+1 yıl
Kabaran saçlar maalesef istediğimiz saç modelini uygulamamızı çok fazla zorlaştırıyor. Saçlarımız elektriklendiği için kötü bir görüntü oluşuyor. Fakat üzülmeyin! Bunun önüne geçilebilecek yöntemler de yok değil.Saçlarımız neden kabarır?

Aslında sadece sıcak havalarda nem dolayısıyla kuruyup kabardığını sanırız saçlarımızın. Fakat bu kanı yanlıştır. Saçlarımız soğuk aylarda da sıcak aylarda da yeterli besini almadığında, sıcak ve sert darbelere maruz kaldığında yıpranması, kabarması mümkündür.
Saçların kabarmaması için ihtiyacı olan nem nasıl karşılanır?

Saçların kabarmaması için Burada en önemli hususta nasıl besleriz sorusu olacaktır. Saç tellerimiz besin ihtiyacını en iyi şekilde proteinden karşılar. Saçların kökten uca kuvvetli ve kopmalara karşı dirençli olması proteinin gizemli bir dokunuşudur aslında. Bunun yanında uygun saç kremleri de kullanmak mümkün. Diler duş sırasında durulanabilir ve besleyici dilersen de gün boyu canlılık ve onarıcılık getirici durulamadan kullanabileceğin saç kremi tercihini yapabilirsin. Kullandığımız şampuanın içeriği de tabi ki besleyici ve onarıcı bakım formüllü olmalı ki saçlarımız yeterince beslenebilsin.
Saç kabarmasına iyi gelen doğal bal maskesi nasıl yapılır?
Öncelikli olarak yararlarından bahsedecek olursam bal maskesini içerisinde kullanacağımız muz ve zeytinyağı ile birlikte saçlara yumuşaklık ve parlak bir görünüm kazandırması en önemli ayrıntıdır. Üstelik ilk kullanımda çok iyi tepkiler veriyor her saçta.
Saça besleyicilik, yumuşaklık ve parlak bir görünüm kazandıran bal maskemizin tarifi;- 1 adet muz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı bal
Malzemeleri karıştırıp püre haline getirerek saçlarımızda 30-40 dakika arası bekletmeliyiz. Ardından ılık su ile yıkamalıyız. Parlaklık ve yumuşaklık ilk kullanışta farkedilecektir.
Saçlarınızın gün boyu kontrol altında olmasını sağlayan Elidor 7/24 Şekillendirici Bakım Kremleri
Eğer yeterince bakım görmediğini düşündüğümüz saçlarımızla bir yere çıkmaya korkuyorsak bu korkumuza anında koşacak 3 müthiş mucizeyi seninle tanıştırayım.
Doğal kıvırcığım fakat bukleli görünmek istiyorum diyorsan, kıvırcıkların kendisini kabarıklığa teslim etmişse eğer imdadına Elidor 7/24 Belirgin Bukleler yetişir. İçerisindeki elastin ve badem sütü dilersen maşa sonrası, dilersen doğal kıvırıcıklarına besleyici anlamda estetik katacak.
Elidor 7/24 Belirgin Bukleler Eğer saçlarının kırıklarına yara bandı gibi yetişmek istiyorsan bu küslük sonuna kadar gitmez. Elidor 7/24 Onarıcı Etki keratin ve çay ağacı formülüyle saçlarının kırık görünümüne ve ihtiyacı olan onarıma yardımcı olur.

Elidor 7/24 Onarıcı Etki Fön sonrası elektriklenen saçlarımı nasıl daha doğal gösterebilirim? Yeni boyattım ve fön çektim fakat saçlarım elektrikleniyor ve bu beni çok üzüyor diyorsan Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici saç kremini de tanıştırayım o zaman. Adından bahsettiğimiz bal ve saçlara müthiş yumuşaklık veren argan yağı sayesinde saçlarımız elektriklenmiş görünümden kurtuluyor.

Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici Sıcak aylarda bu 3 eleman saçlarımla dost oldu diyebilirim. Bende kuru saçlara sahibim fakat doğru bakımı yaparsan sende benim gibi mis kokulu ve yumuşacık saçlara kavuşabilirsin.😊
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılsaçların kabarmasın diye sıcak yağ bakımları veya saç kremi saç maskesi kullanabilsin saçların kuruysada çok kabarır nemli olmasına dikkat etmelisin mesela duştan çıkmadan önce saçını en son soğuk suyla yıkamam saçlarının uzun süre nemli ve parlak kalıp kabarmamasını sağlar ayrıca saçını fön makinesiyle kurutmamalısın saçının fazla suyu gitsin diye beş dakika başın havluyla sarık kalmalı ama havluylada saçlarını hırpalamamalısın sonra doğal olarak kurumaya bırakmalısın böylece kabarmaz
15 Yorumla
Soran+1 yıltesekkürler
- +1 yıl
rica ederim bide elma sirkeli su da saçlarının kabarıklığını alır hemen hemen bir litre suya bir çay bardağı elma sirkesi ekle özellikle diplerden ziyade saçlarına dök on dakika sonra normal suyla durula yumuşacık saç kremi sürmüş gibi olur saçların ayrıca kabarıklığı gider kolay şekil alır saçların bide Sls paraben içeren şampuanlar kullanmakta zarar verir saçlarına ve organlarına
Soran+1 yıltesekkür ederim bu tavsiyeni begendim :))
- +1 yıl
beğenmene sevindim emin ol işe yarıyor çünkü benimde biraz kabaran saçlarım vardı bu dediklerimi dene saçlarının kabarmasından kurtulursun inşallah :)
Soran+1 yılinsallah
+1 yılÖncelikle saç kabarması aslında belirli nedenleri vardır. Bu nedenler : kullanılan şampuan, saç kremi, yanlış saçı yıkama şekli, suyun sıcaklığı...
Saçlarını ılık su ile yıkayabilirsin, daha hızlı uzaması açısından da banyo sonunda soğuk su ile en son saçını yıkayabilirsin, saç şampuanı ve saç kremi olarak, "Elidor" öneririm. Bende kullanıyorum ve gayet memnunum. Muhakak saçını havlu ile kurutma pamuklu bir tişört ile nemini al, saçlarını kurumadan tara ve nemli kalsın..12 Yorumla- +1 yıl
yıkanma şekli suyla falan alakalı değil. saçın yapısıyla alakalı. her şeyi doğru yapıyorum yine de saç tipim kabarık olduğu için kabarıyor.
- +1 yıl
ayrıca kabarık bir saçı tarayınca daha çok kabarıyor ıslak veya kuru farketmez.
+1 yılSaçım kıvırcık ve gür. Duştan sonra saçıma şekil veremiyorum. kurutuyorum, kabarık saçı ancak sıkıca örerek ertesi günü biraz inmiş buluyorum. Benim için sanırım en iyisi bu şekil.
27 Yorumla- +1 yıl
seninde derdin bayagı büyük :D
- +1 yıl
:-):-):-):-):-) ülkede savaş çıkacak kılla tüğle uğraşıyorlar
- +1 yıl
Önerebileceğin bir marka var mi?
- +1 yıl
kıvırcıklar neden düz yapmaya çalışır hiç analamam :)
- +1 yıl
boşverin saçları kankalar lambaya püf deyin :D https://www.youtube.com/watch?v=SpeNcnSknRo
Clear woman kullan saçların saç kurutma makinesiyle kurutma derim. Havluyla kuruturken de kupkuru olucak şekilde değil sadece ıslaklığı al ve saçların ıslak kalsın havluyla kuruturken saçlara zarar verilir çünkü, kendi kendine kurumasını bekle düzelicektir. Ve krem asla kullanma derim!
20 Yorumla
+1 yılYıakyınca hemen tarama fön çekme dalan dolvie şampuan kullan bende aynı sorunla baş başayım bir nebze azaltıyo bunlar ama genede kurtulamadım
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam tesekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yılHafif islakligini aldiktan sonra nemliyken kafana bere gecir :) ben genellikle boyle yatarim sabah kalktigimda kabariklik hic olmuyo ama tararsam oluyor :d ha bir de sacin hafif nemliyken argan yagi kullanip sacinin her yerine yedirip bekleyebilirsin hem sacin beslenmis olur :)
10 YorumlaFırça kullanma. Kalın dişli tarak kullan. Birde duştan sonrası için spreyimsi bakım maskeleri var onlardan kullan. Çoğu nemliyken kullanılıyor, tara saçlarını sürdükten sonra bırak öyle kendi kurusun. Fon makinasıyla kurutma, yıpranır. Yıprandıkça daha da kabarır
10 Yorumla
+1 yılBenim saçim da aynı öyleydi duş almadan bir 40 dk önce fiş fişli sprey kabina aynı miktarda su ve süt u karistiriyorum saçima sıkıp tariyorum saçlarımı havluya sarıp 40 dk bekliyorum duş alıp iyice duruladigimda kabarık gitmiş ve saçim beslenme oluyo mutlaka dene :)
01 Yorumla
Soran+1 yıldegisik bir yorum tesekkür ederim :)) deniyecem bunu
+1 yılSoguk suyla yikan az sampuan kullan baya farkediyor. Gratiste wella'nin pro series frizz control diye bir sac kremi var onu dustan sonra sacini tarayip, kremi avcuna sikip diplerden biraz asagidan baslayarak iyice surmeni onerebilirim indirimdeyken 8 lira gibi biseydi
01 Yorumla
Soran+1 yılbunuda deniyecem tesekkür ederim
+1 yılBak canım öncelikle, saçlarını kuruturken ayarı orta seviyeye al ılık olsun. Ayrıca saçından 10-15 cm uzaktan tut. Ve en önemlisi yukarıdan tut. Asla aşağıdan yukarıya doğru kurutma çok kabarır. İki tane ya da bir tane örebilirsin, kurutur kurutmaz. Ya da hafif nemliyken. Saç bakım ürünleri de var. Bu tür kremlerle kolaylıkla şekil verebilirsin. Örüp ertesi gün açtıktan sonra sertleştirmeyen bir spreyle sabitleyebilirsin :)
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam tesekkür ederim bundan sonra böyle yaparım :)
Duştan sonra benimde saçlarım çok kötü kabarıyor. Saç uçlarımdan kesesim geliyor ama düzelmiyor ne yazıkki. Mecburen olduğu gibi bırakıyorum ertesi gün fön makinesiyle fönlüyorum birkaç saat düzelmiş oluyor
10 Yorumla
+1 yılBanyoda saçların henüz köpüklüyken tarayabilirsin sonra da yukaridan hepimizin bildiği ergen topuzunu yapıp veya yine sıkıca örüp öyle yatabilirsin. ya da bunun için özel şampuanlar var internetten sipariş edebilirsin :-)
10 YorumlaÖnce tara saçın hala nemliyken
Sonra phytodefrisant diye bir elektriklenme Önleyici baksam var onu kullan saçına
Fön makinası ile kurut
Saçını uzunsa Ör veya topla ; öyle uyu
Böyle kabarmaz10 YorumlaSaç kremi kullan daha düz yapıyo ve de dolaşmıyor saçların. Kabarması içinde plastik tarak yerine tahta tarak kullan 😊 bu biraz daha yardımcı olur çünkü tahta saçtaki elektriğini alır kabarmayı önler
10 Yorumla
+1 yılben anti frizz sampuanini kullaniyorum, insight markasi. Conditioner yani kremini de aldim. Baya ise yariyor. Sankuaflrdeki yusuf bey tavsiye etmisti. Anti damage ve hydrating gibi serileri de var. Benimde sacim cok kabariyordu, bsyler sürdpkcede cabuk yaglaniyordu
00 Yorumlabenim saçımda kıvırcık , duştan sonra havluyla kurulayıp topuz yapıp yatıyorum. sabah ta jöleliyorum başka türlü kabarmasına çözü bulamadım ben , jöle olmazsa ölürüm :))
10 Yorumladoğal bir yöntem var mı bilmiyorum ama ben toni&guy ürününe para bayılmıştım ve parasına deydi faydasını gördüm.
10 Yorumlabir kuaför olarak en iyi önerim fırça darakla fön makinesi aşşadan yukarı kurutursan kabarır :)
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılbiraz saç diplerine bebek pudrası dökerek hacim verebilirsin. daha kabarık dururlar. fazla kabarınca da biraz ıslatırsın üstten. tabii ki çok kullanmayacaksın.
10 YorumlaFon makinesiyle kabarta bilirsin :) ya da pek doğal olmasada sacina tost yapip tarafla taraya bilirsin :) ya da internetten tarakla saç kabartma yazip nasil kabartildigini ogrenebilirsin :)
03 Yorumla
Soran+1 yılyanlıs anladın sanırım saç kabarmaması için sormustum zaten yeteri kadar kabarıyo :)
Soran+1 yıltamam :) tesekkür ederim
+1 yılsaçını nemli iken el kremi sür ve tara öyle kurut
13 Yorumla
Soran+1 yılyaglanmaz mı o zamanda
- +1 yıl
yok yağlanmıyo ya 2 günde yıkaman lazım ama
Soran+1 yılzaten yıkamazsam kokarım
Gizli Üye(30-35)+1 yılZeytinyağlı saç kremi ve şampuanı yararlı olur benimde saçlarım dalgalı uzadıkça kabarıyor ve dalgalanıyor bunun için düzleştirici maşa kullanabilirsin.
Avon saç kremi işe yarar kabarmasını önler.10 YorumlaŞampuanına bir kaç damla limon, baya işe yarıyor 😄
10 Yorumla
+1 yılEl kreminden eline birazcık alıp saçlarına sürebilirsin
10 Yorumla
+1 yılBebek yağini dustan ciktikdan sonra cok olmamak sartiyla eline biraz dök dipten uçlara dogru cok abartmayacak sekilde sür kabarmaz doğal degil ama pratik 😂
10 Yorumlaona kimyasal çözüm yok sanırım :) ama şapka takarsan duz kalırda sıkıntı cıkartır gece uyurken taksan sabah kadar hava almıcak ve basını sıkıcak dipleri acıyabilir (:
10 Yorumla
+1 yılSıcak su kullanma.
Az şampuan kullan.
Balla yapılan maskeler de saçı yatıştırmakta oldukça etkili.10 Yorumlasaçını kuruturken fön makinesinin fanını aç soğukla kurut kabarmaz
10 Yorumlaargan yağlı sıvı saç kremi benimde saçlarım kıvırcık kolay açıyor ve kabartmıyor ama çok sık kullanınca ve dikkat etmeyip diplere gelince saç dökülmesi yapıyor.
00 Yorumla
+1 yılOncelikle bir dus kremi al saçlar icin ben glissin kremini ve kurutma sonrası serum spreyini kullanıyorum cokta iyi geldi oneriyorum:)
10 Yorumlawww.lick.com.tr/.../kabartma_tozu.jpg
bir de bunu dene ;)20 YorumlaBenim hem kalın telli, hem kabarık. Bir de uçları gür. Saçımı açtıktan 5 dk sonra üçgen peynir gibi oluyorum :D
10 Yorumla
+1 yılsüt ve sıcak yağlarla duymuştum. aynı sorun bendede var kurttğum zaman uçuş ucuz tam bir şekli yok gbi duruyor. dediklerimi araştırmak ve denemek lzm. ben kuafordn aldğım birtene serumla yatıştırıyorum çok iyi geliyor
00 Yorumlasaçlarınızı taradıktan sonra ellerine el kremi sürün kalan kısmı çok azını yani nemini saçlarınıza yedirin işe yarıyor
10 Yorumla
+1 yılSaçının şekline ve tipine uygun bir saç köpüğü kullan kuzum. Dua edeceksin bana
10 Yorumla
+1 yılDustan cikmadan soguk suyla yika saclarini, elektrigini falan alir.
10 YorumlaBenimde sacim öyleydi taki glissin sari spreyini kullanana dek! Banyodan sonra nemli sacima uyuluyorum artik neredeyse hic kabarmiyor :)
10 Yorumlatamam bu kolay bir soru aynı sorun bendede oluyordu argan yağı yani mucizevi yağ kullan ve yine ör sonra aç bakalım neler oluyor
10 YorumlaBende kabartabilmek icin şekilden şekile giriyorum ya benimde saçım cok sönük gel degis tokuş yapalım :D
00 Yorumla
+1 yılargan yağı al aktardan saçların nemliyken bir ili damla ellene dök ve saçlarını öne eğiyip ellerinle tara saçlarını
01 Yorumla
Soran+1 yılhakiki argan yagı bulamıyorum aktarlardaki argan yagları çok yaglı gösteriyo
Bazilari espiri yapip komik saniyoya kendini yemin ediyorum dingilsiniz siz espiri yapmayin.
10 Yorumlakabartma tozu kullanmıcan :))))))) kısa ve öz oldu ama idare et işde
02 Yorumla
Soran+1 yıl:))))
+1 yılsacları sıklak sıklak ör 20 dk bekle basını asagı eğ tara ondan sonraa
10 YorumlaHavluyla sert bir şekilde kurut sonra kurutma makinası ile kurut o saç bidaha hayatta düz olmaz :D
10 Yorumla
+1 yılSaçlarını öne at ve o şekilde kurut, gerçekten işe yarıyor.
10 YorumlaNormal bir kabariksa benim kullandigim Glis kullanabilirsin
00 Yorumla
+1 yılArgan yağı kullanabilirsin çabuk yağlandırır saçını ama benim saçımın kabarıklıpını indşriyor hemde besliyor :)
10 YorumlaGliss şampuan süper!!!
15 Yorumla
Soran+1 yılzaten gliss kullanıyorum
Soran+1 yılerkeklerde de saç sorununun oldugunu duymamıstım daha
Soran+1 yılöyle deme daha kötü sorunları olanlar var sükretmelisn
Saç Bakım konusunda 878 cevap paylaştı. Duştan Sonra Saçın Kabarmaması için duş almamalısın
50 Yorumla
+1 yılSacını one egerek tarama ve kuruturken kurutma makınesını egık degıl duz ve yukardan tut
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEline krem sür, cok az dagit eline sonra saclarinin ucuna sür, hem guzel kokar
10 Yorumla
+1 yılbiraz hardal 1 su bardağı jojoba yağı ve bir miktar gergedan spermini karıştır saçına sür
02 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta saçlar dökülürse kabarıcak saç kalmaz... mantıklı... :D
- +1 yıl
tabikide.. geçici çözüm nereye kadar kökten çözeceksin. yeni bişey icat ettim burada sallarken ağdaya son :D
Havluyla kurutma. O saclari kabartiyo. Eski Tshirt falan varsa onunla kurut
02 Yorumla
Soran+1 yılhadi ya havlu mu kabartıyo
Parmağını ufak prize biraz sok zaten yeterince kabarır
06 Yorumla
Soran+1 yılyanlıs yazmısım kabarmaması için :)
Soran+1 yılyazın yapıyorum onu :)
Soran+1 yıltamam sagol :)
+1 yılsaclarini kuruturken kafani one eğ saclarini oyle kurut
10 YorumlaEğer kurutma makinesi kullanıyorsan onun yerine havlu ile kurula :)
10 Yorumla
+1 yılBenim saçlarda çok kabarıyo. Örüyorum ertesi gün daha rahat oluyo
00 Yorumla
+1 yılŞapka tak uzun bir sure çıkarma saclar dumduz oluyor :D
02 Yorumla
Soran+1 yıliyi fikir
- +1 yıl
Dene:)
+1 yılçözümü bulursan bana da söyle :(
30 YorumlaBryantin sür hem kolay taranır hemde düz ve parlak olur
00 Yorumladuştan sonra tülbent tak sıkıca. yatışır biraz
10 Yorumla
+1 yılElektriklenme önleyici keem ve spreyler var
10 Yorumla
+1 yılSaçına fön çek veya duzlestir.
10 YorumlaDustan once tara dustan sonra tarak surme.
10 YorumlaUyurken bere takıp uyu, ben öyle yapıyorum :)
10 Yorumla- Devamını Gör (45)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat