En iyi arkadaşım beni kıskanıyor mu?

Merhabalar, hemen konuya girmek istiyorum.

Üniversite birinci sınıftan beri çok sevdiğim ve ne zaman ihtiyacım olsa yanımda olan bir kız arkadaşım var.

Ama özellikle son zamanlarda davranışları inanılmaz derecede değişti.

Örnek vermek gerekirse, diyelim ki kızlı erkekli kalabalık bir ortamdayız bana yüksek sesle

'Ya makyajın çok akmış her yerine bulaşmış' ya da yemek yiyorsak o ortamda 'Dişine bişey yapışmış', ya da 'sen çok kilo aldın yeme şunları' gibi şeyler söylüyor şaka yapar gibi.

Mekanın tuvaletine gidip bakıyorum ne makyajımda ne dişimde hiçbir sorun yok.Yani alçak sesle söylese neyse de bütün grubun duyabileceği şekilde söylemesi cidden sinir bozucu. Olmayan bir şeyi öyleymiş gibi söylemesi de ayrı bir olay.

Niye öyle yaptın diye sorunca da ya benim kötü bir amacım yoktu senin iyiliğin için söyledim diyor.

Bunların dışında da dikkat çekici bir şekilde giyim tarzı bana benzemeye başladı. Facebook profiline baktığımda da beğendiği filmlerin ve müziklerin birkaç fark dışında neredeyse tamamen benimkilerle aynı olduğunu gördüm, normalde bu şeyleri seyredip dinlemediği halde.

Erkekler konusunda da biri benden hoşlandığı zaman (bunu tanıştığımız ilk yıl yapıyordu daha çok) çocukları kenara çekip o sana bakmaz sen kim oluyorsun ki tarzı şeyler söylüyormuş (bunu hem kendisinden hem de bizzat kenara çektiği birkaç çocuktan duydum)

O çocukların herhangi birinden hoşlansam durum değişirdi tabi ama hoşlanmadığım için çok üstünde de durmamıştım o zamanlar.

Son bir yıldır da gayet iyi giden bir ilişkim var, ama erkek arkadaşım hakkında da saçmasapan konuşmaktan geri kalmadı, çocuk gayet iyi niyetli ve tatlı bir insan ve kızın söylediği şeylerin hiçbirini yapmadığını ya da yapmamış olduğunu öğrendim, kızla sert bir şekilde konuştuğumda bu davranışından vazgeçti, arkadaşlığımız bozulmasın diye sanırım.

Geçenlerde bu konular hakkında onu kenara çekip konuştuğumda bana beni çok sevdiğini, benim iyiliğimi düşündüğünü bu yüzden de bana karşı ister istemez aşırı korumacı davrandığını söyledi.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen ama kızdan soğumaya başladım ve sizin bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
En iyi arkadaşım beni kıskanıyor mu?