AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
181Cevap
Ne AŞk Ne Görücü Kurra Yoluyla Evlenecen Kurra ÇEkecek belediyeye İşte Falna kim çıktı Falan Zenci Gidip Evlenecek hahahaS:FDSADFasfsadas
Teşekkürler :)
Kızın kafa zenci de kaldı ya.
@biradam1 YAkaladın beni hhaa :DASDSAd
Kura diyo piskopat :))
Hayır esmerim belki biraz ama zenci beni aşar ya :)
@YagamiLigth Kira adımı biliyosun ama Yüzümü asla göremeyeceksin hahaha AS:DFSADsada
Aşk evliliği tabii ki. Görücü usulünde kimse kimseyi tanımıyor etmiyor tanımadığın bir insanla hayat birleştirilmez.
Teşekkürler :) sonuçta evlilik kumar gibi, iyisi de çıkar kötüsü de aşk evliliği de olsa görücü de olasa aynı, herşeyin hayırlısı olsun
Yani ama aşk evliliğinde güvenerek evleniyorsun hiç değilse
Ben bir kere aşık oldum, güvendiğim dağlara karlar yağdı, bir daha kendimi üzmek istemiyorum, o yüzden görücü evlilik düşünüyorum
Peki sen bilirsin ama bir kere daha düşün derim çünkü beterin beteri var
Kesinlikle aşk evlilği :) birilerinin hayatini yönlerndirmesii çook saçmaa askik evliklerinde sikintilarla mucadele etmek daha kolay gelir insana aşk aşk aşk...
teşekkürler :)
Bende bu ikilemdeyim ya aşık olduğum kadınla birlikte olucam kimi zaman parasız kalıcaz aşkımızın bitmesini beklicez ya da görücü usulüyle evlenceğim zengin kızla yaşayıp ona aşık olmayı beklicem
Hayat senin kalbinin sesini dinle 😊
sağolasın
annemle babam görücü usulü ile evlenmişler 23 yaşındayım bu zamana kadar bırak kavgayı birbirlerine en basit kötü söz dahi söylediklerini duymadım
benimkiler de görücü evliliği yapmış, hiç bir sorun görmedim aralarında ya da bana yansıtmadılar
Insan hic tanımadığı biriyle nasil evlenebilir? Ask evliliği👫💗💗
Teşekkürler :) tanımadığı değil de örneğin aileler, ya da arkadaşlar tanıştırıyor oturup konuşuyorlar birbirlerini tanıyorlar, sonra evleniyorlar onu kastediyorum
Mantık evliliği bence önemli olan kariyer ve meslek ondan sonra zaten askda olur huzursa olur
Ben aşk evliliğini tercih ederim ama hayırlıysa tabi.
Eğer aradığım özellikler mevcutsa neden görücü usûlü olmasın ki?:)^^
Resmi evlilik değil, sevgili iken evli gibi birlikte yaşamak isterim :D
yok ben almayayım :)
Her ikisindede kopruyu geçene kadar ayiya dayi diyorlar. Yani iki yuzlu davranıyorlar
teşekkürler :) aynen
önemli olan doğru insan olması, o yüzden farketmiyor.
Görücü de ne ya? Sanki sevgili yaparken önceden tanışıyorsunuz? İkisi de aynı şey
Teşekkürler
Görücü usulü. Aşkla olursa o aşk biter bir gün ama görücü usulüyle hoşlandıysan aşık da olabilirsin.
teşekkürler:)
görücü usulu evlilikler suruyor genellikle, cunku birbirini taniyana kadar bir 20 yil geçiyo zaten. o yuzden anne ve babalarimizin evlilkleri suruyor sukur
Teşekkürler :) doğru
Görücü usulü de olsa arada elektrik olmazsa olmuyor.. İlla beğenme ve hoşlanma olmak zorunda..
Teşekkürler :) görücü dediysek ilk gördüğümüz insanla evlenmek değil zaten, biraz hoşlantı olacak tabi :)
ama eskilerin anlattığı geliyor insanın aklına.. çoğu eşini düğün günü tanırmış.. böyle birşeyin başıma geldiğini düşünemiyorum bile.. Allah korusun.. tahtalara vuralım :))
o eskilerde kaldı, eskiden öyleymiş
Senin düşüncen nedir? eve gelecek görücüyü mü beklersin evlenmek için yoksa koca adayını kendin mi bulmak istersin?
ben zaten sosyal biriyim, çalışıyorum, okuyorum, insanlarla sürekli iletişim halindeyim ama gerçek aşk karşıma çıkmadı, bulanlar da çok şanslı... eve gelen görücüyü beklemiyorum, ailem arkadaşlarım birileriyle tanıştırıyor görücü evlilik olacak böyle giderse
Kız görmeye gitme fikri benim canımı sıkan bir konu.. Karşımdaki insan yaa.. sanki araba almaya gidiyorum.. Hmm kaporta sağlam, bir de kontak aç da motorun sesini dinleyim felan mı diyecem.. Bir de her ev gezmesine gittiğinde oğlunun vesikalığını evin kızlarına gösteren anneler var.. o da bir garip geliyor bana... ben olsan çok utanırım kız görmeye gittiğimde.. neyse ki bizimkiler evlen evlen diye tutturmuyor :)
hadi ev kızı olsam evde görücüler gelir sürekli aşk evliği yapamam belki ama çalıştığım halde o kadar insanla karşılaşıyorum bir türlü gerçek aşkı bulamadım. Çevremdeki erkekler de o kızın gözü yükseklerdedir, bize bakmaz, havalı falan diyorlarmış ama benimle konuşanlar sen hiç düşündüğümüz gibi değilsin diyolar, onların ön yargıları yüzünden görücü evlilik yapıcam, aşk beni bulamayacak herhalde :(
ne kadar kötü bir şey ön yargı değil mi? güzel bir kızla tanışmıştım.. iyi de bir kızdı.. belki şimdiye kadar evliliği bir tek onunla düşünmüşümdür.. Bana ilk tanıştığımız zamanlarda "en uzun ilişkin ne kadar sürdü" diye sordu. Ben de uzun bir ilişki yaşamadığımı söyledim.. Beni birden hovarda gibi gördü, yani yüzünden anladım.. Ama anlatamadım o an, kendimi uzun zamandır işime verdiğimi ve ilişki yaşamaktan kendimi çektiğimi.. sonradan anladı ama iş işten geçmişti..
insanlar ön yargıları yüzünden karşısındaki insanda kusur bulmaya çalışıyor ama bilmiyorlar ki asıl kusurlu kendileri, kaybeden kesinlikle biz değiliz, öyle düşünenler her zaman kaybetmeye aday
çok haklısın.. bak senle evlenebilirdim :))
:) işte karşımıza her zaman kendi zıt karakterlerimizden birileri çıkıyor, kendimiz gibi birileri çıkmıyor, işte çekiyoruz zıt düşünceli kişileri herhalde, belki aynı özellikte kişiler birbirini bulsa çok rahat anlaşır :)
evleneceğin kişiyle aranda ne kadar ya farkı olsa seni rahatsız etmezdi?
Aşk evliliğnden yanayım.. Ama görücü usulude çok çok mutlu olanlar var tabi.
Teşekkürler :) nasip kısmet bu işler, hayırlısı olsun inşallah
evliliğin kuralları vardır ama aşkın yoktur 2 si bir arada zor yürür oyüzden görücü diyorum...
Teşekkürler :) ben de görücü evliliğin en doğrusu olduğuna karar verdim artık
Kesin doğru bir yorum.
Mutlak.
Güzel yorum ve katılıyorum.
Ask evliligi yapmadan once baya zaman gecirip evlenin pisman olursunuz en iyisi ask degilde sevgi evliligi
teşekkürler :) o da güzel
30 kez çıktım hala bekarım görücü arkadaş boşver :D
ricalar :)
Ikisinde de ne olacağı belli değil , bir bskmışsın evlilik bu muymuş ya
teşekkürler :) hayırlı olur herkes için inşallah
amin inşallah ama görücü usulü olsa bile sonradan aşk olmalı, aşksız hiç anlamı yok
aşk zor gerçekten çünkü aşk basit bir kavram değil herkes bulamıyor
kolay değil tabi, hayırlısı artık
sağolun hayırlısı
Bence aşk evliliği sevmediğin aşık olmadığın biriyle bir ömür bence geçmez ama görücü usulü evlenip çok mutlu olanda var nasip kısmet
Teşekkürler :) hayırlısı olsun inşallah :)
ikiside zor kısmetine ilk hangisi olursa onu dene :)
Görücü usulüne görüp 3 gun sonra nikahlanacağını sanan zihniyete hastayım
Aşk evliliği sevmediğim bişeyler hissetmediğim biriyle evlenmek istemem. Bu 2 tarafada haksızlık olur.
aşk evliliği daha güzel olur tabiki sorulcak sorumu
teşekkürler :) kişiye göre değişiyor
ask gordukten sonra baslar gormedigin biseye asik olamzsin
Senin adına kim seçiyosa o evlensin inan daha İ bir evlilik olur. :)
görücü usulü iyidir babey aney sana en zenginini bulur evlendirir sevdirirde.
teşekkürler :) o biraz mantık olmuyor mu
evet anlayabilmek önemli :)
bence evlenicek kişiler en az 1 sene konuşmalı çıkmalılar. aşka dönüşünce evlenmeliler.
teşekkürler :) yani fazla uzatmamak lazım yıllarca konuşup sevgili olup da
evet bencede. örn: 3 yıl konuştuğum kız başkasına kapıldı falan :D
zaman kaybıymış gerçekten, inşallah karşına düzgün ve karakterli biri çıkar
cümlemize inş
bir ömür geçireceğim biriyle aşık olmadan evlenmek istemem
teşekkürler :) haklısın
Evet çok haklısın
Aşk evliliği yapmak isterim ama çevremde aşık olup evlenen ve sonu hüsranla biten çok evlilik var. Görücü usulü evlenen kişiler daha çok mutlu oluyorlar ileriki senelerde.
bir eic secersin artik canm :))
görücü usulu çünkü görücü suundende hoşlanarak evleniyorsun
en sağlamı görücü usulu kardeşim bende bundan yanayım
teşekkürler :) bence de
ve bir kaç kez de gitim yok dedim ama hiç birini kötülemedimde kardeşim ama evdekiler bu gideceğimiz kişiye kesin yok deme diyorlar abim onlarda yeter bence evet de artık diyorlar... rica ederim nedemek ;-);-)
kısmet, nasıl tanıştığının bir önemi yok sonu hayırlı olsun
Asik oldugun bir insan bulayim ben basicam nikahi :D =) ^-^
pardon anlamadım ne demek istediğini?
Asik oldugum birisini bulayim ben evlenicem dedim :) kim eksilediyse kotu bir sey dedim sanki -,-
yanlış anlamışlar herhalde :) teşekkürler, gerçek aşkı bulsam ben de aşk evliliği yapıcam ama bulamadım
Onemli olan saygi ve anlayistir ask evliligide olsa bazen anlasamazsin
Teşekkürler :) Evleneceksen en iyi anlaştığını, aşk yaşayacaksan en iyi tartıştığını seçeceksin diye boşa dememişler :)
Yani:))
Aşk evliliği tabiki bir ömürü ben geçiricem onunla annem babam geçirmiycek bunu onların belirlemesi saçmalık
Ne demek rica ederim :))
Bence sadece aşk yetmez, sevgi olmasi lazim o insanda, askin omru ne ki?
gorucu usulu en guzelı ask evlılıklerı hep mahkemde bıtıyo
şimdi sana bişey diyecektmde... neyse... akşam akşam...
@cnyt82 merak ettim düşüncenizi?
As diyorum ama duyduklarima ve gorduklerime bakarak cevap veriyorum gorucu usulu daha uzun omurlu oluyo tabi bu genellikle anlasanda var tabiki
İkisi de sakat. Motorize ekip kakalama operasyonu da olabilir görücü usulü. En iyisi dost hayatı
görücü usulü olanların daha uzun sürdüğü bir gerçek
Gorucu bence askla baslayanlari sonu husran oluyor genelde
evet öyle, teşekkürler
eski evliliklerle şimdiki evlilikleri karşılaştırman bence yeterli olacaktır sorunun cevabı için
İkiside aslinda ama görücü islam a uygun olani olsun
Teşekkürler
Birini bulamıyorsan eğer illaki de evlenicem diye tutturursan mecbur görücü usulü
Ama her zaman aşk evliliği en doğru olandır tabiki de
Teşekkürler :) gerçek aşkı bulmadıktan sonra görücü evlilik
Tabiki de ilk tercih aşk evliliği olmalıdır. Ama dediğim gibi olmuyorsa da mecbur görücü evliliği. Çünkü bir süreden sonra insanda bazı yetenekler kayboluyor bulamıyor kimseyi :)
aynen öyle
Ben görücü usulü evlencem çünkü 3 yıl çıktım tanıyamadım daha fazla zaman kaybedemem
Teşekkürler :) dediğin gibi zaman kaybından başka bişey değil
Aynen :)
aşkın ömrü en fazla 3 yıl ne saygı kalır ne sevgi en iyisi mantık evliliği
teşekkürler :) zaten 3 sene çıkıp sevgili olsalar, evlenseler ortada aşk yok sonu boşanmaya gider
aynen bebeğim en iyisi yeniden keşfetmek heyecanı olur ilişkinin :)
evet böylesi daha iyi :)
bnce ask görücü usulu ile gerdek gecesi tecavz gecesi olur
Teşekkür ederim :) benim kalbim aşk evliliğinden, mantığım ise görücü usulü evlilikten yana, bu düşüncedeyim ama bir karar vermem gerekiyor
kalbini dinle mantığın yanlış yolda gidiyor
evet, adı üstünde mantık işte ailemin bulduğu kişi mi sevdiğim kişi mi diye düşünüyorum, umarım doğru kararı verebilirim
engüzel görücü usulu bir çok kişi aşk evlili yapıyor fakat sonu ayrılıkla bitiyor
bizim atalarımızın hepside aşk lamı evlendi emen emen hepsi görücü usülü evlendi hepside bir ömür boyu evli kaldılar şimdikileri aşk evlili yapıyorlar sonları hep ayrılıkla bitiyor yuvalar dagılıyor
Karşılıklı sevme durumu varsa aşk evliliği yoksa gorucu usulu evlılık ıyıdır
Aşk önemli ama gorucu de iidir yani biraz zamn geçirmek lazım
aşk aşk aşk koyayım böyle aşkın ızdırabına aslında aşk dıye bışey yok görucu usulü daha ıyı derım
görucu usulü dedıysekde kımdır ne dır araştır hemen oyle hopaa olur deme
evet, zaten öyle bişey olduğunda ailem, çevreme söylerim iyice araştırırlar, hemen atlayacak değiliz yani :)
sevgılın var mı bu arada
hayır, bu zamana kadar kimseyle sevgili olmadım, ben evlenmek niyetli düşündüğüm için kimseyle sevgili olmuyorum, çok seviyorsa o kadar ilgiliyse babama söylerim böyle böyle diye, araştırırlar soruştururlar öyle evleniriz, sevgili olayı ters geliyor bana
vallaı ben
benim gibi düşünen birileri olduğunu görmek güzel ama doğru olan böyle yapmak, evlenmeyeceğim insanla sevgili olup da ne diye zaman kaybedeyim ki
bende oyleyım eyer bırıyle çıkacaksam eylesının benı tanımasını ısterım ıyı yolda olduğunu soyle bılırım
Sağolun, inşallah Allah karşına hayırlısını, doğru düzgün, iyi , seni ve senin seveceğin birini karşına çıkarır :) çünkü böyle düşünen kişiler herşeyin en iyisini hak ediyor bence
amın böyle bırı yok emın ol
sen yine de karamsar düşünme, Allah'tan umut kesilmez
bakalım beklıyoz
Yalanyoksa ask evliliyi. Zaten yalansiz daask pekaz gorucu usulu
ya bişey söylimi galiba bu devirde görcü usülü dahi iyi galiba :D
teşekkürler :) bence de
aşk evliliklerinin %95 inin sonu hüsran en mantıklısıı mantkkk evliliğii
teşekkürler :) bilmem belki de
Aşk ve mantık bir aradaysa ne ala :D Baktın hiç bulamadın o zaman görücü usulü, tabii bana göre :D
Ben teşekkür ederim :D
Valla ask evliligi yapabiliyorsan yap ama benim sonum gorucu usulu gibi
Teşekkürler :) gerçek aşkı bulamadım ki ben aşk evliliği yapsam, ben de görücü evlilik yapıcam böyle giderse
ikisini de kötülememek lazım tabi ama aşk evliliği daha avantajlı.. yaşam bakımıından