Soru basit. Geçmişinde kötü şeyler yaşamış birinin, geleceği iyi olabilir mi? Düzelebilir mi hayatı?
Evet, neden olmasın?
Hayır, geçmiş peşini bırakmaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence yaptıklarından pismansa ve yeni güzel bir hayat yaşamakta ciddi ve kararlıysa olabilir tabiki de. Her ınsan hata yapabilir. Hatasını kabul edip tekrarlamiyorsa her insan bir başka şansı hak eder. İnsanları kaybetmek kolaydır. Kazanmaktır zor olan. Önemli olan zoru başarmak...
eğer hayatta bir şeylerin değişmeyeceğine inanırsak yaşamamızın ne anlamı var ki? Bir insan umudunu kaybederse geriye neyi kalır ki? "güzel günler göreceğiz, güneşli günler". başka bir değişle "o gemi bir gün gelecek"
Öcelikle kendisi geçmişini geride bırakmayı seçip değişirse elbette ki iyi olabilir geleceği, geçmiş tam anlamıyla insanın peşini bırakmayabilir ama gerçekten değişmek ve bir şeyleri değiştirmek isteyen bir insan bunu bir şekilde başarabilir bence
Neden olmasın? Emin ol hiçbir şey için geç değildir. Önemli olan insanın iyi-kötü yaptıklarından ders çıkarmasıdır ve artık o hataları herhangi bir şekilde tekrarlamamasıdır.
Cevap
26Cevap
Geçmişte yaşadıklarıyla şekillenir insanların hayatı. Davranışları, hayata bakış açıları, ruh halleri hepsi bununla bağlantılı bence ihtimal vermiyorum pek.
Sanırım oscar wildenin bir sözü vardı bununla ilgili yanlışsam düzeltin
Every saint has a past , every sinner has a future.
Her azizin bir geçmişi , her günahkarın geleceği vardır.
Hiç birşey belli olmaz son anlar da Bizden daha hayırlı biri bile olabilir yeterki karşına vesile çıksın bir kıvılcım iman kalbine girsin. Allahü teâlâ yi his etsin
kötü nedir iyi nedir nasıl tanımladığına bağlı. iyi diye tanımlayacağın insanların davranışlarının pek çoğu kötüdür aslında. modern toplumun bozuk değer yargıları yüzünden pek çok kötülüğe iyi der olmuşuz
Gozumu actim cocuk esirgemdeyim ve 17 yasinda kactim is bukdumbokudum devlet memuruyum şu an 25 yasindayim ilk kaldigim evde it baglasan durmaz di. d şu an da durmum gayet iyibinsan isterse neden olmasin
Kötü geçmiş, iyi şeyler getirmez diye bir kural yok. Sen yeter ki yeni bir sayfa açmayı bil.
Bencede neyse odur bir kere yapan ikinci kez yapar huylu huyundan vazgecmez bunlar bosuna soylenmemstir
gayette iyi olur tabi geçmişinden ders cıkarırsa kendmden biliyorum ;)
Kötü derken ne kadar kötü olduğuna bağlı. Hangi anlamda ne derece kötü söyleseydin.
kötü şeyler yaşamış derken erkeklerle birlikte olmuş manasındamı?
Hayır ya. Her şey olabilir.
Hz omer. Hz hamza. Culeybib. Sanbinmuaz. Arastir bunları. Boslama arastir net elinin altinda. Özellikle culeybib i arastir
Kişinin karakterine, yaşadıklarından ders çıkarabilmesine bağlıdır.
herkes her zaman aynı kalacak diye bir kaide yok..
Geleceği iyi olacak birinin ,
Geçmişi kötü olamaz mı?
Tabiki Neden İyi Olmasın ki ! Yanında Bİr Destekçisi ve Yol Gösterini Olsun Yeter !
düzelir tabi ki. yeter ki birileri elinden tutsun ayağa kaldırsın.
ben o kötü geçmişimin çilesini çekiyorum be kardeşim :/
Gecmisinden kopabilirsen gelecegin aydinliktir:))
Geçmişi kabul etmişse kendini temize çekmişse evet
Tevbe suresi diyorum..
Dilinde yalan olanın geleceği kuşkuludur.
cut.
olmaması için bir neden göremiyorum.
Gecmis gelecegi dogurur !
Yinede halinden şükrederse niye olmasın
eşek değilya elbet düzelir
Neden olmasın mümkün bu
Nasip.
Hayır, geçmiş peşini bırakmaz.
neden olmasın ki?
Ne yaşadığına bağlı
Evet neden olmasin.
E tabiki olur :)