+1 yılBu yazıyı annesi akpli olup kendisi parti tutmayan birisi olarak yazıyorum.
Küçüktüm daha 8 10 yaşlarında filanım ozamanlar 10 kasımdı. Atatürkü anma günüydü ve tvlerde atatürk belgeselleri yayınlanıyordu. Anneme atatürk kim diye sormuştum çok büyük atalarımızdan demişti. Izledikçe belgeseli bir türk kanı taşıyan bir ufacık çocuk olarak ağlamıştım. Çünkü birde sözleri geçiyodu televizyonda. Öyle ağlamıştımki anlatamam. Ufacık çocuktum daha kırılan oyuncağıma ağlamak yerine atatürkün ölümüne ağlıyordum. Sonra ortaokula gitmeye başladım. Sosyal hocamız hep atatürkü anlatırdı ve ben ne olduysa dinlemezdim. Ortaokulum hep kötü geçti. Liseye geldik tarih filan başladı anlattılar 9 10 sınıfında hiç tarihi dinlemedim. Atatürkü sevmemeye başlamıştım. Arkadaşlarım beni atatürkü seven biri olarak bilirlerdi. Hep tepki aldım nolduda böyle değiştin diye. Sonra 10 kasım oldu bakıyorum etrafıma herkes mutlu. Elimi vicdanıma koyup dedimki neden sevmemeye başladım ben bu adamı. Sonra farkettimki nankör biriymişim. Çıktım anıtkabire bakıyorum ufacık çocuklar gül bırakıyor. O gün inanın ufakken yaşadığım heyecanı hüzünü yaşamaya başlamıştım. Kusura bakmayın bu kadar çok yazdım ama sadece anlatmak istedim. Demem o ki arkadaşlar benim annem akpli olmasına rağmen atatürkü çok sever. Sevmeyenlere gelirsek.
Elinizi vicdanınıza koyun abilerim, kardeşlerim, ablalarım. Atatürk kimseyi dininden ayırmadı. Inanın bu adam aksine diyanet vakfını cumhuriyetin ilanından sonra emriyle hemen kurdurtmuştur. Atatürk bizi köle olmaktan kurtardı bize bir özgürlük verdi. Cumhuriyeti kurdu. İşgalcileri sürdü topraktan. Diyaneti kurduki dinimizi öğrenelim diye. Atatürk gerçekten mükemmel bir insandı. Okumayı yazmayı öğretti. Bilgili olun dedi. Kötümü dedi bu adam? Bakın yurttaşlarım bu atatürk dediğin lideri hep karalıyolar çünkü türklüğümüzü elimizden almaya çalışıyolar kanmayalım. Atatürk devletimizin kurucusu ve önderidir.80 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çünkü ATATÜRK devrimi yarattı adaleti getirdi!!! Ama akitler onlar herşeyi din sanıyorlar!!! ATATÜRK hiçbir zaman dinle siyaseti karıştırmamışken bunlar karıştırıyorlar Allah dedikleri için seviyorlar!!! Biz her zaman ATATÜRKÇÜYÜZ öylede kalacaz!!! Onları onların cahilliği ile bırakalım boşver!!!
61 Yorumla
+1 yılhiç birşey okumamış, görmemiş sadece ne duyduysa onu söyleyen insan topluluğudur. Bazı arkadaşlarım sevmiyor. Şok oluyorum açıkçası böyle görüşte olmalarına. Adamın sebebi Ezanı Türkçe okutması sonra devlet binalarında başörtüsü ile girilmesini Atatürk yasaklamış vs. Şimdi o adam öldükten sonraki olan her şey devletin başına geçen adamın suçudur bence. Ben severim. ve ailemde gayet dindar olmasına rağmen onlarda çok sever. Birazda aptallar tarafından yönetiliyor olmamızın da etkisi var. Meclisteki hiç bir bürokrat bence birey yararına çalışmıyor. hepsi kendi çıkarına. Böyle insanlar çıkarları için kendilerinden çok çok zeki olan bir kütüphane dolusu kitap okumuş bir adamı karalamaktan başka acizce davranışta bulunamıyolar.
31 Yorumla- +1 yıl
Atatürk baş örtüsünü yasaklamamıştır sülayman demirel dönemei yasaklamış olup kenan evrenin dayatması olduğu söylenir ayrıca Atatürk Araplaşan cahilleşen sömürülen halkı Özüne döndürmüştür Türkler ile arapların din şavaşları vardır oldukca kanlı geçmiştir bilmiyenler Kuteybe bin Müslim araştırsın biraz
+1 yılDinini yok ettiğini düşünüyorlar çünkü. Cumhuriyeti laikliği islam karşiti oldugu icin getirdigini saniyorlar. Oysaki Atatürk "araplaşmayı" önlemek amaciyla yapmistir bunu. İslama kasıtı yoktur. Mesela hiçbiri bunlari bilmez :
https://forum.memurlar.net/konu/908699/10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
ak partililer laik görüşlere sahip değiller. hatta onlar bir görüş bile sahip sayılmazlar benim gözümde. bilgi dağarcıkları sığ çünkü. %80i kitap okumaktan habersiz, haber izlemekten yoksun insanlar. bağnaz düşünceleriyle hayatlarını sürdürüyorlar. okumuş olanlarsa dahada yükselmek için başta hangi parti varsa o partinin kı*ını yalıyorlar. nerde para oraya gidiyorlar yani. hepsi atatürk'ün milletimize kattıklarını hiçe sayıyor. çünkü akpli müslümanlar genelde şeriat taraftarılar ve atatürk'ün verdiği özgürlükleri ahlaksız şeyler olarak görüyorlar. müslümanlıktan bir haber değillermiş gibi...
10 YorumlaYanlış anlıyorsunuz. Gerek kendimden, gerek çevremdeki Akpye oy vermiş kişilerden bildiğim ve anladığım şu Atatürk'e düşman değiller Atatürk'ün putlaştırılmasına tepkililer. Aşağıdaki bir sürü yorumda da gördüm Atatürk'ü putlaştıranlar onun üzerinden bir sürü sövmüş , saymış. Atatürk yaşıyor olsaydı bu milletin onun yüzünden bölünmesine izin vermezdi. Vatan sever biri olarak insanların Atatürk için birbirinden ayrışmasına karşıyım. Herkes istediği lideri sevebilir. Sevmeyenler sevmek zorunda değildir. Ama saygı çerçevesinde birbirimizi aşağılamadan görüş bildirmek zorundayız. En azından bu vatan için savaşan atalarımızın kemiklerini sızlatmamak için.
10 Yorumlaçünkü şapka takmıyor diye rizeyi bombaladı ,,3000 karakterlik çince başarının önünü kesmiyor 28 harfli arabça gözüne girdi ,, din düşmanı değilse bu dille zoru neydi? halifelikle ne alıp veremediği vardı? din hocalarını neden toplu astırdı din coğalmasın die, kürtler neden 10larca isyan yaptı? , o zamanda bile petrol savaşı vardı ırakı neden almadı ,, daha bir sürü sayarım da bu saydıklarımı siz iyiki yapmış diyeceğinizide biliyorum , ama neden beğendiğinizi kendinizde bilmiyorsunuz sizi inandıramamda ,, çünkü inanmayan anlayamaz bu yazdıklarımı,,, hakaret etmeyin ben tarihi soruyorum,, ben yapmadım bunları lütfen sizde sorgulayın.
05 Yorumla- +1 yıl
@Tertele iyi araştır öyle cevap ver hamidiye kruvazörü ne yapmıştır.. evet sözde öyle görünen meclis ve memurlaraydı ama kaç kişi idam edildi şapka yüzünden bütün tarih bunu söylüyor benmi beyin özürlü oluyorum.
. iyide çin neden gelişti akıllı bey çinde bir adam kitap okuyabilmesi için en az 3-4000 kelime karakteri bilmesi lazım onu neden söylemiyorsun. biz gerizekalımıyızda osmanlıcayı arapcayı çözemiyecektik
biz hiçbir zaman kürtleri kötülemedik bugünde biz müslüman milliyetcisiyiz bizde asla ırkcılık olamaz. biz teröre bölünmeye karşıyız.
sorgulamaların taraflı bunun farkında değilsin sorduklarıma cevap vermişsin teşekkür ederim yalnız doğru değiller. - +1 yıl
@Tertele bu sorulara yüzlerce ekleriz ve sizinle bir sonuca varamayız , cu sorulara sol görüşlü murat bardakcı ve ilber ortaylının bakışlarını kabul edersen izle ikiside Atatürkü severler. evet şapka için adam asılmıştır rizede türkü bile yazılmıştır. neden asıldı çünkü bir ideolijiyi yönetim şeklini güle oynaya uygulayamazdı büyük bir dönüşüm kolay kansız olamazdı. halk avrupa demokrasisini isdeseydi zaten devlette fazla dayanamazdı.
islam ülkeleri neden gelişmedi dedidiniz. bunun cevabı çok basit islam iyi giyinmeyi cağdaşlık olarak görmez bunun için sektör üretmez , her ay yeni elbise almak marifet olarak görmez ,,
onlarca dinsiz ve hırıstıyan başka dinden ülke var gelişememiş?
alevi kürt bizi nasıl görüyorsa bize nasıl bakıyorsa bizde aynı şekil onlara bakıyoruz.
ben atatürke düşman değilim yaptığı coğu uygulamayı desdeklerim ama karşıma tanrılaştırılması herşeyden önce gelmesi babamdan değerli görülmesine saygı duymam.
Mustafa Kemali bir kenara koy , arkasından gelen herkes heykelini dikip çirkeflik yapmaktan , insanlara eziyet etmekten başka bir şey yapmadığı için büyük bir mazlum topluluk oluştu. Beyaz Türkler zenginleşti geri kalan Anadolu insanını ezdiler. Ben bu adam ne kadar iyi olursa olsun bu adamın heykellerini her adım başı görmek istemiyorum heykel medeniyet demek değildir heykellere milyon dolarlar harcayan zihniyet o paralarla uydu yollayan , tank füze yapanları yobaz diye eleştiriyor. Garip insanlar ve iğrendirici bir durum. Aynı memleketin çocuklarıyız ayrıştırmayın birbirinizi sevip sevmedikleriniz bırakın sizin kalsın başkalarını yaftalamayın. Bu işin birde inanç boyutu var ki Hilafet ve Şer'iat kısmı o yönüne hiç girmiyorum tartışma çok uzar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSebebi çok açık.. Biz Akpliyiz ama adamlar gelip atatürkle kıyaslıyor, neden?
Oysaki herkes sevebilir veya sevmez.
Ben akpli olarak biri benimle tartısırken atatürk üzerinden gidiyor sürekli, sanki atatürk benim düşmanımmış gibi. Beni atatürkten soğutanlar "kemalist" geçinen hastalıklı beyinlerdir. Ataütkle hiçbir derdim yoktur, hatta harika bir askerdi, vatanımızdayız çok şükür. Ancak ben akpyi savunurken bana "atatürkün askeriyiz" diye laf atıyor :) Bakar mısın dünyanın en cahil insanına. Velhasıl demem o ki; Birine bir dayatma yapıyorsanız, birine hakaret ediyorsanız, aşağılıyorsanız, hor görüyorsanız ve tüm bunları atatürkü kullanarak yapıyorsanız, o insanlardan atatürkü sevmesini beklemeyin. Allahtan ben kemalist takılan hastaları insan yerine koymuyorum.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılChp zihniyetindeki bazı kesimde Osmanlıyı kötüler bu şekilde insanları birbirine düşürürler, yani birilerine Atatürkü kötületirler birilerinede Osmanlıyı halbuki ne Atatürk Osmanlıdan ayrılabilir nede Osmanlı Atatürkten çünkü Atatürkte bir Osmanlı askeriydi ve Devleti için ne gerekiyorsa onu yaptı... Geçmişte neler olduğunu görmedik duymadık o yüzden kulaktan dolma bilgilerle kimse kimseyi yargılamamalı her dönemde yapılan doğru şeylerde var yanlış şeylerde
10 Yorumla
+1 yılçünkü türkiyede gruplaşma olduğundan beridir bu oldu sagcıların ataturk ü sevmeyenide var sevenide var solcularında dini sevmeyenide var sevenide var herkes olumsuz yönlerini ele alınca bu ortaya çıkıyo bunlar yanlış gruplar işte akpliler kim ki atatürk ü sevmiyorlar dimi ama sevmeyen var işte biliyoruz görüyoruz bu yanlış akplisin diye gecmişi silip atamazsın hepsi tayyıp yuzunden tayyıp ne derse neyi savunursa bunlarda böyle yani
10 Yorumla
+1 yılvakti geldiğinde senden benden çok Atatürkü sever olurlar onlar merak etme yeter ki siyaseten zaman gelsin :)
30 Yorumla
+1 yılBende senin gibi düşünüyorum, hatta ki hatta atamızın zekasına , yaptığı stratejileri öğrendikçe daha da hayran kalıyorum. Tabi bu taparcasına değil ama insanımızın çoğu cahil yapacak bisi yok..
20 Yorumla
+1 yılAk Partili değilim. Sol-Liberal görüşlüyüm ve Atatürk'ü hiç sevmem..
Kimi sevip kimi sevmeyeceğim benim özgürlüğümdür kimsenin haddi değildir özgürlüğümü sorgulamak.42 Yorumla- +1 yıl
eksi kalkmasaydı iyiydi..
la akp liler düşman olsa ne olur. onlar daha peygamberin hangi yılda dogduklarını bilmezler. bakma ortada müslüman müslüman dolaştıklarına.
30 YorumlaBu konular derin konular. Ben 3 sene tek başıma koca okulla uğraştım. Laf anlamazlar he de geç açma bile konuyu.
20 YorumlaNeden sence? Tabiki Atatürk onların bacılarını ve annelerini İngilizin ve Rumun altından kurtardığı için. Onları yarı gevur olmaktan mahrum etti Mustafa Kemal Atatürk, buda koydu tabi soysuzlara daha ne olabilirki? :D
20 Yorumla
+1 yılherkesle anlaşırım..
herkese saygı duyarım..
haddim olmadan her adem oğlunu severim..
insanları partisini görüşüne göre ayırt etmem...
AMA Atatürk'e laf söyleyenle dost, arkadaş olmam, olamam..30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü hepsi cahil insanlar ne duysalar ona inanıyolar nasıl olurda bize özgürce yaşama şansı veren atamıza düşman olurlar ya aslında söyleyecek çok ama çok şeyim varda neyse cinleri çıkarmayayım akşam akşam tepeme
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVe bu söylediğine kendin inanıyorsun. Akp'ye oy verdim ama Atatürkçüyüm. Atatürkçüyüm diyen Cehape'liler zamanında Hdp'ye oy verdiklerini burada açıkça milyon kere ifade etmişlerdi şimdi hangimiz bu vatan topraklarına daha çok garez besliyoruz, hangimiz daha çok Kemalist zihniyetlere sahibiz bunun kararını vicdanınız versin.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü biraz bir şey okumuş olsalardı Atatürk düşmanı olmazlardı. Farkettiysen ak partililerin çoğu okumamış insanlardır.
30 YorumlaAtatürk'ü sevmemek için ya cahil ya da hain olmak lazım başka açıklaması yok
30 Yorumla
+1 yılAtatürk vatanı kurtardığı için düşmanlar benim ailem de akpli fakat Ataturke laf söyletmezler. Ona minnet borcu var bu vatanda yasayan herkesin.
30 YorumlaBeynsizler çünkü Atatürk olmasaydı o mecliste olmayacaklari hı biri bunu dusunemeyecek kadar beyinsizler
30 YorumlaAkp liyim demiycem parti tutmuyorum ama sag gorusluyum ailemde oyle. ATATÜRK e dil uzatanin...
30 YorumlaAtatürk'e asla düşman değilim ben hiç çevremde akp li olup da Atatürk düşmanı olan görmedim çoğu dedin ya hani 100 kişi de 2 3 kişi anca görmüşümdür:d
20 Yorumla
+1 yılHerkes birbirine saygi duymak zorunda ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
50 Yorumla
+1 yılSevmiyor olabilirler en azindan kullanmıyorlar Chp Ataturku kullaniyo ona bakarsan HDP bile Atatürkçü olmuss
30 YorumlaYeni bir Türk lider yaratmaya çalışıyorlar. Onu kötülemeliler, silikleştirmeliler ki yenisi daha iyi daha güzel olsun. Kuzenimin arkadaşı bir şey anlatmış kendisine. Bu kadar çirkinleşemez kimse.
40 YorumlaBen AK Partiliyim ve Ataturku seviyorum. Dusman degilim. Zeki adam yani.
Genelleme yapilmamali kesinlikle20 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende bir Ak Partiliyim. Nasıl alparslan, ertuğrul gazi, Fatih sultan mehmed, kanuni benim atamsa Gazi Mustafa Kemalde benim Atamdır.
30 Yorumla
+1 yılAklı olan insan Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlık duymaz.
60 YorumlaŞeriatçılar sevmez Atatürk'ü zamanında bunlara iyi dayak atmış.
20 Yorumla
+1 yılAtatürkün Türkiyeyi hristiyanlaştırdığını duymuştum avrupadaki türklerden 😂
10 YorumlaBence o düşman olanlar kurtuluş savaşında samanlıklara saklanan kanı bozukların torunudurlar
40 Yorumla
+1 yılAtaturke Erdoğan bile karsi değilken , biz niye olalim. İslam düşmani CHP liler gibi , Atatürk düşmani beyinsizlerde çok fazla yapacak bisey yok hepsi beyinsiz
10 Yorumla
+1 yılAtatürke secde ediyoruz mk hem de anıtakabire hacca gidiyoruz sen ne diyon
00 Yorumlaataturku sevenler de cogunlugu osmanlıya dusman o yuzden ataturke dusmanlar ataturk dın dusmanıydı o yzuden dusmanlar
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece akp liler değil ben akp li değilim ölsem olmam zaten de bende sevmiyorum.
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSağol. Sence çok cahilsin ama yapacak bişey yok herkesin kendi görüşü.
+1 yılİsteyen sever isteyen sevmez ama ben saygı duyuyorum
00 YorumlaCogu cahillikten ama bunun yaninda Ataturk u sevenlerinde cahilliginden
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkp'yi de sevmem Atatürk'ü de sevmem. İki kesim de kendi çapında canım
10 Yorumla
+1 yılÇünkü Osmanlı taraftarı.
50 Yorumla
+1 yılÇünkü Atatürk'ü dinsiz sanıyor beyinsizler.
40 Yorumla
+1 yılGörüşüne katılmıyorum açıkçası. Çoğu düşman değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk iyi koyduğu için din tüccarı oldukları için
20 Yorumlakuyruk aCILARINDANDIR.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPeki neden tüm Atatürkçüler AKPlilere karşı?
31 Yorumla- +1 yıl
Cunki akp osmanli ve seriat istiyor
Gündem konusunda 795 cevap paylaştı. cogunda var ilginc kıyaslamalar yapılıyo ilginc
10 Yorumla
+1 yılyok Akpliyim ama ulu önderr.
10 YorumlaGündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Osmanlıyı yıktığını düşündükleri için
00 Yorumla
+1 yılNeden atatürkü sevmemiz gerekiyor mecbur muyuz?
32 Yorumlaher gruptan var Atatürke karşı insanlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe alaka? Akplilerle Atatürk baştan zırvalamışın.
00 Yorumla
+1 yıllaikliği getirdiği için
00 Yorumla
+1 yılbir hırsız ülke
10 Yorumla
+1 yılNiye akp
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü atatürk chpli
14 Yorumla- +1 yıl
bu ne amkdjhzhxhshzhhzhahha
- +1 yıl
harbiden samimi ve doğruya en yakın cevap:)
Cinsler işte
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne