Çok çaresiz hissediyorum, ne yapacağımı bilmiyorum?

26 yaşında genç sayılabilecek bir insanım ve önlisans mezunuyum, bunun yanında yeterliliğimi ve yeteneklerimi kanıtlar nitelikte olan bir ustalık belgem ve bir çok sertifikam bulunmakta. Buna rağmen 1.5, 2 yıldır kendi vasıflı olduğum alanımda (Bilişim) yaptığım onlarca iş başvurusunun neredeyse hiçbirinden bir geri dönüş almadım, aldıklarımdada son derece komik ve yasadışı iş şartları sunmalarından dolayı kabul etmedim. Bunun üstüne başka sektörlere yönelmeye çalıştım ve bir işe tam girmiş, geçici kadrodan kalıcı kadroya tam geçicekken karşıma 2.5 yıl tecilim olan askerlik çıktıği için işe alınma sürecim durduruldu. Askere gideceğim, burada bir problem yok, sadece gitmeden önce birikim yapmak istiyordum fakat olacak gibi gözükmüyor. Artık gerçek anlamda hayattan ne beklemem gerektiğini bilmiyorum. Benden çok daha eğitimsiz ve genç kişilerin güzel pozisyonlarda olduğunu gördükçe hayatı sorgulamaya başladım, çaresiz hissediyorum, önümü görmekte zorlanıyorum ve çok yoruldum. Bu saydığım sebeplerden dolayı insanlarla olan ilişkilerim bile istemsiz bir şekilde bozuluyor, güzel giden şeyleri bozma eğilimine giriyorum çünkü kendimi yetersiz, başarısız birisi olarak görmeye başladım ve şu yaşıma kadar hala elle tutulur bir işimin olmaması beni içten içe yakıyor, hayattan soğutuyor. Bu durumda olan insanlar cidden nasıl dayanıyorsunuz, nasıl bu kafadan çıkıp mutlu olmayı başarıyorsunuz? Bıktım, usandım, yoruldum. Tek isteğim mutlu olmak, kendi eğitimini aldığım, vasıflı olduğum işi yapmak.

Çok çaresiz hissediyorum, ne yapacağımı bilmiyorum?