26 yaşında genç sayılabilecek bir insanım ve önlisans mezunuyum, bunun yanında yeterliliğimi ve yeteneklerimi kanıtlar nitelikte olan bir ustalık belgem ve bir çok sertifikam bulunmakta. Buna rağmen 1.5, 2 yıldır kendi vasıflı olduğum alanımda (Bilişim) yaptığım onlarca iş başvurusunun neredeyse hiçbirinden bir geri dönüş almadım, aldıklarımdada son derece komik ve yasadışı iş şartları sunmalarından dolayı kabul etmedim. Bunun üstüne başka sektörlere yönelmeye çalıştım ve bir işe tam girmiş, geçici kadrodan kalıcı kadroya tam geçicekken karşıma 2.5 yıl tecilim olan askerlik çıktıği için işe alınma sürecim durduruldu. Askere gideceğim, burada bir problem yok, sadece gitmeden önce birikim yapmak istiyordum fakat olacak gibi gözükmüyor. Artık gerçek anlamda hayattan ne beklemem gerektiğini bilmiyorum. Benden çok daha eğitimsiz ve genç kişilerin güzel pozisyonlarda olduğunu gördükçe hayatı sorgulamaya başladım, çaresiz hissediyorum, önümü görmekte zorlanıyorum ve çok yoruldum. Bu saydığım sebeplerden dolayı insanlarla olan ilişkilerim bile istemsiz bir şekilde bozuluyor, güzel giden şeyleri bozma eğilimine giriyorum çünkü kendimi yetersiz, başarısız birisi olarak görmeye başladım ve şu yaşıma kadar hala elle tutulur bir işimin olmaması beni içten içe yakıyor, hayattan soğutuyor. Bu durumda olan insanlar cidden nasıl dayanıyorsunuz, nasıl bu kafadan çıkıp mutlu olmayı başarıyorsunuz? Bıktım, usandım, yoruldum. Tek isteğim mutlu olmak, kendi eğitimini aldığım, vasıflı olduğum işi yapmak.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Merhaba.. çok şükür sağlıklısın çalışabiliyorsun. Senin yorunda olmak isteyen çok var. Emin ol senden genç olanlar anası babası zengin olan kişilerdir. Kendini asla küçük görme her şey maddiyat değildir. Standartlarını yükselt hayat kalitende artmış olur her şey kafada bitiyor güleceksin belki dediğime ama inan öyle seçici ol işinde profesyonel ol ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama daha üst pozisyona at kendini sonrasında daha iyi bir yer gibi vs.. hayat bu herkes aynı raaddede olacak diye bir şey yok arkadaşım üzme kendini 🌸
Bilişimciyim, iyi seviyede teknik bilgisayar bilgim var. Insanlara sorsan bu sektörde iş olanakları çok geniş ama öyle değil. En azından benim açımdan öyle olmadı. Bu sektörde çalışıpta çözemedikleri bazı konularda benden yardım isteyen tanıdıklarım, benim sahip olduğum bilgi birikiminin belki yarısına bile sahip olmayıpta sektörde yerini almış insanlar var. Hani ciddi anlamda aklım almıyor artık neyi yanlış yapıyorum, ne eksiğim var diye kendimi düzenli olarak sorgulamaktan ve geceleri gelecek kaygısından kaynaklı ağlamaktan bunaldım. Beni hala bu hayatta tutan tek şey ailem, onlar olmasa çoktan pes etmiştim tahminen, yaşamak istemiyorum resmen, bunaldım, bıktım, usandım. Işimi yapamadığım için, çaresiz kaldığım için hiçbir şeyden zevk alamıyorum.
Herkesin gelecek kaygısı var inan ki her genç ülkede gelecek kaygısı yaşıyor emin ol ki. Şöyle düşün bir atkıyı örmeden o atkı olmuyor değil mi? İnsanlar ilmek ilmek işliyor o ürünü atkı yapmak için. Kariyer de o hesap. İlmek ilmek işlemeden zirveye ulaşamıyorsun maalesefki. Ülke ekonomisi kötü emin ol herkes kötü durumda. Her haline şükür et lütfen. Çok güzel düşünüyorsun ailen hakkında da. Ama dediğim gibi biraz sabır. Sabretmen gerekiyor yeterki kendine inan bir bakarsın hiç ummadığın anda gerçekleşir her şey isyan sakın etme. Yoksa Allah geciktirir. Geciktirirse de güzelleştirir orası ayrı ama isyan asla etme. Güzel şeyler olacak inan..
Bak ben insan kaynakları departmanında çalışıyorum ik müdür yardımcısıyım 24 olacağım kasımın 14ünde. Bundan önce de oysho mağazasında satış danışmanıydım. Borcum vardı ciddi ilişkim vardı çeyiz diziyordum yetmiyordu aldığım para. Sonrasında hayat standartlarımı yükselttim eğitimlere girdim sertifakalar aldım sonrasında Rabbim bana güzel bir iş nasip etti. Ama isyan asla etmedim inanki her şey güzel olacak ümidini lütfen kaybetme güzel kardeşim
Umarım olur kafanda cok düşünme askerligini yap. Bir belki güzel yollar acılır sana