ya ben üniversite için ekonometri düşünüyorum. bu bölüm hakkında bilgisi olan var mı ? gazi ü. veya istanbul u düşünüyorum. zorlayıcı bi bölüm olduğunu duydum ama bu zorlanmak ilerde bana iyi bi iş sağlar mı? çünkü benim için alçağım para çok önemli. parasız yaşanmıyor hele bneim gibi birisi için. iş bulabilir miyim? kısaca bu bölüm hakkında bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Öncelikle ilgi alanı çok önemli bu birincisi
ikincisi çok iyi çalışıp zevk alman gerekli
üçüncüsü okulda da başarılı olup kendini geliştirmen gerekli
dördüncüsü eğer sadece para için bunu okumak istiyorsan hiç girme bu bölüme
beşincisi herşey para değil para elbet kazanılır bir ton alternatif var buna
yüze kadar sayarım ama işler var şimdi:)02 Yorumla- +1 yıl
para da cok onemli tabi ama sadece onun icin degil ama en uygun bolum sanki baska meslek bulamadim kendime :D bankaci olucam
+1 yılBölüm çoooook zor bi bölüm ama mezun olunca da parası iyi. Eğer sayısal zekaya sahipsen gitmeni tavsiye ederim . Eğer fazla zorlanmadan geçeyim diyorsan İstanbul üniversitesi bu şekil ama pek fazla bilgi öğrenemezsin. Ama öğrenmeden geçmeyeyim,derslere ve konulara hakim olayım diyorsan Gazi değil 9 Eylül ü tavsiye ederim sana.
02 Yorumla- +1 yıl
ama istanbul ünv bi adi var sonucta? ben mezun olunca iyi bi yerde ise girmek istiyorum?
- +1 yıl
tabi o konuda haklısın ama öncelik olarak bilgi öğrenmen gerekiyor. Eğer devlet istiyorsan üniversite farketmez ama özel sektör düşünüyorsan tecrübe ve bilgiye bakıyor ve 9 eylül le istanbul arasında 1 basamak fark var isim olarak. İki üniversiteyi artıları ve eksileri ile karsılastır bence ona göre karar ver.
+1 yılGazi ekonometri mezunuyum dereceyle bölümümü bitirdim. zevkli bir bölüm kendini paket programlarda geliştirmelisin ki ben de onu yapmaya çalişiyorum.
00 Yorumla
gecen bi iş basvurusu yaptm insan kaynaklarındaki kız ekonometri mezunuymus ankarada yok dedi atamamız zor dedi kpss den 90 küsür alması gerekiyomus
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
Ekonometri mezunları borsacı, bankacı ve finans kuruluşlarında yönetici olabilir... Parayla ilgili, paraya dokunan her mesleğin geleceği sağlamdır.
Ancak iyi ve yorulmadan para kazanmak istiyorsan, bu meslek doğru meslek değil...01 Yorumla- +1 yıl
emek olmadan yemek olmaz sonucta
Benim arkadşaım 4. sınıfa gecti kpss den atanırsan işin çok güzel şayet özel sektor istiyosan.. bankalarda çalışırsın yani iş alanı var yok değil... ama sağlıkdan baska şaşma bu ülkede...sağlık okursan hiç bir şekilde boşda kalmazsın
00 Yorumla
+1 yıl+ Ne okudun kızım sen ?
- Ekonometri.
+ Öyle mi ? ayyy ayyy ne güzel elbise de dikiyor musun ? akşam o, metreni de al bana gel :)
derler sanırsam :)00 YorumlaO zaman
endüstri mühendisiliği
Hukuk,
Tıp
oku.03 Yorumla- +1 yıl
onlarda beni asiyor :d
- +1 yıl
endüstri niye başta.
uludağ ekonometri mezunuyum. kesinlilke uludağı tercih et derim. bölüm zor değil gayet zevklidir. çalışma alanın geniştir.
07 Yorumla- +1 yıl
peki is bulma olanagi ? maasi falan
- +1 yıl
oo mukemmel bana yeter zatenn :) hahha super cok sevindim su an
- +1 yıl
hayir kurtulmak istiyorum burdann :)
- +1 yıl
peki o zaman tesekkur ederii :)
okuma hiç gerek yok, kurumlar daha bölümün adını bilmiyor. Kaliteli bir ünide kolay bir iibf bölümü oku. (ekonometri mezunuyum)
00 Yorumlamezun olduğun gün hemen iş bulursun ve özle sektörde çok iyi paralar kazanırsın potansiyel iş gücüsğn sen emin ol biliyorum da konuşuyorum :)
00 Yorumlatelevizyona bi amerikalı profesör çıktı.En gözde meslekler kimyagerlik, sağlık sektörü ve ekonomistlik dedi.
00 YorumlaYa Uludağ Üniversitesinde oku ya da İstanbul Üniversitesi'nde ama Gazi'de okuma.
08 Yorumla- +1 yıl
neden gazi degil ?
- +1 yıl
bursadayim zaten uludag istemiyorum bursada kalmak istemiyorum
- +1 yıl
istanbulda korkmuyo degilim gezmek icin cok guzel ama o kadar yani
- +1 yıl
peki arastiricam :) tesekkurler
+1 yılgazi olursun sonra dilenirsin. :-) basküleri dinle
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz