AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
181Cevap
aşıksa iki tarafta birbirine güçleri yetiyosa evlenmeliler
Teşekkürler :) şimdiki aşklar yalan olmuş
adamına bağlı adam gibi birine denk gelmemişsin erkeğin kaşarına gelmişsindir
işte öyleleri yüzünden aşka inancımız kalmıyor, bu devirde adam gibi adam birini bulmak kumda iğne aramak gibi bişey, bilemedim
vardır belkide sen görmüyosundur
bilmiyorum ya, nasılgörmüyorumdur... öyle bir niyetleri olsa anlardım, adam gibi adam biri farkedilir
görsen bu halde olmazdın belkide ;)
olmayan bişey nasıl görünür ki, demek ki yok amaçları gönül eğlendirmek çevremdeki erkeklerin... evlenmek isteyen erkeklerde çalışan birini istemiyor, ya iş ya ben diyenini bile duydum
Çevren zor yaa senin sen adam etçen o zaman
onları adam edicem diye zaman kaybı bence, bir insanı değiştiremezsin, neyse odur daha fazlası değil
Gelsene mesaja konuşalım :)
dinen görücü ve uzun sürer ama bence aşk evliliği daha hoş :)
Teşekkürler :)
Aşk evliliği heuecanı bitmiş bir işi devam ettirmek,
Görücü usulü ise yeni birini tanıyabilmek...
teşekkürler :)
Iyi günler
Ama tanışma sürecinde "olumsuz" sinyalleri çok iyi yakalaman lazım.
Yoksa evlilik bir kumar. Bile bile lades der ve bir ömür acı çekersin...
İyi günler dilerim sana da :) evet artılarını eksilerini görmek ve değerlendirmek lazım
Hiiiiç tanımadığın birisi ise çeşitli şekillerle test edip, zor durumlardaki tavrını mutlaka gör.
çok teşekkür ediyorum tavsiyelerin için :)
Ne demek iyi günler. (Hangi. şehir?)
İyi günler, İzmir :)
Uzakmışız.
sen hangi şehirdensin?
Ankara. Aslen İzmir mi?
evet
Sohbetin hoş.
Tekrar teşekkürler :) herkes için hayırlısı olur inşallah, Allah iyilerle karşılaştırın
kaç yaşındasın?
22, sen kaç yaşındasın?
28 öğrenci misin?
çalışan ve okuyan biriyim
Kamu?
evet öyle
seninle tanışmak isterdim
Aşk evliliği çabuk biter
Görücü usulü uzun sürer dedelerimiz ve ebelerimiz gibi
sevgi olmali sevgi. ask biter. ama sevgi kalir. sevgi olunca. anlayis olur, saygi olur. o zamanda bu evlilik yurur.
teşekkürler :) çok doğru
Gorucu usulu sanirim kurtlerde var artik. 14 yasinda veriolar. Zoraki evlilik gibi bise gorucu usulu karsilikli tanimak lazim
Kim sevdigiyle evlenmis ben evlencem. Bence gorucu.
Herzaman aileyi dinlemek lazim. Ailemizin uygun bulduguyla evlenmek lazim bence. Buyukler bilirler yani.
Her zaman aileyi dinlemek şart
Ben sevidigim insanda olsa ailem karsi ciksa dinlerim evlenmek ailemin uygun gordugu biriyle evlenirim.
evet aile istemiyorsa o kişi uygun biri değildir o zaman
Sen kapalisin dimi?
Hayır, açığım
Mantık evliliği.. Aşk bir yere kadar. Anne baban da evlenmeyecek sonuçta
Mantik evliligi halka daha mantikli geliyo:))
ıkısıde boşşşşş kardess
neden öyle dedin
ıkısınıde denedım olmadı ondan bos kalbının goturdugu degıl cebının goturdugu yere gıt
mantık evliliği mi yani, yoksa evlenme işine gücüne bak mı? :)
Sağlam bir evlilik istersen görücüye evet diyorum
teeşkkürler :) evet öyle
Bunu artık en zenginler bile söylüyorlar. . Görücü usulü sağlam adımlar atılan bir evlilik diye
evet kesinlikle ben de öyle yapmayı düşünüyorum
hangisi denk gleirse nasip kısmet bu işler
teşekkürler :) hayırlısı olsun
Doğru olan sünnet üzere görücü usûlüdür.
Gorucu usulu sunnet mi?
Görücü usulü sünnete uygun olarak kız isteme olduğundan, sünnet üzere evlenmekten kasıt da Peygamberimizin sünnetine riayet etmektir. Zaten günümüzde görücü usulünün dışındaki ilişkiler flört yahut daha kötü şekillerde olduğu için her ne kadar direk görücü usulü evlenin diye bir hadis olmasa da her şeyde olduğu gibi evlenmenin de bir edebi usulü olması gerekir. Dinimizce en uygun olanı da görücü usulüdür.
Bırakın bu hadis sünnet kafalarını referans sadece kurandir. Hadis dedidginiz sözler hz Muhammed in vefatından 400 yıl sonra ortaya çıkmıştır. Sünnet dediğiniz şeyde peygamber torunu öldürenlerin adetleridir. Görücü usulü ise tutucu toplum adetidir. Dinimizce uygun olan evlilik görücülük usulü demek Allah a şirk koşmaktan başka bir şey değildir! Kuranın hic bir ayetinde flört yasaktır günahtır veya suçtur demez. Kimin söylediği belli olmayan sözleri adına hadis deyip evlilik gibi önemli bir konuda imanlı insanları yanıltmaya hakkiniz yok ! Kuranda günah haram olan bellidir. zinanın en büyük günahlardan biri oldugundan bahseder. Aşk ve flört veya arkadaşlık dine uygun değilmiş gibi fetva veremezsiniz. Kaldiki nişanlılık donemide flörtdür ve nisanlandiktan sonra ayrılmalarda oldukça fazladır. Senin örf ve adetine uygundur saygı duyarim ama kafana gore bunu dine sokamazsin.
İslamı ve Kuranı iyi tahlil etmek lazım. Kuranda herşeyi açıkça bulamayız. Örneğin namazın kaç vakit olduğu, ne şekilde kılınacağı, abdestin nasıl alınacağı neyin bozup neyin bozmayacağı gibi bir çok konuda kuranda açıkça bulamayız. Bunun için İslam alimleri hadislere yönelir. Çünkü din hakkında detaylı bir konu olduğu vakit bu eğer kuranda geçmiyorsa ilk merci peygamberimizdi. O vefat ettikten sonra Kuranda bulunamayan islami adet ve olgular hadislerden tefsir edilmeye çalışıldı. Eğer kuranda herşey apaçık yazıyor olsaydı bugün mezhepler olmaz veya hiç bir konuda ihtilafa düşülmezdi. Bazı kurallar ve yaşayışlar Kuranda açıkça bulunmaz namaz abdest oruç gibi haccın nasıl yapılacağı gibi her konu hakkında Kurandan açıklama aramak hata olur. Ben kafama göre değil İslama göre konuşuyorum bunun yalnızca örf adetlerle ilgisi yok.
Kafa dengin ve gönlünün begendigi olsun
Teşekkürler :) inşallah, öyle birini bulursam hiç kaçırmam zaten :)
kendini bilenle evlilik
Teşekkürler :) o da iyiymiş
mantığına ve kalbine yatanı bulmak en iyisidir :)
Aşk evliliği zaten saçmadır..
Teşekkürler :) bana da öyle geliyor
Aşk duygudan ibarettir.. Duyguların kontrolünde böyle bir kararın verilmesi ne kadar sağlıklı olabilir ki..
evet, duygularının sesini dinlerken mantığı yanımızdan ayırmamak lazım
Kesinlikle..
Evlenmemek en doğrusu
görüşler kişiden kişiye değişir, ben evlenip güzel mutlu bir ailem olsun istiyorum
Benim yazdığım görüş değil yani? =)
Görücü usülüyle birine aşık olamaz mısın?
Teşekkürler :) bilmiyorum belki zamanla olur
Hayırlı insanla hayırlı olan evlilik.
Teşekkürler :) inşallah
Görücü Usulü derim...
Rica ederim ama araştırma şirketlerinin açıkladığı verilere göre aşk evlilikleri kısa sürede bitmekle beraber görücü usulü yıllarca sürmekteymiş... Aşk gerçekten evliliği öldürdüğü konusunda yerinde tespittir.. ve sadece bununla sınırlı kalmayıp görücü usulü evlilikler arasında sadakat ve zamanla sevgi oluşumu evliliği daha ileri götürüyormuş.. :) :) Bu arada yorumumu Dikkate aldığınız için ben teşekkür ederim.. :) :)
ben de şöyle düşünüyorum doğru mu bilmem; gerçekten sevdiğim ve beni seven biri karşıma çıkarsa onu aileme söyleyip araştırıp çok uzatmadan evlenmek isterim ama aşık olduğum biri karşıma çıkmazsa da ailemin ya da çevremin tanıştırdığı biri hoşuma giderse anlaşırsak bazı şeyleri yaşamadan direk evlenmek, çünkü bişeyleri yaşayıp evliliği sona bırakmak doğru değil
Duruma göre değişir ;)
evet
Güvenilir biri ise tanıyarak severek evlenmek gibisi yok ama gerçek yüzünü saklar evlenince değişirse görücü usulü daha iyi derim ;)
haklısın, teşekkürler :)
Kısmette Ne
Varsa
O Olur :)
Teşekkürler :) hayırlısı
Aynen
Hayırlısı :)
Ask lazım bundan ask evliliği..
Rica ederim:)
Görücü usüle bence 😄
aşk tabiki kızım yiyecen şamarı şimdi
Rica ederim de yani şurada millet neler soruyor hiç mi çağrışım yapmıyor sana tam sopalıksınız ahh ahh
Mantık evliliği doğru
Sevmediğin biriyle nereye kadar? :)
Kadinlar cocuklarina iyi baba olabilecek erkeklerle evlenmeyi tercih eder. Mantik burada sakli bence.
Teşekkürler :) aşkın gözü kör sonuçta, görücü evlilik ya da mantık
@MuhammedEksıoglu konuşucaz bunları :)
Rica ederim canım benim en doğrusu valla bak :)
Yaa evet :) mesaj atarsan konuşuruz :)
mantık evliliği diye şıkkı unutmuşsun ama...
görücü evlilik de bir nevi mantık evliliği
hayır değil...
sonuçta ikisinde de duygu yok, aşık olmadığın biriyle evleniyorsun
Aşkla bulamiycam gibi görücü usulu iyidir :)
Teşekkürler :) bu devirde gerçek aşkı bulmak zor, görücü evliliği düşünmeye devam
Valla keske kucukden bir beşikkertmem felan olaymis :))) simdiye belki fıstık gibi bisey olurdu besikertme dalgasinada hani tanisirdin felan kucuklugunden tanidigin biri iyi olurdu :)
:)) Allah hayırlı kişilerle karşılaştırsın inşallah seni
Cümlemizi kanka insallah :)
hangisi hayırlıysa hakkımızda o ...
teşekkürler :) evet ne desek boş, hayırlısı
öyle :))
Ben ikisinede karşıyıknevlilik dediğin olmayacak
Zengin birisi ile evlilik doğru kanka :-)
teşekkürler :) zengin olup karakteri bozuk biri olursa kötü olur
Gorucu usulu olan evlilik daha dogru benece
R. ederim
Gorucu usulu daha iyi kizi ilk gece gorecen.
teşekkürler :) hemen görür görmez evlenmiyorsun ki tanıyorsun zamanla, belki hoşlanıyorsun ondan sonra evleniyorsun :)
Simdi cikmaya basliyorsun. Evlenmeden herseyi yasiyorsun. Evlenince yasayacak heyecan kalmiyor.
evet evlilikler de o yüzden bitiyor işte
Sana katiliyorum. Simdi insan ilk geceyi bile yasamadan evleniyor. Soruyorum birine nisanliyim diyor. bir bakiyorum nisanlisiyal birlikte yasiyor. O zaman dugun yapmayin ne anlami var ki. Siz yapacaginizi yapmissiniz...
kesinlikle öyle, ilk gece diye bişey kalmıyor ortada, yaşayacağını yaşamış oluyorlar ya da aynı evde yaşıyorlar zamanla birbirinden soğuyorlar evlendiği zaman da boşanıyorlar
Peki sen evlimiisn. Hangisinden yanasin.
ben hiç evlilik yapmadım daha, hayırlısıyla ileride olur... gerçekten sevdiğim ve beni seven biri karşıma çıkarsa onu aileme söyleyip araştırıp çok uzatmadan evlenmek isterim ama aşık olduğum biri karşıma çıkmazsa da ailemin ya da çevremin tanıştırdığı biri hoşuma giderse anlaşırsak bazı şeyleri yaşamadan direk evlenmek, çünkü bişeyleri yaşayıp evliliği sona bırakmak doğru değil bence
Seni tebrik ediyorum. Cidden boyle kizlari bulmak zor bu zamanda. Seni alan yasadii..
Teşekkür ederim düşünceleriniz için :)
Hayirlisi olsunda nasil olursa olsun
teşekkürler :) evet öyle
Evleniyor musun yoksa :)
hayır birkaç sene sonra belki :)
Anladim. Gorucu usulu mu yoksa :)
sevdiğim ve beni seven biri olmazsa görücü evlilik :) yani aşk evliliği yapmak için gerçek aşkı bulmak lazım :)
Gercek ask ona olan asktir. Gerisi dunya askidir. Umarin onu da bulabilirsiniz. Gorucu usulu skinti olabillir
inşallah bulunur, sağolun :)
Sizde sagolun :)
Mantik evliligi kanka
teşekkürler :) zaman gösterecek
Görücü usulü mantıksız gelse de en sağlıklısı o.
Teşekkürler :) kesinlikle öyle
Evliliğin hiçbir türü doğru olmaz
neden
Eninde sonunda bir aşamasında pişman olacağın bir iş te ondan
anladım sen de haklısın, ne diyeyim, teşekkürler
ben görücü usulü istiyorum yahu
teşekkürler :) artık ben de
Görücü usulü başlayıp aşık olmak
.
Teşekkürler :) ama zor
Niçin?
sevgi, saygı olabilir ama zamanla aşk olmayabilir demek istedim
Aşık olup birbirimize saygisizca davranmamızdan iyi değil midir?
Çünkü aşik olup da saygıyı kaybetmeyen çift pek göremedim
.
evet öyle
Karışık işler. Zamanı gelinceye kadar bulaşmamak gerekir
.
Görücü usulü evliliği kendime yakıştıramam.
Teşekkürler :) en mantıklısı görücü evlilik gibi görünüyor
kobay faresi gibi hissettim :D
görücü usulu candır, aşklar hep yalan dolan
Teşekkürler :) evet öyle
kalbinin sesini dinle...
Teşekkür ederim :) kalbim aşk evliliğinden yana, aklım görücü evlilik
o zaman kararınızı verdiniz:)
:) genelde kalbimizin sesini dinlerken oyuna gelebiliyoruz ama yine de biz mantığı da yanımızdan ayırmayalım kalbimizin sesini dinlerken :)
ehh sen bilirsin onu da :)
Bilmiyorum. Çok kararsızım :(
Sana hangisi güzel se öyle evlen
Aşk evliliğini olmalı aşık olmadığım kızı çekemem
Teşekkürler :) gerçek aşk karşına çıkarsa güzel, karşına çıkmazsa zor :)
Aynen ya insan bazen kendine bile tahamul edemezken sevmediği tanımadığı aşık olmadığı kızı nasıl çekecek. ama aşk olsa arada kendinden odun verirsin o seni uzemeye kıyamaz sende onu. aşk benim için zor sanırım ya gorucu evliliği olacak bende sanırım bu gidişle.
hayırlısı neyse o olsun
O halde gerçek aşk inş karsıma çıkar diyelim :)
inşallah karşına çıkar
Belkide çıkmıştır ;)
Görücü usulu evlenmek daha iyi
teşekkürler :) bence de
Evlilik mantıklı bir iş mi?
bence mantıklı? sence değil herhalde
karar veremedim daha.
zamanla belli olur, sanırım yaşın daha çok genç böyle düşünmen normal, erkekler geç olgunlaşıyormuş, evlilik düşünmen zamanla olur zaten
24 yaşındayım ne zaman olgunlaşacam acaba ben?
bilmiyorum zamanla hayatın gerçeklerini görmeye başladığın zaman diyebilirim
saol
Ask evliliginden yanayim.
teşekkürler
Ben teşekkür ederim canim.
görücü usulü evlilik daha iyi :)
rica :))
Ben Aşk Evliliği Diyorum <3
Ikiside degil en guzeli mantik evliligi
Valla bizim ki görücü olcak heralde @hazardoğa :-D
Evet sana görücü usulü bir kız bulacam artık napalım ablaaamm :D:P
@hazardoğa sadece sustum :'(
En hayirlisi hangisiyle o dogru olur :) ) )
Peki sence hangisi?
gerçekten sevdiğim ve beni seven biri karşıma çıkarsa onu aileme söyleyip araştırıp çok uzatmadan evlenmek isterim ama aşık olduğum biri karşıma çıkmazsa da ailemin ya da çevremin tanıştırdığı biri hoşuma giderse anlaşıyorsak bazı şeyleri yaşamadan evlenmek istiyorum çünkü bişeyleri yaşayıp evliliği sona bırakırsak sonu boşanmaya gider diye düşünüyorum
Birinin karsina cikmasi icin bir caba sarf ediyormusun :)
nasıl yani? bu zamana kadar kimseyle sevgili olmadım, çıkmadım kimseyle, kendi yaşımdaki erkekler gönül eğlendirecek kız arıyor, ben de onların istediği biri değilim ben evlilik niyetiyle yaklaşırım gönül eğlendirilmesini istemem benimle, ben kendi yaşlarımda olan birini istiyorum onlar da karşıma çıkmıyor, 12-15 yaş farkı olanlar çıkıyor onları da yaş farkından dolayı ben istemiyorum
Burdan birini dusundunmu hic?
hayır buradan birini düşünmüyorum
Belki seni sevecek seninde sevecegin kisi burdadir
sanal bir ortamda ne kadar doğru bir şey olur sanmıyorum, gerçek hayattaki insanları tanıyamıyoruz, sanaldaki kişileri nasıl bilelim
Dusuncen yanlis burdaki insanlarda gercek hayattan sonucta iki tarafinda niyeti ciddiyse bu is sanalda kalmaz...
Hahahahaha
Hayırlısı diyeceksin alnına yazılmışsa o olur
Teşekkürler :) kaderden kaçış yok
Ikiside degl paraya bakcan
Teşekkürler :))
Bni dinle tecrube konusuyo
yani zengin birini bul evlen diyorsun, ya o da aldatır içkici kumarcı çıkarsa :)
Hemen ustjne tasinmazlardan alcaksin evlendigin gbi koy g. tune sonra naparsa yapsin
erkeklerden de böyle düşünen varmıymış, para evliliği yapacak kızlar genelde babası yaşında adamla evleniyor bu konudaki düşüncelerin nedir?
Gorucu uslu tanisma uyum olursa evlilik ve ask
aşık görücü olanı daha iyi :D
o nasıl oluyor? :)
önce görceksın snra asık olcaksn:D ya da önce asık olcaksn snra görceksn :D görmedn nasıl asık olunur kı :D şaka bı yana bence görücü usulü zaten snra ısınıyosn gercı hos hemen ılk günden evlenmıyosn ya zaten ısınmasan olmaz ama asık olsan basta mantık denen sey artk yok
rica :)
Aşk evliliği en doğrusu
Ask evliligi!