Bilimsel olarak yalan söyleyen kişi karşınızdaki kişiye göre saat 5 yönüne 3sn bakar sağ el istemsiz bir şekilde duyu organlarını kapatır vs vs bir çok teknik var
Sosyopatlık gibi bir hastalığın getirdiği üstün iletişim becerileri yoksa bilinçaltına saldırılara karşı kendini koruyabilecek donanımı da yoksa benim iletişim becerilerim, psikoloji dalında ve para-psikoloji alanındaki teknikler beden dilini çözmemi, bilinçaltına sızmamı sağlayacağından yalanını da yakalarım.
Öyle deneme yanılma yollu bir yöntemim yok ama o anda bir his geliyor sadece. Yalan söylediğini bildiğim halde inanmış gibi yapıyorum, soğuyorum sonrasında o insandan :/
Masum yalanlardan bişey olmaz elbet, zaten onlar anlaşılmaz. Mesela bir arkadaşın senle buluşacakken bir bahane uydurup seni ekmesi gibi. Bunu anlayamazsın, bundan soğunmaz. Benim soğumama neden olan büyük yalanlar, insanın gözünün içine baka baka seni aptal yerine koymaya çalışılan yalanlar.
Yalan söylemek etik ve ahlaki değil bana göre. Karşıdaki insanı kandırmak hoş değil, bulun malla yapılan şekline dolandırıcılık deniyor biliyorsunuz :)
Bence de her insan bazen yalana başvurabiliyor ama benim için esas sorun 'yalanı sevmem, asla yalan söylemem, yalan söylediğin an benim için bitmiştir' vs diyen insanlar çünkü bence en büyük yalancı onlardır. Kendinde olan hangi huy seni rahatsız ediyorsa başkalarında da o huya fazlasıyla tahammülsüzlük vardır. Insanların yalanlarını çoğu zaman anlayamıyorum ve anlamak için her hangi bir taktiğim yok. Ama yalanı sevmiyorum deyipte hayatı yalan olanlar gördüm 😅
Herkes yalan söyler fakat büyük yalanlar söyleyen insanlar daha çok doğrucu davut gibi görünenler oluyor anlamak zor değil kendisi dogrusunu diyene kadar araya mesafe koyarım ve inanmış gibi yaparım
Sordugunuzda cevap verırken ıfadesı mımıklerıdavranısı gozlerle uyusuyor mu rahatmı yoksa zprlanıyor gıbımı gözlerini kacırdıgı oluyor mu sızden ellerısoğuk mu sıcak mı bakıslarınasıl normal konusmasıdan farklı mj azda olsa konusması
Ben kolay inanıyorum sevdiğim insanlara, bu yüzden de kandırılmam kolay oluyor. Saf da değilim ama sevdiğim ve değer verdiğim birinin beni kandırma ihtimalini düşünmek istemiyorum.
Yalan söylemem.. bu terbiyeyi aldım.. susmayı ya da konuyu değiştirmeyi tercih ederim.. Yalan söyleyen çok profesyonelse yalan makinesine bağlarım...:))::
Abim yalan söylerken burnuna dokunuyor hep 😂 birde her şeye yemin eden biriyse yemin ettiğinde yalan söylediğinden şüphe ederim hatta emin olurum diyebilirim 😇
Yalan söylediği bariz olmadığı sürece ilk etapta ortaya çıkmaz fakat bir süre sonra mutlaka gerçek ortaya çıkacaktır. Yalan konuşulmasına tahammül edemiyorum.
Eğer önemsemediğim biri ise hiç takılmam zaten. Önemsediğim biriyse de bakarım yüzüne vurmaya değiyor mu diye. Sonra değmediyse ona da hiç bir şey demem.
Kesin net bir anlama şeklim yoktur hani herkes için standarta indirmem ama insanlarla uzun süredir ilişki içerisinde bulunduğumdan herkesin ne dddiği aslında ne olduğu anlaşılıyo
İyi bir hafızam vardır. Sürekli soru sorar bütün ayrıntıları öğrenmeye çalışır diğer taraftan da hafızamdaki bilgiler ile sürekli karşılaştırma yaparım fazla detaycı olduğum için sonunda çözerim.
ya sadece etik olmasından dolayı değilde orada bilinç altı bazı harreketlilikler oluyor aslında onunla ilgili bir bilim adamının çalışması vardı yayınlamayı düşündüğüm insan inanmış gibi yaptığı bazı fikirlere zamanla meyil göstrerebiliyor
En İyi Cevaplar