Eski sevgiliyle barışmak sonunu bildiğin kitabı tekrar okumak gibidir. Ne yapmalıyım sizce?

Ocak ayında 2 ay çıkıp ayrıldığım birisi vardı,biraz uzun anlatıcam ama olayı iyice kavramanızı istiyorum.Aynı sitede oturuyorduk en yakın arkadaşımın eski sevgilisiydi benim de arkadaşımdı, dostum gibiydi.Birgün sevgilimden ayrıldığımda onu aradım o da o sırada karşı yakadaydı kalktı geldi omzunda ağladım gözyaşı döktüm falan.Beni sakinleştirdi teselli etti , sonra birden nolduysa öpüşmeye başladık o gün.Ben kalktım gittim mesajlar atmaya başladı özür diledi vs. bir ilişkiye başlamak istediğini söyledi ben ertesi gün dayanamadım tekrar yanına gittim, o şekilde bi ilişki başladı.evlerine girip çıkarken hep saklanır gibiydim çünkü hepimiz aynı sitedeydik ve heran birisi görebilirdi, ama şans ki ablası yakın arkadaşımdı.Bikaç kez gördüklerinde ablasına gittiğimi söyledim öyle geçiştirdim.Sonra günler haftalar geçti ayrıldık ama tekrar arkadaş olmuştuk bana o en yakın arkadaşım olan eski sevgilisini unutamadığını yeniden beraber olmak istediğini söyledi.Ben de onu hala sevmeme rağmen mutlu olması için o kızla konuştum aralarını yapmaya çalıştım ama herşey ters tepti çıktığımızı öğrendiler o kız da eski sevgilimden(eski sevgilisi aynı zamanda) nefret etmeye başldı, bu sefer eski sevgilim gelip bana senin yüzünden oldu herşey oyun oynadın bana aramız daha da bozuldu senin yüzünden dedi.ben sinirden ağlamaya başladım sus falan dedim dinlemedi , seni sevmediğim için yaptın bunları bana dedi bağırdı çağırdı gittim ben sonra, hiç bakmadım suratına zaten 2hafta sonra da askere gitti. Şimdi askerden gelmiş (tekrar gidecek ama izne gelmiş) bana seni seviyorum en büyük hatayı senden vazgeçmekle yaptım aklımdan çıkmıyorsun falan tarzı mesajlar atıyor sürekli ama günde 20 mesaj atıyor en az ve bunu 15gündür falan yapıyor önceleri bu kadar çok mesaj atmıyordu sadece affet beni pişmanım diyordu hatamın farkına vardım özür dilerim vs tarzıydı.son zamanlarda ömrümü sana adamaya hazırım,bana bir şans ver diye mesajlar atıyor.SİZCE NAPMALIYIM? Bence bir şansı haketmiyor,ama belki gerçekten değişmiştir çok kafam karışık
Eski sevgiliyle barışmak sonunu bildiğin kitabı tekrar okumak gibidir. Ne yapmalıyım sizce?