Sınıfta arkadaşlarımla otururken yanlışıkla Ateist olduğumu ağzımdan kaçırdım. Söylemek istemiyordum çünkü saçma sapan şeyler söyleyerek kendi inançlarına çekmeye çalışacaklarını biliyordum. Her Müslüman için söylemiyorum ama çoğu böyle yapıyor gerçekten beni gibileri vardır belki ve dikkat etmiştir mutlaka. Duydukları an gözleri kocaman açıldı tabii başladılar bir şeyler anlatmaya. Neyse susturdum onları sonunda. Ateist olduğumu öğrendiler, şimdi bana farklı davranırlar mı? Saygı duyarız diyorlar ama bana bakışları aynı şeyi söylemiyor. Benim gibi Ateist olanlar sizde deneyimlerinizi anlatır mısınız?
Cevabın nedir?
Hawking'in açıklamaları belki de ateistlerin Allah'ın varlığını kabul etmesine sebep olacak. Hawking, Kanal D Londra Temsilcisi Ayşegül Ekinci’ye verdiği röpörtajda : “Evrenin oluşumu bilimin gerçekliğine dayanır. Ama bu hiçbir şekilde, Bilim Kuralları’nı koyan ve onları da yaratan bir Tanrı olmadığı anlamına gelmez…” şeklinde konuştu. Hawking’in bu sözlerinin bilim dünyasında nasıl bir etki oluşturacağı merak ediliyor. Hawking'in, bilim ile bu kadar ilgili olup da 70 yaşına kadar Allah'ın varlığını kabul etmemesi zaten kocaman bir çelişkiydi. Dahası, Allah'ın varlığını kabul etmek için ünlü bir fizikçinin sözü değil, kainattaki mevcut olan her şeye bakmamız yeterlidir.
Bakın Bediüzzaman Said Nursi Allah'ın varlığını kabul etmeyenler için ne demiş: "İşte, ey tabiata saplanan ve bataklıkta boğulmak derecesine gelen gafil! Bütün mazi ve müstakbele ulaşacak hikmetli ve kudretli manevi el sahibi olmayan birşey, nasıl bu zeminin hayatına karışabilir? Senin gibi hiç ender hiç olan tesadüf ve tabiat buna karışabilir mi? Kurtulmak istersen, “Tabiat, olsa olsa bir defter-i kudret-i İlahiyedir. Tesadüf ise, cehlimizi örten gizli bir hikmet-i İlahiyenin perdesidir” de, hakikate yanaş."21 Yorumla- +1 yıl
Ateistlik bu tanrinin varolmadigini söylemez burda h varttps://m. youtube. com/watch? v=jlDZBo0aIgs 20.45 21.45
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana ne kadar saygı duyuyoruz deselerde yakında bak bu kız ateist diye yayılır takma kimseyi umursama he de geç bu ülkede ne kadar saygımız var deselerde saygıları yok elbet seni bir şekilde bazı kişiler kıracak ama aldırış etme
30 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı. sen niye cekiniyorsun onu anlamiyorum, ateistsen ateistim de yani. bunun yuzunden degisecek arkadaslarin olmaz olsun. farkindalar ailem musluman mesela ama oyle cakma muslumanlardan bastan tovbe et falan dediler etmicem yani diyorum oyle gecinip gidiyorduk simdi onlardan ayriyim. cevremdekilerin cogu agnostik pek de sorun olmuyor o yuzden.
00 Yorumla
+1 yılAteistsen eğer 1 şartla saygı duyarim inancına. Gerçekten dibine kadar araştırıp ölçüp tarttın mi ve karşıt düşünceyi de dibine kadar araştırıp tarttın mi eğer yaptıysan iyi yapmadıysan sen tam bir aptaldın demektir kulaktan doğma ateist derim sana anca
410 Yorumla
Soran+1 yılZaten arastıran insanların cogu Ateizm dusuncesine kapılıyor.
- +1 yıl
Soruya cevap vermedin
Soran+1 yılEvet arastırdım. Kulaktan dogma ateistsin desen bile umrumda olmaz :D Benim görüsüm kendime baskası icin degil.
- +1 yıl
Ha tamam eğer araştırdıysan sorun yok çünkü bazı insanlar sırf özendikleri için ateistin diyorlar ve ben deli oluyorum bu duruma. Ha kendi düşüncense ben karışmam orasına
- +1 yıl
Ben sadece KENDİ düşüncesini savunan herkese saygı duyarim benim saygı duymadigim tek insan tipi kulaktan duyma şeyleri savunanlar
- +1 yıl
Sadece ateist değil babası akpli diye akpli olana chp li diye chpli olana müslümanligi araştırmadan atıp tutanlara da karşıyım
- +1 yıl
1-Albert Einstein: Dinsiz bilim kör, bilimsiz din topaldır.
2-Bir tabiat kanununu ifade eden her formül, Allah’ı öven bir ilahidir” Marıa Mıtchell.
3- “Kâinat yaratıcısına olan inanç, ilmi araştırmanın en kuvvetli ve en asil muharrik gücüdür.” Albert Eınsteın.
4-“Gördüklerim, görmediğim yaratıcının varlığına inanmaya beni mecbur ediyor.” Emerson.
5- “Madem ki düşünüyorum o halde varım. Benim varlığım, Allah’ın varlığına delildir.” Descartes.
6- “Ben cıvaya bakınca yaratanın büyüklüğüne hayran oluyorum. Buna ne türlü hassalar vermiş? Bunları düşündükçe, aklım başımdan gidiyor. Bunları düşündükçe ne kadar aciz bir mahlûk olduğumu anlıyorum. Asıl dahi asıl yaratıcı işte odur, Allah’tır!” Edison.
7-"Doğa bilimleri bardağından içilen ilk yudum insanı ateist yapar. ama bardağın dibinde tanrı sizi beklemektedir!!!"
-Werner Heisenberg- (Nobel Ödüllü Fizikçi)
"Bilimsiz din kör, dinsiz bilim ise topaldır."
- Albert Einstein- - +1 yıl
Peki sen neyi araştırdın?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
46Cevap
Bu ulkede muslumanların yuzde 90ı muslumanlıgı bılmeden yasıyorlar.
Pek dindar olmayan bı ailem var. Ortaokulda parasız yatılı kazandım ımamhatıpte okudum. Yazları hoocaya gıderdım kuran okumayı yazmayı cok ıyı bılıyorum. Kuranı 6 defa hatmettım arapca. Defalarca kez turkce meallerını okudum. Farklı ulemalardan yorumlarını dınledım. Unıverste yıllarımda suleymancılarla yasadım. Iyı nıyetlı muslumanlar. Ateıst arkadaslarım hep oldu dındar arkadaslarım oldugu gıbı. Hıcbır ateıstın muslumanları olsun dedıgını duymadım. ama musluman kardeslerım kendınden olmayanı kesme pesınde.! Burası yerı degıl cok uzun mesele neyse bu ınanmama meselesı bıraz kafamı kurcalıyordu. Bız ınanıyoruz ınanmıyoruz falan denıyor. Sadece bılebılırız arkadaslar. Ve bıldıgım seyler ogrendıklerım bana sunu gosterıyor dinler sadece para için ınsanları kullanıyor. Toplumların kontrol altında tutulabılmesı onların korkuyla dısıplıne edılmesı ıcın olusturulmus yegane projeler. Herkes ıstedıgıne ınanmakta ozgur tabı ama kımse hıcbıseye zorlanamaz. Tanrılar sızı korkutmaktan baska ne yapıyorlar?06 Yorumla- +1 yıl
Süleyman efendi kurslarında okudun demek belkide cok arastrdın ondan mı oldu Bn sni yargılamıyrm
- +1 yıl
beynin nakavt olmuş ! ayrıca palavradan neredeyse uçacaksın önce müslümanlık kavramının manasını öğren sonra kur'anı hatim ettim okudum diyip salla ! tanrı ve Allah'ta çok farklı anlam içerir... tanrı yaratılmış yaratıcıdır ''Allah ise yaratılmamış yaratıcıdır'' ! islamda tanrı yoktur ! tanrınızın canı cehenneme sizlerde yanında !
- +1 yıl
@neskit ne güzel açıklamışsın, anlattıklarında o kadar çelişki var ki, yanlış yerde yanlış zamanda öğrenirsen ve gerçekten içine sindirmezsen senin gibileri piyasaya çıkıyor.
Benimde inanç durumum çok değişik çünkü müslümanlık çok acayip bir din çözmek zor ama güzelde yani. Ben şahsen inanıyorum Allah vardır birdir ama Allah'ı sevmiyorum saygım var ama nefret ediyorum ona karşı içimde nefret kin öfke var gideremiyorum, onun tarafında olmak istemiyorum onunda beni sevmesini istemiyorum. Allah'ın da beni zaten pek öenmsediği yok ben onun için bir sinek vızıltısıyım.
Allah aslında iyi değil çok acımasızdır, Merhameti çoktur deniliyor bence hiç merhemet sahibi değildir.
Allah a dua edeceksin ama gerçekleşmesini beklemeyeksin çünkü o dilek ağacı değil.
Sevdiği kullarını denermiş ya kulu onu sevmiyorsa napar. Kul onu onun malına mülküne değişmişse neden ısrar eder süründürmekte nasılsa sonsuz cehennemde yanacak 3 5 sene yaşasın dimi :)
Adaleti de varmış ben pek inanmıyorum buna çünkü okadar çok duyuyorum adaletsiz dünyayı.
Kimileri vardır Allah a inanır ama onun emir yasaklarına uymaz onu çok sever ona gerçekten tapar
Kimileride var onu hiç hiç sevmez emir ve yasaklarına harfiyen uyar işte ben buyum işin içinden çıkamıyorum.08 Yorumla- +1 yıl
Allah merhametsiz olsaydi Allah 'a hic bir insan kalkip merhammetsiz diyebilir miydi? Sinavsa sinav muhletse muhlet en ufak buyuk hatamizla zaman tanimadan canimizi alsa sorgu sualsiz cehenneme atsa nasil olurdu peki? duanin kabul sartlarini saglam kaynaklardan okumani arastirmani oneririm bide su var her istedigin hemen duada verilseydi bu kadar gelismis bir akil verilmezdi dua ettikten sonra aklinida kullanmanin gerekliligini dusunuyorum.. benim bildigim inanmagin icinde sevmekte var arastir istersen inanmagin ne demek oldugunu burada hata varsa bendendir tum guzel ve iyi seyler Allah'tandir
- +1 yıl
Allah merhamet sahibi değildir onun merhamet sahibi olduğuna sizin gibiler inansın ben inanmam.
Allah çok acımasız ve gaddardır açlıktan ölsen bir yudum su vermez insana he ben çalışıpda alırım o ayrı o zamanda Allah a ihtiyacım yoktur.. Cehennemi yaratan o içine bizleri atan o acımasız olanda o. Dua nın kabul şartları filan yok araştırdım hiç öyle birşey yok yalan sapsapa, Allah öz kullarının duasını kabul eder bizim gibi üvey kullarının kini değil.
He hemen dua ya icabet olmasın 20 yıl sonra olsun öküz ölsün :)
Dua kabul olmayınca bunda bir hayır vardır densin es geçilsin.
Dua kabul olmassa sevap vardır densin çokta tın sanki sevap umrumuzda bizim.
İnanmak ayrıdır sevmek ayrı sen iyi araştır bence sevmek içimden gelmiyorsa yapabilinicek birşey yoktur ama varlığını bilmek ayrı zaten bukadar felaket bir dünyayı ondan başkası yaratamaz. Allah tan olan şey sadece eziyet işkence esirlik ve zorluktur. Herşey Allahındır dimi ama acılar bizimdir. ;) - +1 yıl
Allah hakkinda boyle seyler soyleyerek bir yere varabilecegini sanmiyorum kalbte dunya sevgisiyle Allah sevgisi birlikte bulunmaz diye biliyorum hayata olumlu yonleriyle bakilmali Rabbine donup ne buyuk derdim var diyecegine derdine donup ne buyuk Rabbim var demek ne kadar guzel bir yaklasim. verdiklerinin kiymetini bilip sukretmek lazim hata varsa bendendir en dogrusunu Allah bilir
- +1 yıl
Bende bir yere varmak istemiyorum ben tek isteğimi istiyorum gerisi hikaye.. Bende Allah sevgisi yok zaten emir ve yasaklarına zorunlu uyuyorum mecburen çünkü hesabını soracak he şimdi söylediklerinide soracak ben ozman söyleyeceklerimi söylerim kendisine ama görmeden.
Derdim yok kinim nefretim var buda beni içten içe mahfediyorum tek sorumlusu Allahtır.
Rab büyük haklısın ama benim isteklerime gelince yoksundur.
Ben şükür ediyorum fakat şükür ettikte dahada çoğalıyor inadına yapanda Allahtır.
Allah benim için hiçbir şeyin doğrusu bilmesin lütfen ben ne istediğimi gayet iyi biliyorum saygılar.
çocukluk zamanlarında olur bu durum başta dışlamazlarsa sonradan bir şey olmaz unutulur die düşünüyorum.. herkes elbetteki benimsediği dini veyahutta dinsizliği seçmekte özgürdür..
ama dini bir duyguya sahip olmanın ve ibadet etmenin hiç bir zararı olmasa da eğer doğruysa ki biz Allah ın her şeyin yaratıcısı ve tek olduğuna Hz. Muhammed (S. A. V) onun kulu ve resulu olduğuna inanmadığımız zaman kayıp büyük olacağını düşünmen lazım.. islam da zaten zorlama yoktur.. isteyen cenneti istemeyen cehennemi seçmekte özgür.. ^ ^ bu yüzden Osmanlıda insanlar sorunsuzca geçine bilmiş ve hatta bir noktadan sonrada ülkenin birçok önemli yerlerine gelmiş ve Osmanlıyı yıkmada büyük bir rol oynamışlardır.. dierleri ise para ve şöhret gözlerini kör ettiğinden bu gaflete düşmüştürler..00 Yorumlaben bir şey demem saygı duyarım bu dünyaya biz sonuçta imtihan için geldik herkes kendisinden sorumlu haaa sana dinimizi güzelliklerini mucizelerini olanları bitenleri her şeyi anlatırım eger kafanı çalıştırırsan saten neyin dogru oldugunu anlarsın ve kabullenirsen ve allaha inanırsan ne mutlu bana bizim dinizimde herkese yer var gelirsen ne mutlu bize o senın düşüncen artık bidee bana bu ateistligi anlatsane bir nasıl birşey sizin gibiler neye inanır dininiz nasıl yani sizn bende sana bizm dinimizi anlatayıp karşılaştıralım bak bakalım hangisi daha mantıklı ne dersin
00 YorumlaAteistim ve bu hayatimda yaptigim en iyi tercih oldu. Bundan şüphesiz eminim.. aşağida yazan tioik yobazlar.. bunlara aldanma.. bu yobazlar yeri gelince en pis seyleri yaprlar.. sonra senin inancina laf ederler.. seni dine getirmeye calisirlar.. dinde hosgoru vardir derler ama hicte hosgorulu yaklasmazlar.. sana zorla bir tanri diretmesi yaparlar... bunlarin suratina ateist oldugunu vur ! Allah ve bunun gibi kelimeleri tartisma ortami olmadikca gunluk hayatinda kullanmaktanda cikar.. insanlar seni ATEIST kimligi ile tanimaya baslasin.. Unutma.. biz varsak Aydinlik var! Biz varsak Sanat var Ozgurluk var ! Biz varsak gelecek var.. yoksak Iran var, suriye var.. arabistan var... kafa kesmek var... siyah elbiseler altina giren insanlar var.. ölüm var aci var.. seytan dedikleri ve inandiklari seyi dunyada uygulayanlar var.. sen hicbirine kulak asma! NE MUTLU ATEISTIM DIYENE!
01 Yorumlaben insanlara saygı duyarım karışmam zira onları ikna etmek için hem kendi görüşümü hem onların görüşünü iyi bilmem gerekir ama bilirim ki konu çok karışık ve hakim olmak zor.. sen şimdi diyorsun '' olm siz çok mu biliyonuz islamı da bana tuhaf muamelesi yapıyorsunuz '' diye.. evet, insanlar inançlarını pek araştırmıyor tahlil etmiyor ama biri ateistim deyince ;
https://i.hizliresim.com/KdXEYZ.jpg
tribine giriyor.. eskiden olsa bende farklı düşünürdüm ama okudukça hoşgörüm artıyor insanlara karşı10 Yorumlasana tek tavsiyem yanlış anlama hayatın boyunca dinleri araştır, hepimiz öğrenmek zorundayız birşeyleri taki aklımız ermeyene kadar veya ölene kadar, saçma şeyler söylemiyorum sana, çok ateist tanıyorum ve arkadaşlarımda var sürekli konusuruz ama hep tartıstıgımız konu ben nietcheyi okurum marxı okurum ve bu gibi yazarları ve islam dininde kitapalrını okurum onların dediği ben marxı nietcheyi stephan ı okuyorum sadece diyor bende diyorum sadece tek taraflı olmazki islamıda oku karşılaştır karar ver bu adamlar bir yol seçmiş ve onlarda okuyorlar ve birşeyler hakkında daha geniş kavramlı tartışır olduk, ama yapılamsı gereken önyargısız okumak ki sonra birşeylerin farkına varılabilsin, arkadaşlarına gelirsek farklı gözle bakmaları normal
20 Yorumlabizim dinimiz islamda yüce kitabımızın bir ayetinde derki ; De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Benim taptığıma da sizler tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. ''Sizin dininiz size, benim dinim banadır''... (kafirun suresi)... bilmem anlatabildimmi ateistt !
01 Yorumla
+1 yılBenim Ateist arkadaşım var hiç birşey demiyoruz hatta gülüp eğleniyoruz :D Abi adamın ağzından benden çok Allah kelimesi geçiyor :D Allah sizi inandırsın, sizi yaratana kurban olayım en çok kullandıkları hatta geçen diğer arkadaşlarıyla cumaya bile gitmiş :D Ama her yerde söylemiyor sen din konusu açma yeter :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSizden kim onları dost edinirse, işte onlar zâlimlerdir.”
Ve daha birçok ayeti kerime var kardeşim. Allahu Teala cahillerden olmayın kafirlere yanaşmayın buyurmaktadır. Atalarımız "Pisliğe bulaşma üstüne sıçrar." demiş çokta güzel demiş. Bu tip şahıslarla pek takılmazsan senin için hayırlı olur İnşaAllah.
Sizin gibilere takılmak insanları helaka sürükler. İnanıyorsan da öleceğin zaman kıyametin kopacak ve o zaman ateistliğin sana kazandırdıklarını ve kaybettiklerini göreceksin.00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 806 cevap paylaştı.
+1 yılBak bu dünyada herkesten bir yere kadar gizleyebilirsin. Kimse sana karışamaz diye de kendi zevkini düşünmemelisin. Ateist olsan bile Allah yine vardır. Ki bu dünya bile bize geçici. Allah'a döneceğiz yine. Bu dünyada ölümlü olmamız bile Allah'ın kanıtıdır. Burada yaptıklarımızın hepsi yazılıyor ve öbür tarafta da sorgulanacağız. Sen arkadaşların kadar Allah'ı da düşün.
00 Yorumla
+1 yılAteistler yargılanmaz, ateistlere şaşılır sadece. Anlamakta güçlük çekilir, bu yüzdendir bu tavır.
Allah hidayet versin ne diyim.30 Yorumla
+1 yılönündeki 10 yıl daha türkiyede yaşarsan yapacağın şey basit. tamam müslüman oldum susun diyeceksin :)
Savaşmaya çalıştıkça dahada dibe batacaksın çünkü yargılamayı seven bir toplumdasın30 Yorumla
+1 yılBen de ateistim. Aileme karsi söyleyemem bunu ancak okulumda sinifimda hayatımda çok fazla (tahmin ettiğim turkiye ortalamasına göre) ateist olduğundan benim için çok sorun olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılEğer Onların , Yani Bizim Müslüman dinimizle İlgili Burdakı bazı üyeler gibi abuk subuk Konusursan Farklı davranırlar..
10 YorumlaZamanında imanimi çok sorguluyordum hatta dinden cikacaktim ve günah olan şeyler tatlı geliyordu rahat yasayacaktim ancak son anda döndüm bunun olumü de var genede sen bilirsin insallah bu düşünce ile ölmez sin
00 Yorumla
+1 yılgenelde ateist kızlar önüne gelenle yatıyor zannediyorlar o sıkıntı yaratabilir. bunun haricinde sana farklı gözle bakarlar illa ki
00 Yorumla
+1 yılBizimde lisedeyken sınıfımızda ateist bir kız vardı , hiç kimse bişey de demezdi açıkçası, gayet de iyi anlaşırdık sınıfça, ve yaşadığımız bölge de oldukça tutucu biyerdi yani
00 YorumlaBen USA-Detroit doğumluyum, çok insanla tanıştım, onemli olan iyi insan olmak, ateist, budist, herkes aynı yere gidio, sen tüm kalbinle yazmışsın, iyi bir insansın, gerisini boşverr
00 YorumlaNe olursan ol saygım sonsuz inancın ne olursa olsun benim kardeşimsin ister ateist ister müslüman ister kafir ister yahudi ne olursan ol beni yaradan Rabbim Bizlere neyi Laik Görüyorsa onunla yaşamayı bilmeliyizZz Kimseye Kulak Asma :)
00 Yorumla
1 yılAman bkşver ortam değiştir tak. a onları ben saygı duyarım sana
00 YorumlaBende deistim bir bakima ayni seyi yasiyorum. adamlar bas edemediler ateistlikten muslumanliga gecen birini cagirdilar ama yine bir sey degismedi:)
bos ver kafaya takilacak bir sey degil alisirlar00 YorumlaAllah'a Dua Et, Arkadaşlarım Bana İyi Davransınlar Diye
22 Yorumla- +1 yıl
şaka yapıyor olmalısın bu yorumla. atesit ve Allah'a dua :DDD
Saygı duyarım. Ama arkadaşlarından bazıları sana saygı duymamaya başlayabilir.
Elhd. müslümanım ama
Ben hiçbirşeye tapmamanın paraya ve maddiyata tapmaktan daha iyi olduğunu düşünüyorum.00 Yorumlaİnanç da inançsızlık karşılıklı saygı gerektiriyor. Herkes özgür olmalı
10 YorumlaBunlar fani işler kafana takma ben olsam öteki tarafı düşünürdüm. Allah doğru yoldan şaşırtmasın...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAteistin bir adi var bundan dolayi kesin farkli davranirlar insanlarin dininden dolayi birbirlerirni yargilayip kucumsemesi ayiplamasi ne kadar kotu hosgoru olmasi gerekiyor
00 Yorumla Onlara, Ateist olduğumu Allah biliyor sizi ilgilendirmez. De o zaman susacaklardir asdfghjks
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilem müslüman ben Müslümanım ama ev arkadaşım ayni zamanda 4 yıllık kardeşim ateist. Hiç sorun yok aramızda. Saklaman yanlış bence düşüncelerini anlaşılır şekilde açıklarsan sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılbenim arkadaşlarımın hepsi deist olduğumu biliyorlar ilk önce döve döve müslüman yapmaya çalıştılar baktılar olmuyor normal devam etik :D
00 Yorumla
+1 yılBen burada o kadar çok ateistten Müslümanlığa karşı hakaretler görünce ya da başka bir yerde ne SAYGI ne sevgi kaldı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMedeniyet seviyesi bu kadar bunlarin bende agnostizmi savunuyorum
Tanri varsa bile biz bilemeyiz
Bildigim bisey varsa oda hicbirsey bilmedigimdir10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim arkadas ortamimda bölümümüzden dolayi bu konular sık sık konuşulur cok yadirganmiyorum o yüzden inansalar bile onlar da sorguluyor ister istemez
00 Yorumlasende ateisliğin mantıklı olduğunu savun? ateistsen eğer zaten ateistliğin mantıklığını olduğunu savunurdun. sanırım biraz bilgisizsin.
00 YorumlaBende Ateistim Ne Olmus Yani Ailemin Bile Haberi Var
00 Yorumlal*n salla bende ateıstım kafana neden takıyonkı cahıl ınsan herseyı bılır ve elestırır zaten
00 Yorumlaİnsanları din dil rengine göre ayırmak çok ayıp senin kararın umarım senin için daha iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılSu an sadece kulları yargılıyor, yakında asıl yargıyı gorceksin nasıl oluyormus
00 YorumlaNefsini kontrol etmek senin ellerinde. Dusunmelisin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı. Yobaz çok gardaşım bu memlekette
00 YorumlaSaygim sonsuz. Deistim
00 YorumlaDeneyimlerim nefret etmeme sebep oldu.
00 Yorumlasiz neye inaniyorsunuz gardasss?
09 Yorumla
Soran+1 yılDeprem ve yangını yasadım ama yine inancım olmadı üzgünüm. :DD
Soran+1 yılAhaha oyle bir sey varsa tabii:)
- +1 yıl
Var tabii var Tartarus' u boylayacağız hepimiz ahahahhh 😂
- +1 yıl
elin adamı gelse ''olm zeus a inanmıyonuz ya götünüze kızgın şimşeği çakacak ehehe '' dese inanır mıydın? müslüman olarak daha hoşgörülü ve anlayışlı olman gerekmez mi? böyle mi insanları dine çekeceksin.. hem islamda tevazu sahibi olmak gerekir, belli mi olur belki o hidayete erer de bir gün sen dinden çıkarsın ha?
Allah yardimci olsun ne diyeyim
02 Yorumla- +1 yıl
ha s. iktir :D
+1 yılCuzzamli muamelesi görürsün
00 YorumlaAllah hayırlı etsin ozaman :)
00 YorumlaNeden ateistsin anlatır mısın?
06 Yorumla- +1 yıl
ve bir tane daha...
- +1 yıl
Neden ateistim? dünyaya bak elbet ateist olmak için bir sebep bulursun.. bulamıyorsan aramıyorsundur.. popon rahat sırtın pekse, birde ailen senin beynini din ile yoğurduysa.. gözün kendinden başkasını görmüyorsa.. dünyayı güllük gülistanlık sanırsın.. acılar seni bulmadıkça ufacık bir çikolota için bile göklere minnet duyarsın.. ama bir gün hasta olursan göklere değil hastahanedeki doktora yalvarırsın.. birgün birisi seni tehdit ederse gökleri değil akrablarını ararsın.. her kötü olayda gökleri unutup insanların tanrı olarak kabul edersin.. olay geçtikten sonrada inandığını iddia ettiğin tanrıya şükran duyarsın..
- +1 yıl
Hayat senin toton etrafında mi dönüyo saniyosun? sadece sen aci cekiyosun dimi? Aci cçekiyorum ateistim haha mantığa bak. Bence sizin isinize gelmiyor çünkü inanmak zor ibadet yapmak zor puff dünya kendiliğinden meydana geldi evrimlestik biz kuantum bing bang falan dimi:) bide bilimsel olarak aciklamiyor musunuz hastayim din bilime karşı dersiniz bide evet o yüzden Ibni Sinanin senelerce tip kitaplari Avrupada okutulmus. Muslumanliktan gec Hristiyan Yahudi farketmez hepsi tek bir tanriyi kabul ediyor dünyanın % kaçı oluyo bu bak bakalim netten bu kadar milyar insan salak inaniyor siz zekisiniz bir değil mi? Komiksin ya banane ister inan ister inanma ölünce görürsün orda var miymis yok muymus anlatirlar sana.. Ama gerci sen Tanriyi göremiyosun o yüzden yok dimi :) Agnostik dahil saygi duyuyorum ama bir insanin bu kadar salak olmasini anlayamıyorum net salaksin daha yorum yazmicam az beynin varsa düşün
- +1 yıl
Hasta olursam kimseye yalvarmam rahat ol senin o çok güvendiğin tip Aidsin kanserin çözümünü buldu mu? Anca süreci geciktirir bu kadar. Yogun bakimda doktor caresiz kalir ve ne der biliyo musun elimizden geleni yaptik ama Allah'tan umut kesilmez. Modern tipmis peh herseyin çözümü var ne kadar zekisin sen ya.. Bir insan nasıl yasar böyle boşluk ya bildiğin boşluk öyle ot gibi yasa kendiliğinden oldun vucudun kendiliginden oldu 27282728 tane organ kendiliğinden çalışıyor yav he he öyle tamam bay aci çeken ateist kardes :)
+1 yılSeni bir miksem imana gelirsin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. mutlaka farklı bir bakıs acısı olcak alısırsın
00 Yorumla
+1 yılumursama
00 Yorumla
+1 yılAllah kurtarsın :)
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!