Ben liseson TM öğrencisiyim.Herşey yolunda giderse hukuğa girebilirim.Ama nedense pilotluğa merakım arttı ve hukuktan soğudum.Pilotluk MF ile alıyor ve pilotluğa gidersem feni çok az yapacağımdan dolayı daha az puan yapacam.THYye 250bin lira borcum olacak.10 yıl boyunca çalıştıkça maaşımdan kesecek.Gönlüm pilotluktan yana ama bu maaştan kesilme olayı çok zor geldi bana açıkçası.Sizce ne yapsam?Sınava 1 yıl daha hazırlanayım desem burslusu çok zor yani yine olmayabilir.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeşim sen lise son tm öğrencisiysen otur adam akıllı tmye çalış , hukuk kazan kazanabiliyosan
sen ne bilecen kondansatörü , sen ne bilecen böbreğin glomerulusunu
Siz bu sayısal okumayı kolay mı sanıyorsunuz sınava kalmış bir ay , 1 yıl daha hazırlansan da 3 yıl sayısal okumuş biri kadar konulara hakim olamazsın
pilotluğun puanı nasıl bilmem tabi düşükse kazanabilirsin ama düşünüyorum da fizik temeli olmayan vaktinde konuları kavrayamamış bir insan fiziği öğrensin mi , modern fiziğe mi çalışsın test mi çözsün kafam karıştı
bu işin momentumu var , komple bir lise 3 kimyası var i, organik kimyası var ıvır zıvırı da çok
tarihte konular bağlantılı , coğrafyaya çalışırsan yaparsın da
fizik kimya biyoloji öyle 1 yılda falan olmaz018 Yorumla
Soran+1 yılBiyoloji veya kimya yapmama gerek yok.Şuanki durumda ygsde 6, lysde 6 fizik yapsam puanım yetecek.
Cevap sahibi+1 yılhangi puan türüyle alıyor ki pilotluk dur ben bir bakayım söylerim sana senin içinin olabilirliğini
Cevap sahibi+1 yılMF 4 ile alıyormuş nasıl yok anlamadım
hepsini yapman gerek 19 bin diyor sıralama
Cevap sahibi+1 yılbende mf 4 ten tercih yaptım geçen yıllarda
matematiğim de net hatırlamıyorum ama gayet iyiydi en iyi dersim matematiktir
lysde fizik 4 yanlış , kimya 1 yanlış bir boş , biyoloji 6 yanlıştı.
ben mf4te 29 bindeydim
Soran+1 yılmf4 ve sorubak.com dan hesapladım. dediklerimi de yağınca mf4üm 340 oluyor.Diploma puanım 80.Onu da 0.6 ile çarpınca 48 puan geliyor ve 388 oluyor.
Cevap sahibi+1 yılpuana göre ne bakıyosun sen sıralama önemli geçen yıl puanlar çok düştü
sadece fizikte 6 değil 10 yapsan asla olmaz
burssuz girersin ama bence hiç gerek yok
Cevap sahibi+1 yılO çok iyi bir bölüm olsa burssuz puanları o kadar düşük olmazdı demekki kimse para vermiyor o kadar da iyi değil
sen tmden gir şaşma
Soran+1 yılTHY 250bin liraya 257 ile alıyor. Okan üniversitesi 397 ile tam burslu alıyor.397yi zorlarsam bedavaya da girebilirim.
Cevap sahibi+1 yılsen hala puana göre hesap yapıyosun ama ben denemelerde 420 yapıyordum okul puansız ancak 30 bininci oldum sen nasıl olasın kardeş üzgünüm :(
sen tmyi bırakma
Soran+1 yılYgsde türkçe 35 mat 36 sos 36 fen 6 lysde mat 40 geo 12 fiz 6 ile 347 geliyor.Ki ygsdekiler daha da fazla olabilir.En son lys dershane denemesinde matı 30 yaptım ki 12 tanesi limit,türev,integraldi ve daha görmemiştik.Yani 38 tane gördüğüm konudan 30unu yaptım en son.Belki lys mat 42-43ü de bulabilir
Soran+1 yılŞu an kendi kendime sıralamayı belirleyemeyeceğime göre?Neye göre değerlendireyim?
Soran+1 yılSıralamaya göre yapabilsem yapacam ama kendi kendime nasıl değerlendireyim?Senin dediğini ancak sonuçlar açıklanınca yapabilirim.Şimdilik puana göre yapıyorum
Cevap sahibi+1 yılSen puanlara gore yeterli goruyosun ama ben sana soyluyorum iste gecen sene puanlar dustu
Sen pilotlugu tam burslu kazanamazsin
Soran+1 yılTam burslu olmasa bile 250bin lirayı direk ödemeyecem.10 yıl boyunca çalışırken maaştan kesiliyormuş.Yani sevdiğim bir meslek bırakmak istemiyorum.Elimde de bırakmak için elle tutulur bir sebep yok.
Cevap sahibi+1 yıl23 Yasinda birine 250 binlira ağır yuk uykuların kacar yazık etme gencligine
Soran+1 yıl10 yıl yani toplam 120 ay yapıyor.Yani aylık 2000 azalacak sadece.
- +1 yıl
Ya is bulamazsan , burslulara is verir thy sana vermez ki
Ayrica maasin kac olacak ki sadece 2000 diyosun :D
Soran+1 yılkaptan pilotlar 24bin alıyo yardımcıları bilmiyorum ama 5ten az olacağını sanmıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurslu pilotluk icin fizik kimya biyolojiyi iyi yapmalisin Ozellikle fizik bende istemis kazanamamistim fizyoterapistlige gittim
02 Yorumla
Soran+1 yılBurssuz düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılO kadar para etmez ya , çok fazla para borç ne olursa olsun
Insan mezun olup para kazanmak istiyor elalem aile herkes bunu bekler
O kadar borcun olunca ne aldigin maastan bir sey anlarsın
Erkek olarak bunu asla yapma evliligide var bunun hic kolay isler degil
Ailenin gucunun karsilamaya yetecegi bir okula git
+1 yılEn iyisi hukuk ol sen gene. Hem pilotluk için belli bir sağlık testinden geçiyorsun duyu organlarında hiç bir kusur olmayacak. Bir hastalığında olmayacak. Pilotluk zor iş. Bence hukuk git ama pilotluğu çok istiyorsan sevdiğin şeye git. Ama ileride pişman olma.
01 Yorumla
Soran+1 yılPilotluğa merakım arttı.Herhangi bir sağlık problemim yok.Sadece gözlerim 0.25 derece ve astigmat var.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
1Cevap
+1 yılBak Kardeşim Benim Pilotluk Cok Getirisi Olan Fakat Stresi Fazla Olan Bir Meslek O Maaş Kesintisi Olayı 250 Bin Değil şu an 800 Bin Falan 140 Bin Euro Ama Türk Hava Yollarındaki Maaşlar Cidden Dudak Ucuklatıcı Rakamlar Şuanda THY Pilot Adayı Oğrenciler 4500 TL Alıyor 2*Kaptan Pilotlar Yani Goreve Yeni Başlayan Pilotlar 40 000 50 000 Arası Alıyor 5 Sene Sonra Kaptan Pilot Oluyosun Maaşın 60 000 İle 90 000 Arası Oluyor Ve Her Yurt Dışı Ucuşunda Saat Başı Ücret Alıyosun Her Gittiğin Yerde En İyi Otellerde Kalıyosun Ücretsiz Altına Arabaya Kadar Veriyorlar Ama Sorumluluğu Ve Stresi Cok Yüksek Bir Meslek Her 6 Ayda Bir Sağlık Sınavı Ve normal sınavlar oluyor Eğer ki sağlıktan kalırsan direk ucuş lisansın iptal ediliyor ve ingilizcen cok iyi olması gerekiyor düzenli bir hayatın olmaz gece 2 de ucusun olur kışın mesela bir ucusa gidersin 10 gün geri gelemeyebilirsin gelelim Hukuk'a Hukuk okuduktan sonra 3 imkanın olur genelde hakim savcı avukat/bence avukatlık cok sıkıntılı bir meslek kendi büronu acarsın iş olmaz orneğin ya da devletin avukatı olur teror dosyasına bakarsın sürekli tehdit alırsın aynı askerler gibi kelle koltukta gezersin ozel avukat olsan yeri gelir adam parasını verince cocuk tecavüzcülerini savunmak zorunda kalırsın avukatlığı direk ele bence gelelim hakimliğe hakim olursan calışma saatin cok olur sürekli stres icinde olursun sorumluluğu en yüksek meslek hakimliktir vicdanını rahat tutman lazım senin dudağından cıkacak 2 kelime cocuğuyla babasının 30 sene gorüşememesine sebep olur senin vereceğin karar insanı belkide idama gotürür oda cidden Türkiyedeki en büyük sorumluluk gerektiren ve stresli işlerden bir tanesi gelelim savcılığa savcılık aralarında en iyisi bence devlet memurusun bütün asker ve polislerin mülki amirisin sana 50 yaşındaki emniyet müdürüde 50 yaşındaki albayda saygı duymak zorunda sen24 yaşındada olsan sayın savcımdan başka birşey diyemezler savcılığın maaşları hakimle aynı 14 bin civarı alıyorlar ama tayinin cıkıyor sürekli doğu gorevi falan savcılığında belirli saati olmaz gece 4 te evinde uyuyosundur kışın hava buz gibi bir telefon gelir cinayet olayı var kalkar gidersin uykudan kalkıp gece gece olay yerine gidip buz gibi havada olü gorürsün kan falan buna biraz soğukkanlı olman lazım ve midenin bulanmaması lazım savcılığın %85 olü gormektir gelelim güzel tarafına sürekli saygınlık goren bir meslek bir yerde ne iş yapıyosun dediklerinde cumhuriyet savcısıyım dediğin an sana herkes saygı duyar sana değil makamına saygı duyar doğrusu savcıların coğu hatta onemli savcılar sürekli cakarlı araclarla korumalarla gezer yalnız gezmez hakim ve savcıların normalde cakar yetkisi yok aracına fakat ceviren polis ceza yazınca ne yazık ki gorevden uzaklaştırıldığı icin her zaman hicbir polis savcıya ve hakime ceza yazmaz savcılıktada sorumluluğun coktur sen orada TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'ni temsil ediyosun en ufak bir hatan gorevinden alınmana sebep olur pilotluk ve savcılık hata kabul etmeyen mesleklerdir tek bir hata hayatına maal olur benim sana tavsiyem icinden ne geliyorsa o mesleğe yonel pilotluk cok istiyosan calış ol cok severk yaparsan sana meşakkatlerini bile seversin savcılık istiyosan olü gormeye veya sürekli davalara falan bakmayı istersen savcılığa yonel eğer bir işi severek yaparsan her işe gidişin sana zevkli gelir bir işi parası icin ya da annenin babanın isteğiyle yapmaya kalkarsan zorla gidersen en fazla 3 4 sene sonra canına tak eder bırakırsın sevmeyerek iş yapılmaz parası icinde yapılmaz pilotluğu havacılık tutkun varsa yap parası icin girme parada bir yere kadar pişman olursun sadece parası icin girersen senin şu an onünde 2 yol var ya savcılık ya pilotluk bence diğer avukatlığı ve hakimliği direk ele bence kendin iyice düşün ve kararını ver ben bu mesleği yapacağım de ve calış yap ailenden sadece fikir al onların dediklerini yapma pişman olursun hakkında hayırlısı olsun pilotluk hakkında fikir almak icin youtube kanalı var emre ozel diye gir izle ordan bilgilenirsin
n !10 Yorumlathy'nin pilot maaşlarını ve çalışma koşullarını düşününce bana çok mantıklı gözükmüyor 10 yılını ipotek altına almak ve borçlanmak, ki o 250 bine faiz işlerse?
10 Yorumlahukuk okuyun.pişman olmazsınız
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılAma çok zor geliyor ve sıkıcı geliyor açıkçası.Onun yerine sürekli bir yerlere uçak varken.Ben uçak kullanmayı da çok istiyorum.Ama hukuk okuyanlara bakıyorum çoğu mutsuz hayat enerjisini kaybetmiş çok zorladıklarından.
Gizli Üye(30-35)+1 yılpilotluk
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım