Saçım kabarık açık bırakmak istiyorum ama bir türlü kullanamıyorum saçımı kalın telli birde başa da çıkamıyorum zor düzleşiyor, önerileriniz var mı? Nasıl kullanabilirim saçlarımı sık dalgalı bu arada?Saçlarım açınca kabarıyor
Saçlarımı açık bırakmak istiyorum ama kabarık olduğu için bir türlü kullanamıyorum, ne yapabilirim?
Merhaba canım gel sana yardımcı olayım. Gür ve kalın telli saçların en büyük sorunu kabarmasıdır hele bir de kıvırcık ve dalgalıysa baş etmek iyice zor olur gel sana nasıl başa çıktığımı anlatayım:
Saçlar neden kabarır?
Saç genetiği, gürlüğü, şekli, yıkama suyun sert oluşu gibi sebepler saçların kabarmasının başlıca sebeplerindendir. Aynı zamanda düzleştirici, fön gibi ısı uygulamaları da saçların kurumasına, kabarmasına yol açıyor.
Kabaran saçlara ne yapmalıyız?
Sana kendi uyguladığım bir yoldan bahsetmek istiyorum. Islak mendili geniş dişli tarağıma geçiriyor ve saçımı o şekilde tarıyorum böylece kabarma kontrol altına alınmış oluyor. Bir de şekillendirici kremim var tabii ki :) Nemli saçlarıma uyguladıktan sonra saçlarımı kurutup şekillendiriyorum. Hiçbir şekilde kabarmıyor.
Saç kabarıklığı nasıl engellenir?
Eğer saçların kısa ise bu modelde örmeni eğer daha uzunsa benim gibi enseden uca kadar örmeni öneririm. Saçlarımızı örüp açıldığı zaman doğal dalgalara sahip oluruz. Örmeden önce şekillendirici krem de uygularsan hem yumuşacık hem de kalıcı dalgalara sahip olabilirsin :)
Duştan sonra ıslak saçına bu saç kremlerini uygulayarak saçının kolay şekil almasını sağlayabilirsin.
Eğer elektriklenen ve kabaran saçlarınla başın dertteyse; Argan Yağı & Bal içeren formülüyle, her saç teline tek tek özenle bakım yapan ve saçını nemlendirerek sağlıklı bir görüntü kazandıran Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici Şekillendirici Bakım Kremini mutlaka dene derim :)
Benim ilk kullanımdan itibaren saçlarımı yumuşacık, kolay şekil alan bir hale getirdi üstelik kokusu da muazzam. Hem saçları yumuşak tutan hem de modelini uzun süre boyunca koruyan yapısını çok seviyorum ♥
Bukleli, kıvırcık bir saça sahipsen "Elidor bukle belirginleștirici" kesinlikle öneriyorum 💙 saçlarına uygun bir tarak muhakkak kullanmalısın. Plastik, uçları sert değil yumuşak uçlu tarak kullanırsan kabarmayı bir nebze olsun engelleyebilirsin💜
🌼Özellikle saçlarını yıkadıktan sonra, havlu ile değil pamuklu bir tişört ile kurula nemli bırak ve tara kendiliğinden kurusun. Burada kullandığın șampuanda çok çok önemli "Elidor" kullanmanı öneriyorum. Fakat saçında rahatsız olduğun ve senin sorun olan kısımları iyi bılerek şampuan seçimlerini yapmalısın. Çok fazla ısı kullanmamalısın. Isı kullanıyorsanda önceden koruyucu kremler kullanmayı unutma. Çok sık gür saçların varsa ve rahatsız edici bir kabarma meydana geliyorsa ara makas attırabilirsin. Saç bakımlarını ihmal etme kabarma gibi problemler yașamayacaksın emin ol.
Benim de çok gür saçlarım inanılmaz fazla ve çok kalın telli. Bir de uzun.Uzattıkça kabarması azalıyor uzun kullanmaya çalış. Kısayken çok kabarır ve o saçlar kısa kullanıma uygun değil. Ama kalın telli saçlar kolay şekil alır sen niye düzleştiremiyorsun?
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
düzlestiriyorumda yoruluyorm 1 saat felan sürüyor saçlarımın uzunluğu belimin tam ortasında uzatmaya çalısıyorm ama malum yavas uzuyor
aynı durum bende de vardı bakım ürünü vs seyler önermeyecegim hepsi bir zaman sonra sacı mahvediyor, düzenli olarak bi sac kremi belirle onu kullan ve saclarını tarama ve fön makinesi ile kurutma dustan sonra ıslaklıgını alana kadar bekle, daha sonra havlu yardımı ile bir kac kez kurut bu kadar, tarama ve fön cekme taramayınca benim saclarım karısmıyor aksine daha düz ve sakin oldu zamanla
En İyi Cevaplar