Senarist olmak istiyorum. Fakat hangi bölümde okuyacağımı bilmiyorum. Araştırdım fakat bulamadım birşey. Ne ile girmem gerekir o bölüme? Eşit ağırlık mı yoksa başka birşeyle mi? Bilenler cevaplayabilir mi? Çok teşekkür ederim.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yıliletişim fakültesine gir. yazmayı seviyorsan gazetecilik seç. senarist olmak için özel olarak bir bölümü bitirmen gerekmez. yeteneğin ve ilgin varsa her halukarda yaparsın. senaristliği geliştirmek için kurs atölye vs. de var.
sinema tv seçersen, senaristlik bunun çok ufak bir parçası olur, kısa film falan çekmek zorunda kalır, bir yığın teknik öğrenirsin. o yüzden tam olarak ne üzerinden gitmek istediğine karar vermelisin. senin için sinema mı çok önemli yoksa tek başına yazmak mı?25 Yorumla
Soran+1 yılyazmak daha önemli.iletişim fakültesine girip gazetecilik seçmem daha mantıklı olur heralde:) teşekkürler:)
Soran+1 yılama ben daha çok yazmayı seviyorum,iletişim pek bana göre değil,önemli olur mu o bölümde?
Cevap sahibi+1 yılşöyle söyleyeyim, ben de yazmayı seviyorum çok. hatta senaryo hayallerim benim de var. bunun için iletişim bana göre edebiyattan daha uygun. ben sırf yazmayı sevdiğim için gazetecilik seçtim. iletişimin alanı çok geniş, senaryo için destek olabilecek hocalar tanır, bu alanlarda çevre edinebilirsin. fikrin değişir ya da başka şeyler yapmak istersen, her alanla bağlantısı var iletişimin. perspektifi daha geniş yani.
Soran+1 yılanladım,çok teşekkürler.
Dramatik yazarlık işin tekniğini öğreten bir bölümdür ağırlıklı olarak tiyatro oyunu yazdırıyolar tiyatro ön planda yani ama işin tekniğini vs. En iyi öğreneceğin bölümdür. Yetenek sınavıyla alıyor
00 Yorumla
+1 yılSenarist olmak için bir bölüm oldugunu sanmıyorum ve gerektiğinide sanmıyorum sadece sana işin kuralını öğretecek kurslar var gecenlerde bir yazıda okumustum senarist kursu hakkında tam hatırlıyamıyorum fakat nasıl bir uslup içinde olman gerektigini falan ogretiyor sadece
12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler.
- +1 yıl
Neden gizlisinya bende senaryo yazmayı planlıyorum tavsiye istiyeceğim senden ?
Bence düzgün bir bölüm oku bu aralar cok fazla sinema tv okuyan var radyo tv ve iletişim okuyan cok fazla.
Senarist degil de senaryo yazarı gibi kitap yaaza daha fazla kaznaırsın ve belki de ileride senden senaryo yazmanı ve yönetmeni isteyen cıkar00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
+1 yılevet bende içinde erasmus geçen bir dizi senaryosu yazmaya başladım ama amerikan film klişesi gibi uzun zamandır tek kelime bile yazamıyorum sanırım biraz daha okuyup biraz daha gezmeliyim..
Evet özel bir bölüm yok sinema ve televizyon bölümü hariç.. İnternetten senaryo şablonlarına bakarak yazabilirsin..02 Yorumla- +1 yıl
Benim neyseki boyle bir sıkıntım yok ama senaryo sablonu nedir
- +1 yıl
@Melike_9900 amerikan-fransız format tipi senaryolar var onlar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 384 cevap paylaştı. Bunun için üniversite okumana gerek olduğunu düşünmüyorum.
Elbette hayatın için daha iyi meslek sahibi olmak için
Üniversite okumanı isterim.
Ancak hikaye öykü senaryo yazmak , hayal gücü ve yetenek işidir.
Belki Edebiyat ya da Sinema bölümü okuman
Bu yolda ilerlemek için sana destek olacaktır.00 YorumlaSinema - Televizyon okumalısın ama sadece okul yetmezi kendini geliştrimelisin. Bol bol kitap okumalısın, sürekli Tiyatroya gitmelisin. Hatta oyunu izlemeden önce okuyup, kafanda canlandırıp sonra izleyip kafanda canlandırdığın ile kıyaslaman lazım.
Sinema Televizyon'un yanı sıra Konservatura'da gidebilirsin. ya da sinema tv okurken oyunculuk eğitimi alabilirsin. Bunlar seni gelişirir ve oralarda ki eğitimciler senin yönlendirirler.00 Yorumla
+1 yılSinema okuyacaksın ya da Edebiyat. Türkiye'de senaryo diye bir bölüm yok. Senaryo yazım tekniklerini Sinema ve Radyo&TV öğrencileri ders olarak görür.
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam teşekkürler.biliyorum senaryo diye bir bölüm olmadığını hangi bölümde okumam gerektiğini sordum sadece.teşekkürler
istediğin bölüme git, senarist olmak için özel bir eğitim gerekmiyor, yeteneğin var mı önemli olan o.
01 Yorumla
Soran+1 yılvar,teşekkürler.
+1 yılGeldi watpaddcı bir hanım kızımız belliki :DRadyo tv sinema okuman gerekiyo
00 Yorumla3-5 kişilik bır profesyonel senaryo ekibi kurmak istiyorum. Iletisim Watsaap 05386435920
00 YorumlaSinema ve televizyon okuyabilirsin.
00 Yorumlane o ne o ne o dramatik yazarlık okuyacaksın
00 YorumlaSinema televizyon
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Dramatik Yazarlık, Sinema ve Televizyon bölümlerinde okuyabilirsiniz.
Aynı zamanda üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinde de senaryo eğitimleri veriliyor.
Senaryo yazarı olmak için mutlaka üniversitede ilgili bölüm okumanız gerekmez. Ama senaryo eğitimi veren kurumlardaki kurslara özellikle atölye çalışmalarına katlımanız faydalı olur.
Senaryo Yazarları Derneği gibi ilgili meslek kuruluşlarında zaman zaman böyle eğitimler veriliyor. Bu konuda üniversite eğitimi alsanız da almasanız da mutlaka yapmanız gereken çok film izlemek, edinebilirseniz izlediğiniz filmin senaryosunu okuyarak nasıl çekildiğini incelemektir.
Bol bol okumak, her türden insan hikayeleri biriktirmek, genel kültürünüzü zenginleştirmek de yazarlığa çok katkı sağlar.
Peki nasil senarist olunur atamasi yokmus