Evlilikte çalışan "kadın da" olursa boşanma daha mı sık oluyor?
Çalışan kadın moda deyim olan "ekonomik özgürlüğümü kazandım" diyor. Ekonomik özgürlüğünü kazandıysan neden ikibin tl. lik işte çalışıyorsun. Sanki Sabancı ailesinin kızı. Bu aldatmacaya güvenerek daha yanlış davranış gösterip karar veriyor. Ama boşaınca bakıyorki kazın ayağı öyle değil. Hele çocuk yoksa ve yaş 35 bulmuşsa evlenemeyeceğim, çocuğum olmayacak kaygısıyla her önüne düşene kanabiliyor. Ve hayatını zehredebiliyor. bu ülkede ekenomik özgürlüğünü kazanan insan Binde birdir. geri kalanımız çalışmaya memur maaşına muhtacız. Para evliliği kurtarmıyor bayanlar. Ama erkeklerimizde eşlerine gerekli itiayı göstermemliler. Bir arkadaşım (bayan) eşini kendi boşadı ayrı şehirlere gittiler. Sonra olmadı çocukda var eşini tekrar çağırdı aynı evde ayrı odalarda kaldılar. Eşi yanına sevgilisini getirirdi içeride sevişirken oda çocuğuyla yan odada kalırdı bazen sevgilisi bunu eve istemez sokakda onların evi boşaltmasını beklerdi. Çalışıyordu ama evliliğe bi faydası olmadı. Şimdiye kadarda en az 5 kişinin koynundan geçti ama evlenemedi.
çalışan kadın la azda olsa alakası var evliyken yeni işe başlyan kadın özgüveni geliyor ve artık kendikendine yeteceğini düşünerek boşana biliyor ve özgürlük düşüncesi enfazla kadını boşamaya itiyor . arapkültürünü üzerimizdeki etkisi ni kabullenmeyen boşanmayı tercih ediyor ve bunu kaldıramayan geri kafalılarda sonuçu çok kötüye götüre biliyor
Çalışan kendi ayakları üzerinde durabilen ne istediğini bilen kadını zor kandırdığınız ve size tahammül edemediği katlanmadığı için evliliğini bitiriyordur , birazda suçu kendinizde arayın çalışıp çalışmamasında değil .Ne yapsın ezik gibi herşeye katlansın mı ?
Mali olarak öyle görülüyor ama herşey maddiyat değil. Çok mağdur olanı gördüm yaşam olarak.
Kadın kandırılmak için yaratılmıştır. Erkek ve kadın farklı konularda farklı düşünürler. Erkek ilişki konusunda saf olsaydı liderlik vasfını kaybederdi. Kadın nerde olmak istediğini düşünmeli. Evliliğe hazır mı acaba kendine sormalı. Evlendiği erkeğin durumunu bilerek evleniyorsa evet katlanmalı!
yoksa hiç bulaşmamalı.
Durumunu bilsen de kabul etsende bir noktadan sonra katlanmak zor gelebilir , tut ki vazgeçti , değmeyeceğini anladı ...
sonra pişman olan yine kadın oluyor .
öyle sanın ...
:)
Ekonomik gücü olursa daha kolay olur kadın için.
Erkek kadını aldattı diyelim ki, hiçbir kadın bunu kabullenemez. Tabii ki boşanmak ister. O kadın çalışmıyorsa boşandığında geçimi daha zor olur, boşanmayı bir kez daha düşünür, belki de boşanamaz. Ama çalışıyorsa onun için daha kolay olur. Erkeği de çok güzel cezalandırır. Ben bunu kastetmeye çalışmışken sen bunu anlamıyorsan bu da erkeklerin ne kadar cahil olduğunu gösterir...
Cevap
6Cevap
Evet, ekonomik gücün, bayana bu gücü verdigi aşikar. Ben bununla baglantiliyorum. Ama sirf ekonomik güc korkusuyla sürdürülmek zorunda olan evlilikleri de evlilikten saymiyorum ben acikcasi. Bosanmak kötü bi evlilikten daha iyidir bana göre. Yani birebir bi etken degil tam olarak. Amac degil araç yani ..
Mutlu olunmayacaksa evlenmenin anlamı nedir o zaman? Ben evleniyorsam başkası olmayacak artık düzenli bir hayatım olacak derim. Peki kadın ne der ki?
Erkek gururuna yediremiyor.Küçüklükten beri hep üstün varlık olarak yetiştirildiği için.Ama kadın çalışmalı.Bu hayatta başına neler geleceğini bilemezsin.
Tabiki çalışmalı. Üstün olarak yaratılmış zaten . Bunu görememek biraz saçma olur. Sadece biçilen roller farklı.
İki taraf da sevgi saygıyı kaybetmezse devam eder.
kadın meslek sahıbı olunca erkegı takmıyor kafasına gore takılıyor ozgurum dıyor e sonucunda kavgalar hurgur tartısmalı gunler olusuyor anlasamıyoruz denılıyor hoopp bosanmaya gıdılyr
Bu yazıyı bir kızdan mı duyuyoruz? Evet genel olarak doğru yorum. Ben çalışmasından yanayım ama evlenecekse hazır olmalı, çünkü ben de onun için geçmişimden hareketli yaşantımdan vazgeçeceğim. bunlar kolay şeyler değil hele erkek için.
galiba öyle oluyo kadın özgürlüğü elinde biri oluyo erkeğe muhtaç olmuyo sözunu esirgemiyo bide şöle bi ddurum da var birbirlerine fazla zaman ayıramıyolar buda evliliği bitiriyo
ikisi de memur olursa ancak :)
Yok öyle birşey eve fazladan para giriyor erkekte memnun bundan çaktırmıyor * . *
kadın çalışmalı tabiki mecbur
2 tane geometri sorum vardı benim ama cevaplarım dersen yollarım
nasıl?
alakası yok ama kadının kendine olan özgüveni daha bi artıyor
buda onda karşıdındakini çoğu zaman takmama hissi uyandırıyor
yami tamamiyle kişilik meselesiyle alakalı
Olabilir.Ekonomik özgürlüğünü kazanan kadın kimseye minnet etmediğinden hatta bunu fazla abarttığından boşanmalar olabiliyor malesef.
Böyle diyorsunuz ya evliliğe olan umudum hepten kayboluyor.
Genelleme yapmıyorum da boşanma oranları bunu gösteriyor
kadın çalıştığında hiçbir şeye karşı korkusu olmuyor. eşinden memnun değilse bırakabiliyor özet bu
ee sonra?
sonrası mı var işte evlilik bitiyor.
sonra boş yere mağdur oluyor kadın. mağduriyet yok aslında ama kanun öyle diyor
Kadın çalışmadığında da boşanma olabilir,
Düğün için yapılan taksitler,borçlar tek taraflı ödemek zor. Huzursuzluk olur.
dğün düşünmüyorum karşı tarafı idare edebilirsek
Çalışan kadının ekonomik güçü olacağı için sabrı az olabilir ama kişilik meselesi bu !
kesinlikle evet çalışan kadın daha özgürlükçü oldugu için boşanma vakaları daha çok oluyor
çalışmayan kadından boşanırım ben...ev hanımı diye bir meslek yoktur...
kim eksiledi beni? ya yobazın biri ya da yolunacak koca bulup yan gelip yatmayı düşünen bir yiyici kız..
yok efendim para 2. plandaymışl, yok paranın değeri yokmuş, önemli olan aşkmış. vs. vs.. bu kadınlar 2 değil 3 yüzlü
kadın çalışıyorsa ve ekonomik özgürlüğü var ise evet
Malesef evet örn ben çalışıyorum bende erken boşalma sorunu var...
çalışan kadın daha özgürdür.
Evlilik özgürlüğün kısıtlanmasıdır.
olabilir olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar