Niçin aileleri memnun etmek bu kadar zor?

Sorun ailem hiç kimse benden memnun değil ne dayım ne teyzem ne annem ne babam kimsenin hayalindeki kişi olamıyorum,olmak istemiyorum.Babam her konuda çok beceriksiz olduğumu söylerdi zaten ama bu sefer başka yaptığım bir yemeği beğenmemiş beyfendi açtı ağzını yumdu gözünü ağzına ne gelirse söyledi "beceriksizsin,asla onun(burda en yakın arkadaşımın ismi geçiyor) gibi olamayacaksın,ölene kadar sana bakmak zorundayım benden sonra napıcaksın" vs vs.. takmamaya çalışıyorum ama bıktım yemin ederim kaldıramıyorum artık dışardan o kadar iyi bir babaymış gibi gözüküyor ki tanışan her arkadaşım çok şanslı olduğumu söylüyor oysa için bilseler kaçarlar.. yapmadığı eziyet kalmadı tamam dövmüyor etmiyor da (gerçi bi kaç kez tokat atmıştı bağırdığım için) bıktım artık sözlerinden bir an önce gitmek istiyorum annemin bana arka çıkmayışlarından bıktım ailemden her türlü üyesinden bıktım aile kavramından bıktım böyle bir aile istemiyorum.. lütfen ergenlik demeyin eminim herkesin ailesi karşılaştırıyordur ama her yaptığıma kızan bağıran eleştiren herkesin önünde küçük düşüren resmen başarısızlıklarından mutluluk duyan ve herkese anlatan bir baba istemiyorum sadece içimi dökmek istedim.
Niçin aileleri memnun etmek bu kadar zor?