Allah’a inanıyorum bir tek Allah’a kötü kul olmaktan korkuyorum. Allah huzur kaynağı. Ama Allah’ın yarattığı melekler diğer varlıklar, insanların ruhu ölüm neredeyse kendi ruhum bile beni korkutuyor. İğneden de çok korkuyorum. Ben napayım?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Korkmanı gerektirecek bişey yok aslında sana tavsiyem bu konular hakkında kitaplar vs okuman olur sende anlarsın korkulacak bişey olmadığını.
Nasıl Kitaplar. Her zaman olmasa da hadis ayet okumaya çalışıyorum. Ya da dindeki olayları öğrenmeye
Bence başka sebepleri olmalı diye düşünüyorum sadece bu yolla ortaya çıkıyor olabilir. Ruhsal bir konudan iğneye bağlamandan bu sonucu çıkardım
Aslında güzel bir bağdaştırma yapmışsın. İki konuya da çok önem verip düşünüyorum.
Başka somut bir şeyden korkuyor musun
Küçükken kellerden, tüylerden ve büyük bebeklerden korkuyordum. Şimdi korkmuyorum. Beni en çok korkutan kendi düşüncelerim galiba bir de. Diğer insanlar kadar korkularım diğerleri.
Zaten korku denen şey zihinde oluşan bir düşünce yumağı ama günlük hayatını çok etkiliyorsa yardım alabilirsin
Teşekkür ederim. Hayatımı düzene sokmakla başlamalıyım işe. Çok sağ ol
Korku bazı duyguları saklayan bir mekanizma olan işleyebilir
Yani sen x olayından korkarsın ve onu perdelemek için y korkusu türer
Takıntılar, kedi fobileri bundan dolayı oluyormuş 🤐
Olaylar tren olmuş birbirini takip ediyor zaten kdkekxkekd. Allah hayır etsin sonumuzu inşallah
😂 amin deyim ne deyim
Çok düşme üstüne herşeyin fazla düşünme ve bı psikiyatri uzmanından yardım al
En iyisi üstüne çok düşmemek dengede yaşamak. Beceremiyorum galiba. Uzmandan yardım alamam. İlerde meslek sivilime geçer maalesef
Yadirgamak için söylemiyorum şimdi söyleyeceklerimi lütfen yanlış anlama sadece bı tahminde bulunacağım
Muhafazakar bir aile de sosyal hayatının yanında dini eğitimle büyüdün ve gün içinde de ailecek dini ritüelleri , kuran okumak , namaz kılmak , oruç tutmak gibi ibadetleri yerine getirmektesin ve 3 ayların da girmesiyle daha da ağırlık verildi değil mi ayrıca kaç yaşındasın
Buyur
Ha yazmışsın. Anadolu lisesi öğrencisiyim, pilot olmak istiyorum. Ailem Müslüman kıyafetime ibadetime karışmazlar. Maalesef sure okumak hariç bunları yapmıyorum. Bu ay oruç bile tutmadım diğer senelerde tutardım kendi isteğimle. Sınav yılı diye boşladım. Namaz kılmıyorum ama beni çok huzursuz ediyor. Ölümü düşünüyorum.
18 yaşındayım lise son
Ölümden neden korkuyorsun söyler misin ve uzun olacak bu konu hazır mısın
Dine inandığımı anlamışsındır. Kabir hayatı cehennem, ölenlerin durumu sizi korkutmuyor mu? Sonumuzun ne olacağı? Her şeyden mesulüz
Ordan baktığın da ben inanmayan birisi gibi rahat görünebilirim ama bende inanıyorum tatlım nasıl rahat olduğumu sorarsamda kul hakkı yemeden kendi hakkımı da yedirmeden elimden geldiği kadar kalp kırmadan saygılı bir hayat sürüp akşam başımı yastığa vicdanım rahst bir şekilde koyuyorum bunlar yeterli mi hayır ama Her ne kadar insanlar ALLAH CC. Yi cehennemde insan mangalı yapan korkunç bir yaratıcı olarak anlatsa da ''genellikle'' Allah'ın merhamet ve bagislayiciligini kavradığın zaman biraz daha rahatliyorsun
Ya inanamayan birisi olarak değil. İnandığını tahmine tim aslında bir nevi hem de inanmıyor mu acaba diye de ufak çaplı düşünmedim değil. İkisi de geçti kalbimden yalan yok. Tabiki de Allah çok affedecidir. Mutlaka. Allah acısın halimize inşallah
Benim yaptığım ahiret için yeterli mi hayır tabi imanın ve İslam'ın şartları bellidir ve uymak gerekir cennetin yolu kitaba göre öyledir , ama kim Allah ile kulun arasında ki muhabbetin arasına girebilir bu samimiyeti kalbinde hissettiğin zaman sorunlarımin büyük oranda eksilip kendimi guvende hissetmeye başladım ben ama tabi ki seni ibadetini tam anlamıyla yapıp daha doğru bir müslüman olmani dilerim
İnandigimi tahmin edemezsin hatta birçok kişi beni münafık ateist günahkar olarak adlandirabilir hacı hoca şıh vs kimin ne dediğine değil Allah ile kalbin arasındaki samimiyeti esas alan bir hayat yaşadığında huzuru buluyorsun
Eğer sorunu bu şekilde çözemezsen psikiyatri uzmanlarinin özel muayenehanelerinde hiçbir resmi kayıt yapılmıyor ilaçları da yaşlı bir akrabanın üzerine yazdirabilirsin özel muayenehanelerine bu imkan verildi bilgin olsun din ile alakalı bir sorun merakın olursa yazabilirsin çekinme
Amin inşallah hepimiz oluruz. Ben de değilim öyle bir insan. Biz kendimizi cehennemden kurtarsak, şükür. Allah cenneti verir inşallah
Her şey için çok sağ ol çok teşekkür ederim. Kimsenin kalbindekini kimse bilemez elbette. Çok sağ ol gerçekten
Ayrıca öyle birisi de olabilirdim bir ateistle tanıştın mi bilmiyorum ama bir hocadan daha iyi vaaz verip daha iyi Kur'an okuyabilenleri var aralarında haberin olsun padişahların biri der ki ;
''Birbiriinize Kur'an okuyor musun , Oruç tutuyor musun, Namaz kılıyor musun , Müslüman misin , gibi Allah'ın kula soracagi soruları sormayın , Aç misin Tok musun Halin vaktin nasıl , Gecimin nasıl gibi kulun kula soracagi sorular sorun "
Bu örnek bende çok severim. Bazen denk geliyorum evet. Konuşuyoruz saygısızı da çok saygılı olanı da var. bir şey bilmeyip sallayanı da okuyanı da. Evet olabilirdin ama şükür ki değilsin. O zaman senin için üzülürdüm ama şimdi mutluyum. Allah’ın merhametinden pay alacaksın
Muhakkak , Tanrımız adaletli ve bağışlayıcı dir daaha iyi kulluk edebilmeyi nasip eder bir gün bize ve umarım biraz yardımcı olabilmişimdir ve henüz beynin taze bir filizken düşünmekten korkma sorgulamaktan da korkma çünkü yolun sonu hep Yaradana çıkıyor 🙏
Amin inşallah evet elbette yardımcı oldunuz. Çok sağ olun, teşekkür ederim 🙏
Bende sana bir soru sorabilir miyim
Buyur evet
Anadolu lisesi dedin eskiden düz lise olan şimdi Anadolu geçen liselerden mi yoksa eskiden de Anadolu olan lisede misin
Önceden öğretmen lisesi imiş. Ama biz girmeden 5 yıl kadar önce yanılmıyorsam belki daha uzun Anadolu lisesi olmuş. Ben 485/500 puanla girmiştim o yıl. Fen lisesi 495 ile kapattı. Bizim okul da 473 ile kapatmıştı
Kaçıncı sinifsin şu an ve aldığın eğitim ve öğretim den ne kadar memnunsun yaş kaç demiştin bu arada
18 im. Lise son. Eğitim ülke durumu açık biliyorsun. Ezber eğitim sistemi sınavda yorumu dayalı sorular. Ben bu yıl sınava çalışmadım pek. Kendimce nedenler ve tembellik ile. Eğitim okulumuz güzel bence ama Türkiye bazında konuşursam çok da memnun değilim ben. İnsanız vasıflı eleman yetiştirmek yerine her dersi dayıyoruz
Ülke ve Türkiye bazı değil merak ettiğim çünkü herkes kendinden mesul eve eğitim sistemimiz eleştirilebilir ama mevcut olanda ogretmenlerin ve seni merak ettim ayrıca yabancı dil durumun nedir
Yanlış anlama bir okulun önünden gecmeyeli uzun zaman oldu merak ediyorum genç arkadaşlar ne yapıyor ne düşünüyor ne yiyor ne içiyor
İngilizce konuşup anlayabiliyorum ki zaten istediğim meslek sıkıyorsa yapma dedirtiyor ki Allah bu konuda torpil geçmiş desem yeri. Ülkemizde başarısızlık söz konusu yabancı dilde. Üniversitede Almanca kursu düşünüyorum inşallah. Ama İngilizce iki kelimeyi yan yana getirmeyen de çok. Kendimi övmek için söylemiyorum. Bence uzaktan eğitim kötü bir şey değil. İnsanın eksiğine yönlenmesi için fırsatı oluyor
Böyle düşünmene ve 18 yaşında bir dil bir insan iki dil iki insan sözünden yola çıkarak hayatında ki ikinci seni oluşturmuş olman güzel haber peki sizin yaşıtlarinin durumu nasıl neler yapıyorlar ve sen ne düşünüyorsun
Yazdığın şey beni mutlu etti. Olaya dinen bakmadan şunu şöylüyorum ki sigara içki gibi alışkanlıklar çok yaygın günahlarını yargılamak değil ama özentilik olduğunu düşünüyorum. Ders konusunda ben gibi olanı var çalışanı çalışmayanı çok çalışanı, sadece dersle kafayı bozanı sosyali, sevgili sevenleri, çeşit çeşit insanlar
Hepsi aslında bizim hatamız çünkü , bir yazar diyor ki 4 yaşına kadar çocuklar büyüklerini taklit eder , ama ben öyle düşünüyorum ki çocuklar gençler yeni nesil ergenlikten çıkıp bir karaktere sahip olana kadar taklit eder ve bu nokta da çocuk ve genç dış dünyayla tam anlamıyla tanışana kadar ailesini , dışarıyla tanıştıktan sonra ise yaşıtları arasında popüler ve ulaşılması zor olmayan kişilikleri örnek almaya daha yatkinlar
Bu nokta da ise toplumsal eğitim ön plana çıkıyor ki maalesef ondan önce ki aile etkeninin eğitimi genel anlamda yeterli değil
Eğitimin sadece ailede başlıyor bitmiyor ki hep öyle kendimizi devam ettirmemiz lazım
Bu konu da araştırmalar var tam üstünde durmadım sadece göz gezdirdim ama durumun ailesi ile olan kısım çocuğun karakterini ve kalitesini çiziyor ve aile eğitimini sağlıkli bir şekilde almış çocuklar daha özgüvenli ve başarılı oluyor ama bunu sağlayabilmek ve farkında olan aile sayısı da çok değil ben bir üst yorumda bundan bahsettim aslında
Peki senin sosyal hayatta beklentin nasıl okul arkadaşı , sevgili , veya bunların dışında iletişim halinde olduğun insanlardan beklentilerin neler ve ne derece de beklentilerini tatmin ediyor bu insanlar
Ben de bundan dertliyim zaten bir de insanlar üremek için ürüyor. İyi bir evlat yetiştirmek kimin derdinde? Yeteri kadar ilgilenme yok. O yok bu yok. Ahlaklı insan birey yetiştirmek yok. Taciz tecavüz bol insan canına saygı bile yok maaalesef
Kalanını yarın konuşalım artık gel oldu iyi geveler
İyi uykular grsrz
Çok insanlardan beklenti içinde olan birisi değilim. Düşünceler de sürekli değişiyor. Sevgili bilmiyorum gönlümün sevdiği birisi olursa o da çok nadir oluyor. 😂. Arkadaşlarımla buluşup görüşüyoruz öyle işte çok beklentim yok ne olacak ki
Affedersin acaba bakacak mısın?
Ölümden korksan da bir faydası yok
Ilgincmis