öncelikle herkese iyi geceler arkadaşlar.umarım 23 senelik yaşamış olduğum durumu herkes okur fikirlerini söyler çünkü birilerine anlatmam fikir almam lazım.derdim aşk meşk konusu değil ailemden yana:(ailem disiplinli saygıya önem veren mesafeli ve sevgisini içte yaşayan bir aile tipi var.ben bunca sene annem olsun babam olsun her ikisindende bir sevgi görmedim.küçükken kucağına alıp sevmesini şefkat göstermesini çok istedim.elimden tutup bir parka yada bir markete gitmişliğim dahi olmadı hiç.bunları hiç görmedim yaşamadım.istediğim birşey olsun sesimi çıkaramazdım korkumdan.hiç sevgisini göstermedi babam.hep bi basklarına özendim benimde ailem böyle olsun dedim iç çektim ağlamışlığım dahi olmuştur yine ağlıyorum büyüdüm ama.şimdi de babam karşısına geçip konuşup sohbet etmeyiz soğuğum ona karşı.onun beni yetitirdiği gibi yaklaşıyorum ona ve çevreme mesafeliyim soğuğum.böyle olduğum içinde dertli halbuki beni böyle yapan bu duruma getiren kendisi ama bunu o bilmiyor.mutlu değilim.ailemin durumu iyi ve bana para vererek beni mutlu etmeye yüzümün gülmesini sağlamaya çalışıyor.mutluluğun parayla olabilecek birşeyin olmadığını görüyorum ve yaşıyorum.ben gerçek sevgiyi ve şefkati arıyorum.bana soruyolar neden gülmüyorsun sessiz sakınsın diye ama hiç kimse içimi ve ne yaşadığımı bilmiyor.ben sevgi arıyorum evleneceğim kişininde beni sevmesini bana bunu hissettirmesini istiyorum.ailemde görmedim eğer Allah nasip kısmet ederde evlenirsem kesinlikle ve kesinlikle ailemnin beni yetiştirdiği gibi yetiştirnicem.beni seven birinin olmasını çok istiyorum.bir yandanda korkuyorum cesaret edip birileri ile tanışmıyorum daha doğrusu 4 senedir kendimi eve kapadım içime kapanık bir duruma geldim. hayata bakış tarzım değişti ve ben bu halimden hiç mutlu huzurlu değilim.ben nasıl evlenicem?
Cevabın nedir?
+1 yılHayatda Insanlarin yasantilari farkli Tarzda oldugu icin duygulari olsun Aile yapilari olsun bunlar Kisilerin gelismelerinde cok önemli Faktörler ve bunlar dogrultusunda Kisilerin Hayatlarinda basarili olup olmamalarindada büyük Rol aliyor.
Senin durumunda böyle bisey ( Yazini hissedigim Asker Kizi dedim kendime yaniliyorda olabilirim) ama asil mevzu simdi Olaya bide söyle bakmalisin Yasin 23 yasin itibariyle Annenle Babanin yetisdigi Cag farkliydi ve onlarin Ailelerinden gördükleri Sevgi belki Sogukdu Saygi olsun bunlar cok farkliydi belki bundan kaynaklaniyor yada Ailenin konumu Is Adami bir Baban olabilir Konumu geregi Soguk. yani Nedenler cok farkli olabilir.
3.Mutlu olmak isdedigini belirtmisin herkez hayatda Mutlu olmak icin cabaliyor ve inan herkez göründügü gibi Mutlu degil olmaya Calisiyorlar.
4. Senin Kendini Odana kapatman Sana zarar
5. Duygularinin , Aklinin bukadar karisik oldugu bir Sürecde Saglikli bir Secim yapamasin Erkek Arkadasini secerken buda Seni Hüsrana iter.
uzatmayim burda bitiriyim .. Sen bi Düsün Cevap yaz.
2.Arkadaslarinla iletisim icinde olup onlarla Bowlinge gidebilirsin
3. Issiz bir yerde dikilip icindeki öfkeyi Korkulari bagirabilirsin Rahatlatir.
4. Spor yapabilirsin böylelikle Kafan dagiliri Rahatlarsin.
5.Cocuk Parkina gidip oradaki cocuklarin Mahsum bakislarini ve mahsum Temiz Duygularini Seyredebilirsin buda Senin farkli Düsünmene sebeb olur.
Ve cocuklarla oynayabilirsin03 Yorumla- +1 yıl
Bilgisayarda sorun cikdi o yüzden yazimi burda sonlandirdim umarim aciklayici olur.
Soran+1 yılcevabın bayagı uzun benım cevapta buraya yazmaz eklıyecegım eger kabul edersenız
- +1 yıl
Ekle sorun yok bekliyorum
En İyi Cevaplar
Bence evlenmeden önce psikolojik olarak kendini ayakta tutmaya çalış, emin ol senin gibi olup çok başarılı olanlar var, mesela benim ailem anaokulunu bitirdiğimde ayrıldı, annem hem annelik hemde babalık yaptı çok şükür aileden ve kendisinden durumu iyidir o yüzden beni hep en iyi şartlarda büyütmeye çalıştı yaptı da, babam olacak adam 6 7 yıl sonra geldi bütün derslerim 5 diye anneme inat beni okuldan soğutmaya çalıştı devamlı alıp gezdirdi araba verdi altıma para verdi daha ben ufakken birde. Sonra birgün önemli bir sınavım vardı ben götürürüm dedi okula kadar götürdü oraya gidince annene kimliğimi evde unuttum dersin dedi :) bende tamam dedim küçüğüm daha anlamıyorum aklımdaki tek şey derslerim yemek yemezdim dersimi yapmadan daha anlatmadığım bir ton şey var, öyle öyle hayat vurdu da vurdu bende bir süre sonra alıştım artık hiçbir şeye üzülmez oldum nerdeyse. Senin ailen yine sevmemiş bizim babamız olacak adam seviyor gibi yapıp para harcıyor ama sen kötü ol diye yapıyor. Ama hiç üzülmem hatta iyiki böyle oldu derim çok ders çıkarttım hayattan sende ders çıkartmaya bak zaten geri dönüşü olmaz, arkadaş çevreni iyi seçmen lazım, zamanlada illaki Allah kalbine göre birisini çıkartır karşına.
07 Yorumla
Soran+1 yılsu yasadımdan ne ders cıkarabılırım.senın yasamıs oldugun daha kotuymus baban senı kotu yola surekler gıbı Allah allah.neyse benım cıkardıgım tek ders evlendıgımde evlatlarıma boyle yaklasmamak ama nsıl olacaksa onların ıcınde yasayıp onların bana gostermıs oldugu egıtımden dolayı bende oyleyım sogugum bunu asmam lazım kı karsı kısınınde bana hıslerı olsun.yoksa kendımden sogutabılırım
- +1 yıl
Gibisi fazla. Yani ileride çocukların olduğunda onlara daha iyi bakmasını öğrenirsin hiç değilse seninde birgün çocuğun gelip böyle dert yanmamış olur, benimde kendime göre çıkarttığım dersler var, mesela ben babam olacak adama bile güvenmediğim için kimseye güvenmem. Kısaca düşün bu zamana kadar kimsenin bi yararını göremedin, şu dünyada bir tek sen varsın kendini nasıl kurtarabilirsin, belkide okuduğun bölümle ilgili ailende para veriyorsa iş kurabilirsin, bu hayatını değiştirirdi.
Soran+1 yılbende olmak ıstemem şu ankı gıbı ama bana yansıyor aılemın gostermısı yasatmıs oldugu davranıslar.gecmıste cok sey oldu okuma ıstegımı kaldıda dısardan okuyorum unıyı.
- +1 yıl
Hiç anlamam bazen sorarım madem adam gibi bakmıcan neden çocuk yapıyon amaç ne bununla havada atılmaz yani cidden merak ediyorum senin ailene bir lafım yok ama piyasada çok kanı bozuk insan var. Ama bunu yenmek zorundasın bende öyleydim içip içip ağlardım koca adammışım gibi görsen şaşırırdın ama yapacak birşey yok unutamazsın ama kaderine boyun eğip ileriye bakman lazım. Keşke değiştirebilmek kolay olsada değiştirsek. Kötü bir ailem var de ve kabul et önüne bakman lazım, 23 yaşındasın sonuçta.
Soran+1 yılkötü değil ya ailem bu yüzden sadece üzülüyoum.artık bir şekilde açılmam lazım başka çaresi yok
Aşk İlişkileri konusunda 603 cevap paylaştı. artık geçmişine takılma olan olmuş geçmiş. belki sende kalıcı izler bırakmıştır ama sonuçta farkındasın yanlışın neden kaynaklandığını ve bunu aşmak için çabalamalısın. güleryüz ve sohbeti, insanlarla iletişim içinde olacağın ve müşteri memnuniyetinin ön planda olduğu bir işte aşabilirsin. seni zorlayacaktır ama sonuçta bir şeyleri aşarsın. eve kapanmakla bir yol katedemezsin. ailenin verdiği zarardan daha fazlasını kendine veriyorsun farkında değilsin
01 Yorumla
Soran+1 yılbunun farkındayım evet herkes ıse gır sosyalles dıyor ama ıcımden yapmak gelmıyor.ben kendımı bılıyorum eger ıse gırersem sıkılırsam cıkarım.tuhaf bırı oldum boyle degıldım.gulerdım susmazdım hatta ama 4 senedır ne yuzum guluyor nede mutluyum
+1 yılAllah gönlüne göre bir yuva kurmanı ve mutlu olmanı nasip eder inşallah bazı yerlerde büyüklerin yanında çocuğunu sevmek ayıp sayılır saygısızlık olarak görülür ki annemlerde bile var bu biraz oysa gerçeğin bununla uzaktan yakından alakası yok çok eskiden anne babalar çocuğunu sevmezmiş çünkü savaşa giden babası ölmüşçocuklar görüp üzülmesin diye umarım iyi bir anne olursun:-)
03 Yorumla
Soran+1 yılamıın ınsallah.sen nerde yasıyorsun evet bu bızım bu taraftada var ve halen gencler cocuklarını sevdıkce yadırgamaktalar.evlendıgımde cocuklarıma boyle yaklasmak ıstemem ama bende onların yetıstırdıgı gıbıyım sogugum degısırmıyım bılemıyorum.boyle olmak ıstemem severım operım dıye dusunuyorum sevgımı gosterırım herhalde.ınsallah huylarım degısır ya tek ıstegım bu ve benı seven bırı.dua edın bana
- +1 yıl
Ben Erzurumluyum:-)inşallah seversin ya sende bize dua et:-)şöyle olabilir duan Allahım sen herkesin içinden geçen en iyi niyetli ve güzel duaları kabul et:-)
Soran+1 yıloy sagol bunun ıcınde.yakınız bende samsun
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
karamsarlığa kapılma, babalar sevgisini pek gösteremez, dile getiremez ama cok severler. annende böyle bir durum sergiliyorsa konuş annenle. beni büyütmekle, bana ekmek vermekle olmuyo de. sevginizi neden göstermiyorsunuz gibisinden konus. bakalım ne dicekler
08 Yorumla
Soran+1 yılsordum bunu ıcten yasıyoruz dıyo.kapanıyor konu dıyorum ya soguklar dıye=(
Soran+1 yılmutlu degılım zaten.ıcımde kalan hısler var yapılmasını ıstedıgım hayallerım gıbı gıbı...hep bır basklarına ozendım halen ozenıyorum babası ıle arkadas gıbı olanlar openlerı sarılanları gordukce ıcımde bır acı oluyor.babalrından bahsederler boyle yaptık boyle edıyoruz dıye sahıtte oluyorum.benım babamla boyle oldugum farkedenler oldu sordular cevap veremedım.gercekten bu ıcımı acıtıyor yazarken dahı aglıyorum:(((
- +1 yıl
bak sana kendimden örnek vereyim. 25 yasındayım yılbaşında 26 olucam. bu yasıma kadar babamdan bir kere basımı okşadıgını oğlum nasılsın dediğini görmedim duymadımda. ama hep içten sevdi. okuyup iyi bir kariyer sahibi olalım diye elinden geleni yaptı ama biz nankörlük yaptık okumadık. annem sevgisini belli ediyordu cunku sonucta bir anne. her annen aynımı bilemem. sende evlenip yuva kurdugunda evlatlarına daha sım sıkı sarılırsın bu yasadıgın duyguları onlara yaşatmazsın
Soran+1 yılbende aynı okusun dıye ugrastılar ama ben onlara ınat okumadım.bunların etkısıde var baska seylerde.sımdı pısmanlıgını yasıyorum bende ama ne fayda cezalandırmak ıstemıstım vaktıde,kendıme yaptıgım anladım ama gec oldu
Soran+1 yıl:(
- +1 yıl
aile yaşantın nasıl, ailenin sana karsı tutumu, senin ailene karsı tutumun, ailenin diğer kardeslerine karsı tutumu nasıl bilmiyorum. güzellikle konusupta sana gereken cevabı vermiyorlarsa, sende biraz sert dille konusmak istediğini, bana neden bu sekilde davrandıgınızı sorabilirsin.
Soran+1 yılmaddi yönden iyi ,manevi yönden çökük soguk disiplinli mesafeli ailem.onlar bana o sekilde oldugu için bende onlara karsı böyleyim:(
Bulamazsın canım sakın bunu dışarda da kolay bulucagını sanma çok kullanılırsın bence bunu uzun zamanda bulucagına kendini inandır ve sabrette dogru birisi karşına çıksın insanlar çok kötüler kötü bir insana raslarsın çok daha kötü kalbin kırılır söyliyim
26 Yorumla
Soran+1 yılsevgi görmedim dediysem saf değilim aklım yerinde.insanları iyi analiz ederim tanırım ama işte rolda yapabiir gerçek yüzünü göstermeye bilir.iyi bilmek tanımak o kişi hakkında bilgi sahibi olmak gerek
Soran+1 yılsen canını sıkma.ben kendımı guzel bı sekılde ıfa ederım karsıyıda ıyı anlarım sorular sorarak ve verdıgı cevaplrdan nasıl bırı oldugunu analrım.karsılıklı konusarak tabi
Soran+1 yılkanan cinstenmişsin demekki.birşeycik olmaz
+1 yılBöyle durumlarda senden daha kötü olanları düşün bu senin bahsettiğin daha çok doğu tarafındaki yaygın davranışlardan onlarda anne babasından öyle görmüştür kişiliği öyle yerleşmiştir bu seni sevmiyorlar anlamına gelmez sen de sonuna kadar haklısın ama anne babanı seçme şansın yok o kişi karşına çıktığında bu sorunların hiç biri kalmayacaktır neden nasıl falan herşey kendiliğinden gelişecektir gönlün birine ısındıktan sonra
09 Yorumla
Soran+1 yılhalıme sukredıyorum ama eksıkler var kendımı mutlu gormuyorum aglıyorum dıyebılırım bu son yıldır.artık bırısı olsun ıstıyorum ama kısınınde benı sevmesını ıstıyorum bunu anlamakta zor su devırde.sade senın ıcının ısınması ıle olmuyor karsı tarafınddakınınde sana karsı bır sıcaklıgı hıslerı olması lazım.ben seveyım durayım karsımdakı benı sevmedıgı surece.karsı kısının sevtısınden nasıl emın olucam.herkes gonul eglendırme vakıt can sıkıntısını gıderme pesınde.ınsanları anlamak cozmek zor
- +1 yıl
Haklısın çözmek zor yeni insanlarla tanışabilirsin ama çizgini koy dışarı çık biraz arkadaşlarınla vakit geçir birlikte stres atın kardeşin varsa onla paylaş derdini onla biyerlere git böyle böyle açılırsın bence senle tanısmak ısteyen bırılerı mutlaka olur
Soran+1 yılablam abım var onlarda kendı hallerınde.konusmam kımse ıle ıcıme atarım.arkadaslarım var.zamanında ben arardım sorardım.sımdı kımseyı aramıyor sormuyorum onlar arar ama hıcbırsey yapasım gelmıyor sıkılıyorum
- +1 yıl
depresyon belirtilerine baktın mı netten ? Bak ve ondan sonra birdaha düşün bu davranışlarını şuan herşey senin elinde ama bu psikoloji kontrol edemeyeceğin bi duruma gelirse ne yapacaksın ? akıllı ol birazz abisii :)
Soran+1 yılyok ya o kadarda degıl.bılıyorum kendımı yasadıklarımdan dolayı mutsuzum ama ne yaptıgımında farkındayım.daha dogrusu kımse ıle gorusmek ıstemıyorum dıyeyım bılmıyorum kafam oyle karısık şu an=)
- +1 yıl
sen şizofreniye bağlarsın söyleyeyim :D hadi git babadan bi makas al kaç ne güzel ailen var yerleşik bi düzenin var daha ne istiyosun döverler adamı :)
Soran+1 yılcok sukur sadece bu yonden dertlıyım.e herkessın kendınce derdı var.rabbım daha buyu sıkıntılar dertler vermesın
- +1 yıl
Heh şöyle ya bak terbiye yönünden düzgün bi kıza benziyosun öyle hissettim bu terbiyeyi verende sana ailen daha doğru şekilde olabilir miydi? olurdu belki ama dedenler de öyle yetiştirmiş anne babanı sevdiğini biliyorsan akışına bırak içinde illa ki bişey olur bir zaman sen yakınlığını bozma onlara
Soran+1 yılsorunu anlamadım:)bıraktım bakalım görecegiz
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende eskiden senin gibiydim
sevgiyi hep dışarıdan bekliyordum
anne ve babam bizede ilgili değildi
aslında bizi severlerdi
sonuçta bizi büyüttüler
aslında onların bizim sevgimize ihtiyaçları var
şu bencil düşüncelerden bir an önce kurtul
insanlardan isteme sen üretip onlara bir şeyler ver)00 Yorumlazor gelse de; aileni suçlamayı bırakmalısın. insanları değiştiremezsin. kendini eve kapama. dışarı çık...
00 Yorumlabebeğim sen beni ekle cevapların bende ,burdan yazmayım
00 Yorumla
+1 yılsiz öncelikle bir sevgiyi sizin sevginizi hakedecek birini bulun ondan sevgi bekleyin ama adam gibi birini bul. umarım çok mutlu olursun kardeşim.
03 Yorumla
Soran+1 yılamın ınsallah bu guzel dıleklerın ıcın cok sagol.Allah herkesın ıcını ve ne ıstedıgını bılıyor.ınsallah kı olur dualrım gerceklesır
- +1 yıl
bu kadar temiz kalplisin mutlaka olur. saygılarla.
Evlenmeden önce seni seven birini bulmalısın.
08 Yorumla
Soran+1 yılsorunda o seven kısıyı bulmak.nasıl emın olucam karsının benı sevdıgını nasıl anlıyacagım.ılıskım olmadı bu zaman kadar.kapadım kendımı resmen
Soran+1 yılkısye ıcımı dokup acındırıcı hale getıttıremem.su anlattıgımı karsımdakıne anlatsam anlamaz.yasayan bılır ancak kı kımse ugrasmak dınlemekte ıstemes
Soran+1 yıldısarı cıkıyorum arkadaslarım var ama kımseye anlatmam derdımı.ıcımde kendım cozmye calısırım.kı kıme anlatsan ne derkı ne dıyebılır.kımse ugrasmak ıstemez yanı cozum aramas akıl vermes.tesekur ederım bu sırada umarım soyleyeceklerınız benım acılmamı saglar ınsallah.
- +1 yıl
İçine atsan bile bir gün patlayabilirsin. Sana dediğim gibi sevgi ancak anlaşmayla olur. Anlaşma ve saygıyla olur. Rica ederim. Canınız sıkkın olduğunda gelip anlatabilirsiniz yine de. Ben dinlerim yine. Eğlenmelik arkadaş değil, sizinle iyi gününüzde de kötü gününüzde de yanında olmalı.
Soran+1 yılmesj yazılmadıgı ıcın eklemk zorunda kladım
hiç sevgilin olmadımı
01 Yorumla
Soran+1 yılneden sastın olmadı ben hayatıma almak ıstemedım dıyeyım
+1 yılneler yasamissin panpa ):
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!