Gerçeği nasıl öğrenebilirim? kim yalan söylüyor sizce?

1 yıllık bir ilişkim var. ölümüne seviyorum çok seviyorum annem gibi babam gibi o benim canımdan can, ömrüm, allhım herşeyim... anlatamıyorum. ama bana yalan söyllüyor benden öönce bir sevgilisi vardı ayrrıldılar felan işte. ama kız twittırında sürekli sevgilimin adını felan yazıyor ve eskiden cekimiş oldugu fotografları koyuyor. sevgilime kız mesaj attı umudun varsa bitir felan diye ama dün öğrendimki fake hesap acmıs kızın adına o şekilde konusmus . eski sevgilisiin en yakiun arkadasina mesaj attim bende kizin sevgilisi var mıfrlan diye oda var hatta nişanli gibiler 3 sene oldu dedi bende adi ne dedim oda sevgilimin adini söyledi . şok oldum beynimden vurulmuşa döndüm sonra kiza anlattim sevgilimin dediği herseyi yalanladi ailesi hakkinda okulu hakkinda bildiğim herşeyin yanlis oldugunu söyledi... emin olmam lazim arkadaslar gercekleri nasil öğreneceğim sevgilimle konustum bana diyorki: bana güvenm,yorsun nasil inanirsin buna üzerime oynuyorlar felan dedi bitsin artik dedi bitirmek istedi beni üzmek istemediğini ve iyiliğim için ayrilmam gerektiğini söyled. " ben seni üzmek istemiyorum artik, yeni hayat kur kendine dualarim hep seninle seni sevdiğimi unutma" felan dedi ama asla kabul etmiyor yalan söylediğini kendini akliyor birşekilde inandiriyor beni kendisine allahim öyle konusuyorki gözümle görsem inanmam... ya şimdi sevgiliimi cok seviyorum asla birakmak istemiyorum ama bana öyle yalanlar söylüyorki inanmiş gibi yapiyorum salağa yatiyorum. ama beni cok seviyor bende onu cok seviyorum. bu kizla gercekten sevgililermi kim yalan söylüyor?
Gerçeği nasıl öğrenebilirim? kim yalan söylüyor sizce?