Fiyat , kullanışlılık , oyun vb . Değerlendirin arkadaşlar . Ve bana tavsiyelrde falan bulunun şu aralar çok kararsızım :(
Laptop
Masaüstü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sırf yaz için mi alacaksın : )
Oyun için Masa üstü bilgisayarlarını tercih et. Film ve her zaman yanında bulundurmak istiyorsan Laptop al.
Laptop, kullanımı kolay ve rahat taşınabilir. Donanım özelliklerine göre iyi performans gösteren bilgisayar var. Tabi bunun yanında pasif çalışanlar var.
Masaüstü, grafik çizim ve oyun için ideal bilgisayarlardır. Laptopa göre daha olanak sağlar.
Laptopta olan donanım masaüstünde olursa masaüstü daha verimli çalışır. Masaüstünde işlemciler daha yüksek olabilirken laptopta bu durum geçerli değildir.
Bir masaüstüne çıkar tak , ram ve hdd yükseltebilirsin laptopta böyle imkan yok. Masaüstüne sinirlen bir tekme at sorun yok. Laptop ise hassastır. Herhangi bir cızırtıda sorun olur.
Masaüstünde donanıma hükmedebilirsin laptopta aynı değil. Evde kalacaksan ve evde rahat keyif çıkarmak istiyorum dersen Masaüstünden şaşma derim.
Dizüstü bilgisayar daha iyidir bence her zaman. Hem masaüstüyle aynı özelliklerde olabilir hem de gittiğin her yere yanında götürme imkanın olur. Tavsiye olarakta bütçeni bilmiyorum ancak kardeşime Alienware M18x modelini almıştım. Oyun performansı açısından masaüstü bilgisayarların çoğundan kat be kat daha iyi full hd olarak bütün oyunları hiç sorunn çıkarmadan oynuyor. Bende Apple Macbook pro serisinin 17" olanını kullanıyorum grafikle ilgili işlerim olduğu için. Eğer grafikle ilgiliyse (program vb.) Apple'ı öneririm ama yok film, oyun, müzik diyorsan Alienware işini görecektir.
Şimdii...
Eğer sürekli yanında bulundurmak istiyorsan, taşıması kolay olacağı için laptop ideal.
Taşımasının yanı sıra; fiyat bakımından biraz pahalı modelleri var fakat kullanışlı... Ekran kartının iyi olmasına dikkat edersen uzun süre kullanabilirsin.
Ama eğer evimde bulunsun, bozulmasın, daha kullanışlı olsun diyorsan masaüstü almalısın.
Laptoptan daha ucuz ve daha kullanışlı emin ol ;)
Laptopta bir süre sonra birden çok sorun yaşıyorsun ama masaüstü miss ;)
ikisi de var önceleri çok kararsızdım bende, hatta laptop istememiştim ben biraz babamın zoruyla alındı ama sonrasında baktım masaüstü kullanmaya kullanmaya küflendi nerdeyse.. Laptop her açıdan daha kullanışlı. Hiçbi yere taşımıcak, götürmücek olsan bile yazları çıkar balkonunda kullanırsın serin serin o açıdan bile daha iyi.
Cevap
28Cevap
biraz geç ama idare et ;)
masaüstü alırsın donanımı kötü de olsa en az 5 yıl kullanırsın. klavye mi arızalandı ucuza değiş, ekran kartı mı yandı git değiş, tozlandı mı aç temizle...
dizüstüde bunların kimisini yapamaz kimisini garantisi dolana kadar yapamazsın. yapsan da pahalıya mal olur.
adam gibi bir masaüstü al ve yanına ufak tefek işler için iyi bir telefon veya orta halli tablet al. ;)
Laptop kullanım açısından ergonomik olsada ileride yapacak olduğun overlocklar için uygun değildir (çok fazla masraf edersin). Ama masaüstü bilgisayara uzun yıllar boyunca günün getirdiklerine uygun olarak modifiye etmen mümkündür.
istediğim yerde kullanabildiğim, rahat taşınabilir olduğu için leptop tabı kı de... bir de film izlerken sağladığı keyıf cok baska masaustunden ıstediğin yerde adam gibi izle istediğin açıdan istersen tavana as kime ne:)
eğer oyun canavarı istiyorsan masaüstü ama nette takılcam heryere götüreyim dersen laptop ama en iyi hangisi dersen masaüstü laptop'dan her zmaan daha iyidir heryönden istediğin giibi update yapabilirsin ama laptop'a dokunamazsın.
Bende ikiside var ama en cok laptop ' u kullanıyorum . Masaüstüne göre daha pahalı oluyo ama laptop ' u eger kablosuz internet baglantın felan varsa her yerde kullanabilirsin yani her acıdan kullanıslı . :)
Laptop başkadır. İşe, arkadaşına götürebilirsin. Ama yok ben yalnız oyun için alıyorum dersen masaüstünden şaşma. Parçalarını kolay değiştirirsin, daha ucuzdur, geç ısınır vs. Yani bilgisayarı zorlayacak bir şey yapacaksan masaüstü.
Laptopun sadece tasinabilirligi var. Onun disinda hem performans hem de donanim olarak en guzeli masaustu. Ve oyunda oynuyorsan masaustunden vazgecme. En azindan istedigin zaman upgrade yapabilirsin.
walla eğer mobillik önemli ise yanında götürmen gerekiyosa şüphesiz laptop ama oyunda hiç verim alamıyorsun çok süper özellikleri bile olsa bi süre sonra ısınma yapıyor oyun ve
fiyat-performans açısından kesinlikle masaüstü...
laptopda kullanıyorum masaüstüde
masa üstünü seviyorum laptoda her odaya yatağa taşınabilirliği açısından güzel..
ama masaüstünde klavyeye eziyet etmeyi seviyorum ben ya
sakin anlayışlı uysal kibar isen laptop kesınlıkle çok kullanıslı , yok oyun oynarken abanacam abi tuşlara dıyorsan masa ustu bıle zor dayanır
Yatarak, ayakta, sağda, solda, masanın altında virgül üstünde her yerde kullanabilmek isterim bu yüzden leptop diyorum. Ama hızlı bi pc olsun ömrü uzun olsun oyun felan oynuyum diyorsan masaüstü alacaksın.
Yanında taşımayacaksan ve fiyat önemliyse masaüstü. Ortalama bir laptop 2bin lira. O paraya deli gibi bir masaüstü toplarsın.
Öncelikle ilk amacın nedir ? Nerde ve ne iş üzerine kullanacağını anlatırsan fikir verebilirim. ?
Yazın yapılacak her şey film oyun vb şeylet
Tabletlerin çıkmasıyla yavaş yavaş teknik özelliklerinin de gelişeceği düşünülürse Laptop çoktan demode olmuştur fakat masaüstünün devri geçmez asla, 3d başta olmak üzere profesyonel işler ve oyun için idealdir.
2 side bende mevcut ama masaüstü tozlanmıştır kullanmayalı o derece :D
leptap daha iyi bence her yerde kullana bilirsin :)
masa ustu daha yuksek performanstır... daha zor ısınır, laptopun avantajlarıda malum zaten...
masa üstünü taşıyamıyorsun laptop o yönden iyi oyun yönünden düşünürsen masaüstü net açısından düşünürsen laptop ikisininde iyi ve kötü yanları var.
tabii ki masaüstü.. fiyat performans değerlendirmesi yaptığında masaüstleri her zaman daha iyidir.
kesinlikle laptop. her yere taşınabilir. mesela yazlığa gideceksin 1 ay yada 2-3 ay. masaüstünü söküp götürmektense laptop daha ideal
İkisini de kullanıyorum ama taşınabilirlik açısından ipad
pratiklik açısından herzamn laptoptur ama performans yönünden masaüstüdür.
masaüstü herzaman tercihim nedeni muamma daha sağlamdır gibi bi önyargı var bende ama laptop en iyisi
Oyun dediğin ama sistem gereklilikleri fazla olanları baz alarak Masaüstü PC. Parça değişimi kolay ve ucuz. Soğutma sistemi sayesinde daha çok kullanışlı. Yanında taşınabilirlik olarak laptop.
leptap alacazzzz.Laptop gibi var mı ya candır o cann
artıkıl laptopların özellikleride iyi i7 işlemcili ekonomik olarak uygunsa alınabilir.
Ben laptop daha çok seviyorum ama oyun açısıdan masaüstü kesinlikle.
masaüstü candır performans istiyorsan masaüstü alacaksın arkadaş :)
Masaüstü daha iyi ama kullanışlı olması açısından iyi yan olarak Laptop.
dostum bütçeye ve amaca göre değişiklik gösterir bu sorunun cevabı.
Fiyat , kullanışlılık , oyun vb . bu üçü içinde masaüstü...
yatarak da bilgisayar kullanabilen bi insan olarak laptop tercihimdir her zaman.
laptop daha kolay taşınabilir
tabiki dizüstü bilgisayar.
yerine,kullanımına ve kullanıcıya göre değişir.
laptop heryere tasınıyo misss... :)
laptop daha kullanılışlı biyere götürme açısından
laptop daha pratik kullanımı rahat ;)
Laptop
Pratikliği yeter
Laptop
Laptop
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar