Çok korkağım! Sizce niye böyleyim?

Evet arkadaşlar çok korkağım dışarıdan korkak durmuyorum buna eminim hatta gider yapsam korkucağındanda eminim ama içten tırsağım mesela bi kaç örnek veriyim daha iyi anlayacaksınız. Mesela trafikte birini sıkıştırdım yanlışlıkla adam bana gider yapsa ya dik dik bakarım yada hatalıysam kusura bakma abi derim giderim yani kavga etmekten korkuyorum önceden çok kavga ederdim ama ortaokuldan beri hiç kavga etmedim şu an üniversite 1.ci sınıftayım. Bi örnek daha veriyim mesela faceden bi kızla tanısiç hiç tanımadığım hep içimde bi korku ya sevgilisi varsa ya bana gider yaparsa o durumda bnde ona gider yaparım geri vites yapmam ama harbiden dövmeye gelirse ne olur bilemem çünkü bayağıdır kavga etmediğim için sonucunu bilmiyorum nolur diye,veyahut bi kızla çıkıyorum diyelim ya başkası kıza asılırsa faceden eski sevgilisi rahatsız ederse yada bana gider yaparsa diye bile tirsiyorum düşünün hali mi. Kavgadanda hayalarıma falan tekme gelir diye biraz tirsiyorum. Evet arkadaşlar sizce bnde olan bu şey herkeste olan normal bi korku mu yoksa aşırı mı veyahut neden kaynaklanıyor olabilir sizce?
Çok korkağım! Sizce niye böyleyim?