Hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım, ne yapmalıyım?

Yaklaşık bir yıllık evliyim. Eşimle her evlilikte olduğu gibi zaman zaman tartışmalarımız kavgalarımız oluyor. Bir tane de çocuğumuz var. Daha önceki tartışmalarımızda olay büyüyüp ben sınır krizi geçirme noktasına gelince gözüm bişeyi görmezdi ve boşanmak istiyorum derdim. Eşim beni sakinleştirmeye çalışırdı, sınırım geçince söylediğim şeyin sadece sinirle ağzımdan çıktığını fark ederdim.

Bir defasında yine büyük bir kavga ettik ve babama anlattım durumu. Artık yaşadıklarımın ağır geldiğini söyledim. Ailem biraz fazla tutucu, babam seni ben elimle vermedim ki şimdi alayım, boşanırsan nasıl rezil olacağımızı biliyorsun dimi dedi, ve o düşüncemden vazgeçmem için uzun uzun konuştu hatta sırf elaleme rezil olmamak için bana yalvardı. Babamı ilk defa öyle görünce üzülmesine dayanamadım vazgeçtim.

Eşim boşanma konusunda ailemin kapısının bana açık olmadığını gördü o kavgada. Sonra birkaç gün önce çok önemli olmayan bi sebep için benimle tartıştı, uzamasın diye elimden geldiği kadar susmaya çalıştım ama o büyüttükçe büyütüp ben yapamıyorum boşanalım dedi bana ilk defa. Ondan ilk defa böyle bişeyi duyduğum için yıkıldım resmen... Döndüm kaldım ve sadece tamam boşanalım dedim. Bir iki gün sonra belki nankörlük etmişimdir hata bendedir belki dedim ve özür diledim. barıştık. Bugün şehir dışına çıkması gerekiyordu, eve gelince telefonuyla hiç uğraşmadığı kadar çok uğraştı, benimde dikkatimi çekti ve telefonunu istedim. Bişeyler yapıp telefonu önüme fırlattı. Sonra yine dakikalarca bağırıp çağırdı ve*git dedi bana. Bu gidişle o olcak zaten dedim, boşanalım ben senin yüzünü görmek istemiyorum dedi. Tamam git dava aç boşanalım dedim. Sen açıçaksın, bundan sonra eski ben olmiycam herşey değişçek dedi ve uyudu.

Kendimi o kadar çaresiz hisediyorum ki, çikip gitsem babam rezil olçam diye kabul etmez beni, çocuğumu alıp kendi hayatımı kurayım desem, daha bir aylık çocukla bi iş bulup düzen kurmam imkansız, o kadar bunaldım ki artık kendimi öldürmeyi düşünüyorum ama gözüm arkada kalacak, çocuğum ne olacak bilmiyorum...
Hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım, ne yapmalıyım?