Evet arkadaşlar uzun zamandır aklıma takılıyor bu konu ve şimdi paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum.Konuya şöyle başlıyım;Önceki gibi dini umursamamaya başladım mesela ezan okunurken önceden müziğin sesini kısardım veya yattığım yerden doğrulurdum ama şimdi bunları yapmıyorum ve bunları yapmıyorken vicdan azabıda duymamaya başladım sanırsam.Mesela en son cumaya ne zaman gittiği mi unuttum evde hiçbir işim olmasa bile gitmiyorum birazda zor geliyor tabi.Ve bu dinci olan tipleri gördükçe abiciler gibi ve onların söyledikleri şeyleri duydukça hemen karşı saldırıya geçiyorum ve o düşüncelerini çürütmeye başlıyorum mesela kot pantolonu yasaklamışlar kuranda yazıyomuş hesapta,bu bana tam bir saçmalık geliyor ve böyle şeylere inanmıyorum açıkçası.Mesela şeylerde saçma gelmeye başladı denizi ortadan ikiye ayırmak gibi şeyler onları duyuncada gülüyorum kndi kndime inanamıyorum çünkü,sorguladıkça dahada saçma geliyor ve sorgulamaktan korkar oldum aslında atesit olmak istemiyorum ama tam anlamıyla dincide olamam bunuda biliyorum çok karmaşık durumlar içindeyim ne olduğumuda bilmiyorum atesitmiyim ben şimdi?Ve sizin verdiğiniz cevaplarla aklıma gelmeyen birsürü şeyi daha söyleyebilirim şuan aklıma gelmiyor komik veya saçma gelen şeyler,yardımcı olursanız sevinirim ayrıca bi tane atesit arkadaşım var oda hep anlatıyodu önceden ben daha çok dine bağlıyken,işte yok öyle birşey inanma yalan hepsi v.s diye ama o zamanlar diyordum hadi lan ordan malmısın nesin falan ama gitgide onun düşündüklerini düşünmeye mi başlıyorum acaba bilmiyorum valla çok kararsızım yardımlarınızı ve cevaplarını bekliyorum sabırsızlıkla.Şimdiden teşekkürler...
Cevabın nedir?
Sen denizin yarılmasını imkansız görüyorsun ama dünyanın oluşumu evrenin bu kadar büyük olması kesinlikle kendiliğinden gerçekleşemez denizin yarılması devede tüy bile değil. insanların varlığı daha imkansız gözükmüyor mü? Biri sana gelip et parçalarını hareket ettirebilirim dese kesinlikle kabul etmezsin ama bacaklarımız bir mucize midir? Bizim hayatta olmamız bile Allahʹın varlığını kanıtlar insanlar herşey yolundayken bir anda ölüyor eğer zaten ruhani varlık olmasaydı insanlar bedenlerini en iyi şekilde muhafaza ederek ölümsüz olurdu. Din olgusuna gelince museviliğin üstün ırk kavramı diğer insanları altta görmeleri ayrımcılıktır ve Yaratıcın adaletine ters düşer bunun için musevilik geçersizdir aslında ilahi bir din ama bu saçmalikları insanlar uydurmuştur bundan dolayı hrustiyanlık başlamış ama bu din de insanlar tarafından çarpıtılmıstır. Allah‘a ortak tanrılar çıkarmışlar 3lü koalisyon mu ne diyorlar neyse eğer birden çok güç olsaydı anlasmazlıklar olurdu hristiyanlıkta birçok uydurma incil çıkmıştır buda bu dinin bozulduğunun kanıtıdır ve İslam gelmiştir mantıklı ve doğru dindir. En başından beri Hafızlarla Kur‘an ezberlenmiş ve insanların bu dini değişmesi böylece engellenmis olmaktadır aklında hala sorular varsa diyanetin sitesinden sorabilir veya kitaplara başvurabilirsin kesinlikle bu şüphelerle kalma araştır ve istediğin soruları sormaktan çekinme doğruyu hemen bulacaksın (yazımı cok beğendim :) dahada yazardım ama yoruldum bu yazımı başka dinden veya dinsiz kişiler tabi mantıklı olup önyargılarla yaklaşmayanları okursa müslümanlığa ısınıp arastıracaklarına eminim.)
01 Yorumla- +1 yıl
Hristiyanlığı savunan Christian beni neden engellediğini savaşmakla ilgili cümleyi hangi kaynaktan aldığını hristiyanlıkta 3 tanrı inancı saçmalığına nasıl inandığını ortaya gerçek olmayan bir sürü kul yapımı uydurma incillerin çıktığını ve bu yüzden bu yazdıklarının ilahi bir kaynaktan olmadığının farkında olup olmadığını sormak istiyorum. Dostlukla ilgili olarak gayrimüslimler hiçbir zaman müslümanlarla dost olmak istememiş ve müslümanları inançlarından vazgeçirmek için ellerinden geleni yş
En İyi Cevaplar
Yok kardeşim. Sen araftasın. Seni bir müslüman yapmaya çalışmayacağım. Olursan ne mutlu bize orası başka mesele. Şimdi bana biraz kulak vermeni istiyorum. Öncelikle bir dini veya inanca mensupsan örnek olarak kendine etrafındaki müslümanları alma ne kadar ben müslümanım deselerde. Örnek alacağın kişi o dini veya inancı ortaya çıkaran, temsil eden insanı seçmek olsun. Ve bir dini tamamen kavrayabilmek için ki eğer bir semavi dinse bu en son Müslümanlık geldi tamam ama bu insanın mantığına yetmeyebilri. Şüphe edebilirsin. Açıcaksın 4 büyük kitabı okuyacaksın. Peygamberlerin söyledikleri sözleri dinleyeceksin. Etraftaki her insan mensup olduğunu dini ya hocasından ya da kulaktan dolma biliyor. Bana göre bu bir dine mensup olmak değil. Açıkcası bu beni ilgilendirmez de. Ben bir Müslümanım. Fakat alkol de alıyorum yeri geldiğinde. Bu beni dinden çıkarmaz. Bana kimse tek bir laf edemez. Bu Allah'ın işidir. İnancıma göre beni cezalandıracaktır. Ama yeri gelir duamı da ederim Kur'an-ı Kerim de okurum. Ben bir örnek değilim yani. Örnek de olamam zaten. Olabilecek pek bir insana da rastlamadım. Benim sana tavsiyem yaşayana değil yaşamayana sor bu soruları. Eğer kendine her ben örneğim dediğin kişiyi alırsan bu paradokstan kurtulamazsın. Ne Müslüman olursun ne Ateist ne de Agnostik. Arafta olursun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkimse sana sen ateistsin sen müselamansın yok sen şusun busun diyemez.bunu kendin belirleyeceksin.ama ben kendi dini inancıma göre anlatmak istiyorum
dinden soğumanın nedeni dinine bağlı olmaman bu yüzden şeytan seni etkisi altına kolayca alabiliyor.peki hiç düşündün mü beni kim yarattı ? ben niye böyle yapıyorum eğer bizi yaratan yoksa ben nasıl geldim dünya nasıl oluştu ? sen seni yaratana saygısızlık yapıyorsun nefsin o kadar sarsılmış ki en küçük bir şey olsa dinsizlik konusunda hemen aklına o fikir yatıyor.belki de senin için dinsizlk işine geliyordur evnide yatmk namaz kılmamak ezan okununca müzik dinleemk.ama ezan okununca o müzik keyfi sana okadar tatlı gelrki bunun nedeni şeytanın o miziği tatlandrmasıdr yattığın yerin daha rahat gelmesidir.ama 2 dakikalık müziği kıssan ne olacak ezan bitince tekrar dinlersin 10 dakika namaz kılsan ne olacak o çok değerli vaktinden ayırsan ? iki müzik az dinle namaz kıl sonra müzik dinlemene devam edersin. müziğin telefisi olur faakat namazın olmaz. yarın bir gün ölünce yaradanına nasıl hesap verceksin ? yaptığınız şeyleri düşünerek yapın bunun yarın bir gün hesap vermeside var.
sana dinsizlik bir şey kazandırmaz fakat allh a gönülden inanmak sana cennetin kapılarını açabilir. allah seni kötü yoldan ayırsın.01 Yorumla
+1 yılİmanın Şartları
1-Allah'ın birliğine inanmak.
2-Meleklere inanmak.
3-Kitaplara inanmak.
4-Peygamberlere inanmak.
5-Ahiret hayatına inanmak.
6-Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak.
Buyur güzel kardeşim.İnanmanın şartları bunlar.
Tamam?:)26 Yorumla- +1 yıl
:)Bak,ben senin kalbini bilemem.Sana inançsız da diyemem,inanıyorsan,benim yıkımım olur Allah muhafaza.
Sana okuman için bir kitap söylemek istiyorum.Emine Şenlikoğlu,Gençliğin imanını sorularla çaldılar...
Umarım okursun. - +1 yıl
Tam da anlattığın sorulara cevap niteliğinde.
Ondan ayrı bi'örnek vereyim,mesela,Allah'ı neden göremiyoruz?
Bu gibi soruların da cevapları var.:)
Senin sorunun psikolojik gibi,nasıl desem...sanki ben dindar olamıyorum.Dindar kesim de beni dışlıyor.Önemli değilim.Bu ruh halindesin gibi? - +1 yıl
Yanlis tespit :) Dindar olamiyorum diye takmiyorum aslinda olmakta istemiyorum ayric dindar kesim bnden uzak dursun :) Zaten istesemde oyle asiri dinci vs olamam icimde yok oyle yasayamam ben sinirlar koyamiyorum kendime at gozlugyle bakamam olaylara allaha sukur kafamiz var ve calisiyor :) Niye beyinleri nohut kadar olan abiciler gibi birseye bagnazca baglaniyim ki :)
- +1 yıl
Yol gerçek ve yaşam isa mesihtir
başka hiç kimsede kurutluş yoktur ne bu gögün altında ne başka bir yerde isa mesihten başka kurutuluş yolu yoktur.
ey bütün yorgunlar ve yükü agır olanlar bana gelin sie huzur veririm boyundurgumu takının benden ögrenin ben yumuşak huylu alçak gönüllüyüm canlarınızı huzura kavuşur bana gelin
İsa mesih
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
10Cevap
Muhtemelen de arkadaşının düşünceleri seni oldukça etkilemiş. Öncelikle Kur'anı Kerim'deki ayetleri, dindeki hükümleri anlamaktan ziytade imanın şartlarına sırayla inanmış olmak gerekir. İmanın ilk şartı Allah'ın varlığına ve birliğine inanmaktır. Bizlerin onun yarattığının farkına varmaktır. Onun mükemmel, her şeyi yapabiliecek kuvvete sahip olduğunu bilmektir. Sen eğer buna inanıyorsan zaten kafandaki diğer soru işaretlerini de kendi kendine çözersin. Allah'ın gücü her şeye yeterse, denizleri ikiye ayırması hiç de şaşılacak bir şey gelmiyor bana. Demek ki imanın şartlarını önce iyi bilmek ve kavramak gerekir. Kur'anın Türkçesinden dini öğrenmeye çalışan insanların ateist ya da başka inançsızlıklara sapması kaçınımazdır. Çünkü herkes okuyup anladığına göre yorumluyor, sonra da İslam'ın saçmalığından söz ediyor haşa !
Bizler Arapçayı anadilimiz gibi dahi bilsek yine de İslamı kendi kendimize öğrenemeyiz. Çünkü peygfamberimiz zamanında sahabe sürekli ayetleri peygamberimize sormuştur. Öyle olmasaydı peygamberler gelmezdi. Sen de dinden çıkmaya doğru gitmişsin. Sana kafir oldun demek istemiyorum. Sadece kafandaki soru işaretlerini gidermek için biraz yardıma ihtiyacın var. İstediğin bir soru varsa sorabilirsin bana özelden. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.00 YorumlaBende sen gibi sogumuştum böyle islamdan kardeşim herkes inancında özgürdür kimse kimseyi eleştirecek kadar günahsız lekesiz değildir... ben islamı kaynagından araştırdım ve sogudum yok hristiyanların kanı helalmıişte,sonsuza kadar onlarla savaşınmışta, islamı hak din olarak kabul edene kdar savaşacakmışsızda onlarla çocuga anlatsan güler bunlara
210 Yorumla- +1 yıl
Ahirette görüşürüz:)
İyi aldanmalar. - +1 yıl
İslamcılar, her hususta olduğu gibi, hoşgörü ve insan sevgisi konularında da İslam şeriatının “en mükemmel” bir din olduğunu öne sürerler. Oysa söyledikleri gerçekdışıdır. Onların bu yalanlarını ortaya vurmak üzere şu birkaç soruya göz atalım. Muhammed’in söylemesine göre Tanrı, yeryüzünde tek din olarak İslam kalana kadar kafirlerle savaşmak gerektiğini bildirmiş, şöyle demiştir: “Ve savaşın onlarla! Ayrılık-kargaşa (fitne) ortadan kalkana ve din tümüyle yalnızca Tanrı’nın dini olarak kalan
- +1 yıl
“Ey Müslümanlar, Yahudileri ve Hıristiyanları dost olarak benimsemeyin; onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa, o da onlardandır.” (Maide Suresi, ayet 51; Al-i İmran ayet 28; Nisa , ayet 144.) Dikkat edileceği gibi, Yahudilerle ve Hıristiyanlarla dost olan Müslümanlar, “onlardan” sayılmakta, yani “kafir” olarak damgalanmaktalar!
Yahudi ve Hıristiyanlara selam vermeye başlayan ilk siz olmayın.Yolda onlardan biriyle göz göze gelince, onları yolun kenarına zorlayın - +1 yıl
incilde sevgi ve insanlık barışı üzerine ayetler
Kötülüğe kötülükle karşılık vermeyin. Herkesin gözünde iyi olanı yapmaya dikkat edin. Herkesle barış içinde yaşamak için elinizden geleni yapın. (Romalılara Mektup, 12:17-18)
Her bakımdan alçakgönüllü, yumuşak huylu, sabırlı olun. Birbirinize sevgiyle, anlayışla davranın.( Efeslilere Mektup, 4:2)
Kardeşler, boş gezenleri uyarın, yüreksizleri cesaretlendirin, güçsüzlere destek olun, herkese karşı sabırlı olun. Sakın kimse kötülüğe kötülükle karş
ateist felan değilsin sadece dinin sömürülmesinden usanmışsın bu sebeble kendi içinde sadece doğru olan kısımları ayıklamaya çalışıyosun vücudu mikrop girince antikorların saldırya geçmesi gibi sana saçma gelen fikirler mantığın almıyor almakta istemiyor o kadar
10 Yorumlayaratıcı bir güce inancın var ama dine inancın yoksa deistsin .. tanrı vardır dinler göndermiştir diyorsan teistsin .. tanrı da din de yoktur diyorsan ateistsin .. birden çok tanrı vardır diyorsan politeistsin .. seç işte üzerine yakışanı .. ben deizmle panteizm arası bir yerdeyim. .
00 YorumlaKararsızlık durumu ve önceden inanıp sonradan inancın azalması olayı genelde ateistlik değil de agnostisizmdir. Yani tanrının varlığının veya yokluğunun bilinemeyeceği. Agnostik olduğunu düşünüyorum. Bu sorgulama dönemlerinden de herkesin geçtiğini düşünüyorum. Yalnız değilsin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 613 cevap paylaştı. yazdıgın seylerde mantıksız hıc bırsey gormedım. benımde zamanında boyle seyler basımdan gectı. bazen isyankar oldugum zamanda bazende bırsey olmasına gerek kalmadan bilinçaltımın kendını sorguladığı zamanlarda. sorgulamaktan korkma bı cübbeli ahmet hoca oku bı devrımcılerı oku bır faşistleri oku bin ateistleri oku. kararını kendın ver körü körüne inanmaktan daha iyidiri. ben hepsını okudum her yola gırdım ama kararımı verdım. senden kendın verebılırsın
10 Yorumla:D dinin sahibi o abiciler falan gibi göründüğü için onlara karşı gelince isyan etmiş gibi hissetmişsin sadece.ateist falan değilsin.aklına takılan falan ne varsa araştır öğren işine gelirse inanmaya devam et gelmezse inanma.kimseyi baz alma kendinden başka
00 Yorumla
+1 yılateist olamazsın sen zamanımı harcamayın.
vay arkdaş şüphelerim var cart curt yapıp sonra tekrardan imana dönenlere ayrı bi gıcığım. olm maden inancan ne zırvalıyorsun.
şunu bi anlayın din mantıklı olmak zorunda değil.tanrı adil olmak zorunda değil. tanrı merhametli olmak zorunda değil.eğer tanrı varsa kayıtsız şartsız inanmak zorundasın sıkıyosa inanma.
ha şimdi din sorgulanmaz bunu kavra önce.sorgulayacaksan reddet.reddetmeyeceksen sorgulama.10 Yorumlasenin yolun yol değil açbiraz kurab falan oku kendını dınıne baglıcak seyler yap bıde o arkadasının dedıklerını ıkıderbır kafana takıp drma ondan bole olmussundr
10 Yorumla- 00 Yorumla
sen bi kuranı okusana. tam olarak karar vermene yardımcı olur. iyice uzaklaştırabilir dinden.
022 Yorumla- +1 yıl
İşte bende sırf Christianın dediği şeyler yüzünden inancımı yitirmeye başladım gerçekten öyle şeyler yazıyorsa sizce saçma değil mi? Bırakın inanan inansın inanmayan inanmasın hani herkes özgürdü doğru yolu seçmek insana bırakılmıştı?Peki ya bu ne yok kafirleri öldürün savaşın hristiyanlar kabul etmezse öldürülmeliymiş falan saçma geliyor bana böyle şeyler
- +1 yıl
Kardeşim istersen ekle beni düşüncelerimi paylaşırım seninle bu konuda daha derin her neyse şunu deyim kısaca herşeyi anlatırsam saldırıya maruz kalırız yobazların
imam bana gelmiş sen ayet yorumlayamazsın kafir olursun diyor hani diyorum nerde yazıyor gelmiş fetva öyle söylüyor bende dedim fetva denen şey insan buyrugudur insanın sözüne mi inanacaz yoksa allaha mı diyorum.imam efendiler pek sevmez bunu
ayrıca gelmiş kuranı türkçe okuyamazsın o kuran değil arapça okuyacan neden arapaça okyum - +1 yıl
Arapça kuran okuyunca ne yapam ben papagan gibi okduugmu bile bilmiyorum işlerine gelmediği için tükçe kuran okunmasına karşı bunlar yoksa kuranda yazılanların anlaşılmasını istemiyorlar mesela yahudileri hristiyaları dost edinmeyin diyor çogu müslüman bu ayeti onlarla dost olmak günah diye referans verir ama işlerine gelmeyince bir hrstiyana burdan kasıt onları taklit etmeyin diye dansözlük ediyorlar ayet çok açık ve net yazana mı inanacaz yoksa yapılan ayet yorumuna mı ?
- +1 yıl
ben bu konuları çok tartıştım imamlarla da tartıştım hafızlarla da hepsi dansözlk yapmaktalar bu konuda hem derle dinde zorlama yoktur diyerek islam barış derler hem aynı kuranın kafirleri buldgunuz yerde öldürün,hak dini kabul edene kadar onlarla savaşın diyen sözleride kanıt göstererek cihadı emrediyorlar işlerine geldiği gibi
- +1 yıl
öyle diyorsunda kendi inancında bilgisi olmayan insanların kafir dedikleri kişileri görünce vaiz olmalarına gıcık oluyorum hemen islam alimi kesilirler kardeşim bak kuran tek kitap incil değişti zebur değişti hükmü kalktı hemen vaaza başlarlar halbuki imamın sözlerini tekrarlarla bir kere bile hayatlarında incil tevrat görmeyenler islam vaizi olurlar bir gayrü müslüm görünce
- +1 yıl
peki. ben panteistik görüşe meyilliyim ( yani ateist falan değilim :)) atman ve brahmanın birliği, her şeyin tanrı olmasıyla ilgili yazılar var ondan sevdim sanırım. budizmle ilgili ( zen mesela ) onlarla ilgili yazıları da severim. neyse ben de kitabı yarım bırakmıştım başka şeyle uğraşıyordum döneyim kitaba.
umarım memnun kalırsın kitaptan. - +1 yıl
ne yazsam diye bakayım dedim de karar veremedim ama bi alıntı yapayım.
"ölümsüz ben; gökyüzünde parlayan güneş, boşlukta esen rüzgar, ocakta yanan ates, eve gelen misafirdir. ... o; çeşitli görüntülere büründüğü halde asla değişmeyen bir gerçektir, kudrettir."
"gördüğümüz her şey tanrı ile doludur
görmediğimiz şeyler de tanrı ile doludur.
var olan her şey tanrının tecellisidir
her şey ondandır ancak o daima aynıdır"
gibi.
ben de yaklaşık olarak aynı düşüncelerdeyım ama ateist değilim allaha kurana ve hz muhammede inanırım hz aliye de saygım sonsuzdur bunun dışında kim ne derse desin bir kulağımdan girer ötekinden çıkar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaa aynen bende öyleyim :D ateist miyim kararsızım :D ama ben deist olmaya karar verdim Allahın varlıgına inan , ama din'e inanma allah evreni yarattı ve bıraktı din ise peygamberlerin uydurmasıdır ! (kendilerini korumak için)
00 YorumlaKendini belli bir kalıba koymadan sadece araştır,öğrenebileceğin kadar çok şey öğrenmeye bak. A-teist insan zaten kendini bilir,böyle korkuları olmaz.
00 YorumlaFazla düşünmüyorsun olan şey bu biraz zihnini aç ve iyi düşün
10 Yorumlaçogu kişi bu kardeşimizi sorguluyor nedense ilgniç şey
10 Yorumla
+1 yılALLAHın varlığına ininıyormusun ?
11 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!