uzatan o dili varya bu ortamda közlerler. Ben sana kendi dilimle böyle fiyim
11 Yorumla- +1 yıl
İnternetin bitince ne yapacaksin
ahahahha sen simdi gelip üniversitelere bası açık girilmesin çarsaf yasaklansın filanda dersin güldürdün bizleri :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOy verenlerin sucu yok onların kafasını yıkayanda suç.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk un tek sevmediğim yasası. Hükümet altında Genelev açmadır. Bak burada kadınlar mal gibi satılıyor hemde devlet tarafından kapatılması dileğiyle.
33 Yorumla- +1 yıl
peki akp hükümet idi fuhuşu ve zinayı yasallaştıran. İlk defa akp fuhuştan da vergi alıyor.
Cevap sahibi+1 yılOnayladığımi söylemedim ki. Akp kapatmali tabi. Yok öyle hacca gidip namaz klip fuhustan vergi alinca cennete mi gidecek? Bu elinde olan birsey
- +1 yıl
ATATÜRK genelev filan açmadı nokta
Hepsi manipule edilmis konular. Senin de din dusmani oldugun ortada zaten. bir ölümlüye bukadar tapmayin. o da öldü hayirlatiyim...
41 Yorumla- +1 yıl
sen yaşayana tapıyorsunda ne oluyor?
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorla kapatılmanın zorla açılmaya çalışılmasından farkı yoktur. atatürk birincisine çözüm sağlarken ikincisine olanak sağlamıştır. yani bir yanlışı yanlışla çözmüştür.
27 Yorumlazorla açılmaya çalışılmadı kadınların başı?
Cevap sahibi+1 yılelbette milletin evini basıp başını açacaksın gibi bir baskıdan bahsetmiyorum.. ünv. lere başı kapalı giremeyen üstüne başı kapalı diye yakapaça atılanlardan bahsediyorum. hiçbir kamu alanında başı kapalı çalışamayanlardan bahsediyorum. ünv. mezuniyet törenlerinde başı kapalı anneleri içeri almamalarından bahsediyorum.. mecliste başı kapalı diye yuhalanan ve çıkmak zorunda bırakılan bir sistemden bahsediyorum.
- +1 yıl
uni. çarşaflı kızların girmesine bende karşıyım kusura bakma içinde ne var belli değil erkekte olabilir rahmetli Kemal Sunal ın bir filmi vardı Şener Şenle çarşafa girip hapisten kaçıyorlardı bu bir örnek mesela
Cevap sahibi+1 yılsöylediklerimin içinde çarşaf yoktu ki çarşaflı da olabilir o ayrı konu. ama sen diğer söylediklerime bir cevap dahi verememişsin
- +1 yıl
vereyim hemen
ATATÜRK ün annesi Zübeyde Hanım ında başı kapalıydı bu konuları ATATÜRK e bağlamayın bu kapalılık olayı rtenin iktidara gelmeden önceki sorundu bu adam bu sorunu çözdü kahraman oldu buda oyun bunu ATATÜRK e neden bağladınız onu anlamadım ve şunuda eklim meclise girmemeli ztn kapalı kadın çnk dinle siyaset ayrıdır kadın tbmmde konuşuyor atıyorum başı kapalı ama ülkenin içine ediyor hala oy veriyorlar neden dini savunuyor ama ülkeyi satıyor tabii bu günah değil ama başını kapatsın yeter gerisi koy gte rahvan gitsin
Cevap sahibi+1 yılsöylediklerin mantıklı bir açıklama değil. bazı şeyleri yaşarsan o zaman daha çok idrak edebilirsin. benim ünv. mezuniyetime annem kapalı diye gelemedi. daha doğrusu kapıya kadar geldi kapıdan içeri almadılar. Atatürk ün oluşturduğu sistem yüzünden. bana çıkıpta masal okuma o yüzden. bu en basit bir örnekti
- +1 yıl
yaw he he ATATÜRK ün yüzünden haklısın kime ne anlatıyorum
+1 yılKaç yıllık osmanlı tarihine kalem çekti kurtuluş savaşı tamamen başarısızlık musul kerkük ingilizlere verildi ezan türkçeleştirildi ayağındaki çarık satlıp şapka alındı yukarıdakilerede katılıyorum. Kim doğru birşey yaptıysa arkasındayız.
24 Yorumla- +1 yıl
:) komiksin usta :)
- +1 yıl
Kimin İşine Gelmezsek Komik oluruz zaten ;)
- +1 yıl
he öyle hadi kaybol :)
- +1 yıl
Komunistler işine gelmeyince tek yaptıkları kaçmak kaç evladım kaç doğrular kaçırır sizi.
Haklisın işte ama bunu gelde bazılarına anlat.
40 YorumlaHerkes sevseydi bir anlamı kalmazdı zaten :)
10 YorumlaOnlara anlatamazsın anlamazlar 😀
10 Yorumla
+1 yılHaklısın gelirler şimdi
10 Yorumla
+1 yılsaygıyla, özlemle.
40 Yorumla
+1 yılEvet tam olarak bu yüzden.
10 Yorumla
+1 yılKonuşursam milyon tane eksi yerim, konuşmıycam
00 Yorumla
+1 yılyobazzzzzzzzz hepsi bırak
20 Yorumla
+1 yılEyvallah kral
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevmek zorunda değilim.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu adamı sevenlerin de kimler olduğu belli...
Gizli Üye(30-35)+1 yılaptalca anlqmzlar
01 Yorumla- +1 yıl
anlayan anlar usta
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler